Jump to content

Творац и методолошки натурализам природних наука

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Страле рече

Ја не спорим то, и то јесте доказ, али мислим да би он (Авокадо) одбацио тај доказ.

Avokado je ok i on stoji na sudu svesti što znači da je od onih koji mogu prvi u Carstvo Božje jer naša Crkva tako uči.

Prema tome onaj koji nije protiv vas sa vama je.

Eto čisto da vam daM do znanja pošto je avokadu jako dugo ovde i ja mogu da posvedočim to.

Avokado nikada nije pisao protiv Boga i Crkve on samo stoji na svojim pozicijama.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 137
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Страле рече

Нећу да нудим ишта, али јасан ми је твој став, зато сам рекао класика, тражиш научно валидне доказе за постојање Бога.

Ne tražim naučno-validne dokaze... samo validne dokaze...

Цитат

Не слажем се  с твојим ставом, али је он сасвим легитиман, ако гелдамо из угла науке, па и атеизма.

Taj moj konkretan stav nije nešto sa čim možeš da se složiš ili ne složiš jer nije u pitanju nikakvo mišljenje koje i pretenduje da bude objektivno, već je strogo lično - da bih ja prihvatio tvrdnju da Bog postoji na osnovu znanja, a ne puke vere, potrebno je da vidim neke validne dokaze za to da Bog postoji. Ne mogu ni da zamislim šta ti tu možeš da se ne slažeš... čak i ako se odnosi na tebe: valjda i tebi trebaju neki validni dokazi da bi mogao da tvrdiš da nije da veruješ, nego znaš da Bog postoji?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ne potvrđuje nego ih baš naprotiv demantuje jer kaže da nije otkrivenje od krvi mesa(što bi  ukazivalo da je od čoveka) nego je otkrivenje odozgo od Oca.

A kako da Otac Nebeski nekome otkrije da mu je Sin Božji Isus Hristos ako prvo taj neko ne zavoli čoveka u Hristu?

KAKO ČOVEČE BOŽJI, ZAR NE BI TIME MALO HVALIO SINA UNAPRED?

Подели на овим сајтовима

Sveto Pismo je najsvetija knjiga o prijateljstvu.

I to onom prijateljstvu večnom i spasonosnom koje će se nastaviti istinski u večnost neraspadljivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A kako da Otac Nebeski nekome otkrije da mu je Sin Božji Isus Hristos ako prvo taj neko ne zavoli čoveka u Hristu?

KAKO ČOVEČE BOŽJI, ZAR NE BI TIME MALO HVALIO SINA UNAPRED?

Pa zar nije na Krštenju Gospodnjem rekao ovo je Sin moj Ljubljeni,Njega poslušajte?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече
пре 12 минута, Страле рече

Нећу да нудим ишта, али јасан ми је твој став, зато сам рекао класика, тражиш научно валидне доказе за постојање Бога.

Ne tražim naučno-validne dokaze... samo validne dokaze...

Цитат

Не слажем се  с твојим ставом, али је он сасвим легитиман, ако гелдамо из угла науке, па и атеизма.

Taj moj konkretan stav nije nešto sa čim možeš da se složiš ili ne složiš jer nije u pitanju nikakvo mišljenje koje i pretenduje da bude objektivno, već je strogo lično - da bih ja prihvatio tvrdnju da Bog postoji na osnovu znanja, a ne puke vere, potrebno je da vidim neke validne dokaze za to da Bog postoji. Ne mogu ni da zamislim šta ti tu možeš da se ne slažeš... čak i ako se odnosi na tebe: valjda i tebi trebaju neki validni dokazi da bi mogao da tvrdiš da nije da veruješ, nego znaš da Bog postoji?

Да се разумемо, желео сам да кажем да немам исти став као ти, али то ми не смета да водим дијалог.

И искрено верујем да оно што тражиш, да ћеш  наћи.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zato je kreacionizam debilizam sa pojma Hrišćanstva.

Ne možeš se spasiti ako ne zavoliš čoveka jer Bog postade čovek radi nas i našeg spasenja a nije nas spasavao tako što je poslao upalio kupinu koja ne gori pred celim svetom, već pred čovekom koji je pre toga dokazano zavoleo čoveka i udostojio se da vidi Božanske sile.

Ali, VSB, treba malo porgledati kako stvarri stoje u u stvarnosti, u realnom zivotu.

Kreacionizam krece od naucne metodologije i putem nje, otkriva Boga kroz prirodu i prirodne procese i zakone. TE krece, takodje od naucne metodologije i kroz prirodu ne upoznaje i ne vidi odraz Bozjeg stvaranja.

I, sad, kreacionizam koji vodi ka Bogu i veri i etici i moralnom zivljenju, je 'debilizam', a TE koja vodi u naturalizam i cak i u ateizam, je dobra teorija, koja nije protiv hriscanstva, ....cak je, i kompatibilna sa nasom verom. :scratch_head:

To je problem.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ali, VSB, treba malo porgledati kako stvarri stoje u u stvarnosti, u realnom zivotu.

Kreacionizam krece od naucne metodologije i putem nje, otkriva Boga kroz prirodu i prirodne procese i zakone. TE krece, takodje od naucne metodologije i kroz prirodu ne upoznaje i ne vidi odraz Bozjeg stvaranja.

I, sad, kreacionizam koji vodi ka Bogu i veri i etici i moralnom zivljenju, je 'debilizam', a TE koja vodi u naturalizam i cak i u ateizam, je dobra teorija, koja nije protiv hriscanstva, ....cak je, i komtabilna sa nasom verom. :scratch_head:

To je problem.

Zdrav kreacionizam ne poznaje dokazivanje naučnim metodama Božje stvaranje, nego OČUVANJE TVOREVINE treba da bude to čime bi Crkva trebala da uputno deluje i u naučnim krugovima.

Očuvanje Tvorevina a ne njeno uništavanje treba da interesuje i Crkvu i svakog čoveka na ovoj planeti.

I molim te ne uvodi me u takve rasprave. Jer Božje stvarane ne možeš dokazati naučnom metodom, niti ulaziti u Božje procese stvaranja, jer da bi nešto dokazao kako je to nastalo trebaš onda poznavati i početak procesa a pošto je početak Ličnost Bog onda nikada do kraja ni ne možeš pojmiti proces.

Nauka se bavi procesom a Postanje tvrdi da je Bog stvorio odjednom, dakle nikada nemaš dokaz za to odjednom, što ne znači da to odjednom ne odgovara istini.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A ko je to čuo?

Samo oni koji su voleli Hrista kao čoveka, oni su ga i Krštavali.

Koji deo teksta u Pismu ti ukazuje na to da su ga čuli samo oni koji su ga voleli kao čoveka?

I kako objašnjavaš da ga je Apostol Pavle video i čuo, adrugi ga pak samo videše kao svetlost a za Savla se teško može reći da je neko ko je voleo Isusa kao čoveka s obzirom da je ganjao sve njegove sledbenike i hteo je da satre tu ,,jeres,, kako su je tada fariseji nazivali?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

To bi isto bilo da naučnici živoga Boga Isusa Hrista podvrgnu laboratorijskom ispitivanju da dokažu da je on Bogočovek a ne samo čovek.

Naravno, ali, u pitanju je samo ono, sto kaze Pavle, o spoznaji Boga kroz njegova dela.

U svakom slucaju, mislim da se razumemo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Koji deo teksta u Pismu ti ukazuje na to da su ga čuli samo oni koji su ga voleli kao čoveka?

I kako objašnjavaš da ga je Apostol Pavle video i čuo, adrugi ga pak samo videše kao svetlost a za Savla se teško može reći da je neko ko je voleo Isusa kao čoveka s obzirom da je ganjao sve njegove sledbenike i hteo je da satre tu ,,jeres,, kako su je tada fariseji nazivali?

Dokazuje to da ga je prilikom Krštenja Otac proslavio. (i to ne do kraja kao sina Božjeg), Što dokazuje i to da je sam Jovan Krstitelj kasnije kad je bio utamničen poslao učenike Hristu da ga pitaju da li je on TAJ KOJEG ČEKAJU ili da čekaju drugog?

A za Savla i za Pavla dovoljno ti imena govore ali ja razumem tvoje nerazumevanje ti imaš manje Hrišćanskog u sebi nego Avokadu to trdim.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Naravno, ali, u pitanju je samo ono, sto kaze Pavle, o spoznaji Boga kroz njegova dela.

U svakom slucaju, mislim da se razumemo.

Pa onda spoznaj Boga tako što češ ČUVATI NJEGOVA DELA a ne dokazivati ih naučnom metodom koja hoće da dobije za rezultat KAKO JE DELO NASTALO.

Vidiš li razliku?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dokazuje to da ga je prilikom Krštenja Otac proslavio. (i to ne do kraja kao sina Božjeg), Što dokazuje i to da je sam Jovan Krstitelj kasnije kad je bio utamničen poslao učenike Hristu da ga pitaju da li je on TAJ KOJEG ČEKAJU ili da čekaju drugog?

A za Savla i za Pavla dovoljno ti imena govore ali ja razumem tvoje nerazumevanje ti imaš manje Hrišćanskog u sebi nego Avokadu to trdim.

Besmisleno je s tobom bilo šta pričati jer ti pišeš šta ti se ćefne i uopšte ne odgovoraš na ono što te čovek pita.Rođen si za političara.:ani_biggrin:

Valjda te argumenti zaboleli pa si kreno opet da kolabriraš...al ja ću ti oprostim.:D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...