JOCCCA Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 Мож да бидне, али не мора да значи. Православље није монаштво. Ето један "мали" део, а који је и те како велики, где се у Писму "каже" " А овај се род изгони само молитвом и постом. " Мт. 17:21. То "постом" је касније убачено, значи да је велика подвала. Ми нисмо монаси, нити треба да будемо. Монаштво није православље, оно је само један део. Pravoslavlje nije monastvo ali gledajuci njihov doprinos gotovo da jeste. Voleo bih da znam kakve veze ima monastvo u tvom iskazu sa datim citatim iz Jevandjelja. Voleo bih sa znam odtud to da je taj deo kasbije ubacen i kad kasnije, ko tvrdi. Mi nismo monasi ali jesmo podviznici a onda ne vidim neku razliku. Ceo zivot je podvig i treba da bude. Preplitanje je neverovatno pa tako ne mozemo bez njih a oni bez nas hmmmm... Sent from my SM-G7102 using Pouke.org mobile app Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JOCCCA Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 Hrišćani su sine najgori ljudi na svetu i toga su svesni. Mi nemamo nijednog pravednika ako ga Bog ne opravda, nemamo nijednog podvižnika ako mu Bog ne da snage, nemamo nijednog strpljivog ako ga Bog ne daruje vencom strpljenja, nemamo nijednog čoveka ako ga Bog pre toga ne napravi. Nijesmo ti mi neki za tron čovečanstva, mi eto malo životarimo strpljivo sa ponekim i radosnim trenucima u životima našim a najgore od svega što eto želimo da nam Život večno traje. Ponekad čak i verujemo u to a tada smo najgori. Neki citat ili??? Sent from my SM-G7102 using Pouke.org mobile app Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 54 минута, Zoran Đurović рече Да, зато је само једном у животу постио Pa, jeste. Samo, kada bi i mi kao i Isus mogli jednim postom da odradimo 'pola' posla u vezi nasih iskusenja,.....bilo bi mnogo lepo ......i zgodno.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 4 часа, JOCCCA рече Pravoslavlje nije monastvo ali gledajuci njihov doprinos gotovo da jeste. Voleo bih da znam kakve veze ima monastvo u tvom iskazu sa datim citatim iz Jevandjelja. Voleo bih sa znam odtud to da je taj deo kasbije ubacen i kad kasnije, ko tvrdi. Mi nismo monasi ali jesmo podviznici a onda ne vidim neku razliku. Ceo zivot je podvig i treba da bude. Preplitanje je neverovatno pa tako ne mozemo bez njih a oni bez nas hmmmm... Не верујем да сте озбиљни па се стога нећу бавити овиме што сте написали. Само се Ви подвизавајте. ;-) ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 Kada je vreme posta neka poste svih 5 cula. To znaci, svojih 5 cula usmeriti ka duhovnim potrebama, lepotama i vrednostima, a manje k telesnim. I sadasnji pravoslavni hriscanski post je u skladu sa tim pravilom, iako se nacin telesnog posta jeste menjao tokom istorije Crkve (Starog i Novog zaveta, ranog i kasnijeg perioda), i to je posebna tema... No, misljenja sam da je potrebno smanjiti sadasnji obavezni broj dana posta za parohijske obitelji -porodice (npr. nedelju dana pred praznik Uspenja Presvete Bogorodice i Petrovdan, 40 dana pred Vaskrs ...) ali ostaviti da se postovi mogu neobavezno postiti i u sadasnjem broju dana. Tako se moze ispuniti i Hristovo pravilo u vezi posta (vidi: Matej 6, 18). Кратос, Жика, Срђан Шијакињић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 11 минута, Благовесник рече Kada je vreme posta neka poste svih 5 cula. To znaci, svojih 5 cula usmeriti ka duhovnim potrebama, lepotama i vrednostima, Baš zato mislim da je Hristos imao pet rana.Post je naše sastradavanje sa Hristom tako što razapinjemo svoje čulne strasti i prirodne stihije u nama.To je seme koje ako ne umre ne može dati ploda. Zoran Đurović and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 34 минута, Благовесник рече (vidi: Matej 6, 18). Pa zar ovim Hristos ne obavezuje Crkvu da postupa po Pavlu koji veli da postu prilazimo po savesti? Kako Crkva traži obavezan post a biti u skladu sa Matej 6,18? Zar javno propisan post nije isto što i javno pošćenje? A da ne ulazimo sad još i u problematiku uslovljavanja pričešća postom... i samo pitanje da li si postio jeste javna iznuda a Hristos ovde govori o jednom intimnijem odnosu tokom posta izmedju čoveka i Boga. Kako razumeti i ona mrtvačka zvona zbog pihtijade, zar tu već onda post nije javno istaknut i to na sva zvona? Setimo se carske rusije i državnog zakona o obaveznom postu, ne dugo posle toga se desila komunistička revolucija i unazadila Ruski narod. Hristos izgleda zna šta govori. ikrasil, Zoran Đurović, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече imnijem odnosu tokom posta izmedju čoveka i Boga. On treba da raste, a ja da se umanjujem (Jn 3,30) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 Управо сада, gor.anger рече On treba da raste, a ja da se umanjujem (Jn 3,30) A On treba da raste najviše onih dana obaveznog posta? Posle toga rastem ja? Zoran Đurović, Леон Професионалац and goranger је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече A On treba da raste najviše onih dana obaveznog posta? Posle toga rastem ja? malo li je Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 Да те не виде људи гдје постиш, него отац твој који је у тајности; и отац твој који види тајно, платиће теби јавно. Ne stvarno bez šale, kako Crkva na osnovu ovih reči propiše javni post? Леон Професионалац, Zoran Đurović and Бојан Илић је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 Управо сада, gor.anger рече malo li je Malo. Mi izgleda rastemo brže. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Да те не виде људи гдје постиш, него отац твој који је у тајности; и отац твој који види тајно, платиће теби јавно. Ne stvarno bez šale, kako Crkva na osnovu ovih reči propiše javni post? Isto kaže i za molitvu.Odnos sa Bogom je intimna stvar a ne paradiranje i lupanje na sva zvona.O tome je reč. Леон Професионалац, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 28 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Да те не виде људи гдје постиш, него отац твој који је у тајности; и отац твој који види тајно, платиће теби јавно. Ne stvarno bez šale, kako Crkva na osnovu ovih reči propiše javni post? Просто, Христос је ово изјавио јавно, Црква прописала јавно. Ми постимо тајно. Volim_Sina_Bozjeg and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Да те не виде људи гдје постиш, него отац твој који је у тајности; и отац твој који види тајно, платиће теби јавно. Ne stvarno bez šale, kako Crkva na osnovu ovih reči propiše javni post? pedagogija je to valjda brate. proteze. štake. s vana ka unutra. vrijeme je potrebno da se stvari usvoje. ja bi pre tražio smisao u onome što sveta crkva odredi nego nelogičnosti jer verujem crkvi i verujem u crkvu onako kako ispovedamo u simvolu. ne znam ko je rekao, vezano za kung fu menščini, da kada posle dosta vremena savladaš tehniku, moraš onda zaboraviti sve što znaš. i tada počinje umjetnost. mi se iz godine u godinu, iz posta u post, vežbamo, što o. Zoran kaže radimo duhovne sklekove, da bi možda kad se sve sabere skupili 40 dana Hristovog posta u toku cijelog života. Zoran Đurović, Леон Професионалац, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука