Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 1 минут, Bokisd рече

Mislim, u smislu, da su korisceni u borbi protiv srpske stvari. I, da se uvek, stavljaju na stranu nasih protivnika.

Naravno oni su kultura prozimana turskim uticajima, sigurno da ce biti korisceni kao anti-srpski geopoliticki element. 
Ja mislim da kada bi se sad republika srpska odvojila od ostatka bosne i muslimanima ostala cista drzava da bi pocela mnogo vise da lici na serijatsku nego na evropsku drzavu. Znam dosta sekularnih muslimana iz BIH ali mislim da nemaju nikakve realne sanse da dobiju politicko-drustvenu borbu sa fanaticima.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 42 минута, Bokisd рече

Videlo se u ratovima i kriznim situacijama, sta rade . 

Sta mislis, da opet dodje do problema , sta bi radili ? 

Isto sto i mi...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Да није у Берлину? :smeh1:

Ne, negde u donjoj saksoniji radi pri nekom institutu koji saradjuje sa VW. Zaboravio sam ime mesta, ako te bas zanima mogu da ga pitam. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Млађони рече

Ja te ratove gledam kao najbolji dokaz da multikulturalizam ne funkcionise niti moze da funkcionse jer je prosecan covek takav, ima in group bias. 

Наравно да мултикулутрализам функционише одлично кад се постави на здраве темеље. САД су одличан пример. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Sta je tu ksenofobicno, antihriscanski reci da su ljudi ekonomski migranti? 
Ako kazem da srbi koji su otisli u kanadu otisli su tamo jer je ekonomija bolja znaci da mrzim srbe? Ne razumem.... 

Batali me s tim Trampovskim forama kad ponovis samo deo svoje izjave a izostavis onaj zbog kojeg si i dobio komentar pa se jos cudis :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Наравно да мултикулутрализам функционише одлично кад се постави на здраве темеље. САД су одличан пример. 

Multikulturalizam funkcionise super kada je taj multikulturalizam u hrani koju jedemo a ne na nekim osnovnim moralnim principima koje zastupamo. 
U tom kontekstu se svakako slazemo. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Batali me s tim Trampovskim forama kad ponovis samo deo svoje izjave a izostavis onaj zbog kojeg si i dobio komentar pa se jos cudis :D

Ok, batalicu te. Posto hoces da budes samo ti taj koji postavlja pitanja, hoces da budes taj koji ne daje nijedan odgovor - batalicu te. 

Jer kako je rekao grizli, tebi je sve jasno, mi smo za tebe naci ksenofobi te nema puno smisla uopste diskutovati sa tobom na ovu temu. Pored svog mog truda da ti objasnim kako i zasto tako razmisljam ti si resio da mi prisijes da sam ksenofob a to ne radi covek koji diskutuje sa dobrom voljom. 

Bez ikakvog objasnjenja, mrtav ladan si mi prisio kategorizaciju najgorih ljudi na svetu, onih koji mrze druge nacije.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

ceo moj problem je - sta ce biti kada muslimani broje 50 % stanovnistva u evropi? Sta mislis, sta ce da se desi? Jel ce oni da drze iste vrednosti kao prosecan evropljanin i da glasaju tako? 

Ok prvo si napisao muslimani, pa si se u nekoj od narednih poruka ispravio da ne mislis na SVE muslimane nego samo na nekakve muslimane iz nekakvih "sacuvaj boze" drzava... Posto je ovo jasan napredak u razgovoru, mislim da treba sada da napises koje su to "strasne" drzave kao i koji procenat migranata dolazi iz takvih pisanih drzava. Drugo, da li su to neke zvanicne kategorizazije "strasnosti" ili tvoj prozivoljni subjektivni osud... pardon, sud?

I trece, nakon sto nabrojis te "strasne" drave, da li zelis da se slozis sa time da je 100% muslimana iz tih konkretnih drzava, takvog psiholoskog profila da ih nikako ne smemo pustiti u evropu? Ni jednog od njih?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Млађони рече

Ok, batalicu te. Posto hoces da budes samo ti taj koji postavlja pitanja, hoces da budes taj koji ne daje nijedan odgovor - batalicu te. 

Jer kako je rekao grizli, tebi je sve jasno, mi smo za tebe naci ksenofobi te nema puno smisla uopste diskutovati sa tobom na ovu temu. Pored svog mog truda da ti objasnim kako i zasto tako razmisljam ti si resio da mi prisijes da sam ksenofob a to ne radi covek koji diskutuje sa dobrom voljom. 

Bez ikakvog objasnjenja, mrtav ladan si mi prisio kategorizaciju najgorih ljudi na svetu, onih koji mrze druge nacije.

Uh... nista gore od trampovca s povredjenim osecanjima :D

Evo citaj, ovo si ti napisao

пре 1 сат, Млађони рече

oni ne beze od rata, nego beze tamo gde ima para. Motivacija im nije strogo bezanje od rata, motivacija im je bolji zivot na tudj racun (uglavnom). 

Ja znam da ces da mi objasnis zasto ovo nije predrasuda, i ja obecavam da sam spreman da se saslusam... ali kao sto sam onomad govorio auroru za rasizam... ako neces da te ljudi nazivaju rasistom, nemoj da pricas rasisiticke stvari... simple as that... :) 

A bas zato sto te znam jos se borim sa cinjenicom da si u stanju da egzodus proglasis za ekonomsku migraciju i da ljude koji beze od rata u carapama i s decom u narucju karakterises kao wanabi gastarbajtere... znamo kako izgleda kad neko ide u inostranstvo zbog para, ta pojava je deo srpskog folklora vec pola veka, zato treba da odaberete pojave koje nam nisu poznate ako zelite necim da nam mazete oci...

Za mene je u ovom trenutku forsiranje te price neljudsko ponasanje... a ti se ljutis sto kazem da si ksenofob... ksenfob je jos super :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Ok prvo si napisao muslimani, pa si se u nekoj od narednih poruka ispravio da ne mislis na SVE muslimane nego samo na nekakve muslimane iz nekakvih "sacuvaj boze" drzava... P

Ja sam ti vec jednom nabrojao u postu upucenom tebi,  koje su stranse muslimanske drzave(to nisu sve samo jedan broj):

i koji procenat migranata dolazi iz takvih pisanih drzava.

Ne znamo, sto i jeste problem. Dolaze masovno ljudi dok vlasti kao i gradjani ne znaju odakle ti ljudi dolaze ni ko su, ni sta su, ni koliko imaju godina. I sad ti meni kazes da sam ksenofov jer hocu da se uvede neki red da se zna ko odakle dolazi i da li uopste trba da moze da dodje? 

Drugo, da li su to neke zvanicne kategorizazije "strasnosti" ili tvoj prozivoljni subjektivni osud... pardon, sud?

Strasnost kategorizujem po tome koliko krse neka osnovna ljudska prava. Naprimer po tome da li u toj drzavi ti smes javno da napises da si ateista kao sto smes u Srbiji. Meni je strasna kultura u kojoj ti ne smes javno da kazes da si ateista nego moras da krijes. 

[qupte]I trece, nakon sto nabrojis te "strasne" drave, da li zelis da se slozis sa time da je 100% muslimana iz tih konkretnih drzava, takvog psiholoskog profila da ih nikako ne smemo pustiti u evropu? Ni jednog od njih?[/quote]

Ja mislim da sam ti 100 puta ponovio da nisam protiv 100 % zabrane migracija niti je to iko igde uradio. Cak se i trampov "muslim" ban ne odnosi na 100 % ljudi, ne odnosi se na one kojima porodica zivi u usa, ne odnosi se na one koji vec imaju vizu i slicno. 

Dakle niko nije za zabranu 100 % vec za kontrolu mase koja dolece, tvrde da beze od rata, niko ne zna ni ko su, ni sta su, ni odakle su, ni da li su predjasnje osudjivani niti bilo sta slicno. 

E sad ti meni da odgovoris na neka pitanja:
1. Ako zaista verujes da beze od rata zasto ne ostanu u bilo kojo drugoj okolnoj zemlji nego bas teze ka evropskim zemljama i to bas ka bogatijima? 
2. Da li mislis da treba da muslimani sa bliskog istoka masovno i nekontrolisano ulaze u zemlje evrope bez da ih iko pita, ko su, sta su, odakle su?
3. Kako mislis da utvrids da li musliman koji dolazi iz neke muslimanske zemlje gde kamenuju ateiste nema misljenje da ateiste treba kamenovati? Kako uopste znas da li je ucestvovao u tome? 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, cloudking рече

Ja znam da ces da mi objasnis zasto ovo nije predrasuda, i ja obecavam da sam spreman da se saslusam...

Nije predrasuda nego zakljucak zato sto su preskocili sve moguce zemlje i otisli u nemacku. Ako beze od rata i isisa kako ti tvrdis logicno bi bilo da ostanu u prvoj zemlji koja im dodje pod noge a u kojoj nije rat i isis. Medjutim oni su izabrali da preskoce jedno 20 zemalja i umesto 200-300-500-1000 kilometra oni predju 3-4-5 000 kilometra bas do nemacke. 

To da svi umesto 500 predje 5 000 kilometra da bi dosao u nemacku umesto ostao naprimer u turskoj, objasnava samo ekonomska motivacija. 

I posto volis te igre 100 % ne 100 %, naravno da ne mislim da svih 100 % ode tamo iz tog razloga ali mislim da velika vecina ode tamo iz tog razloga. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, cloudking рече

Uh... nista gore od trampovca s povredjenim osecanjima :D

Povredjena su mi osecanja jer smo neki poznanici u nadao sam se (dobrim odnosima) ali sada vidim da ti "dobri odnosi"(sa tvoje strane) padaju u vodu cim su nam se misljenja suprostavila ja sam postao rasistai ksenofob, jer eto mislim da ljudi migriraju u vecini iz ekonomskih interesa. 

Ako pretpostavim da je 90 % srba koje ja i ti znamo migriralo iz ekonomskih interesa to je ok, medjutim ako pretpostavim da 90 % afganistana koji migriraju to rade iz ekonomskih interesa to nije ok. 

i dalje cekam da mi objasnis zasto bas nemacka? Zasto ta toliko daleka drzava ako razlozi nisu ekonomski. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Млађони рече

ceo moj problem je - sta ce biti kada muslimani broje 50 % stanovnistva u evropi? Sta mislis, sta ce da se desi? Jel ce oni da drze iste vrednosti kao prosecan evropljanin i da glasaju tako? 

Pa ok, ako je kontakt sa muslimanima neophodan da bi se razumeli muslimani kao drustvo i subkultura u evropi, onda si u pravu. Ja mislim da to nije neophodno cak moze i da skodi.

Ne moraš ni čekat na tih 50%, dosta je i tih 5,4% koliko ih prema zvaničnim statistikama u UK Velikoj Britaniji ima. Šta bi drugo radili već ono što piše u Kuranu, potirali nevjernike i širili islam?

Petogodišnja nezbrinuta hrišćanska (pokrštena) djevojčica se odlukom socijalnog odbora dva puta našla na vaspitanju u ortodoxnim muslimanskim porodicama na vaspitanju (ne na usvajanju već institut tutorstva). Tamo je tjerali govorit arapski, skinut krst, nosit burku, opvrgavat hrišćanstvu, Božiću itd. Niko pri tom odlučivanju o tutorstvu nije uzeo u obzir kulturne i vjerske realije u kojim je djevojčica odrasla, vjerovatno zato kako bi svi kandidati za tutora bili izjednačeni u pravima bez obzira na religijsku, nacionalnu itd. pripadnost.

Pětiletá křesťanka se v Británii opakovaně dostala do péče muslimů, sebrali jí křížek a nutili ji mluvit arabsky

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zayron рече

Ne moraš ni čekat na tih 50%, dosta je i tih 5,4% koliko ih prema zvaničnim statistikama u UK Velikoj Britaniji ima. Šta bi drugo radili već ono što piše u Kuranu, potirali nevjernike i širili islam?

Petogodišnja nezbrinuta hrišćanska (pokrštena) djevojčica se odlukom socijalnog odbora dva puta našla na vaspitanju u ortodoxnim muslimanskim porodicama na vaspitanju (ne na usvajanju već institut tutorstva). Tamo je tjerali govorit arapski, skinut krst, nosit burku, opvrgavat hrišćanstvu, Božiću itd. Niko pri tom odlučivanju o tutorstvu nije uzeo u obzir kulturne i vjerske realije u kojim je djevojčica odrasla, vjerovatno za to kako bi svi kandidati za tutora bili izjednačeni u pravima bez obzirta na religijsku, nacionalnu itd. pripadnost.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/447563-petileta-krestanka-se-v-britanii-opakovane-dostala-do-pece-muslimu-sebrali-ji-krizek-a-nutili-ji-mluvit-arabsky.html

Dobrodosao medju nas rasiste zajrone, sta da ti kazem. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...