Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Зајеби, не би било вас двојице да нема Аве! Прави си Србенда... само себи ордење да качиш! 

Realno najveći naučni krst na sebe su preuzeli kreacionisti,oni su jedini pravi mučenici,gonjeni jer su na sebe najteži mogući naučni zadatak,da naukom dokažu postojanje Tvorca.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ula Mark рече

@Srpski patriota – mešaš babe i žabe. Ne razlikuješ osnovnih kategorija ...

Otkud bi ti to mogao znati? ;)

PS. Zovem se King... Klaud King...

srpski patriota mi je adresa na poukama.

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ula Mark рече

Pipava je blago rečeno, zato što možeš promenom samo jedne PRETPOSTAVKE umesto miliona i milijardi godina dobiti hiljade godina. Šta su to pretpostavke i kako funkcioniše naučna metodologija mogao bi nešto više Ron da nam kaže. Ja za svojih 10 godina rada na naučnom insitutu sa dr. znanosti nisam puno toga mogao da naučim.

A takvih pretpostavkih u tim radiodatacijskim metodama imaš nekoliko. A pretpostavka po sebi nije stvar (domen) nauke, već verovanja, paradigme, Weltanschauunga itd.

Super. Tebi onda ostaje samo da promeniš tu jednu pretpostavku tako da u korišćenju ovih metoda umesto miliona i milijardi godina dobijemo hiljadu godina. Deluje kao da bi kreacionisti mnogo lako to mogli da urade. Samo što tu ima jedan "malecni" problem. U pitanju su različiti polu-raspadi različitih elemenata, tako da je poprilično nezgodno (da ne kažem nemoguće) da ih sve našteluješ da daju konzistentne rezultate.

Ali ti probaj svakako... nemoj da gubiš vreme na ovom forumu, nego za sto, plajvaz u ruke i kreni da računaš koliki bi morao da bude poluraspad svih tih elemenata, tako da kad izmerimo neku stenu sa 4-5 metoda dobijemo isti rezultat - starost nekoliko hiljada godina.

Цитат

Inače preporučujem malo realne nauke, sa terena – Rupert Sheldrake: https://www.youtube.com/watch?v=JKHUaNAxsTg

Jel "realna nauka sa terena" u kreacionističkom žargonu znači "priča nekog ko ima akademsko zvanje, a koja mi se dopada"?

Цитат

E, sada – pitanje za Rona i Avocada. Zašto su ovaj njegov prilog zabranili na TED-u? (Aluzija na naše probe sa mekim tkivima dinosaurusa!)

Što nas pitaš kad je TED na to već odgovorio?

http://blog.ted.com/the-debate-about-rupert-sheldrakes-talk/

Jel zato što se iz odgovora vidi da prilog nije zabranjen? :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, cloudking рече

Aman... izucavanje mitologije jeste nauka, ali sama mitologija nije nauka a ja ne mogu da verujem da o ovome pricamo vec dve strane!

Znači ovako sama evolucija nije nauka ali proučavanje evolucije jeste nauka?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ula Mark рече

@Srpski patriota – mešaš babe i žabe. Ne razlikuješ osnovnih kategorija ...

Vidi, dobro nam ti došao. Da ne naglašavam - komodaj se, jer vidim da si se raskomotio...samo bahato! :)))
Uživaj i postavi i neku pjesmicu na nekoj od muzičkih tema....i to volimo. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, cloudking рече

Aman... izucavanje mitologije jeste nauka, ali sama mitologija nije nauka a ja ne mogu da verujem da o ovome pricamo vec dve strane!

Kako se zove nauka koja izučava mitologiju, ako več to mitologija nije?

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Ula Mark рече

Lav, priroda … Ovde po mom mišljenju Vasilije govori ili opisuje harakter životinje. Kao što je pas npr. veran, a mačka samosvoja.

A sama njegova priroda i te kako se izmenila: Lav danas jede meso, jede druge životinje (koje ubija). A u početku Bog je dao SVIM životinjama TRAVU da jedu (1. Mojs. 1:30)

+ Još jedan dokaz ti je u Isaiji (gl. 65), gde ovaj opisuje rehabilitaciju prirode, posle Parusije, posle Drugog Hristovog dolaska:

Vuk i jagnje zajedno će pasti, i lav će jesti slamu kao vo!

A to i potvrđuje sve ono što sam gore rekao – smrt nije prirodna, Bog nije stvorio životinje da se proždiru među sobom!

пре 10 часа, Ula Mark рече

Naveo si citat, a protumačio ga pogrešno. Kao prvo, Grigorije N. se pita da te kože kojima su ljudi obučeni POSLE pada verovatno nisu kože od životinja (jer bi onda trebalo one da se ubiju): »ЧИНИ МИ СЕ ПАК ДА ТО НИСУ КОЖЕ У НАЈОПШТИЈЕМ СМИСЛУ РЕЧИ …«

A drugo, momenat je pogrešno tempiran. PAD se već desio … a sa PADOM ulazi u naše biće SMRT – da zlo ne bi bilo večno.

To je ono što govori Savo – duhovna i telesna smrt. Dva momenta, padom desila se za čoveka (Adama i Evu) duhovna, a telesna će u skladu sa zakonima koji sada važe za palu prirodu.

E, sada zašto je Adam mogao u to vreme da »produži« do 930 orbitalnih godina, a mi ne možemo ni 80, je druga priča. Možda za jedan drugi post.

E, sada da li smo mi (be)smrtni po prirodi ili po blagodati – whatever. Za razliku od životinja, nama je obećano vaskrsenje i raj – to je ono što te životinje čini smrtnima (u okvirima pale prirode), jer njima to nije obećano – u njih NIJE UDAHNUTA ČESTICA DUHA (SVETOG)... one nisu bogovi (kako reče David). One nemaju bez obzira na inteligenciju i emocije koje poseduju večnu dušu po Pismu, ne idu posle smrti »na sud« itd.

Ava Zoran, jel moze neki komentar na ove citate i tvrdnje?

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Ula Mark рече

… Ovo je njegovo (Savino) mišljenje. Lepo je napisano ali ima logičku grešku, a zašto. Zato što svako dete (pa čak i odrastao čovek) ne može da prihvati smrt kao normalnu, kao prirodnu, jer je ona protivprirodna. Ona je odvratna. Mali slon kad mu umre mama, ugine. Od žalosti ne može da jede. Jarići plaču … Imaš slučaj na YT da mesari nisu mogli da zakolju kravu, jer je ona toliko ridala i plakala – molila za život!

https://www.youtube.com/watch?v=-UfiwySwF00

Izvinite, meni takav Bog sadista ne treba!

Sveci su saosećali sa prirodom, niko od njih nije bio ravnodušan gledajući smrt oko sebe – a još gore, da bi neko rekao »DA JE TO TO, da je o sve normalno«.

Sveci su plakali zbog toga što su životinje, njihovi ljubimci umirali. To nije bio neki patetički, patološki plač, već ontološki – Adame, Adame, majmune jedan, šta ti uradio!

I na ovaj ovde

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ayla рече

Kako se zove nauka koja izučava mitologiju

Mitologologija. 

Jednostavno.

• Волим 1

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Треба овде консултовати два пута крштеног Чеду Јовановића. Он је имао блиски контакт са рептилском крилатом врстом званом змајеви. Добио је чак и надимак Чеда Змај. :) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ula Mark рече

Lav, priroda … Ovde po mom mišljenju Vasilije govori ili opisuje harakter životinje. Kao što je pas npr. veran, a mačka samosvoja.

A sama njegova priroda i te kako se izmenila: Lav danas jede meso, jede druge životinje (koje ubija). A u početku Bog je dao SVIM životinjama TRAVU da jedu (1. Mojs. 1:30)

+ Još jedan dokaz ti je u Isaiji (gl. 65), gde ovaj opisuje rehabilitaciju prirode, posle Parusije, posle Drugog Hristovog dolaska:

Vuk i jagnje zajedno će pasti, i lav će jesti slamu kao vo!

A to i potvrđuje sve ono što sam gore rekao – smrt nije prirodna, Bog nije stvorio životinje da se proždiru među sobom!

Брате, све ти је ово погрешно. Тачно је да Василије говори о природи животиња, али онда не можеш да залепиш Пост 1, 30 јер је Василијев контекст сасвим јасан о стварању природа, а како би он ово тумачио то је друго питање. Дакле, немас никакве сумње да су животиње по Василију створене по својим природама. Месождери нису јели биљке. 

Крајње је наивно буквалистички гледати јагње и тигра у есхатону. Најпре, многи оци уче да тамо неће бити животиња (исти Јустин Поповић који толико плаче над травама), а тај језик је сасвим непримерен литерарном смислу. Где ће ти живети рибе ако је море кристално? А сунце ће бити у облику јагњета? Једном речју, Библија ти једнако говори натуралистички о Алфа фази као и о Омега, тј. ништа натуралистички! 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ayla рече

mŷthos - riječ, govor; istorija, predanje
logos - nauka
I ja bih rekla, ali možda smo u zabludi svi, osim Oblaka.

Ne, ne... napisao sam vec da sam kriv.. pobrkao sam termine, ali nisam pobrkao znacenje reci forumasa kojeg sam citirao. Njegov post upucuje na cinjenicu da je mitologoija tacna zato sto u mitovima ima dosta istine... sto je, slozicemo se, vrlo nelogicna izjava jer kolko ja znam mitologija proucava mitove a istorijske dogadjaje proucava istorija? Ili opet gresim?

Gresio ne gresio... mnogo je zabavna svaka ona tema na kojo ozbiljno pricamo o tome da su postojali zmajevi, vestice omaje i duhovi... i da te teze zasnivamo na nauci, konkretno na TE... ma bravo! :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...