Jump to content

Зоран Ђуровић: Нека нота на наше свеце, Јустина и Николаја, а поводом англиканаца

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 15 минута, Trifke рече

Ovako nesto o jednoj dami! :unbelieveble: Ovo zahteva dvoboj! :fik: Eto rukavica je bacena! Povuci rec ili ... :pucpuc2:

Ма ђе си био кад смо рат ратовали? ха? :))

Сад се јуначиш! :)))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 756
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 29 минута, Trifke рече

Nebih sada da ulazim u raspravu aliu coveku ne postoji zivotinjsko ni u kom smislu. Ja se ne secam da je neki otac kazao da smo razimne zivotinje. Mozda ti to mozes izvuci iz njihovog ucenja ali se ne slazem sa time. No kao sto rekoh necu o tomesada.

Ево кратак текст о томе   http://www.verujem.org/alfejev/3 covek.htm

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Матусал рече

Ево кратак текст о томе   http://www.verujem.org/alfejev/3 covek.htm

Пун погодак!

Григорије и Симеон су апсолутно на истој линији по овом питању. Боље рећи Симеон понавља Григорија. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Vedran рече

Пун погодак!

Григорије и Симеон су апсолутно на истој линији по овом питању. Боље рећи Симеон понавља Григорија. 

А да додами ово. Григорије се ослања на језик античке философије када говори у овоме (на Аристотела преко Порфирија - Arbor Porphyriana). Просто користи тај језик, објашњавајући истине хришћанске антропологије. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Vedran рече

Постоји разлика. Зато сам појаснио свој став. Али из ове твоје реплике закључујем да се не слажеш са мојим појашњењем. 

Не разумем како се стих "стојим на вратима и куцам" односи на Цркву?

Rev 3:14 I anđelu Crkve u Laodiceji napiši: "Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti, Početak Božjeg stvorenja:
Rev 3:15 Znam  tvoja djela: nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć!
Rev 3:16 Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta.
Rev 3:17 Govoriš: 'Bogat sam, obogatih se, ništa mi ne treba!' A ne  znaš da si nevolja i bijeda, i ubog, i slijep, i gol.
Rev 3:18 Savjetujem  ti: kupi od mene zlata u vatri žežena da se obogatiš i bijele  haljine da se odjeneš da se ne vidi tvoja sramotna golotinja;  i pomasti da oči pomažeš i vidiš.
Rev 3:19 Ja korim i odgajam one  koje ljubim. Revan budi i obrati se!
Rev 3:20 Evo, na vratima stojim  i kucam; posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, unići ću  k njemu i večerati s njim i on sa mnom."
Rev 3:21 "Pobjednika ću posjesti sa sobom na prijestolje svoje, kao što i ja, pobijedivši, sjedoh s Ocem svojim na prijestolje  njegovo."
Rev 3:22 "Tko ima uho, nek posluša što Duh govori crkvama!"

Tekst ti sam sve kaze.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ако тако хоћеш. Мада не знам зашто би приватно?

Лишићемо тако цели свет нашег богомислија и високоумија и благочестија, и, и, и, 12:smeha: 

Nekada privatno se lakse i lepse izrazim ovako moras da pazis nikada neznas ko cita. :nene:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ма ђе си био кад смо рат ратовали? ха? :))

Сад се јуначиш! :)))

Ma povuci rec i da se izvinis dami! Inace: sFun_bat

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Trifke рече
пре 49 минута, Vedran рече

Постоји разлика. Зато сам појаснио свој став. Али из ове твоје реплике закључујем да се не слажеш са мојим појашњењем. 

Не разумем како се стих "стојим на вратима и куцам" односи на Цркву?

Rev 3:14 I anđelu Crkve u Laodiceji napiši: "Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti, Početak Božjeg stvorenja:
Rev 3:15 Znam  tvoja djela: nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć!
Rev 3:16 Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta.
Rev 3:17 Govoriš: 'Bogat sam, obogatih se, ništa mi ne treba!' A ne  znaš da si nevolja i bijeda, i ubog, i slijep, i gol.
Rev 3:18 Savjetujem  ti: kupi od mene zlata u vatri žežena da se obogatiš i bijele  haljine da se odjeneš da se ne vidi tvoja sramotna golotinja;  i pomasti da oči pomažeš i vidiš.
Rev 3:19 Ja korim i odgajam one  koje ljubim. Revan budi i obrati se!
Rev 3:20 Evo, na vratima stojim  i kucam; posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, unići ću  k njemu i večerati s njim i on sa mnom."
Rev 3:21 "Pobjednika ću posjesti sa sobom na prijestolje svoje, kao što i ja, pobijedivši, sjedoh s Ocem svojim na prijestolje  njegovo."
Rev 3:22 "Tko ima uho, nek posluša što Duh govori crkvama!"

Tekst ti sam sve kaze.

Па да, каже све текст.

Ја ово не схватам као да говори да куца црквама, да ће цркве избљувати, итд. него каже "ако ко чује глас мој и отвори врата, ући ћу к њему и вечераћу с њиме, и он са мном". А мешчини да и Лопухин толкује као што и ја ово разумевам, јер прича о слободи људској над којом Бог не врши насиље итд. То је контекст у коме сам употребио овај цитат.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Па да, каже све текст.

Ја ово не схватам као да говори да куца црквама, да ће цркве избљувати, итд. него каже "ако ко чује глас мој и отвори врата, ући ћу к њему и вечераћу с њиме, и он са мном". А мешчини да и Лопухин толкује као што и ја ово разумевам, јер прича о слободи људској над којом Бог не врши насиље итд. То је контекст у коме сам употребио овај цитат.

Ne razumem ovo mescini da lopuhin tolkuje.  Nemoras ti shvatiti nikako ali je tekst poruka crkvi i istoriski ona je bila stvarno izbljuvana na kraju.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Trifke рече

Nekada privatno se lakse i lepse izrazim ovako moras da pazis nikada neznas ko cita. :nene:

Да, да! Читају тајне службе. Мене су већ почели да прате. Имам и corpus delicti!

Усликао сам их прошле седмице. Пратили ми кола, па мало испред, па мало иза мене, па мало са стране. Све са затамЉеним стакАлима па ме сЛимају камАром. Види табљице. 

20171119_112440.thumb.jpg.0bbb49b32ab97b70a28b97a78bcd3b57.jpg

Зато ако ош тајно да се пишемо, може. Али знај да лукава модераторка може да нас прати и преко тајних канала. 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Trifke рече

Ne razumem ovo mescini da lopuhin tolkuje.

Ја тумачим као и Лопухин. 

• Волим 1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Да, да! Читају тајне службе. Мене су већ почели да прате. Имам и corpus delicti!

Усликао сам их прошле седмице. Пратили ми кола, па мало испред, па мало иза мене, па мало са стране. Све са затамЉеним стакАлима па ме сЛимају камАром. Види табљице. 

20171119_112440.thumb.jpg.0bbb49b32ab97b70a28b97a78bcd3b57.jpg

Зато ако ош тајно да се пишемо, може. Али знај да лукава модераторка може да нас прати и преко тајних канала. 12:smeha:

A ne razumes ti mene nisam ja od tih vise se bojim da ne sablaznim ljude. Teorije zavere i tajne sluzbe se nikada nisu lepile za mene, ali mi se desilo nekoliko puta da sablaznim ljude pa zato sam ponekada na oprezu.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Trifke рече

A ne razumes ti mene nisam ja od tih vise se bojim da ne sablaznim ljude. Teorije zavere i tajne sluzbe se nikada nisu lepile za mene, ali mi se desilo nekoliko puta da sablaznim ljude pa zato sam ponekada na oprezu.

Ма разумем ја тебе боље него што мислиш.

Него, ако ниси приметио, ја волем да се шалим. То јест неозбиљан сам. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Teorije zavere i tajne sluzbe se nikada nisu lepile za mene

Е, ал кад се упутиш у рај као што сам се ја упутио (погледај зелени знак на путу) има одмах да те прате, као мене. Све са тамним стаклима. Ови ти дођу као нека врста митара на путу у рај. Ако их избегнеш стићи ћеш. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Ма разумем ја тебе боље него што мислиш.

Него, ако ниси приметио, ја волем да се шалим.

Salio se ti ili ne ima da se izvinis dami inace: :kriminalac:   ima da te nema! ;)  @Снежана

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...