Jump to content

Да ли сте православни  

16 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте православни?

• Наравно, у противном бих давно извршио самоубиство.
      0
    • Наравно, сад радим на томе да друге убацим у цркву.
    • Наравно, мало сам тврђа струја али нико није савршен.
    • Наравно, одувек себе видим као неког ко исправно прославља Бога у Тројици.
    • Наравно да нисам.
      0
    • Иди бегај... у Бога не верујем.
      0
    • Ово се сваким даном и ја све више питам.
    • Нисам. Имам паметнија посла у животу.
      0
    • LOL
    • Нисам. Имам интелект који није компатибилан са причама за малу децу.
      0

Препоручена порука

Верујем да је православан онај који исповеда веру као и једна,света,саборна и апостолска црква и труди се да живи у складу са тим учењем.

Римљанима 10

9. Јер ако исповиједаш устима својим да је Исус Господ, и вјерујеш у срцу својему да га Бог подиже из мртвих, бићеш спасен.

10. Јер се срцем вјерује за праведност, а устима се исповиједа за спасење.

11. Јер Писмо говори: Сваки који вјерује у Њега неће се постидјети.

Подели на овим сајтовима

Нисам већ неко време. Моје хришћанство је мешавина свега и свачега и само је моје, лично. Не верујем у неку објективну истину тако да и неког истинског православља нема. Истинито је оно што ви таквим означите.

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Savremeni Srbi odlucili su se od reci mudraca Gospodnjih i predanosti Bozijem promislu. Zaboravili su svete kanone pravoslavlja i saziveli se s grehom koji neprestano kuca na vrata. Zaboravili su da je u prostoj radosti smisao i lepota zivota i da predavanje Bogu znaci veru i sluzenje toj promisli duha koja coveka nikad ne navodi u besnilo i tamu. 

Vladika Nikolaj

reading.gif

Подели на овим сајтовима

Dobro, de. :D Evo, smatram da niko ne moze da prosto bude pravoslavan, posto je covek dinamicno bice. Svi se mi (neovisno od nase veroispovesti) 'opravoslavljujemo' i obrnuto nasim delovanjem i nema tu neke granice koja je odlucujuca za to jesi li ili nisi. Recimo, znam neke ateiste koji su pravoslavniji od mene. :)

*pod pravoslavljem podrazumevam ljubav, tako da ovo "ateisti pravoslavniji od mene" znaci da imaju vise ljubavi.

P.S. zao mi je sto mozda svojom definicijom povredjujem vernicka osecanja:D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Џуманџи рече

Dobro, de. :D Evo, smatram da niko ne moze da prosto bude pravoslavan, posto je covek dinamicno bice. Svi se mi (neovisno od nase veroispovesti) 'opravoslavljujemo' i obrnuto nasim delovanjem i nema tu neke granice koja je odlucujuca za to jesi li ili nisi. Recimo, znam neke ateiste koji su pravoslavniji od mene. :)

*pod pravoslavljem podrazumevam ljubav, tako da ovo "ateisti pravoslavniji od mene" znaci da imaju vise ljubavi.

Slažem se sa drugaricom Džu

Ne mogu više da slušam tvrde pravoslavce

Iako mi se ne prelazi u druge konfesije, ne mogu više da se identifikujem ili težim da budem PS pravoslavac

Mada to nikada nisam ni bio

Svaki čovjek može da odiše blagodaću

To su nedokucive stvari

Upoznao sam takve ljude

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Ronald Goldman je svetac za mene

Bio je Jevrejin inače

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Џуманџи рече

prema tvojim kriterijumima ja nisam upoznao nijednog pravoslavnog a tek ne ateistu sa tim osobinama. i šta ti to značu- neovisno od veroispovesti... itekako je ovisno.

ta- ta- tatira!

Подели на овим сајтовима

Православна у покушају,деценијама.Ако се  евентуално нађем на Христоој десној страни,када дође други пут,тада ћу знати прави одговор на ово питање,:)

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...