Jump to content

Творац и методолошки натурализам природних наука

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Страле рече

Каковог типа би желео доказ?

Nemam preferencije po tom pitanju. :)

Iste kao i za sve ostalo...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 137
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zato što je Hristos pokazivao svoju Božansku snagu samo onima koji su ga prvo primili kao čoveka i zavoleli kao čoveka.

Ovo ti je moj poslednji odgovor ako se ne izjasniš da barem razumeš ovaj deo.

Da li su ljudi koji su videli Hrista i prepoznali u Njemu otelotvorenog Boga bili lišeni slobodne volje i morali su da ga kao takvog prihvate?Da ili ne?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Da li su ljudi koji su videli Hrista i prepoznali u Njemu otelotvorenog Boga bili lišeni slobodne volje i morali su da ga kao takvog prihvate?Da ili ne?

Ne, jer su ga prvo zavoleli kao čoveka.

Slučaj Jude, on nikada Hrista nije zavoleo kao čoveka i pored toga što je sve vreme i gledao i slušao ono što su drugi učenici gledali i slušali on nije prepoznao Hrista kao Božanstvo jer ga nije prvo prepoznao i zavoleo kao čoveka.

Da li sada razumeš taj deo?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne, jer su ga prvo zavoleli kao čoveka.

Slučaj Jude, on nikada Hrista nije zavoleo kao čoveka i pored toga što je sve vreme i gledao i slušao ono što su drugi učenici gledali i slušali on nije prepoznao Hrista kao Božanstvo jer ga nije prvo prepoznao i zavoleo kao čoveka.

Da li sada razumeš taj deo?

Znači po tebi Juda je bio lišen slobodne volje jer nije zavoleo Hrista kao čoveka?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Znači po tebi Juda je bio lišen slobodne volje jer nije zavoleo Hrista kao čoveka?

zašto to radiš?

Bog je postao čovek radi nas i našeg spasenja.

Nije zavoleo čoveka u Hristu nije mogao ni da vidi Božansko u Hristu kako je lišen slobode?

Ne možeš se SPASITI I VEROVATI U BOGA AKO NE VOLIŠ ČOVEKA, JER JE LJUBAV TA KOJA SPAŠAVA A NE ZNANJE.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Страле рече

Претпостављао сам. Класика.

Ne znam šta podrazumevaš pod ovim... ali da možda preciziram za slučaj da nisi razumeo:

Nemam preferencije po pitanju određenog tipa dokaza... svi tipovi dokaza dolaze u obzir... samo je bitno da su to dokazi - proverljive činjenice koje ukazuju na tačnost hipoteze (i čija suprotnost bi mogla da ukaže na netačnost hipoteze)... a nemam neke posebne zahteve šta bi to trebalo/moralo da bude... slobodan si da ponudiš koje god dokaze želiš...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Nije zavoleo čoveka u Hristu nije mogao ni da vidi Božansko u Hristu kako je lišen slobode?

Pa ja sam te pitao da li je bila ukinuta slobodna volja onima koji su poznali Hrista kao Boga u telu ti kažeš nije jer su ga zavoleli kao čoveka a s druge strane kažeš da ga Juda nije zavoleo kao čoveka što dalje implicira...da je njegova volja?Šta?Isto slobodna ili ne?

Подели на овим сајтовима

Zato je kreacionizam debilizam sa pojma Hrišćanstva.

Ne možeš se spasiti ako ne zavoliš čoveka jer Bog postade čovek radi nas i našeg spasenja a nije nas spasavao tako što je poslao upalio kupinu koja ne gori pred celim svetom, već pred čovekom koji je pre toga dokazano zavoleo čoveka i udostojio se da vidi Božanske sile.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Pa ja sam te pitao da li je bila ukinuta slobodna volja onima koji su poznali Hrista kao Boga u telu ti kažeš nije jer su ga zavoleli kao čoveka a s druge strane kažeš da ga Juda nije zavoleo kao čoveka što dalje implicira...da je njegova volja?Šta?Isto slobodna ili ne?

PA NE BI BILA DA GA JE JUDA PREPOZNAO I KAO ISTINSKOG BOGA O TOME TI GOVORIM, JER JE VOLJA BOŽJA DA MU SINA ZAVOLIŠ I KAO ČOVEKA A TO JUDA NIJE URADIO.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Ne znam šta podrazumevaš pod ovim... ali da možda preciziram za slučaj da nisi razumeo:

Nemam preferencije po pitanju određenog tipa dokaza... svi tipovi dokaza dolaze u obzir... samo je bitno da su to dokazi - proverljive činjenice koje ukazuju na tačnost hipoteze (i čija suprotnost bi mogla da ukaže na netačnost hipoteze)... a nemam neke posebne zahteve šta bi to trebalo/moralo da bude... slobodan si da ponudiš koje god dokaze želiš...

Нећу да нудим ишта, али јасан ми је твој став, зато сам рекао класика, тражиш научно валидне доказе за постојање Бога. Не слажем се  с твојим ставом, али је он сасвим легитиман, ако гелдамо из угла науке, па и атеизма.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

I drugo uopšte se ne slažem s time da su ga poznali kao Boga zato što su ga zavoleli kao čoveka jer sam Hristos na Petrovu ispovest da je On Hristos,Sin Boga Živoga kaže:To poznanje ne dođe  od  krvi i mesa nego je otkrivenje od Oca Nebeskog.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

I drugo uopšte se ne slažem s time da su ga poznali kao Boga zato što su ga zavoleli kao čoveka jer sam Hristos na Petrovu ispovest da je On Hristos,Sin Boga Živoga kaže:To poznanje ne dođe  od  krvi i mesa nego je otkrivenje od Oca Nebeskog.

Pa ti se u mnogo čemu opšte ne slažeš sa nama pravoslavnima to nije sadaneka novost.

Tako je Hristos potvrđuje moje reči.

Zašto misliš da je Hristos pitao Petra da li ga ljubi?

Pa upravo zato da mu pokaže otkud je Petru Otac nebeski dao poznanje da je Hristos Sin Božji, jer Hristos nedvosmisleno svedoči da takvo poznanje prvo mora doći od toga da ti Sina zavoliš kao čoveka jer to vidiš prvo i opipaš a onda te Bog Otac Nebeski DARUJE da ga poznaš i kao istinitog Boga istinitog Sina Božjeg.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Najjači dokaz je, što reče VSB, opitan. Za onoga ko se "susreo" sa Bogom nikakvi dalji dokazi nisu potrebni. Kakav je dokaz trebao jednom Ignjatiju, koji, dok ga sprovode do gubilišta, piše pisma hrišćanima, u kojima ih moli da se ne zauzimaju za njega kod vlasti, jer on ŽELI da postrada za Hrista i da bude sa Njim? Mi teško u 21. veku možemo da pojmimo šta znači biti bačen lavovima koji će da te zakolju, iskidaju i pojedu; a on HITA upravo takvoj smrti! Nikakve on veće dokaze nije imao od onog koji je i nama dostupan: lični susret. Ili, hajde, on možda i jeste imao, jer je poznavao ljude (ap. Jovana) koji su i fizički opipali Vaskrslog i razgovarali sa Njim, ali pretpostavljam da je i njemu lični odnos bio primaran.

Ја не спорим то, и то јесте доказ, али мислим да би он (Авокадо) одбацио тај доказ.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Tako je Hristos potvrđuje moje reči.

Ne potvrđuje nego ih baš naprotiv demantuje jer kaže da nije otkrivenje od krvi mesa(što bi  ukazivalo da je od čoveka) nego je otkrivenje odozgo od Oca.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...