Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 2 часа, Paradoksologija рече

P. S. Ја сам читала о шеријатским судовима само у домену породичних односа. Сматрам да ако неки имам устврди да Харам Мустафа заслужује да умре, тај имам треба да буде кажњен за подстицање насиља.

Po tom principu bi trebalo zabraniti islam...

A i gde je logika u tome da se dozvoli šerijatski sud, a da se kažnjava za podsticanje nasilja onaj ko izriče šerijatske kazne?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 15 минута, Аурор рече

Po tom principu bi trebalo zabraniti islam...

A i gde je logika u tome da se dozvoli šerijatski sud, a da se kažnjava za podsticanje nasilja onaj ko izriče šerijatske kazne?

Логика закона већине секуларних држава. Нема основа да законом забраниш да лице или нво дају саветодавна мишљења на одређене теме, докле год им се не дају оруђа принуде и докле год се тиме не крши закон.

Дакле, Рашида се разведе од Мустафе и он оде у шеријатски суд који тврди да су упркос грађанском разводу они још у браку и да она треба да му се врати. Рашиду боли уво, а што се државе тиче, она је разведена и може бити само заштићена уколико Мустафи нешто насилно падне на памет.

С друге стране, ако се јавно разгласи да је Рашида апостата и треба да умре, те се можда баци и фатва на њу, то је противзаконит позив на насиље.

Границе су границе закона.

Сатанисти у САД смеју да, лупам, пишу, проповедају, изводе ритуале - али не смеју да жртвују животиње на нехигијенски и непрописан начин.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Paradoksologija рече

Сатанисти у САД смеју да, лупам, пишу, проповедају, изводе ритуале - али не смеју да жртвују животиње на нехигијенски и непрописан начин.

Haha... wait, what?!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, cloudking рече

Haha... wait, what?!

Па није ни забрањен сатанизам ни проповедање и практиковање истог у границама закона, ал не мош да држиш и закољеш јарца или црног петлића без белеге у стану, то је противно прописима...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Па није ни забрањен сатанизам ни проповедање и практиковање истог у границама закона, ал не мош да држиш и закољеш јарца или црног петлића без белеге у стану, то је противно прописима...

Тако често наши награбусе кад кољу јагу или гуду у дворишту, па комшије зовну полицију јер се уплаше скичања. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Тако често наши награбусе кад кољу јагу или гуду у дворишту, па комшије зовну полицију јер се уплаше скичања. 

#кољофобија

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

Есму Реџепову и њену трупу `апсили када су били на турнеји по Америкама, шурили и черупали кокошку у хотелу, неко их пријавио, мислили да се баве вуду магијом :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Причала ми кума да су једног нашег у Швецке уватили да динамитом лови рибу и нису ИМАЛИ закон по коме би га казнили јер никоме није ни пало такво шта на ум... Па су га послали код психолога...

А комшиница ми причала да су у Аустралији наши узимали скоро за џ тропско воће коме је истекао рок и пекли кивовачу и банановачу... Е, против тога је било закона...

Ако сте мислили да нема поенте, има је: није Србима била забрањена имиграција јер "Срби лове на динамит, кољу по кућама и пеку ракију", али закони важе и за њих и тоето.

А овде у викендици код нас комшија који живи у Француској цео живот и само прича о том како је тамо све фино и сређено ево два дана пали лишће, ђубре, гуму и пластику у дворишту...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Tumaralo. рече

Znаči jedna država da bi bila liberalna potrebno je da garantuje slobode svim stanovnicima planete Zemlje?

Ne.

Цитат

Nije dovoljno ako garantuje te slobode svojim građanima a da strancima u okviru njenih granica prizna širok krug tih sloboda u kvalitativnom i kvantitativnom smislu

To je dovoljno ali ovi alt-licimuri ne bili dali to...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Sad čitam da SK ispalila raketu koja je preletela severni deo Japana i raspala se u moru ...pa dobro gde je ta NATO zaštita i protivraketni sistem kada rakete dosežu zemlju članicu koja uz to ima kaubojsku bazu na svojoj teritoriji?Izgleda su bušniji no što sam mislio....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Paradoksologija рече

Нема основа да законом забраниш да лице или нво дају саветодавна мишљења на одређене теме, докле год им се не дају оруђа принуде и докле год се тиме не крши закон.

Ok, ali to onda nije sud...

To je ravno babama u parku na klupi ili nama ovde na forumu.

пре 1 сат, Paradoksologija рече

Границе су границе закона.

Evo, odlično :)

A šta sa učenjima koja ih krše?

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Justin Waters рече

Ni terorizam ni serijat nisu opasnost bar kada su u pitanju migranti.

Za serijat sam citirao gore linkove zasto mislim da su opastnost izvoli ih ovde opet:

Цитат

O migracijama sam rekao sta mislim na tu temu 

Tacno, druga generacija migranata. Kada ih je bilo mnogo manje. A zamisli sta ce da ispliva iz ove kojih ima mnogo vise?

Цитат

odbaceni od strane superiornih Evropljana

Ova prica mi ne pije vodu, ja nikada nisam bio u evropi, niti sam video kako tretiraju muslimane, ali mislim da nje njima dato da se integrisu medjutim oni nisu hteli. 
Naravno verujem da ima oba slucajeva ali znajuci evropljane i gledajuci kako se vecina njih ponasa posle svih ovih teroristickih napada - ja ne verujem u tvoje objasnjenje da je uzrok njihovog terorizma to sto im nisu dali da se integrisu.

Ja mislim da nisu zeleli da se integrisu, jer kada su ucili o evropskoj istoriji i kulturi to nije bila istorija i kultura koju su stvarali njihovi dedovi. 
Svoje misljenje fokusiram oko ovoga: https://en.wikipedia.org/wiki/In-group_favoritism
Jednostavno ljudi ce u vecini uvek da teze da se okupe oko njima slicnih. Pa ce tako arapski muslimani uvek da se okupljaju oko drugih arapskih muslimana u vecini. 

I na kraju zasto mislim  da ti, juan i clud king gresite jeste zato sto ste vi iz "vise klase" vi ste svi intelektualci, akademici umetnici i  te se prvenstveno i ponajvise druzite sa intelektualcima, umetnicima i ljudima "vise klase" i nesvesni ste kako razmislja jedan prosecni musliman, obican "blue collar" worker u evropi. 

eto druze justo to ti je moje misljenje zasto mislim da ce migracija muslimana u evropu uvek da donese lose navike iz maticne zemlje - koliko god da se evropljani trudili da ih integrisu. Problem je, dakle sto oni sami ne zele da se integrisu, oni zele da se spoje sa njima slicnim. 

пре 12 часа, cloudking рече

aaah... internet statistike... gotta love them :D

Nisu internet statistike, vec statistike prikazane na interenetu, a linkovi su ti (ako te zaista zanima ) uzimani sa raznih izvora. Medjutim kako je jedno grizli rekao "vidim da je tebi sve jasno" a sada vidim i ja da kada ti pokazem snimak koji obuhvata gomilu podataka od kojih su mnogi kredibilni izvori, ti napadas izvore po totalno neosnovanom razlogu, da su "internet" statistike. Sta god to znacilo. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Цитат

Time što ćeš da napišeš tralalala, truć, truć pre ove poslednje rečenice, neće magično tu rečenicu učiniti tačnom.

Zdravo arbitraru istine. :) 
Zaboravio sam da ti drzis tapiju na to sta je tacno a sta nije. Kako ide, tacno ono sa cime se Avokado slozi, netacno ono sa cime se avokado ne slozi? :P 

Uzmimo jedan primer tvog duplog standarda:

I konstatno od nas zahtevas da pravdamo libertarijanizam iz te tvoje lazne premise. 

Iskreno, pokusao sam  i ne pada mi napamet dalje. :)

Znаči jedna država da bi bila liberalna potrebno je da garantuje slobode svim stanovnicima planete Zemlje?

Ne.

Napravio si neku laznu premisu gde je neko libertarijanac samo ako garantuje libertarijanske slobode i ljudima koji nisu deo njegovog drustva. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Paradoksologija рече

P. S. Ја сам читала о шеријатским судовима само у домену породичних односа. 

I to je mnogo. To ukljucuje kupovinu mlade, unapred dogovoreni brakovi, udaja devojcica nedovoljno punoletnih da im ovo drustvo da vozacku dozvolu a kamo li da se odluce kome hoce da radjaju decu. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, cloudking рече

ono kad provalis pravi nacin na koji treba da milujes usi odredjenoj politickoj populaciji kako bi lepo zaradjivao od toga i ziveo od spike u mikrofon na jutubetu :D

Sto si okacio ovaj klip? Ovaj lik prica isto sto pricate ti i auror a nikakav autoritet nije da bih njemu vise verovao nego vama iz bilo kojeg razloga? Nego zvuci ubedljivije jer dolazi od "vlogera", on je kao provalio stuaciju pa ce nam svima objasni...U svakom slucaju nikakav argument... sve ista spika prezvakana 100 puta

Okacio sam da bi ti ignorisao sve argumente, i da bi napisao "nikakav argument"

Argumenti: 
1.Uc berkly
2. one crne tinejdzere u onoj skoli gde maltretiraju ono drugo BELO dete i pricaju mu da je trump supporter. 
3.one crnce (opet) koji prebijaju random belce u onoj stanici.
4.antifa na trampovoj inaguraciji, kada su naboli richarda spensera. 
5.antifa gomilu incidenata PRE Trampove inaguracije. 
6.onog lika sto je skocio na trampa licno da ga udari dok je tramp stojao na bini. 

imam inace male tajne da ti otkrijem

1. Kada grupa crnaca bije belca jer je beo to je rasizam isto toliko koliko kada grupa belaca bije crnca jer je crn.
2. Kada grupa komunitsa bije grupu "nacista" to je politicko nasilje isto koliko kada grupa nacista bije grupu komunista.
3. Kada mediji ne tretiraju te dve tajne iznad jednako, znaci da su mediji lazovi i licemerni prevaranti i da trebas opreznije da ih gledas. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...