Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 2 минута, Млађони рече

Povredjena su mi osecanja jer smo neki poznanici u nadao sam se (dobrim odnosima) ali sada vidim da ti "dobri odnosi"(sa tvoje strane) padaju u vodu cim su nam se misljenja suprostavila ja sam postao rasistai ksenofob, jer eto mislim da ljudi migriraju u vecini iz ekonomskih interesa. 

Preterujes kao i obicno, necu vise da raspravljam s tobom ni na jednu temu na ovom forumu, ako ces tolko licno sve da shvatas, bolje da ostanemo drugari nego da se drndas zbog forumskih postova... 

Kod "vas" tebra sve pod neke emocije... stalno problemi s tim. Nije ni cudo da tolko prozivate "levonjare" da su "osetljivi" vi ste zapravo ti koji su krhih osecanja pa se projketujete na levonjare da vas niko ne provali :D

Na primer, nikada nisam rekao ni da si ksenofob ni da si rasista... da si pazljivo citao znao bi to, al jbg, emocije, emocije, emocije :D

Ajde stedi kintu za papriku stize vreme ajvara i batali ove mrsomudacke politike ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 2 минута, cloudking рече

Preterujes kao i obicno, necu vise da raspravljam s tobom ni na jednu temu na ovom forumu, ako ces tolko licno sve da shvatas, bolje da ostanemo drugari nego da se drndas zbog forumskih postova... 

Ne brale, drndam se sto me osudjujes ko rasistu i ksenofoba jer sam pripisao migrantima sa bliskog istoka ekonomski motiv za nemacku. 
Za to se drndam. I zato bas i izbegavam razgovor sa tobom, prvenstveno jer te smatram za nekog drugra/poznanika u najmanju ruku coveka sa kojim sam imao par druzenja sa kojima sam u dobrim odnosima. 

A ja ne mogu da prelazim preko toga da me neko naziva rasistom/ksenofobom zato sto pripisujem ekonomski motiv odredjenim ljudima kada su u pitanju migracije. 

mogo si da kazes: mislim da su ti stavovi netacni, da su ti predikcije glupost i da ti je aplikacija monetarnog motiva migrantima totalno netacna. Ti si izabrao da mi kazes da sam rasista. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zayron рече

Ne moraš ni čekat na tih 50%, dosta je i tih 5,4% koliko ih prema zvaničnim statistikama u UK Velikoj Britaniji ima. Šta bi drugo radili već ono što piše u Kuranu, potirali nevjernike i širili islam?

Petogodišnja nezbrinuta hrišćanska (pokrštena) djevojčica se odlukom socijalnog odbora dva puta našla na vaspitanju u ortodoxnim muslimanskim porodicama na vaspitanju (ne na usvajanju već institut tutorstva). Tamo je tjerali govorit arapski, skinut krst, nosit burku, opvrgavat hrišćanstvu, Božiću itd. Niko pri tom odlučivanju o tutorstvu nije uzeo u obzir kulturne i vjerske realije u kojim je djevojčica odrasla, vjerovatno zato kako bi svi kandidati za tutora bili izjednačeni u pravima bez obzirta na religijsku, nacionalnu itd. pripadnost.

Pětiletá křesťanka se v Británii opakovaně dostala do péče muslimů, sebrali jí křížek a nutili ji mluvit arabsky

Gle... umesto da budete srecni sto niko ne pravi verske distinckije vi ce se jos i bunite... lud svet...

A da... hrisanstvo nikada  i nikako ne bi moglo ni smelo da bude uzeto kao predmet takvog razmatranja jer "svi znamo" da je je to najsavrsenija i najbolja religija otud i takvo razmisljanje, a kad bi  ste se  i spustili sa visine svojih gujsca i skontali da bi i sami mogli da uletite u taj rascep koji prizeljkujete, od vase "povredjenosti" ne bi moglo da se zivi na internetu...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Ajde stedi kintu za papriku stize vreme ajvara i batali ove mrsomudacke politike ;)

Eh radim ja sad i druge stvari, ako 'oces da te updejtujem kontaktiraj me. :)
Ima svasta nesto zanimljivo u mom zivotu sto si propustio, pa ako te zanima voleo bih da se cujemo. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

mogo si da kazes: mislim da su ti stavovi netacni, da su ti predikcije glupost i da ti je aplikacija monetarnog motiva migrantima totalno netacna. Ti si izabrao da mi kazes da sam rasista. 

Praivs mi zicere da teubijam od zajebancije a ne smem jer vidim da si osetljiv :D 

Kao sto rekoh nikada ti nisam rekao da si rasista... a bogami nikada ti nisam rekao ni da si ksenofob, prokomentarisoa sam ti post za koji sam rekao da je ksenofobicni bulsit... post, ne ti... ne mislis valjda da bih tebi rekao da si bulsit? Pa je to ni kratosu ne bih rekao... :D

Подели на овим сајтовима

Истини за вољу, никад нисам видела Млађонија да напада емоције као такве и оптужује све за "преосетљивост". Досади више стално ово ми/ви.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, cloudking рече

Gle... umesto da budete srecni sto niko ne pravi verske distinckije vi ce se jos i bunite... lud svet...

A da... hrisanstvo nikada  i nikako ne bi moglo ni smelo da bude uzeto kao predmet takvog razmatranja jer "svi znamo" da je je to najsavrsenija i najbolja religija otud i takvo razmisljanje, a kad bi  ste se  i spustili sa visine svojih gujsca i skontali da bi i sami mogli da uletite u taj rascep koji prizeljkujete, od vase "povredjenosti" ne bi moglo da se zivi na internetu...

No, zato ateizam i ateisti mogu biti predmetom takvih razmatranja a kad bi oni imali hiljaditi dio tolerancije prema tebi kao ateisti od te koju ti imaš k njima bilo bi to još ok:

Činí čertu dobře, peklem se mu odmění. Sa sajta čeških ateista - kao što to znaš muslimani svakog ko se rodi u muslimanskoj državi od roditelja muslimana smatraju automatski po šerijatu i Kuranu muslimanom a kad taj odraste i izabere da bude ateistom, onda postaje infidel, kafir, otpadnik od islama.

Potjera na ateiste u Maleziji započela. Otpadnici od islama su odredjeni ka klanju, njihova krv je halal, čuje se od tamnošnjih muslimana

http://www.osacr.cz/2017/08/14/hon-na-ateisty-v-malajsii-zapocal-odpadlici-od-islamu-jsou-urceni-k-porazce-jejich-krev-je-halal-zni-od-tamnich-muslimu/

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, cloudking рече

Praivs mi zicere da teubijam od zajebancije a ne smem jer vidim da si osetljiv :D 

Kao sto rekoh nikada ti nisam rekao da si rasista... a bogami nikada ti nisam rekao ni da si ksenofob, prokomentarisoa sam ti post za koji sam rekao da je ksenofobicni bulsit... post, ne ti... ne mislis valjda da bih tebi rekao da si bulsit? Pa je to ni kratosu ne bih rekao... :D

Dobro ako ti tako kazes - ja sam te tako razumeo. Oprosti. 

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Paradoksologija рече

Истини за вољу, никад нисам видела Млађонија да напада емоције као такве и оптужује све за "преосетљивост". Досади више стално ово ми/ви.

Ja ne optuzujem bilo koga za preosetljivost ali jednostavno ne volim da mi ljudi kazu da sam rasista ili ksenofob, jer je to stavljamenje mene u isti kos sa ljudima koji hoce da ubiju ljude jer su druge boje koze. I jednostavno ne vidim vrednost u diskusiji sa nekim ko je u starto zakljucio da si rasista. 

Ja samo hocu da se smanje/iskontrolisu migracije da ukljucuju ljude koji treba da migriraju naspram onih koji ne treba da migriraju i kriterijumi za to su (meni licno):
1. Da li hoces da prihvatis evropske pravno-drustvene vrednosti?
2. Da li si zainteresovan da radis i imas li koji radni skil?
3. Da li si dokazano zrtva rata ili zrtva drustva? (npr da li si homoskesualac, zena koja je nasilno udata, lider neke od demokratskih opozicija ili u srodnosti sa nekim takvim)
4. Da li nemas predjasnu asocijaciju sa terorizmom ili kriminalom? ( trgovina ljudima, robovlasnistvo, sve teroristicke organizacije 
5. Da li nemas predjasnju asocijaciju sa grupama koje zele da naruse osnovne prevne poretke evrope kao sto su sloboda govora, demokratski izborni sistem i ostalo. ( da nemas nikakvu asocijaciju sa isis/isil ili bilo kojom drugom grupom koja se aktivno bori za jaci serijat, islamsko teokratsku drzavu i ozbiljno narusavanje ljudskih prava. 

Tih pet kritirijuma su za mene licno bitni da li nekom dozvoliti da migrira ili ne. Tih pet kriterijuma evropa danas ne proverava.
Ako je to rasisticki ili ksenofobno, ok rasista sam i ksenofob. 

I sve to bi trebalo (po mom misljenju) da vazi za sve. 
Npr ukoliko hoces da migriras u evropu iz srbije, ja bih prvo pogledao sa srpskom policijom da li si bio asociran sa grupama kao sto su obraz, krv i cast, radikalna stranka, komunisticka partija, marks21 i ostale ekstrmne organizacije.
Takodje bi me interesovalo da li migrant ima krivicni dosije, recimo da li je pljackao trafike nekad ili nesto slicno.

Takve standarde mislim da treba da imaju za sve od srbina do arapa. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

A oni su postali siromasni odjednom pre par godina? Pre toga im je bilo sve superiska? ISIS je tek uobicajena neprijatnost...

Ogromna većina njih uopšte ne beži od ISIS. Čak nisu ni sa tog kontinenta, ovi koji sada pristižu:

Italy records highest North African migrant numbers EVER as country struggles with crisis

http://www.express.co.uk/news/world/737591/Italy-highest-migrant-records-North-African

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Аурор рече

Ogromna većina njih uopšte ne beži od ISIS. Čak nisu ni sa tog kontinenta, ovi koji sada pristižu:

Italy records highest North African migrant numbers EVER as country struggles with crisis

http://www.express.co.uk/news/world/737591/Italy-highest-migrant-records-North-African

Nema ISISa u Africi? To si napisao?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аурор рече

Pa to misliš zato što ne znaš...

Ne razdvajaju se.

Ne slazem se po tom aspektu jer znam licno muslimane koji to ne prihvataju. Ono sto mene brine, jeste koliko su muslimana spremni da kazu NE kada ekstreman vecina krene oruzijem da uteruje serijat a koliko ce da poviju rep i pobegnu u evropu umesto da se bore za slobodan i zdrav sistem u svojoj domovini. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Аурор рече

The country has recorded an influx of nearly half a million migrants in the past three years.There are more than 176,000 asylum seekers living in shelters in Italy, which is putting the country’s asylum process and legal system under pressure. The majority of the migrants who have come to Italy this year are from Africa with 36,000 Nigerians, 20,000 Eritreans and 12,000 people from Guinea. 

bas o tome pricam, zeznuli su sisteme losim glasanjem i podrskom u sopstvenim zemljama i sada imaju ekonomske migracije ka evropi, gde sistemi jos koliko-toliko valjaju. 

Ako svi ti ljudi dobiju gradjanska prava u tim zemljama, dobiju drzavljanstva i politicka prava (sto se nadam da nece, ali se sve bojim da hoce jer to je pola miliona glasova za stranku koja im obezbedi ta prava) onda je evropa nagrabusila. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...