Jump to content

Ава Римски о посту

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 часа, МилошБГ рече

Pa za to valjda postoji ispovest?

Не желим на исповести да слушам некога ко сматра да је водећи љубав са својом женoм чинио грех.

Ако тако мисли не мора мени да се исповеда. Верујем да мој Бог нема ништа против љубави. На страну болештине и свакојака иживљавања.

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

• Одговори 662
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 минута, grigorije22 рече

A sta sa onima koji su neozenjeni? :)))

У манастир или да се ожене.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Леон Професионалац рече

Љубав је Бог и она је од Бога. То је дар. :-) 

Бог је љубав.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Леон Професионалац рече

Иначе нема спасења? :scratch_head:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Vedran рече

Бог је љубав.

Ja smatram da je Bog daleko veći od ljubavi ali..

.. nosim se mišlju, da je nas Bog stvorio od svoje Apsolutne Ljubavi, dakle mi smo delo Ljubavi Njegove i zaista stvoren svet je Ljubav Božja a Njegova suština je još daleko kompleksno nepojmljivija.

Pojmim da jesmo stvoreni od Ljubavi Njegove svete i zato nas privodi u Oboženo stanje, jer jedino je Ljubav ta koja spaja u večnu zajednicu. Jedno takođe znam, da mi tu ljubav Njegovu možemo da osetimo udjemo u Nju i budemo netuđivi deo Nje po blagodati a kao takvi ispunjeni tim bićem (biće stvoreno iz ljubavi) sopstvenošću mi prirodno osećamo potrebu za zajednicu,ljubav,lepotu i kraj vremena, gde sve drugo prestaje i konačno to biće živi večno iz,u,sa Ljubavlju čije je ono delo.

Zato je Bogočovek bitan jer Njegova čovekova priroda je dokaz te ispunjenosti,fakta,činjenice a njegovo vaskrslo telo opipljiva i beskonačna ljubav koja se dešava u čoveku kao zalog netruležnosti stvaranja.

Inače imamo Boga kineza koji radi malo posle odnosa.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Vedran рече

То сте Ви рекли а не ја.

Не, него ћемо да кажемо: сад ћу да оргијам пар година а после ћу да се кајем. Оно, мало оргијам а после се мало кајем.

Питање је било шта са онима који нису ожењени и мој коментар се на њега односио. Шта је требало да осудим некога? Овако је добио правни лек. Какав такав. ;-) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

И ја исто. Уосталом, верујем сви ми овде сабрани. А такво је и богословље Цркве. 

Просто хтедох да укажем на богословски проблем у изразу "Љубав је Бог" наспрам "Бог је љубав". Јер "Бог је љубав" не искључује и то је Бог и још много више од љубави.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Jaшта, ово од Св. Јована се узима као најбоља дефиниција Бога. Као: тo напишеш и не можеш да погрешиш.

И сви то помињу а кад треба у пракси да се покаже онда Бога више везују за неког намрштеног, строгог, љутог. А цитат у целини се баш на то односи.

,,Коjи не љуби не познаде Бога; jep Бог је Љубав."

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Леон Професионалац рече

То сте Ви рекли а не ја.

Нисам ни ја то рекао. Видите ли знак питања. Ја само питам шта сте мисли са рекавши "или манастир или да се жени". 

Иначе за питање које је grigorije22 поставио сте у праву. Ја га, на пример уопште нисам разумемо. Али ваш одговор ми је изгледао као да иде далеко шире од питања. Зато моје питање на ваш одговор :)

Ово о оргијању и кајању исто нисам разумео на шта се односи. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Леон Професионалац рече

Hristos je i psiholog.

Mladi ne traže blud, mladi samo ludački traže ljubav i tu im mi matori teško pomažemo (mada sam i ja generacija koja je na sve strane tražila ljubav a za ljubav nije znala)., Pošto im mi teško pomažemo, mladi pate, kad pate oni pate jako ali i kratko i onda uzvraćaju udarac.

Blud je rovovska bitka u traženju idealnog partnera, pošto mnogi odmah ginu ali i vaskrsavaju brzo oni su još opasniji specijalci i uništavaju sve oko sebe ali i sebe. Međutim reći da to oni ne rade zato što ne traže ljubav jeste zločin u poznavanju prirode čoveka, mladi su ostavljeni sami sebi, jer su ih matori prvi ostavili.

Nama je dužnost da pišemo o ljubavi a ne da ju skrivamo, nama je dužnost da svetlimo svetu u ljubavi a ne da je zatvaramo u sobe i nama je dužnost da pomažemo mladima tako što ćemo im i svoje rane pokazivati a ne samo pobede.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Леон Професионалац рече

Jaшта, ово од Св. Јована се узима као најбоља дефиниција Бога. Као: тo напишеш и не можеш да погрешиш.

И сви то помињу а кад треба у пракси да се покаже онда Бога више везују за неког намрштеног, строгог, љутог. А цитат у целини се баш на то односи.

,,Коjи не љуби не познаде Бога; jep Бог је Љубав."

Razmišljao sam o definiciji i moja mi je idealnija.

Bog je stvorio svet iz Ljubavi Njegove svete i mi smo bića delo te ljubavi, zbog toga nas Bog obožuje i po blagodati postajemo sopstvenstvom učesnici Tela Njegovog, sopstvenstvo koje prepoznaje taj Apsolut kao svoje ispunjenje,smisao i biće.

A Vaskrsenje je dato kao zalog netruležnosti te Apsolutne Ljubavi iz Ličnosti koja ju je materijalizovala stvaranjem sveta.

Jedino Apsolutna Ljubav netruležnošću može da postoji. Mi jednostavno prirodno moramo biti ispunjeni (svesni) od kog smo Duha a to možemo samo ako nam je stvorena priroda takva.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Vedran рече

Ведране, у контексту, питање је деловало као: а шта са онима који нису ожењени? Како они да имају секс а да буду (да тако кажем ) ,,у оквиру закона"?

На то сам одговорио такође ,,у оквиру закона".

Е онда је, сходно контексту, Ваш упад био налик да ме питате:

Значи ли то да ако не иду у манастир или се не ожене а имају односе да се неће спасити?

Сада морам у ситна цревца.

Не значи. Не значи ни да се неће спасити ако упражњавају секс ,,ван закона" али није нормално кршити закон па се кајато и тако изнова.

Дакле, добро, нисте разумели контекст, ја имам прљавије мисли од Вас јер сам мислио више мислио на секс а ви више на спасење. ;-) Тако сам писао у контексту односа а не у контексту спасења.

Све ово је тачно, разуме се, ако узмемо да је однос ван брака блуд. ;-) 

Подели на овим сајтовима

Добро да смо се разумели. Ја нисам тако разумео његово питање. Али као што сам рекао, није ми питање било до краја јасно. Било је потребно учитати нешто да би се схватило. Зато ме је ваш одговор збунио.

Некад мора и у ситна цревца :mahmah:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, kopitar рече

Po tome nije moguće često ili svakodnevno pričešćivanje za oženjene ljude.:unbelieveble:

Зашто није могуће често? Свакодневно није, јер немамо свакодневне литургије. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 11 months later...

@Леон Професионалац

За све, који се саблажњавају о македонског-православног обичаја “причешќе“ са агијазмом, за оне који су држали тримир, тј. ништа нису јели и пили у прва два дана Великог Поста, ево како изгледа то: 
Свештеник најлево причешќује Телом и Крвљу Христових, свештеник у средини даје агијазму, владика испред царске двери дели нафору. 
(Да нема забуне владика је причешќивао народ и на: „Со страхом Божји...“, ове жене који сада се причешќују ваљда су задоцнили.) 

image_large_929478513.jpg
http://tge.mk/story/535/

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...