Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 16 минута, Zayron рече

Kakva Čehinja! Trampova žena je Moravanka jak poleno (ko klada, čistokrvna Moravanka) rodjena u Zlinu a to je na južnoj Moravi! A i ta Suchovská Republika je na Moravi. Vama džabe verglat! i taj vergl i rakija su sa sa Morave al pjesma je češka Škoda láský. A taj krajolik su Bijeli Karpati, Moravske Kopanice, jugoistočna Morava. A naravno da ima to veze sa Amerikom jer Ivana Trampová je samo jedna od mnogih Moravana koji su sa Morave otišli Na kraj Ameriky. A ovo na videu su Moravanke ko i Trampova prva žena Ivana Zelníčková iz Zlina, prvo su u Ameriku išli muževi a kako se oni nisu više vraćali počele su tamo ići iza njima i one.

Careeeeee! :D

Stavio si sat i po video materijala ceskog folklora u jedan post na temi o Trampu i svetskoj politickoj sceni! 

Kako prosla ova zega i susa u moraviji? Jel ima stete? 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 15 часа, Млађони рече

E hvala ti sto si me obrazovao da je jedina opasnost terorizam ali serijat nije nikakva opasnost. 
Oci si mi otvorio sada zelim isto kao i ti da dodje desetak miliona muslimana sa bliskog istoka u evropu i kao avokado se nadam da nece dobiti drzavljanstva. 
:)

Ni terorizam ni serijat nisu opasnost bar kada su u pitanju migranti. Teroristi su 99% slucajeva domiclini stanovnici druga ili treca generacija koji su odbaceni od strane superiornih Evropljana, nikad im nije bila data sansa da se integrisu pa su onda prosto pukli usljed najnovijih geopolitickih desavanja koja su opet izazvana agresivnoscu superiornih Evropljanja tj zapadnjaka jer tu racunam i SAD koji terorisu zemlje njihovog porijekla. Dalje sto se tice serijata, veze s vezom nema niti iko ima sanse ikakav serijat da sprovede u superiornij Evropi, bar ako je ona superiorna. Naveo bih primjer Malezije u kojoj su muslimani vecina, ali ne apsolutna sa velikom hindu i budistickom zajednicom tako da su u praksi multikulturalno drustvo, i serijat se primjenjuje samo za muslimane. 

Ma da ruku na srce, ako migranti mogu da sruse superiorne Evropske vrijednosti, onda sta drugo reci neko da to i zasluzuju jer onda ce biti da Evropljani i nisu nesto superiorni i u tom slucaju navijam za migrante. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Careeeeee! :D

Stavio si sat i po video materijala ceskog folklora u jedan post na temi o Trampu i svetskoj politickoj sceni! 

Kako prosla ova zega i susa u moraviji? Jel ima stete? 

Kakav "češki folklor"? Sve što je tamo je čisti moravski folklor. To je isto kao kad bi za crnogorski folklor rekao da je zagorski ili za vranjanski da je medjimurski. Na južnoj Moravi suše nisu ništa neobično, urodi nam tu groždje i bude dobro vino, za to je potrebno mnogo sunca.

Moravski folklor

Moravski folklor

Moravski folklor

Moravski folklor

Češki folklor

Češki folklor

Češki folklor

Подели на овим сајтовима

Слаб ми нет па не гледам линкове, али постоје у више земаља шеријатски судови - који оперишу као и црквени или јеврејски судови, под секуларном државом и без икакве реалне моћи. У Србији не мораш да тражиш развод и пред црквеним судом, држава ти допушта нов грађански брак после грађанског развода, а ако желиш да си и у цркви разведен, мораш пред црквени суд. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Слаб ми нет па не гледам линкове, али постоје у више земаља шеријатски судови - који оперишу као и црквени или јеврејски судови, под секуларном државом и без икакве реалне моћи. У Србији не мораш да тражиш развод и пред црквеним судом, држава ти допушта нов грађански брак после грађанског развода, а ако желиш да си и у цркви разведен, мораш пред црквени суд. 

Јес, само што црквени суд не може да те осуди на смрт. У најгорем случају могу да те избаце из цркве. Ено га Грешни Милоје жив и здрав. С друге стране, неки Харам Мустафа тешко да би се провуко с истом казном за исти грех. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Juanito рече

Јес, само што црквени суд не може да те осуди на смрт. У најгорем случају могу да те избаце из цркве. Ено га Грешни Милоје жив и здрав. С друге стране, неки Харам Мустафа тешко да би се провуко с истом казном за исти грех. 

Немају право ништа реално да спроведу. Тешко забранити нво консалтинг.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

P. S. Ја сам читала о шеријатским судовима само у домену породичних односа. Сматрам да ако неки имам устврди да Харам Мустафа заслужује да умре, тај имам треба да буде кажњен за подстицање насиља.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 8/27/2017 at 18:21, Ћириличар рече

Опет, зашто желе да униште православље? Шта то православље ради америчкој доминацији да јој штети?

Једино има смисла та реченица ако мислиш да Америком управљају сатанисти којима је жеља да униште вјеру у Бога...

Па логично, шире свој геополитички утицај кроз приватна предузећа са којима су власти у талу. То нема никакве везе са моралношћу, злочиначким подухватима и било чиме сличним, већ просто са пројекцијом моћи у свијету. Тако је увијек било и увијек ће и бити са државама ( и могу се направити одређени морални и етички аргументи за такво поступање ).

И у реду, са људске стране, са стране обичног човјека то све јесте злочин. Али зашто се ми Срби само љутимо на америчке злочине? Зашто нам не сметају руски злочини уништавања и цијепања Украјине, империјализмом према Грузији и Јерменији, ратовањем у Сирији ради обезбјеђивања својих привредних интереса преко Гаспрома и оних гасовода које желе да изграде, подршке Ердогану из истог разлога? Зашто нам не сметају кинески злочини над Ујгурима у Синкјангу или над Тибетанцима, или што подржавају Сјеверну Кореју?

Зашто нам смета када се Њемачка намеће Европи преко своје привреде и величине и снаге, а не би нам сметало да ми другима командујемо шта и како у околини?

Зашто нам смета бошњачко покушавање наметања Српској, а не би нам сметало да се ми наметнемо Албанцима на Косову?

Само ми та питања падну на памет када неко почне овако да побројава америчке злочине и агресије, са праведничким гнијевом, као да смо сви ми остали или анђели или невине жртве.

Прво, не рекох да Американцима смета Православље. Друго, погрешио сам за ту Кларкову фирму али шта се сада ради на Косову и Метохији по питању наших ресурса.. сигурно се ништа не ради у интересу Србије. А треће, СССР сигурно не бих подржавао због комунистичких злочина, мада ни Америка из тог периода ништа није боља. Што каже Путин, бацише на већ поражени Јапан атомску бомбу али зато има јапанских историчара који отварају државне архиве где се могу наћи документа везана за сва та дешавања. Била је чак и емисија на Националној географији. Е сад, Русија се не понаша као светски полицајац. Русија се у Сирији умешала тек по позиву њихове легитимне власти. Хоћеш да кажеш да је Русија изазвала рат тамо.. Не могу да верујем. Што се тиче Украјине, погледај када су проблеми настали. Прочитај шта је евромајдан. Потражи шта је било у Одеси. Види да ли су у томе главну улогу одиграле неке профашистичке организације за које, види ''чуда'', ''продемократске'' власти у Европи и у Америци реч осуде не рекоше. Што се тиче Јерменије.. и овде не видим никакав руски империјализам. Русија се чак и не граничи са Јерменијом и чак је подржава у сукобу у који се она налази са Азербејџаном. Грузија.. уопште те не разумем. Добро се зна зашто је Русија интервенисала у Јужној Осетији. Што се тиче Гаспрома.. Русија нигде не изазива сукобе због својих економских интереса, него ако некоме треба гас, нека плати, ако не, па нека узима од Американаца. А што се тиче ''праведничког гнева'', је ли, поклонише ли Американци Србији осиромашени уранијум. Ако живиш у Србији можеш видети колико људи чека на онкологији, у амбуланти. Да не говорим колико је, Бог да им души опрости, до сада људи умрло од рака. Да нису то можда Руси учинили? Или, можда ћеш рећи да Американци немају везе са тим повећањем броја оболелих од канцера, ок, онда се распитај мало каква све права имају националне мањине у Србији, а каква све права имају Срби у земљама окружења. Пошто видим да помињеш ''наметање Албанцима''.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zayron рече

Kakav "češki folklor"? Sve što je tamo je čisti moravski folklor. To je isto kao kad bi za crnogorski folklor rekao da je zagorski ili za vranjanski da je medjimurski. Na južnoj Moravi suše nisu ništa neobično, urodi nam tu groždje i bude dobro vino, za to je potrebno mnogo sunca.

Moravski folklor

Moravski folklor

Moravski folklor

Moravski folklor

Češki folklor

Češki folklor

Češki folklor

A koji su instrumenti dominantni u jednom a koji u drugom folkloru? Meni sve ovo i dalje slicno zvuci

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, cloudking рече

A koji su instrumenti dominantni u jednom a koji u drugom folkloru? Meni sve ovo i dalje slicno zvuci

Nije glavna fora u instrumentima iako i tu ima razlika već u inspiraciji. Češi inspiraciju traže na dnu flaše ili čaše s pivom i rumom a Moravaci piju vino, lozu i šljivovicu. A što se instrumenarta tiče na primjer većinu ovih poljskih instrumenata imaju i Česi, devils fiddle i burczybas su tipični češki (i poljski naravno pa i bavarski i tirolski)  instrumenti ali Moravani ih u svom izvornom folkloru nemaju. Česi obrnuto nemaju cimbal, čim uvidiš cimbal to su Moravani. Takodjer je razlika i u ritmu i harmoniji, Česi naginju više k alpskom folkloru tj. slovenačkom, bavarskom, austrijskom i tirolskom folkloru a Moravani imaju svoj izvorni panonski folklor koji se razlikuje i od češkog i od poljskog i od slovačkog a vrlo je blizak balkanskom folkloru, za razliku od ova ostala tri je ustvari najbliži našem balkanskom mentalitetu i sluhu taj folklor moravski koji čak neke zajedničke karakteristike što se tiče nepravilnih ritmova ima zajedničke i s makedonskim i bugarskim folklorom.

http://culture.pl/en/article/8-most-unusual-polish-folk-instrument

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Млађони рече

Na sta sam ti odgvorio - drzava je kuca njenih gradjana te njeni gradjani imaju pravo da ogranice slobodu kretanja ljudima koji nisu clanovi te kuce (te drzave, tog drustva).

Odgovorio si ali moram da konstatujem da je odgovor sasvim suprotan libertarijanizmu... odgovor se svodi na X ima pravo da uradi Y, zato što X ima moć da uradi Y... manite se retardiranih poređenja države sa kućom... ja u svojoj kući imam pravo da naredim da svi nose gaće na glavi, država nema to pravo... naročito po libertarijanizmu...

Цитат

Na pitanje da li je kontrola migracija suprotna libertarijanizmu - prost odgovor je NE.

Prost i pogrešan. :D

Цитат

Libertarijanizam sasvim ok  stoji sa kontrolom migracija, nije u sukobu nekom.  
Kompleksniji odgovor je -  zavisi kakva kontrola migracija. Recimo, konkretan slucaj, dovodjenje u kontrolu masovnog dolaska muslimana, davanja welfare benefit tim ljudima, ne znamo im ni ime ni prezime ni godine. Kontrolisati takve migracije je sasvim u skladu sa libertarijanskom filozofijom.

Time što ćeš da napišeš tralalala, truć, truć pre ove poslednje rečenice, neće magično tu rečenicu učiniti tačnom.

Цитат

Trampove migracione mere takodje ne krse preterano libertarijansku filozofiju.

Jašte, kad država proizvoljno ograničava slobode ljudima koji lično ništa nisu zgrešili to je čist libertarijanizam... :D

Цитат

Mislim da sam dovoljno jasno i precizno odgovorio, ne znam sta bi vise hteo, ako nisi zadovoljan odgovorima jbg, sta da ti kazem nemoj vise da pricas sa mnom jer ti ne dajem zadovoljavajuce odgovore. 

:D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Jašte, kad država proizvoljno ograničava slobode ljudima koji lično ništa nisu zgrešili to je čist libertarijanizam...

Znаči jedna država da bi bila liberalna potrebno je da garantuje slobode svim stanovnicima planete Zemlje? Nije dovoljno ako garantuje te slobode svojim građanima a da strancima u okviru njenih granica prizna širok krug tih sloboda u kvalitativnom i kvantitativnom smislu ali ne tako da neko može da dođe sa Hindukuša i samo zbog toga što je kročio stopalom na tlo te strane liberalne države odmah ima pun welfare?

Onda takva liberalna država nikada u istoriji nije ni postojala.. do sada.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Tumaralo. рече

welfare

Sto ste zapeli za taj welfare?? Koriste ga 99% drzavljani medju njima najvise superiorni Evropljani, a ne izbjeglice i privremeni rezidenti.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...