Jump to content

Зоран Ђуровић: Нека нота на наше свеце, Јустина и Николаја, а поводом англиканаца

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Ни кожне гаће ти код наших талибана не помажу!:))

Baš sam na drugoj temi oko jehovinih svedoka raspravljao, oni imaju verovanje da niko ko nije jehovin svedok neće ići u raj, pa čak dodaju da svi koji to nisu mogu biti kamen spoticaj na tom putu.

Liči li ovo na neke od naših i po čemu se razlikuju, jer i da imamo blagodat Svetoga Duha u Crkvi sigurno njih nije ni okrzla ako je njihovo verovanje slično jehovinim svedocima.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 756
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Eto, a ja pomislio da se ova tema zavrsila.Prosto nemogu da verujem. :stadaradim::D

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Eto, a ja pomislio da se ova tema zavrsila.Prosto nemogu da verujem. :stadaradim::D

Čekaj, zar nas ti nisi podučavao da je ekumenizam zapovest Božja :)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Baš sam na drugoj temi oko jehovinih svedoka raspravljao, oni imaju verovanje da niko ko nije jehovin svedok neće ići u raj, pa čak dodaju da svi koji to nisu mogu biti kamen spoticaj na tom putu.

Liči li ovo na neke od naših i po čemu se razlikuju, jer i da imamo blagodat Svetoga Duha u Crkvi sigurno njih nije ni okrzla ako je njihovo verovanje slično jehovinim svedocima.

Princip je isti sve su ostalo nijanse! ;)

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Čekaj, zar nas ti nisi podučavao da je ekumenizam zapovest Božja :)

Gde kada i u kojem sam kontekstu ja izjavio tako nesto?  :scratch_head:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Možda nisi ti ali Hristos u Jovan 17. cela glava sigurno jeste :)

E sada te tek nista ne razumem! ne_shvata

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Pa pročitaj Jovana 17..

Jedinstvo Hrišćana je zapovest i to molitvena obraćanjem Sina Ocu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa pročitaj Jovana 17..

Jedinstvo Hrišćana je zapovest i to molitvena obraćanjem Sina Ocu.

Dobro, ti to tako razumes a kakve to veze ima samnom?

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Dobro, ti to tako razumes a kakve to veze ima samnom?

Pa uz pošalicu da si mislio kako se ova tema zatvorila a njoj u stvari nikad kraja.... šala obična.

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Baš sam na drugoj temi oko jehovinih svedoka raspravljao, oni imaju verovanje da niko ko nije jehovin svedok neće ići u raj,

има и код "нас" веровање да они што се смешкају и носе беле мантије немају благодат. :)) Нешто онако као што се Св Јован кронштадски смешкао у белој мантији. 12:smeha:

Сећаш се сновиђења на једном сајту? 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Trifke рече

Благо теби! 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Vedran рече

Овде сматрамо да је потребно поменути да смо чули као сигурну чињеницу,

Dakle, neki su "čuli" nešto kao sigurnu činjenicu. Tako i ja svakim danom svašta čujem, no pošto "ekstra" tvrdnje zahtevaju ekstra dokaze, zadržavam pravo da budem rezervisan. Bile je ovakvih incidenata i kasnije (npr. razne cirkuse je pravio "čuveni" Rotov) no uvek se sve na kraju vraćalo na Jednu Svetu Sabornu i Apostolsku Crkvu. Anglosi i ostali su ono što i jesu:jeretici a ko smatra da njihove tajne imaju ikakvu vrednost (ja smatram da nemaju nikakvu) slobodan je da to i dokaže primerom. Dakle, padre umesto što ovdee loži ljude nekakvim dnevnicima koje niko nije video da ode da se pričesti kod anglosa, i da time dokaže ono što ovde mlati. Naravno, da vidimo fotku...

Vedranu svakako hvala na prevodu, ali ja ni za milimetar nisam i neću promeniti svoja uverenja glede anglikanaca. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ivan Marković рече

da ode da se pričesti kod anglosa, i da time dokaže ono što ovde mlati

Pojašnjenje: da dokaže da je iskren. Naravno da tim činom ništa više ne bi dokazao, osim svoje iskrenosti. A takođe i svi ostali, koji bi eventualno povlađivali njegovom mišljenju u ovom konkretnom slučaju. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ivan Marković рече

Dakle, padre umesto što ovdee loži ljude nekakvim dnevnicima koje niko nije video da ode da se pričesti kod anglosa, i da time dokaže ono što ovde mlati.

Не рече ли он да не промовише интеркомунио? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...