Jump to content

Јм. Макарије, нови старешина Привине Главе: Пушачи више неће моћи да се причешћују

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
пре 6 минута, Вилер Текс рече

Е бре...Ајде сад. Како не капираш? 

Не разумем заиста, зашто бих лагао? Нисам у току догађаја са те стране, па не контам на шта ме упућујеш?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, Гајић рече

Не разумем заиста, зашто бих лагао? Нисам у току догађаја са те стране, па не контам на шта ме упућујеш?

Хоћу да кажем да нам је комунизам сузио умове и постали смо моралисти, законици  и то што немамо симболе комунизма не значи да се не понашамо комунистички. А турбофолкери смо зато што смо површни и палимо се на све што сија.

Не знам како  боље да објасним

Подели на овим сајтовима

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Драшко рече

Ovo je vrlo vrlo korisno

priznajem, iako izbegavam o. Rafaila da slušam, jer ga se bojim....al video sam da je Milanče lajkovao

Vrlo poučno i nekako sa ljubavlju

Признајем не бих погледала овај снимак да га није Драшко похвалио. Јесте стварно поучан и с љубављу. :)

Подели на овим сајтовима

Владика Николај јесте пушио као млад јеромонах, а можда извесно време и као епископ. У то време о дувану се није знало оно што се зна сада, а поготово не о његовој штетности. Дуван је сматран за нешто попут кафе. У делу руског свеца XIX века, Светог Игнатија Брјанчанинова, „Допринос савременом монаштву”, препоручује се монасима који шмрчу бурмут да то не чине у храму, јер праве буку и друге ометају (дакле, ово се није сматрало грехом). Касније, међутим, Владика не пуши. У његовој оставштини постоје чланци из новина о штетности пушења, а у правилима за будуће србске манастире он вели да у њих не треба примати искушенике који пуше.

Имам ископирано код себе ( непознат извор )

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 9 минута, Рапсоди рече

Владика Николај јесте пушио као млад јеромонах, а можда извесно време и као епископ. У то време о дувану се није знало оно што се зна сада, а поготово не о његовој штетности. Дуван је сматран за нешто попут кафе. У делу руског свеца XIX века, Светог Игнатија Брјанчанинова, „Допринос савременом монаштву”, препоручује се монасима који шмрчу бурмут да то не чине у храму, јер праве буку и друге ометају (дакле, ово се није сматрало грехом). Касније, међутим, Владика не пуши. У његовој оставштини постоје чланци из новина о штетности пушења, а у правилима за будуће србске манастире он вели да у њих не треба примати искушенике који пуше.

Имам ископирано код себе ( непознат извор )

Знам дивне монахе који су били пушачи, а пар њих, алкоси, наркомани, два која су пробала да се убију, па су ето данас и утврда многим!

Својевремено су ми цигаре куповала и данашња четири Епископа. 

Ово што ЈМ Макарије ради је глупост и нема везе са хришћанством! Поготово не данас! 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Вилер Текс рече

Мора се писати-СЕНЗАЦИОНАЛНО НОВО НОВО! Поимање греха.

"Хвала" Жељку Митровићу за начин на који нам умови функционишу. Људи уопште не капирају које смо ми умне комуњаре и турбофолкери као народ.

So true

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Гајић рече

Знам дивне монахе који су били пушачи, а пар њих, алкоси, наркомани, два која су пробала да се убију, па су ето данас и утврда многим!

Ово што ЈМ Макарије ради је глупост и нема везе са хришћанством! Поготово не данас! 

Не знам колико је тачно ово што сам ископирала ( не могу да нађем извор) наравно да нисам сагласна са тим да се забрањује причешће пушачима, али сам и зато да  се стално говори о  штетности  истог.  

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Гајић рече

Лакше им било...но да се моле за тебе да оставиш дуХана :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Da se zabrani svima, koji su lagali, krali, poželeli tuđe,pušili,pili alkohola,nosili nepriličnu odeću,nisu se molili i metanisali danonoćno, nego su se predavali svetovnim obavezama i ispunjavali želje ljudi a ne Božje, oni koji neumereno jedu čokolade, koriste žvake i ne mogu bez njih, oni koji galame po javnim prevozima i koji ne poštuju saobraćajne propise, dovodeći sebe u opasnost a i druge, oni koji nemaju smirene misli jer oni ne misle Bogu nego djavdjavu misle, oni koji se gneve i ljute, koji ne okrenu i drugi obraz, no se rukama i nogama odbrane i oni koji više vole televizor i internet od večernjih i jutarnjih službi, dodati po želji...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da se zabrani svima, koji su lagali, krali, poželeli tuđe,pušili,pili alkohola,nosili nepriličnu odeću,nisu se molili i metanisali danonoćno, nego su se predavali svetovnim obavezama i ispunjavali želje ljudi a ne Božje, oni koji neumereno jedu čokolade, koriste žvake i ne mogu bez njih, oni koji galame po javnim prevozima i koji ne poštuju saobraćajne propise, dovodeći sebe u opasnost a i druge, oni koji nemaju smirene misli jer oni ne misle Bogu nego djavdjavu misle, oni koji se gneve i ljute, koji ne okrenu i drugi obraz, no se rukama i nogama odbrane i oni koji više vole televizor i internet od večernjih i jutarnjih službi, dodati po želji...

Леле :aplauz:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Осим телевизора, мене си описао :unbelieveble:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...