Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 7 минута, cloudking рече

"The nationalities of the suspects have not yet been revealed but they are believed to be British. "

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/british-woman-gang-raped-magaluf-sexual-assault-spain-holiday-a7916716.html

Necu nikakvim imenom da te nazivam, nema potrebe... :D

Ovo je drugi slučaj...

Ali imaj u vidu da se razni vode pod "British nationality".

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 10 часа, Млађони рече

Zdravo arbitraru istine. :) 
Zaboravio sam da ti drzis tapiju na to sta je tacno a sta nije. Kako ide, tacno ono sa cime se Avokado slozi, netacno ono sa cime se avokado ne slozi? :P 

Uzmimo jedan primer tvog duplog standarda:

I konstatno od nas zahtevas da pravdamo libertarijanizam iz te tvoje lazne premise. 

Iskreno, pokusao sam  i ne pada mi napamet dalje. :)

Sad još i patetičan bla bla truć...

Цитат

Napravio si neku laznu premisu gde je neko libertarijanac samo ako garantuje libertarijanske slobode i ljudima koji nisu deo njegovog drustva. 

Ne. Više puta sam ponovio da to ne tvrdim i objasnio šta tvrdim... između ostalog i u poruci na koju ovde repliciraš... samo si propustio da repliciraš na taj deo... :D

Evo ponovo, sa naglašenim stvarima koje propuštaš:

Naravno da stranci ne treba da imaju identična prava kao državljani, ali to ne znači da im se u skladu sa libertatrijanskim principima sloboda kretanja može PROIZVOLJNO ograničavati na osnovu DISKRECIONE ODLUKE političara ili državnog službenika... a prokomentarisaću to i u odnosu na onih 5 kriterijuma koje navodiš u nekoj kasnijoj poruci.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Аурор рече

Ovo je drugi slučaj...

Ali imaj u vidu da se razni vode pod "British nationality".

Tačno tako - isto kao što kod nas uvijek napišu uhapšen diler - srbský občan ili Srb a ono tamo nekakav Halimi, Bajrami, Krasnici itd.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Аурор рече

Velika je verovatnoća da se identitet počinilaca svesno sakriva i zataškava.

Izem ti superiornu kulturu... pravni poredak my ass, kad se pocinioci krivicnih dela sakrivaju ko da se radi o Srbiji... :D:D:D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Аурор рече

Velika je verovatnoća da se identitet počinilaca svesno sakriva i zataškava.

Upotrebi sad taj tvoj dar verovatnoce pa nam kazi koja crkva u amerci je zatvrorla svoja vrata za unesrecne a koja je otvorila svoja vrata kao prihvatni centar kad je uragan Harvi poceo da divlja?

Ponudjeni odgovori

- hriscanska

- islamska

tik... tak....tik....tak....tik....

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Млађони рече

Ja ne optuzujem bilo koga za preosetljivost ali jednostavno ne volim da mi ljudi kazu da sam rasista ili ksenofob, jer je to stavljamenje mene u isti kos sa ljudima koji hoce da ubiju ljude jer su druge boje koze. I jednostavno ne vidim vrednost u diskusiji sa nekim ko je u starto zakljucio da si rasista.

Ne znam da li ti jesi rasista ali moram da primetim da rasizam nije samo težnja da ubiješ nekog ko je druge "rase", već se odnosi i na daleko manje ozbiljne vidove diskriminacije nekog ko je druge "rase"... možeš da budeš rasista i ako ništa ne radiš niti hoćeš da uradiš ali imaš određene stavove o određenim ljudima... moram ovo da primetim jer sve češće čujem taj argument kako neko nije rasista ili naci jer ne planira da pobije 6 miliona Jevreja, Roma i sličnih, kao da je samo genocid radnja ostvarivanja rasizma ili nacizma...

Цитат

Ja samo hocu da se smanje/iskontrolisu migracije da ukljucuju ljude koji treba da migriraju naspram onih koji ne treba da migriraju i kriterijumi za to su (meni licno):
1. Da li hoces da prihvatis evropske pravno-drustvene vrednosti?

A kako ćeš to da proveriš? Da ti se zakune časnom pionirskom? Te vrednosti su inače propisane u ustavu i zakonima svake zemlje. Kad ih neko prekrši ide odgovarajuća sankcija u odgovarajućem kaznenom postupku... međutim, jedna od bitnih vrednosti je i presumpcija nevinosti.

Ako misliš na neke (nepropisane) vrednosti, onda ti je kriterijum tek potpuno proizvoljan ne samo u utvrđivanju toga da li ih neko poštuje, već i u odnosu na to šta su te vrednosti.

Takođe, već smo ustanovili da je libertarijanizam suprotan evropskim pravno-društvenim vrednostima (u tom smislu kako ti to posmatraš)... jel to znači da treba zabraniti ulazak u svaku evropsku zemlju svakom libertarijancu?  :D

Bottom line je da bi ovakav kriterijum doveo do toga da tamo neki carinik ili pandur na granici ima moć da potpuno proizvoljno određuje ko sme a ko ne sme da uđe u zemlju... a davanje takve moći državnim službenicima je suprotno libertarijanizmu.

Цитат

2. Da li si zainteresovan da radis i imas li koji radni skil?

Svako ima neki radni skil ako nije potpuni invalid. Svako će ti reći da je zainteresovan da radi. Takođe, ljudi ulaze u neku zemlju i iz sasvim drugih razloga.

Цитат

3. Da li si dokazano zrtva rata ili zrtva drustva? (npr da li si homoskesualac, zena koja je nasilno udata, lider neke od demokratskih opozicija ili u srodnosti sa nekim takvim)

Pomešao si azil i imigraciju...

Цитат

4. Da li nemas predjasnu asocijaciju sa terorizmom ili kriminalom? ( trgovina ljudima, robovlasnistvo, sve teroristicke organizacije 

Sasvim opravdan i objektivan kriterijum dok se poštuje presumpcija nevinosti. Inače se i primenjuje u skoro svim zemljama. Neće te niko pustiti ako zna da si terorista ili kriminalac.

Цитат

5. Da li nemas predjasnju asocijaciju sa grupama koje zele da naruse osnovne prevne poretke evrope kao sto su sloboda govora, demokratski izborni sistem i ostalo. ( da nemas nikakvu asocijaciju sa isis/isil ili bilo kojom drugom grupom koja se aktivno bori za jaci serijat, islamsko teokratsku drzavu i ozbiljno narusavanje ljudskih prava. 

Sasvim opravdan i objektivan kriterijum dok se poštuje presumpcija nevinosti i dok pričamo o želji da se nasilno i nelegalno ruši poredak. Jedna od evropskih vrednosti je i to da svako ima pravo da kritikuje poredak i da se zalaže za promenu poretka legalnim sredstvima.

Цитат

Npr ukoliko hoces da migriras u evropu iz srbije, ja bih prvo pogledao sa srpskom policijom da li si bio asociran sa grupama kao sto su obraz, krv i cast, radikalna stranka, komunisticka partija, marks21 i ostale ekstrmne organizacije.

A ti si Bogom postavljen da utvrdiš da su određene (legalne) organizacije nepodobne?

Šta ako mi je umro ortak u Nemačkoj i hoću da odem na sahranu... jel moram da kažem njegovoj porodici da sačekaju sa sahranom mesec dana dok nemački carinik Mlađa proveri sa srpskom policijom da nisam asociran sa nekom grupom koja mu se ne dopada?

Inače, pitaj nekog američkog pravog libertarijanca da li je ok da policija prikuplja i drži (i deli sa stranicma) podatke o tome ko je član koje legalne organizacije...  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, cloudking рече

Upotrebi sad taj tvoj dar verovatnoce pa nam kazi koja crkva u amerci je zatvrorla svoja vrata za unesrecne a koja je otvorila svoja vrata kao prihvatni centar kad je uragan Harvi poceo da divlja?

Ponudjeni odgovori

- hriscanska

- islamska

tik... tak....tik....tak....tik....

Radi se o samo jednoj "crkvi" tj. bolje rečeno natkrivenoj hali sa 17.000 sjedišta koja bi u svrhu sklanjanja ugroženih mogla poslužiti valjda najbolje a tebe ne treba zanimat ni interesovat ni to što se ne radi o nikakvoj "crkvi" već o nekakvoj privatnoj televangelističkoj sekti pa prema tome tako izgleda i ta njihova harita "na baterije" - isto kao što mene takodjer uopšte ne treba iznenadjivat i uzbudjivat što su najveće svjetske masovne ubice i morderi kao Hitler, Mao Ce Tung, Staljin, Pol Pot, Kim il Sung its. bili ateisti i/ili progonitelji i mrzitelji Crkve. U tom članku je taj naslov odlično napisan: Texas "biggest church" sa navodnicima, to su crkve koliko valjda i gore navedena gospoda tvoji filozofski, ideološki, kulturni i civilizacijski istomišljenici.

Atheists.png

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/hurricane-harvey-texas-lakewood-church-shut-flooding-mosques-open-a7917521.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4831730/Pastor-Joel-Osteen-closes-church-Hurricane-Harvey.html

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Avocado рече

Bottom line je da bi ovakav kriterijum doveo do toga da tamo neki carinik ili pandur na granici ima moć da potpuno proizvoljno određuje ko sme a ko ne sme da uđe u zemlju... a davanje takve moći državnim službenicima je suprotno libertarijanizmu.

Само да те исправим. Не би ”довео до тога”. Такву моћ пандури на граници већ имају и користе је. Чуо сам (а ти боље од мене знаш да ли је то тачно) да немаш никакво право да се жалиш ма како они с тобом поступали јер су ти гранични прелази ван територија свих држава, те нису ни под једном правном јурисдикцијом.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Млађони рече

E sad ti meni da odgovoris na neka pitanja:
1. Ako zaista verujes da beze od rata zasto ne ostanu u bilo kojo drugoj okolnoj zemlji nego bas teze ka evropskim zemljama i to bas ka bogatijima? 
2. Da li mislis da treba da muslimani sa bliskog istoka masovno i nekontrolisano ulaze u zemlje evrope bez da ih iko pita, ko su, sta su, odakle su?
3. Kako mislis da utvrids da li musliman koji dolazi iz neke muslimanske zemlje gde kamenuju ateiste nema misljenje da ateiste treba kamenovati? Kako uopste znas da li je ucestvovao u tome?

Manjina ih bjezi ka Evropi. Propaganda preko interneta je zastrasujuca i onaj ko nimalo ne vodi racna o vjerodostojnosti informacija nasjesce pada na razne spinove o toma kako migranti sta vise u nekom organizovanom talasu namjerno idu u Evropu da bi je osvojili i unistili njene superiorne vrijednosti. 

Istina je zapravo, a posto volis da gugulas onda proguglaj da su pocetkom rata izbjeglice uglavnom i pobjegle od rata i ostale u okolnim zemljama gdje ih i danas ima najveci broj, Turska ima oko 2 miliona izbjeglica, samo u Libanu ima ih oko milion mada su to neke potcjenjenje pretpostavke, i ima ih vjerovatno i do milion i po, hej znas sta znaci milion i po ljudi na ukupnu populaciju od 6 miliona!!!!! Vamo se propagira kako ce milion izbjeglica u Njemackoj srusiti ekonomiju i zemlju koja ima 85 miliona i koja ja 4 najjaca ekonomija svijeta...nece ni osjetiti, a i nema ih milion nego manje. Dalje tu je i Jordan koji je takodjer udomio oko milion izbjgelica. Izbjeglica ima u Saudijskoj Arabiji stim da je ona mahom primila izbjeglice koje su vec imale nekoga na privremenom radu u S.Arabiji, pa to je nesto drugacije od samog pukog primanja. 

Prema tome vecina njih i jeste pobjegla od rata u okolne zemlje sa iscekivanjem da se sukobi zavrse. Sukobi se nisu zavrsili, a njiov status se nije poboljsao u zemljama u kojima su ostali i onda je nekolicina njih koji su imali novca i drugih sredstava odlucili da idu ka Evropi da se tamo trajno smjeste i pokusaju zivot iznova.  Druga stvar muslimanske izbjgelice ne ulaze tek tako da ih neko ne pita ko su i sta su. Postoje procedure kada traze azil, tada moraju da se izjasne ko su i sta su kako se zovu, odakle dolaze, ili ti zaist mislis da su oni tek tako pusteni bez da ih iko pita kako to fejsbuk reporteri prenose? Dalje o tome ko je terorista, a ko ima namjere da zivi normalno zadatak je obavjestajnih i socijalnih sluzbi koji su jedna posebna prica, narocito kada se uzme u obzir kako i ko je izvrsio najkrvavije teroristicke napade. Sto je najcudnije oko tih napada, izvrsioci su bili poznati policiji, praceni su bili znalo se da su radikalizovani i nisu uklonjeni na vrijeme.

Evo naprimjer za tvoju informaciju: Kada su u glavnom gradu Bangladesa dogodio teroristicki napad u julu 2016 kada je 20 stranaca ubijeno u jednom poznatom expat restoranu, nekoliko dana ranije i Britanska i Australsa ambasada su izdale upozorenja za svoje drzavljane da postoji mogucnost napda na njihove interese ukoliko budu posjecivali Banglades. Australska ragbi asocijacija je otkazla ucesce ragbi reprezentacije sa reprezentacijom Bangladesa koja je bila zakazana u to neposredno vrijeme. Sta slucajno su izdali, ili su ipak nesto znali???!!! Valjda je i pticama na grani jasno da teroristicki napadi nisu slucajnost i da to ima veze se nekakvim interesima koje velike sile ili neko ko zna ko igra u pozadini. Najogre sto altrajtovci i druga internet boranij radi je da jadne ljude koji bjeze od rata i zele samo novi zivot nazivaju varvarima i teroristima parekselans iako ljudi s tim nemaju nikave veze. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

Само да те исправим. Не би ”довео до тога”. Такву моћ пандури на граници већ имају и користе је. Чуо сам (а ти боље од мене знаш да ли је то тачно) да немаш никакво право да се жалиш ма како они с тобом поступали јер су ти гранични прелази ван територија свих држава, те нису ни под једном правном јурисдикцијом.  

Da... nego sam pričao o nekoj hipotetičkoj Mlađinoj državi i kako ona ne bi bila libertarijanska, pa sam zato napisao tako...

Imaju i koriste ovo "pravo". Nema čak veze sa jurisdikcijom na granici (i koliko znam prelazi nisu van jurisdikcije), isto to važi kad ti neko odbija vizu, a to se ne radi na samoj granici. Prosto u samim propisima piše da država ima diskreciono ovlašćenje da proceni da ti predstavljaš "opasnost" ili šta god i da te odbije bez ikakvog obrazloženja ili prava na žalbu... a i tamo gde imaš pravo na žalbu, to je besmisleno kad on ima diskreciono ovlašćenje...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

a i tamo gde imaš pravo na žalbu, to je besmisleno kad on ima diskreciono ovlašćenje...

Нисам мислио на жалбу на одбијање уласка, него на поступање. Ураде ти ректални преглед јер изгледаш сумњиво, претресу рачунар, понижавају на сто један начин (све чуо од стварних људи) и ником ништа. Никакву одштету немаш ако не нађу ништа. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

Нисам мислио на жалбу на одбијање уласка, него на поступање. Ураде ти ректални преглед јер изгледаш сумњиво, претресу рачунар, понижавају на сто један начин (све чуо од стварних људи) и ником ништа. Никакву одштету немаш ако не нађу ништа. 

Pa i tu ima diskreciono ovlašćenje da proceni da si sumnjiv. :D

Diskreciono ovlašćenje podrazumeva da ne samo da ne mora da ima nikakve dokaze, već ne mora da ima obrazloženje za svoju odluku... dovoljno je da kaže "delovao mi je sumnjivo".

I kada bi imao pravo da se žališ, kako da dokažeš da ti njemu nisi delovao sumnjivo? Jedino ako ti baš kaže da te maltretira iz čista mira i ti imaš dokaz za to.

Fora je u tome što i kada ti ne nađe ništa ima ovlašćenje da te vrati kući jer si mu i dalje sumnjiv.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Avocado рече

Takođe, već smo ustanovili da je libertarijanizam suprotan evropskim pravno-društvenim vrednostima (u tom smislu kako ti to posmatraš)... jel to znači da treba zabraniti ulazak u svaku evropsku zemlju svakom libertarijancu?  :D

Inače, pitaj nekog američkog pravog libertarijanca da li je ok da policija prikuplja i drži (i deli sa stranicma) podatke o tome ko je član koje legalne organizacije...  :D

Na ovo ostalo vezano za migrante iz arapskih zemalja nemam potrebu da se ponavljam, samo cu na ove ostale komentare vezane za libertarijanizam da odgovorim:

1. Da li treba zabraniti ulazak u zemlju svakom libertarijancu : Ako narod te zemlje tako hoce, kao sto rekoh njihova drzava - njihova kuca. Imaju pravo da zabrane ulazak u njihovu "kucu" kome god oce.

2. Takvi kriterijumi ne dovode do toga da panduri imaju tu moc na granici, jer se ne migrira tako sto dodjes na  granicu i kazes "ja bih da migriram u vazu  drzavu" nego se migrira tako sto odes u ambasadu pa ambasa proveri svih onih pet tvrdnji koje sam izneo sa organima u toj zemlji. 

3. Pitao sam americke "prave" libertarijance, kazu da dve blage nemas o cemu pricas. U sustini smo se slozili oko toga. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...