Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 3 часа, Млађони рече

To ukljucuje kupovinu mlade, unapred dogovoreni brakovi, udaja devojcica nedovoljno punoletnih da im ovo drustvo da vozacku dozvolu a kamo li da se odluce kome hoce da radjaju decu. 

Исто к'о код нас. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 6 минута, Џуманџи рече

Исто к'о код нас. :)

Evo tebe i sve tvoje drugarice ocevi prodali u 10 godina..... isto tako. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Млађони рече

Evo tebe i sve tvoje drugarice ocevi prodali u 10 godina..... isto tako.

Дакле, ако се није мени лично догодило => такви случајеви не постоје. Контам; упамтићу ово. :)

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Џуманџи рече

Дакле, ако се није мени лично догодило => такви случајеви не постоје. Контам; упамтићу ово. :)

Desi se nekad, izuzetno retko, ilegalno i drustveno neprihvatljivo kod nas je isto kao Zakonski podrzano, drustveno normalno ponasanje kod njih. 

Kontam!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

Desi se nekad, izuzetno retko, ilegalno i drustveno neprihvatljivo kod nas je isto kao Zakonski podrzano, drustveno normalno ponasanje kod njih. 

Ко каже/инсинуира да је исто у погледу закона? Пракса је иста, то рекох, иако нисмо имали шеријат, занимљиво... :)

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Аурор рече

Ok, ali to onda nije sud...

To je ravno babama u parku na klupi ili nama ovde na forumu.

Evo, odlično :)

A šta sa učenjima koja ih krše?

Па није реално суд. Није ни црквени суд суд, али се тако зове. Тебе и мене, рецимо, може да екскомуницира јер нисмо против ТЕ, али ми никакве правне санкције нећемо трпети - осим у самој цркви у којој смо добровољно.

пре 5 часа, Млађони рече

I to je mnogo. To ukljucuje kupovinu mlade, unapred dogovoreni brakovi, udaja devojcica nedovoljno punoletnih da im ovo drustvo da vozacku dozvolu a kamo li da se odluce kome hoce da radjaju decu. 

Па далеко испод тога је граница онога што шеријатски "суд" има право да учини у земљи у којој је све ово забрањено законом.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Џуманџи рече

Пракса је иста, то рекох, иако нисмо имали шеријат, занимљиво... :)

To nije praksa u kod nas nego izuzetak. I znas u kojoj je zajednici ta praksa? Srpskim muslimanima.
#samokazem 
Ps, fyi ne preterano vezano za temu, mi smo imali serijatsko pravo kao deo prava kraljevine jugoslavije, a pre toga smo ga imali kao deo prava ottomanske imperije. 

http://www.bosnjaci.rs/tekst/74/Šerijatski-sudovi-u-kraljevini-jugoslaviji.html

Dakle jesmo imali serijat, i imamo muslimane i otud da se ta pojava uopste javlja kod nas. 

пре 11 минута, Paradoksologija рече

Па далеко испод тога је граница онога што шеријатски "суд" има право да учини у земљи у којој је све ово забрањено законом.

Sud ce to dozvoliti tek onda kada muslimani postanu vecina gradjana. 

I tu lezi celo nase neslaganje, ja mislim da ce muslimani jako brzo u evropi postati ozbiljna demografska grupa koja ce da promeni sta sud ima pravo u negativnom smeru. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Ali zašto bi se uopšte tolerisalo nešto što propisuje stvari zabranjene zakonom u toj zemlji?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Ali zašto bi se uopšte tolerisalo nešto što propisuje stvari zabranjene zakonom u toj zemlji?

Mislim da ti je formulacija losa. Bolje pitanje je zast obi se uopste tolerisalo i pravdalo nesto sto ozbiljno krsi ljudska prava. 
Nacizam krsi ljudska prava jevreja i vlasnika privatne svojine. Ne tolerisemo ga.

Komunizam krsi ljudks prava svih vise manje i vodi u diktaturu. Ne tolerisemo ga (makar ga normalni ne tolerisu).

Serijat krsi ljudska prava svih koji nisu muslimani, koji su zene ili su na marginama drustva (homoseksualci tranvestiti i ostalo) - moramo da ga tolerisemo da ne bi uvredili muslimane. Ne zanimaju me emocije nacista, komunista i ljudi koji se zalazu da kamenuju homoseksualce. 

Dakle, nije problem samo u krsenju prava te zemlje, vec u krsenju ozbiljnih ljudskih prava. 

(ovo sam dodao jer znam da ce neko od nasih sagovornika da uskoci sa smicalicom kako libertarijanizam propisuje stvari zabranjene zakonom u toj zemlji, tipa konzumiranje narkotika, pa eto... ti i ja se zalazemo za nesto sto krsi prava, pazi na formulacije reci vidis da neki spinuju toliko da ce severna koreja da ih unajmi za centrifuge)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Млађони рече

Bolje pitanje je zast obi se uopste tolerisalo i pravdalo nesto sto ozbiljno krsi ljudska prava.

Tačnije da, hvala.

Islam krši ljudska prava većine čovečanstva, ne toleriše nikoga i ništa.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Аурор рече

Tačnije da, hvala.

Islam krši ljudska prava većine čovečanstva, ne toleriše nikoga i ništa.

u 20 marki da je sledeci komentar gde ce neko namerno da pomesa islam kao politicko-drustveni sistem i islam kao religiju. I da ti adresira protiv islama kao religije a ne politicko-drustvenog sistema. U 20 marki. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

u 20 marki da je sledeci komentar gde ce neko namerno da pomesa islam kao politicko-drustveni sistem i islam kao religiju. I da ti adresira protiv islama kao religije a ne politicko-drustvenog sistema. U 20 marki. :)

Te dve stvari se u tom slučaju ne razdvajaju.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Млађони рече

Mislim da ti je formulacija losa. Bolje pitanje je zast obi se uopste tolerisalo i pravdalo nesto sto ozbiljno krsi ljudska prava. 
Nacizam krsi ljudska prava jevreja i vlasnika privatne svojine. Ne tolerisemo ga.

Komunizam krsi ljudks prava svih vise manje i vodi u diktaturu. Ne tolerisemo ga (makar ga normalni ne tolerisu).

Serijat krsi ljudska prava svih koji nisu muslimani, koji su zene ili su na marginama drustva (homoseksualci tranvestiti i ostalo) - moramo da ga tolerisemo da ne bi uvredili muslimane. Ne zanimaju me emocije nacista, komunista i ljudi koji se zalazu da kamenuju homoseksualce. 

Dakle, nije problem samo u krsenju prava te zemlje, vec u krsenju ozbiljnih ljudskih prava. 

(ovo sam dodao jer znam da ce neko od nasih sagovornika da uskoci sa smicalicom kako libertarijanizam propisuje stvari zabranjene zakonom u toj zemlji, tipa konzumiranje narkotika, pa eto... ti i ja se zalazemo za nesto sto krsi prava, pazi na formulacije reci vidis da neki spinuju toliko da ce severna koreja da ih unajmi za centrifuge)

E pa vidis, zapravo...

пре 3 минута, Млађони рече

...a, nista...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аурор рече

Te dve stvari se u tom slučaju ne razdvajaju.

Ja mislim da se razdvajaju i da nam bas zato trebaju kontrole migracija. Da bi mogli da znamo koji musliman veruje u spiritualni deo islama ali ne zeli da ga mesa sa svetovnim, a koji veruje u ceo paket. 

Ja nisam strucnjak za islam i ne znam koliko varijanti i varijabli islama ne postoji, ali znam koja varijanta islama ne treba da bude dozvoljena ovde gde mi zivimo. 

Da u evropu mogu da udju na duze samo oni koji razdvajaju svoju religiju i politicko-pravni drustveni poredak. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Млађони рече

Eh... da je nekom samo palo na pamet sve ovo pre nego sto smo kao zapadna i superiorna kultura resili da ih pokrivamo zbombe poslednjih par decenija...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...