Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

… Ovo je njegovo (Savino) mišljenje. Lepo je napisano ali ima logičku grešku, a zašto. Zato što svako dete (pa čak i odrastao čovek) ne može da prihvati smrt kao normalnu, kao prirodnu, jer je ona protivprirodna. Ona je odvratna. Mali slon kad mu umre mama, ugine. Od žalosti ne može da jede. Jarići plaču … Imaš slučaj na YT da mesari nisu mogli da zakolju kravu, jer je ona toliko ridala i plakala – molila za život!

https://www.youtube.com/watch?v=-UfiwySwF00

Izvinite, meni takav Bog sadista ne treba!

Sveci su saosećali sa prirodom, niko od njih nije bio ravnodušan gledajući smrt oko sebe – a još gore, da bi neko rekao »DA JE TO TO, da je o sve normalno«.

Sveci su plakali zbog toga što su životinje, njihovi ljubimci umirali. To nije bio neki patetički, patološki plač, već ontološki – Adame, Adame, majmune jedan, šta ti uradio!

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Ula Mark рече

Χαμόγελο από την αιωνιότητα!

Osmeh iz večnosti. Ovo je slika od starca Josifa Vatopedskog urađena posle njegovog upokojenja.

A detaljnije predlažem ovu stranicu: http://www.diakonima.gr/2009/07/05/%EF%BB%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%AE%CF%86/

keidia-5.jpg

Hoces da ti pronadjem sliku poginulih talibana kako se smjeskaju na smrtnom odru? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Hoces da ti pronadjem sliku poginulih talibana kako se smjeskaju na smrtnom odru? 

Kasnis... vec sam stavio na prethodnoj strani :D:D:D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ula Mark рече

To su samo fotografije, bez propratnog teksta. One mogu na 20 načina da se objasne. Zato sam ja i dodao link za svoju fotografiju – starca Josifa!

Mogu na istin nacin da se objasnje na koji objasnjavas smijesh starca Josifa.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

Kasnis... vec sam stavio na prethodnoj strani :D:D:D 

Hahah, jesi brz jos si na odobravanju. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ula Mark рече

To su samo fotografije, bez propratnog teksta. One mogu na 20 načina da se objasne. Zato sam ja i dodao link za svoju fotografiju – starca Josifa!

Pa i ove mrtve dzihadiste sto se keze, teolozi tumace kao posledicu velikog blazenstva koje su iskusili u trenutku smrti kad su stigli u raj kod alaha... realno... ako je islam tacan, mislim da bih se i ja smeskao nakon smrti, wink- wink ;)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Hahah, jesi brz jos si na odobravanju. 

Ej nisam vise!

Bre Justo, sto si ti neinformisan covek... :D 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Ej nisam vise!

Bre Justo, sto si ti neinformisan covek... :D 

:stadaradim:

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Justin Waters рече

kakve su to biljke koje se mogu jesti bez smrtnih procesa

Jeli su plodove biljaka.Ne ubijaš jabuku ako pojedeš njen plod.;)

пре 30 минута, Justin Waters рече

kakve su to zvijezde koje nisu imale fuziju

Ko kaže da su zvezde bez fuzije?Otkud sad to?

пре 31 минута, Justin Waters рече

mehanika pada

Misliš na mehanizam pada?To već ne bih znao.Možda mutacija.Većina su štetne i nemaju razvojni karakter kako pokušava da prikaže TE osim u nekim posebnim slučajevima gde mogu biti korisne ali samo u nekoj specifičnoj sredini ali gotovo uvek je prati i nusefekat i slabljenje jedinke.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Ula Mark рече

Adame, Adame, majmune jedan, šta ti uradio!

Pa ovo je onda dokaz za TE.Tu je izostavljen jedan ključan deo Adame Adame evouluirani majmune što to učini ubila te mutacija da te ne ubije:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ula Mark рече

… Ovo je njegovo (Savino) mišljenje. Lepo je napisano ali ima logičku grešku, a zašto. Zato što svako dete (pa čak i odrastao čovek) ne može da prihvati smrt kao normalnu, kao prirodnu, jer je ona protivprirodna. Ona je odvratna. Mali slon kad mu umre mama, ugine. Od žalosti ne može da jede. Jarići plaču … Imaš slučaj na YT da mesari nisu mogli da zakolju kravu, jer je ona toliko ridala i plakala – molila za život!

https://www.youtube.com/watch?v=-UfiwySwF00

Izvinite, meni takav Bog sadista ne treba!

Sveci su saosećali sa prirodom, niko od njih nije bio ravnodušan gledajući smrt oko sebe – a još gore, da bi neko rekao »DA JE TO TO, da je o sve normalno«.

Sveci su plakali zbog toga što su životinje, njihovi ljubimci umirali. To nije bio neki patetički, patološki plač, već ontološki – Adame, Adame, majmune jedan, šta ti uradio!

A kako tumačiš to što sv. Vasilije u Šestodnevu kaže sledeće:

Цитат

И тако је свака од животиња попримила својства властите природе онога часа кад је саздана. Заједно са лавом настала је и његова јарост, самотност његова живота, као и недружевност према једноплеменицима. Јер он, због своје урођене гордељивости, као какав господар бесловесних животиња, не може трпети друге који су му равни по части. Па ни јучерашње хране неће јести, нити се изнова враћа на телесне остатке свога плена. Природа га је обдарила тако силовитим органима гласања, да је у стању да многе животиње, које су хитрије од њега, улови само својим рикањем.

Ја рекох: "Сваки дан окушам смрт", а он ће на то: "Бог је рекао да те љуби. Зато буди спокојан."

Св. Исак Сирин

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...