Jump to content

Папа: Прихватите мигранте широм отворених руку

Оцени ову тему

Препоручена порука

Папа Фрања, чији су родитељи емигрирали из Италије у Аргентину, данас је у редовном обраћању на тргу Светог Петра позвао људе широм света да прихвате мигранте широм отворених руку.

1103114682.jpg

„Отворених руку...управо тако треба пружити добродошлицу (мигрантима), широм отворених руку”, рекао је папа.

Он је то изјавио поводом двогодишње кампање „Поделите путовање”, коју је католичка хуманитарна организација „Каритас” започела данас и чији је циљ промена начина на који људи гледају на мигранте и избеглице, , јавља АФП, преноси Танјуг.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 211
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Врло одговорна изјава. Нека их он све лепо смести у Ватикан када је тако широког срца. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Аурор рече

Ne sumnjam da misli i da su zidovi čist fašizam...

(Vatican City)

60-vatican-city-walls.jpg

Prihvata ih svud. Osim u vatikanu. :))

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Милан Ракић рече

Папа Фрања, чији су родитељи емигрирали из Италије у Аргентину,

Ово ми је феноменалан део. Маестрално вађење ствари из контекста. Од кад је потпуно исто када Италијани,католици, дођу у већ католичку Аргентину и када огромна муслиманска популација насељава Европу преко ноћи? 

Невероватна емотивна манипулација.

Или можда хоће да нам кажу да ће западна Европа постати муслиманска као што је некада Јужна Америка постала католичка?

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Милан Ракић рече

Папа Фрања, чији су родитељи емигрирали из Италије у Аргентину, данас је у редовном обраћању на тргу Светог Петра позвао људе широм света да прихвате мигранте широм отворених руку.

1103114682.jpg

„Отворених руку...управо тако треба пружити добродошлицу (мигрантима), широм отворених руку”, рекао је папа.

Он је то изјавио поводом двогодишње кампање „Поделите путовање”, коју је католичка хуманитарна организација „Каритас” започела данас и чији је циљ промена начина на који људи гледају на мигранте и избеглице, , јавља АФП, преноси Танјуг.

Papa ili bilo koji drugi kršćanski vjerski poglavar dužan je govoriti evanđeoskim jezikom ljubavi i to provoditi u djelo. Najbolje bi bilo pobjeći od problema te ne iznijeti svoj dužan stav i čekati , kako se već ponašaju pojedini vjerski poglavari a nek' glupi papa to odradi umjesto njih.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, kopitar рече

Papa ili bilo koji drugi kršćanski vjerski poglavar dužan je govoriti evanđeoskim jezikom ljubavi i to provoditi u djelo. Najbolje bi bilo pobjeći od problema te ne iznijeti svoj dužan stav i čekati , kako se već ponašaju pojedini vjerski poglavari a nek' glupi papa to odradi umjesto njih.

Pa što to papica nije primenio u Španiji kad su u pitanju bili islamski ,,imigranti,, u 7 veku.Što preotera Jevreje iz Španije?Đe mu je tad bio jezik evanđeoske ljubavi?O krstaškim ratovima đaba da pričam.....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, kopitar рече

Мени се чини да овај папа изврће стихове из Химне Љубави.

Тражити од раслабљеног народа који је одавно изгубио сваки компас да прихвати реке муслимана који имају јасан циљ, исламизацију Европе, је потпуни недостатак праве љубави за своје стадо.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Вилер Текс рече

Мени се чини да овај папа изврће стихове из Химне Љубави.

Који је то стих папа изврнуо? 

пре 30 минута, Вилер Текс рече

Тражити од раслабљеног народа 

Шта је тражио у реченици "...тако треба прихватити..."? 

пре 31 минута, Вилер Текс рече

реке муслимана који имају јасан циљ, исламизацију Европе,

Аха, они битишу само да би исламизирали Европу. Звучи скоро као " Протоколи скупова Сионских мудраца".

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Џуманџи рече

Који је то стих папа изврнуо? 

Шта је тражио у реченици "...тако треба прихватити..."? 

Аха, они битишу само да би исламизирали Европу. Звучи скоро као " Протоколи скупова Сионских мудраца".

Џуманџи, немој бити буквалиста. Потруди се да схватиш контекст у коме се пише, не мора ваљда сваки пут да ти се црта.

Али ајде да појасним. Мислим да принцип "волимо се" без трунке расуђивања шта је то љубав није оно што пише у Химни Љубави.Каква је то љубав ако пошаљем у кућу своје деце људе за које постоји основана сумња да могу нешто лоше да им ураде? Нит волим те људе нит волим своју децу.

А то што тебе ово асоцира на Протоколе сионских мудраца, то је твоја ствар. Откуд ти знаш какве ја имам личне односе са одређеним муслиманима? Можда неке волим, можда неке не волим...Лични проблем са било ким немам али не бих био тако неопрезан и примао мигранте у Србију без трунке расуђивања о последицама.

пс: Треба помоћи човеку у невољи, али бити добар без трунке раусђивања, поготово кад твоја "доброта" може да угрози ближње није добра опција. Постоји ваљда нека одговорност?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, kopitar рече

Sta znam, postoji ono, mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi.

Nije to pitanje migranata tako jednostavno politicko i svako drugo ( pitanje ).

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Вилер Текс рече

не мора ваљда сваки пут да ти се црта.

Мора, ја на то одувек скрећем пажњу, но си нов, па ниси укачио. :)

Мислим да принцип "волимо се" без трунке расуђивања шта је то љубав није оно што пише у Химни Љубави.

Супер, само што мислим да Химна љубави није врхунац Павловог опуса (иако се зове тако, има доста посланица које још дубље говоре о томе). 

Каква је то љубав ако пошаљем у кућу своје деце људе за које постоји основана сумња да могу нешто лоше да им ураде? Нит волим те људе нит волим своју децу.

Па не знам, ја то тебе питам. Дај нешто из Химне за чије стихове кажеш да их Папа изврће, а који се баве том проблематиком. 

Откуд ти знаш какве ја имам личне односе са одређеним муслиманима?

А кад сам инсинуирала да знам, да ме интересује, или да уопште тебе имам у фокусу у том делу пост-а? Не можеш све тако лично да схваташ. :)

то је твоја ствар

Наравно, зато сам то и написала. :scratch_head:

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Џуманџи рече

Мора, ја на то одувек скрећем пажњу, но си нов, па ниси укачио. :)

Супер, само што мислим да Химна љубави није врхунац Павловог опуса (иако се зове тако, има доста посланица које још дубље говоре о томе). 

Па не знам, ја то тебе питам. Дај нешто из Химне за чије стихове кажеш да их Папа изврће, а који се баве том проблематиком. 

А кад сам инсинуирала да знам, да ме интересује, или да уопште тебе имам у фокусу у том делу пост-а? Не можеш све тако лично да схваташ. :)

Наравно, зато сам то и написала. :scratch_head:

Извини али нешто мораш и сама да схватиш. Немам ја снаге,памети ни живаца да се додатно појашњавам вазда.

Моје помињање Химне Љубави је било више у служби стилског изражаја.

Па кад моје писање поредиш са Протоколом сионских мудраца, схватам то лично, јер мислим да имаш неки идеолошки проблем са тиме да се неко противи исламској миграцији и осетио сам се етикетираним као неки "клерофашиста". Ако сам погрешно доживео, извини. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...