Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 31 минута, Млађони рече

ceo moj problem je - sta ce biti kada muslimani broje 50 % stanovnistva u evropi? Sta mislis, sta ce da se desi? Jel ce oni da drze iste vrednosti kao prosecan evropljanin i da glasaju tako?

50% muslimana je u Bosni? Sta oni rade? 70% muslimana je u Albaniji, kakvi su oni, blizi evropskom stilu ili bliskoistocnom? Da drzace iste vrijednosti ukoliko im Evropljani to dozvole. Kako zive muslimani u Rusiji? 

пре 25 минута, Млађони рече

Ukratko, ja ne verujem da su oni ljudi koji zele da zive normalan zivot. Verujem da su ljudi koji zele da zive bolji zivot u ekonomskom smislu ali mislim da nisu ljudi kojima smeta serijat nesto posebno. Ne verujem da su u vecini slucajeva ljudi koj izele da dele evropske vrednosti. 

Niko od vas nije bio u Aziji i zato ne zna te stvari, tamo se serijat zivi u javnosti, a evropske vrijednosti krisom iza zatvorenih vrata, to na bliskom istoku. Kad odes malo dalje u Banglades, Maleziju, Indoneziju, kad vidis recimo srednju klasu, svi zive zapadnjackim stilom zivota. Itekako, kazem ti itekako zele da zive normalan zivot i niko ne voli represiju. 

пре 25 минута, Млађони рече

Ni sa ovim se ne slazem, evropljani sve zivo i moguce rade da im daju sansu, da prihvate evropske vrednosti. Mislim da je to vise nego ocigledno.
Evropljani cak hapse ljude koji kritikuju muslimane, hapse ljude koji vredjaju muslimane, i posle svakog teroristickog napada sve evropske televizije trube o tome kako su muslimani najvece zrtve u celoj prici.

To je sad u poslednje vrijeme zadnjih par godina unazad nakon sto su izbile sve ove pizdarije na bliskom istoku oko Sirije, Iraka, Libije. Sad se pretjeruje, odlazi u drugu kranjost. Decenijama je na snazi bilo konzervativno sa nipodostavanjem, sad su naglo obrnuli plocu jer su levonjare na vlasti pa ih pretjerano tolerisu u okviru "politicki korektnosti" sto kaze Juan, sto je obicno licemjere, i to daje prostora raznim radikalnim elementima da djeluju ne kaznjeno. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 7 часа, Млађони рече

Ova prica mi ne pije vodu, ja nikada nisam bio u evropi, niti sam video kako tretiraju muslimane, ali mislim da nje njima dato da se integrisu medjutim oni nisu hteli. 

Овако Холанђани замишљају интеграцију: мораш да одбациш сваки траг себе старог. Мораш да једеш исто што и они, потпуно исто. Наравно, у исто време кад сви једу, јер шта ти мислиш, да си другачији, па да ручаш у 13:30 уместо у 12:00. Мораш да носиш исту одећу као и они. Затворене неприментне боје да би се утопио у масу јер ко си ти да привлачиш пажњу. Мораш да се понашаш на исти начин као и сви. Не смеш по било чему да штрчиш и ту мислим по било чему добром. Наравно, можеш ти да радиш шта год хоћеш, земља је слободна, ту нема дискусије, али у том случају заборави на било какву интеграцију.

Bottom line, ја нисам интегрисан нити ћу икада бити.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

То није ”шанса”, то је политички коректно лицемерје. Шанса је кад позовеш човека на пиво или кући на вечеру, кад се интересујеш за његову културу и оно што ти доноси (храна, музика итд). Северњаке реално заболе за све то, они су једна затворена секта.

U Bangladeshu smo imali cast da nas je knjigovodja iz kancelarije pozvala na rucak u svoju kucu nas deset. Naravno dolazi iz vise srednje klase pa je mogla sebi to priustiti, ali kako god gest je bio jako lijep i cak su unajmili profesionalne kuvare da za tu priliku najbolje naprave lokalnu hranu kako bi nam ugodili. Nepotrebno je reci da je bilo izvrsno i ukusno, samo za mene malo preljuto :smeh1:. Ali o tome se radi, to se u zapadnoj Evropi nikad ne desava osim ako nije u pitanju neki biznis rucak. Koliko razumjem u SAD je ovo moguce, i to je razlog zbog cega se stranci lakse integrisu u americko drustvo i postanu Amerikanci, nego stranci u Evropi. Da ne spominjem da su me vazda ispitvali odakle se sam kako je u mojoj zemlji ovo ono, kako se zivi sta se radi itd...

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Bokisd рече

Ali, mislim, meni deluje, da je tesko ,napraviti neku zadovoljavajucu kombinaciju izmedju hriscanske civilizacije i muslimanske, pogotovo na tlu hriscanskih drzava. 

Smejali su se Hantingtonu svojevremeno. Sad ga, "čujem", raščlanjuju na sastavne delove. Veliki "ateisti" su postali veliki "vernici". Samo sam ovo hteo reći, bez daljeg ulaženja u stvar i razglabanja o istoj.

Cheers! (To those who wish us well and all the rest can go to hell)

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Juanito рече

FMi7TYP.jpg

Ja moram da se nasmijem ovome 12:smeha:

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Bokisd рече

Videlo se u ratovima i kriznim situacijama, sta rade . 

Sta mislis, da opet dodje do problema , sta bi radili ? 

Sta rade?

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Bokisd рече

Videlo se u ratovima i kriznim situacijama, sta rade . 

Sta mislis, da opet dodje do problema , sta bi radili ? 

Да, а иначе су у рату у Босни само муслимани радили лоше ствари, а Срби и Хрвати су били анђели...

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Juanito рече

То није ”шанса”, то је политички коректно лицемерје. Шанса је кад позовеш човека на пиво или кући на вечеру, кад се интересујеш за његову културу и оно што ти доноси (храна, музика итд). Северњаке реално заболе за све то, они су једна затворена секта.

Ja nisam u tim zemljama nikad bio te moram da ti verujem na rec. Meni  ne deluje da je bas toliko crno i zatvoreno koliko predstavljas ovde zato sto znam jos par ljudi koji zive tamo i nemaju takvih iskustava. Ne znam, mozda gresim mozda se slucajno zalomilo tako - ali meni ne deluje tako. Moj najbolji drugar iz srednje skole je recimo kao post-phd u nemackama i on prenosi znacajno drugaciju pricu od tebe. 

50% muslimana je u Bosni? Sta oni rade? 70% muslimana je u Albaniji, kakvi su oni, blizi evropskom stilu ili bliskoistocnom? Da drzace iste vrijednosti ukoliko im Evropljani to dozvole. Kako zive muslimani u Rusiji? 

Ja nigde nisam rekao sve i te kako sam svestan da ima sekularnih muslimana. Ne znam zasto mi se ovde namece da sam rekao svi i da mislim da bas svi muslimani oce serijat. Moje adresiranje se odnosi prvenstveno na msulimane iz drzava gde je stanje sacuvaj boze.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Да, а иначе су у рату у Босни само муслимани радили лоше ствари, а Срби и Хрвати су били анђели...

Problem je u tome, sto je 'oni' remetilacki  faktor u celoj prici. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Ja te ratove gledam kao najbolji dokaz da multikulturalizam ne funkcionise niti moze da funkcionse jer je prosecan covek takav, ima in group bias. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Problem je u tome, sto je 'oni' remetilacki  faktor u celoj prici. 

Sa ovim se ne bih slozio, napisah vec gore, ne postoji jedan remetilacki faktor, ljudi generlano imaju in group bias. Muslimani ce uvek prosecno teziti da se druze sa drugim muslimanima, srbi uvek prosecno da se druze sa drugim srbima. Cim se srusio ideolosko-kulturni faktor socijalistickog ideala, vratili smo se na staru pricu "svako odan svome krdu".

Ni muslimani ni srbi nisu hteli vise da budu deo te zajednice, tog medjunacionalnog ugovora. Svi su hteli da ga menjaju u svoju korist. Sva ta drustva gde imas 50 % muslimana a 50 % ostatka ekipe su izuzetno nestabilna. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

Sa ovim se ne bih slozio, napisah vec gore, ne postoji jedan remetilacki faktor, ljudi generlano imaju in group bias. Muslimani ce uvek prosecno teziti da se druze sa drugim muslimanima, srbi uvek prosecno da se druze sa drugim srbima. Cim se srusio ideolosko-kulturni faktor socijalistickog ideala, vratili smo se na staru pricu "svako odan svome krdu".

Ni muslimani ni srbi nisu hteli vise da budu deo te zajednice, tog medjunacionalnog ugovora. Svi su hteli da ga menjaju u svoju korist. Sva ta drustva gde imas 50 % muslimana a 50 % ostatka ekipe su izuzetno nestabilna. 

Mislim, u smislu, da su korisceni u borbi protiv srpske stvari. I, da se uvek, stavljaju na stranu nasih protivnika.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...