Jump to content

Папа: Прихватите мигранте широм отворених руку

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 211
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 19 часа, Muramasa рече

učestvovao bih u nekoj Deus Vult akciji i odbrani Evrope od navale necivilizovanog otpada

Baš civilizovana izjava...

• Оплаках :)) 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Muramasa рече

Neuporedivo civilizovanija od ovoga.

https://www.youtube.com/watch?v=zK-kcuELKfM

Pa ako si to postavio kao kriterijum civilizovanosti kojeg treba da preskočiš, mnogo ti je nizak kriterijum...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Muramasa рече

učestvovao bih u nekoj Deus Vult akciji i odbrani Evrope od navale necivilizovanog otpada

Мислиш од избеглица које су постале избеглице због ратова које су (углавном) западне земље (оне које ви сматрате цивилизованима/цивилизаторима) изазвале по Блиском истоку и Африци и сад због тих ратова немају где?

Поред тога, назови још једном целу скупину народа "отпад" или нешто слично и добијеш опомену за почетак. Нико никоме не брани да има своја уверења и да их износи, али то неће да се толерише.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Вилер Текс рече

Види, ја јесам користио Химну љубави ради стила, али и даље мислим да је папа човек из стакленог звона и да је дао поптуно неразумну изјаву.

Ово је легитимно... за разлику од претходне изјаве.

А што се тиче контекста, мислим да ти читаш ствари ван контекста.

Павле не помиње безвезе дарове Духа, ради се о Хришћанима који су се споречкали ко, како, шта (погледати главу 12 и 14 (зато Химна и јесте у 13. глави)) где заправо овиме побуђује на уређивање односа и служби. 

Нико није рекао да мрзимо муслимане,Боже сачувај! 

Па нико (тј. знам да ја нисам) није рекао да неки мрзе муслимане, не знам зашто уопште то помињеш. 

пре 4 часа, Bokisd рече

Pa, mislio sam da je bar malo jasno.

Па очигледно није јасно. У Химни ама баш нигде ни инсинуације о хипотетикој и потенцијалној претњи од стране неких неверујућих. Ништа. 

пре 4 часа, Bokisd рече

Mozda ce nagrnuti mnogo veci broj, jer im se otvaraju sva vrata.

Јесте, сви потрчали да прихвате Папин савет. :)) Баш сада када га сатанизују. :D

пре 4 часа, Bokisd рече

Papa ne misli na sve  njih , mora i za njih da ima ljubav.

Добро је кад има оних који виде апсолутну Истину, иако су људи! 

пре 4 часа, Bokisd рече

Kako oni gledaju na ovu Papinu izjavu. 

Вероватно се поклањају до земље, покорно слушају и отварају (цитирам) сва врата.

• Збуњен 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Prosvetli me koji to rat besni u Pakistanu čije grooming bande već godinama seksualno zlostavljaju maloletnu decu po Britaniji. Ko je to od Švedske napravio prestonicu silovanja? Ko nas to kulturno obogaćuje vršeći nuždu po ulici?  Zašto uvek kada čujemo za kombi koji je pokosio pešake/cevnu bombu/ kalašem po narodu odmah znamo koja vera mira stoji iza toga?

Не лупај, леба ти. Док ниси био ту, све су те статистике биле по форуму постављане, и све до једне су се показале као тешко с*ање. Ако питаш одакле Пакистанци у Великој Британији - одатле што су им били колонија пар стотина година и то су све до пре педесет година били њихови грађани, који су опуштено долазили да живе у делу свог царства. Исти они које нису успели да интегришу јер су их гледали као нижу врсту па сад кукају.

Мислио сам на оне о којима и папа прича - Либијце, Ирачане, Сиријце, Авганистанце, који у највећем броју долазе као избеглице (с тим што су сад затворили коридоре за Авганистанце, јер су Авганистан прогласили "безбедном земљом").

Ако нису хтели навалу избеглица, није требало да се млате по Блиском Истоку. Могли су лепо да пусте те народе тамо да воде своје политике, нису морали да "смењују зле диктаторе" и сад не би били у проблему. Врло просто. Екстра што највећи број Либијаца, Сиријаца или Ирачана нису никаква "нижа врста" него људи који су дошли из система који су имали добро образовање и који никад не би долазили да није било ратова који су их натерали.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, RYLAH рече

Не лупај, леба ти. Док ниси био ту, све су те статистике биле по форуму постављане, и све до једне су се показале као тешко с*ање

? :)

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Џуманџи рече

Па очигледно није јасно. У Химни ама баш нигде ни инсинуације о хипотетикој и потенцијалној претњи од стране неких неверујућих. Ништа. 

Ima, kada govori o istini , i o nepravdi.

6. Не радује се неправди, а радује се истини.

To mozemo povezati sa gledanjem na razne stvari i situacije  iz ljudskog zivota,  koje ( situacije ) ljubav sagledava na objektivan i nepristrasan nacin. Raduje se istini ( pravdi ) i ne raduje se nepravdi.

Pravda i nepravda su u pitanju, u bilo kom obliku. ( pa i od strane neverujucih i svih drugih, moramo ih sagledavati iz perspektive pravde - nepravde , jer ljubav to zahteva u 6. stihu )

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, RYLAH рече

Мислиш од избеглица које су постале избеглице због ратова које су (углавном) западне земље (оне које ви сматрате цивилизованима/цивилизаторима) изазвале по Блиском истоку и Африци и сад због тих ратова немају где?

I meni deluje kao tacno.

Samo sto, sada, ti isti koji su i izazvali ratove i bedu i strah, pokusavaju da rese problem. Paradoksalno.

U sutini, strada jedino posten svet i narod. I, na jednoj i drugoj strani.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

Jel hoćeš da kažeš da je teško sranje to da Evropa ne može da sastavi mesec dana bez kombija mira ili cevne bombe?

Тешко срање је да су Пакистанци највећи силоватењи у Великој Британији. И тешко је срање да сад против избеглица највише кукају они који су направили такву ситуацију доле. И тешко је срање тај расизам који имате и покушавате да га прикријете (мислим на вас алт рајтовце или како год да се данас називате), и тај осећај културне супериорности који имате према источним културама, односно инфериорности према западним културама који компензујете дреком по Интернетима. 

Врло је прост рецепт: Нека се супериорне културе повуку из тих подручја, нек их оставе да раде шта год хоће међу собом, и да видиш како за десетак или петнаест година више неће да се прича о овим проблемима. Као што су раније имали своје колоније које су биле део тих царстава, па онда људи из тих колонија дођу у матицу, супериорне културе из свог изразитог расизма неће да их интегришу и затварају их у гетое, па сад кукају јер имају проблем који су сами направили.

Далеко од тога да је решење да отворе капије и све их пусте, али дај више баталите тај расизам. Никоме се не долази тамо, присиљени су да дођу тамо јер су им домове разрушили.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

? :)

ОК. Нађи теме са постављеним статистикама (многе од њих си ти постављао), прочитај дебанк статистика кад неко узме да прича о њима.

Ако се сећаш, или се радило о (намерно) лошем методу, или о (намерно) лошем узорку.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Ако се сећаш, или се радило о (намерно) лошем методу, или о (намерно) лошем узорку.

Pa ne sećam se, zato pitam.

Sećam se npr. kad je Avokado "debankovao" istraživanje po kojem 26% američkih muslimana misli da je nasilje nad američkim građanima opravdano kao deo globalnog džihada "distinkcijom" da tamo piše da nije da je opravdano, nego može da bude opravdano :D

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Аурор рече

Pa ne sećam se, zato pitam.

Sećam se npr. kad je Avokado "debankovao" istraživanje po kojem 26% američkih muslimana misli da je nasilje nad američkim građanima opravdano kao deo globalnog džihada "distinkcijom" da tamo piše da nije da je opravdano, nego može da bude opravdano :D

Сетићеш се онда и кад су биле оне статистике о потентним Арапима који силују по Шведској да је узорак био само међу имигрантском а не и нативном популацијом, да је то урађено и у Немачкој са процентима извршилаца кривичних дела, а да су оне статистике о Енглезима који масовно губе посао због имиграната детаљно дебанковане, и то позивајући се управо на сам извор информација (на истраживање које нико од вас није ни прочитао у целости).

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Џуманџи рече

Павле не помиње безвезе дарове Духа, ради се о Хришћанима који су се споречкали ко, како, шта (погледати главу 12 и 14 (зато Химна и јесте у 13. глави)) где заправо овиме побуђује на уређивање односа и служби. 

Па нико (тј. знам да ја нисам) није рекао да неки мрзе муслимане, не знам зашто уопште то помињеш. 

Овако цепкање потпуно обесмишљава читаву поруку коју сам написао.

Ја нисам причао о Химни Љубави уопште,него о томе да љубав није кад чиниш "добро" које се другима може обити о главу.

А то што напомињем да нико не мрзи муслимане је последица тога што живимо у свету у коме је нажалост "дисклејмер" обавезан.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...