Jump to content

Зоран Ђуровић: Шта има Амфилохије против Степинца?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 часа, Снежана рече

@Zoran Đurović 

1. да ли кум на црквеном венчању може да буде католик?

2. да ли кум који крштава дете може да буде католик?

шта канони и да ли у опште нешто кажу?

У Васељенској не може. За друге не знам.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 29 минута, Јанко рече

Ви'ш како је ширина добра!?!

Да, може да ради свако ко шта хоће, баш је лепа та анархија. Свети Сава губио време преводећи Номоканон! Ти да пођеш до Острога да се докрстиш, за сваки случај!:))

А ово да је крстио православку, то је могао да уради из незнања. Можда је Дух Свети на тај начин покушао да га научи да не треба да покрштава католике. Иако сам Митрополит и миропомазује католике, без да их наново крштава. То је православна слобода, упс, анархија... ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Zoran Đurović рече

Из тога што си читао избачени су били "саблажњиви" моменти. Сада имаш људски превод. - Као кад је покојни еп. Саа Вуковић из Шмемановог Великог поста избацио поглавље о честом причешћивању - да се народ не би саблажњавао!12:smeha:

Знао сам ово за епископа Саву, али нисам за Флоровског.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Васијан рече

Латинска јерес која у себи садржи веровање да се Клирик не може рашчинити и да су му тајне увек валидне, макар био и изопштен из Цркве. 

OK, hvala. :)  Alikakve sad to veze ima sa ovom temom?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Moram da se izjadam, sta cu', nemam kome drugom,....... cu' da iskocim iz koze,:1314_womens:,.....  juce sam reinstaliro' Windows i sve bookmarkse sa verskih i drugih zanimljivih sajtova i knjiga i dokumenata i vaznih tekstova  koje sam sacuvao na DVA razlicita hard diska i koje sam skupljao godinu dana, sam,..... IZBRISAO,.... nekako, slucajno,.......budala nad budalama,..... cu' se utepam majke mi,...:bu:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Moram da se izjadam, sta cu', nemam kome drugom,....... cu' da iskocim iz koze,:1314_womens:,.....  juce sam reinstaliro' Windows i sve bookmarkse sa verskih i drugih zanimljivih sajtova i knjiga i dokumenata i vaznih tekstova  koje sam sacuvao na DVA razlicita hard diska i koje sam skupljao godinu dana, sam,..... IZBRISAO,.... nekako, slucajno,.......budala nad budalama, cu' se utepam majke mi,...:bu:

Можда су негде остали, али то мораш да питаш стручњаке... Ја зато гледам по 5 пута...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Можда су негде остали, али то мораш да питаш стручњаке... Ја зато гледам по 5 пута...

Da, bas sad sam se setio ovoga sto navodis, znam da nekim programima mogu da se povrate izbrisani podaci sa harda, videcu da pitam nekoga koji se razume u te stvari.

Hvala :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Јанко рече

Ово први пут чујем за ћерку и нема везе са реченим, наравно да су такве ствари будалаштина.

Хајде да нађемо средњи пут, и по срцу и по разуму. Један би да прекрштава све католике, други никад ниједнога. ;)

Став наше Цркве која је на пола-пола се показује интересантном обичној раји која не бистри теологију, не виде себе као аскете, допада им се што их (као католике) видимо као крштене и свиђа им се што добијају један посебан православни "печат" (миропомазање) и праве отклон од онога што су нашли као лоше у КЦ и због чега желе да наставе свој духовни живот у православљу.

Све њих Христос воли и прима у своје наручје, сваког према мери и даровима. А ако их он прима - што бих се ја "једио"?

Ево, ја бих Зајрона обавезно миропомазао иако је теолог, не би ли се нешто у њему променило да не баца оволике линкове. :))) Тебе бих примио иако си лаик к'о у РПЦ, јер би се жигала на било какву промену код себе. Копитара бих наново крстио јер лако лупа "палац доле" - оштар према другима је оштар и према себи, дакле аскетски тип. ;)

Ви'ш како је ширина добра!?!

А ти би и мене и Аву оберучке примила. Ава да врши егзорцизме, причешћује и благосиља, а ја бих вам био гуја у недрима. Ви'ш како то не ваља... :ani_biggrin:

Да сте ми ви сви живи и здрави, и да "званично" заједно будемо у Христу макар горе, ако не умемо овде. :)

Znači ono što ti nisi čuo nije se ni dogodilo?!:))

A koji bi to bio srednji put?Misliš nekakav mlaki,sumnjam da bi se to Kristu svidjelo?!

Krist sve prima pa i pokrštene,šta će drugo,ima li izbora??!12:smeha:

Zajrona i da triput pokrstiš on će opet bacati linkove,mene bi primio čuj ti bi mene primio,mene je Isus Krist već primio 1.1.1982.na dan moga krštenja i nema drugog datuma krštenja u mom životu..a Kopitar ti je isto magare samo drugi naziv,ne nadaj se previše da ćeš ga pokrstiti..

Avu bi primila objeručke to si dobro rek'o i to da obavi egzorcizme počevši od biskupa Košića pa nadalje sve redom dokle Duh Sveti zapuše.

I da,ako išta na svijetu ne volim to su guje iliti zmije,fuj.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Bokisd рече

Moram da se izjadam, sta cu', nemam kome drugom,....... cu' da iskocim iz koze,:1314_womens:,.....  juce sam reinstaliro' Windows i sve bookmarkse sa verskih i drugih zanimljivih sajtova i knjiga i dokumenata i vaznih tekstova  koje sam sacuvao na DVA razlicita hard diska i koje sam skupljao godinu dana, sam,..... IZBRISAO,.... nekako, slucajno,.......budala nad budalama,..... cu' se utepam majke mi,...:bu:

сумњиво је то мени, и ти треба поново да се крстиш :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

U glavu ludu,.... da me neko odalami, ...ce' mi bude lakse,... sFun_bat

Оно што сам Николићу саветовао, да се попнеш на високо дрво скочиш и добро се угруваш!:))

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Bokisd рече

koje sam sacuvao na DVA razlicita hard diska

ако већ ниси решио проблем реци тачно како си ово урадио па да идемо редом ако може...

Подели на овим сајтовима

@Bokisd ја озбиљно хоћу да помогнем ако је могуће јер сам и ја био пар пута у сличној позицији

пусти @Zoran Đurović што се смеје, он то од наде да нећеш више имати чиме да га истјазаваш :) али покварићемо му радос' ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Јанко рече

Треће, @Zoran Đurović чини ми се да и ти, Аво, гураш своје к'о и Амфилохије, само на супротну страну. Претеологисасте га обојица. Хајде да нађемо средњи пут, и по срцу и по разуму. Један би да прекрштава све католике, други никад ниједнога. Један у клин, други у плочу. Чини се да сте слични по томе да волите крајности. ;)

Mislim da je sv. Augustin išao u krajnost u svezi ponovnog krštenja krštenoga.

Za tebe je oskvrnjivanje svetog sakramenta krštenja obična krajnost ili pretjerivanje a onaj ko na ovo upozorava kao naš časni Ava po tebi izjednačen sa ovim nadnaravnim bludničinjem.

Pozdrav uz blagoslov: 

AKAKIJE UTJEŠITELJ S TOBOM!

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Vladan :::. рече

ако већ ниси решио проблем реци тачно како си ово урадио па да идемо редом ако може...

Cini mi se da sam cak na tri mesta sacuvao podatke sa Opere ( Export bookmarks ),.... na jednom hard disku na kompu,.....pa, na jednom eksternom hardu i na kraju na  flash disku.

Racunam, da sa flashke ne moze nista da se odradi. Eventualno, sa ova dva druga hard diska,

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...