Jump to content

Кад неће Српкиње на село, хоће Албанке

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, АлександраВ рече

Ко каже да не постоји не и да је уопште реч о било каквом наређивању? Па није брак давање налога и наређења од стране једног и извршавање од стране другог. Као и поштовање и послушност би у браку требало да буде обострана. Леп је наш језик и лепа је ова реч - послушан. Послушан је онај који ради нешто по слушању. Потпуно добровољно. Значи није присиљен, принуђен, не извршава наређења, него ради по слушању другога. А та послушност може да буде и резултат разговора, обостраног слушања (чујења, разумевања оног што се чује, преиспитивање свог нпр. става након онога што смо чули, смиривање, итд...), послушност може да буде једна врста кооперативности.

Владета Јеротић каже: Покорни смо из страха а послушни из љубави. То не значи да нисмо слободни ако смо послушни, баш напротив.

Послушање није исто што и послушност.

Ovo je sad mnogo jasnije

Ne znam na šta misli Sv Pavle i da li bi se složio, ali žena mora da ima svoju slobodu, svoje potrebe koje su prepoznate od strane muža....inače...vene

Napomena za sve extr....ne mislim na lude potrebe na račun porodice itd...jer obično tako krene kontra argument, već na talente, normalne težnje i potrebe koje svi imamo i mogu se ostvariti i uz decu i.porodicu...ako ima ljubavi i sloge

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

za naredbu,prvo je čuješ pa onda to radiš

Тада извршаваш, без обзира на околности и своје унутрашње стање.

Када послушаш, радиш зато што желиш.

Велика је разлика.

Мени је та реч пријатна и немам такав осећај као ти, зато што сам одрасла уз бабу која је имала обичај да каже - Хоћеш ли ме нешто послушати? Буквално, увек тако. И никада нисам рекла нећу, а могла сам. А онда би рекла да ли треба по хлеб, или нешто друго да се уради.

Не знам, мени је то лепа реч.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Жељко рече

Дакле женска миграција тече следећим током:

Албанке у српска села.

Српске сељанке у градове.

Српске грађанке у бели свет.

Српски мушкарци у кафану.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, ana čarnojević рече

ovde ima toliko fejka da je to neverovatno. fejk feminizam, fejk hriscanstvo, fejk ljudska prava...fejk postpatristika ...deljenje lekcija non stop.

dakle problem je da li se oseca :slusaj me atmosfera:...a nije problem kada neko zene (druge nacije, vere...) nazove TO ...TO kad se najede onda...

наравно, форумаши су само обични форумаши, није ово САНУ,

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Драшко рече

Napomena za sve extr....ne mislim na lude potrebe na račun porodice itd...jer obično tako krene kontra argument, već na talente, normalne težnje i potrebe koje svi imamo i mogu se ostvariti i uz decu i.porodicu...ako ima ljubavi i sloge

За жену није биолошки и генетски природно да има друге потребе и интересовања осим да брине о мужу, деци и домаћинству. Чим жена има друге потребе, сигурно има вишак мушких хормона или је феминисткиња. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

За жену није биолошки и генетски природно да има друге потребе и интересовања осим да брине о мужу, деци и домаћинству. Чим жена има друге потребе, сигурно има вишак мушких хормона или је феминисткиња. 

konačno i naučno objašnjenje :smil443643319dc3d:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ana čarnojević рече

ovde ima toliko fejka da je to neverovatno. fejk feminizam, fejk hriscanstvo, fejk ljudska prava...fejk postpatristika ...deljenje lekcija non stop.

dakle problem je da li se oseca :slusaj me atmosfera:...a nije problem kada neko zene (druge nacije, vere...) nazove TO ...TO kad se najede onda...

U ime jednakosti i muškarac bi dobio isti tretman, bez obzira na veru i naciju :smeh1:.

Te žene jednostavno traže bolje uslove, kao i svi ljudi. Nisu ni bolje ni gore od drugih. Za nekog je manji grad metropola, nekome je Bg cilj, nekome beli svet...njima je srpsko selo dobitak. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Жељко рече

наравно, форумаши су само обични форумаши, није ово САНУ,

Hvala Bogu...matore drtine :dry:

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Кратос рече

Pa to ti isto važi i za naredbu,prvo je čuješ pa onda to radiš nakon što je poslušaš :D

Razumeo sam šta si želela da kažeš al opet mi se ne sviđa ta reč.

не теби се не свиђа реч покорност, јер њу у ствари мешаш са послушношћу.

• Волим 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Natasa. рече

U ime jednakosti i muškarac bi dobio isti tretman, bez obzira na veru i naciju :smeh1:.

Te žene jednostavno traže bolje uslove, kao i svi ljudi. Nisu ni bolje ni gore od drugih. Za nekog je manji grad metropola, nekome je Bg cilj, nekome beli svet...njima je srpsko selo dobitak. 

Прво би требало да се схвати какав однос Албанци имају према деци, нарочито женској, у праву си, нису оне ни боље ни лошије, оне су научене да буду послушне, невидљиве.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, АлександраВ рече

Ко каже да не постоји не и да је уопште реч о било каквом наређивању? 

Оно што је почетно је моја замерање ВТексу што је а пропо констатације "било шта да им кажеш све ће те послушати" рекао да (парафразирам и убацујем првих пар речи) "изрицањем молби да нешто уради чак можеш и да утичеш позитивно на њу". Ват? Вааат? :D

Онда је Јанко (намерно, вероватно) скренуо причу на љубав и помакао тежиште теме на веру/верска питања, ето како се направи смутња. First things first. ;)

Бдв, никад ми не би пало на памет да ја ту као утичем позитивно на тебе  тиме што ти кажем "'ајде направи и крофне данас, ако стигнеш :* " (а ти то јел ' те "послушаш"). :scratch_head:

На крају крајева, зар је поента послушања - позитиван утицај? о.О (сад ја скренух на веру, лол)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Снежана рече

Прво би требало да се схвати какав однос Албанци имају према деци, нарочито женској, у праву си, нису оне ни боље ни лошије, оне су научене да буду послушне, невидљиве.

Samo hoće da se izvuku iz siromaštva.

To što im je srpsko selo premija ne znači da je srpsko selo dobro, već da su oni civilizacijski ispod nas. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, БанеЛ рече

Па, где си, бре, Наташа! :skidamkapu:

Ишли скоро ови моји на неку трпезу, у једно копаоничко село. И срели неку девојку и рекли јој да је удају у Топлицу. Она рекла, не може, само Крушевац! :smeh1:

Obecala se nekom Rasincu, Carapanu. 

• Оплаках :)) 1

reading.gif

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Natasa. рече

Samo hoće da se izvuku iz siromaštva.

To što im je srpsko selo premija ne znači da je srpsko selo dobro, već da su oni civilizacijski ispod nas. 

Srpsko selo je dobro. Srbi su iskompleksiran narod. Narod koji sam sebe unistava. Zagadjuje reke, vodu, vadzuh, zemljiste ... 

Ziveti u gradu, npr. u Krusevcu ili u Beogradu, nije nikakav luksuz. Naprotiv.

Mladi ljudi koji zive na selu danas imaju dobre automobile kojima brzo i jednostavno mogu da stignu gde god pozele. Ako imaju dovoljno novca, mogu da kupe sta god im padne na pamet. Imaju ogromna dvorista, veliko imanje. Mnogo vise udobnosti. Kuce su im moderne, klimatizovane. Vazduh je cist. Ne moraju da slusaju buku i da udisu smog. 

reading.gif

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...