Jump to content

Како зауставити дебилизирајуће и тровачке ријалити програме? (Борба против кича и шунда)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da, ja bi se sad trebao zvati Dyno Kolumbo 0110_hahaha

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ти озбиљно не видиш фундаментални проблем у идеји да је дужност државе да васпитава децу?

Ко треба да одлучи какво државно васпитање је најбоље за децу? Модерне државе се заснивају на демократији, те из тога проистиче да држава треба децу да васпитава у духу кога прописује третнутна већина. Може да се деси да тренутна већина одлучи да су баш фарме и остало ђубре добра ствар за децу. Чак бих рекао да тренутна већина у Србији и јесте фармерски расположена, јер да није, ТВ станице не би имале економски интерес да емитују такве ствари.

Ми се овде сви (или скоро сви) случајно слажемо да је спорни програм тешко ђубре, али забрана тог ђубрета отвара могућност да сутра неко забрани шта му се ћефне. Неко фанатично друштво за заштиту животиња може да забрани пренос лесковачке роштиљијаде. Неки еко-фанатици могу да се буне против преноса аутомобилских трка.

Онај ко је у контакту са децом - има и одговорност према њима, а према томе и васпитну дужност. Појединци, родитељи, породица, школа, друштво и на крају држава. 

Није дужност само државе да васпитава децу, него је то дужност свих.

Забрана лоших тв емисија би успела само ако су те емисије заиста лоше и као такве препознате од већине.

У том смислу никакво фанатично друштванце не би могло успешно да забрањује шта им падне на памет.

Ако се ова краљевачка идеја природно прошири и прихвати, то ће бити успех. Као организам који побеђује у борби против вируса и полако оздравља од болести.

Подели на овим сајтовима

Ако се сутра нека нова већина сложи да су лоше емисије о монаштву (јер се плаше да ће деца масовно да почну да им одлазе у манастир), то ће онда значити да ће бити ОК забранити их? Заборављате да је већина променљива. Јако је опасно залагати се за диктатуру већине, јер колико сутра то може да се обије о главу.

Подели на овим сајтовима

Свету треба више праведника.

A gde je pravda da nekima oduzmeš nešto što ih zabavlja i što vole, naravno sve treba biti u granicama normale. Dok je bez vulgarnosti i golotinje kojoj mogu deca da pristupe, sve je OK. Valjda su odrasli ljudi i imaju pravo da rade šta got žele, dok ne ugrožavaju druge. A mene, a verovatno nikog ne ugrožava to što jedan (možda poveći, ali šta da se radi) procenat ljudi gleda debile koji se snimaju 24h dnevno. 

Подели на овим сајтовима

A gde je pravda da nekima oduzmeš nešto što ih zabavlja i što vole, naravno sve treba biti u granicama normale. Dok je bez vulgarnosti i golotinje kojoj mogu deca da pristupe, sve je OK. Valjda su odrasli ljudi i imaju pravo da rade šta got žele, dok ne ugrožavaju druge. A mene, a verovatno nikog ne ugrožava to što jedan (možda poveći, ali šta da se radi) procenat ljudi gleda debile koji se snimaju 24h dnevno. 

1.Кор. 6,12

Подели на овим сајтовима

1.Кор. 6,12

Управо тако.

Све ми је дозвољено, али све не користисве ми је дозвољено, али не дам да ишта овлада мноме.”

Нигде не пише ”и зато цар нека забрани све оно што вам не користи” или ”нека вас цар заштити како ништа не би овладало вама”.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ако се сутра нека нова већина сложи да су лоше емисије о монаштву (јер се плаше да ће деца масовно да почну да им одлазе у манастир), то ће онда значити да ће бити ОК забранити их? Заборављате да је већина променљива. Јако је опасно залагати се за диктатуру већине, јер колико сутра то може да се обије о главу.

Slabo to ko s'vata. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ne shvataju to neki slabo, nego je taj nacin razmisljanja plitak, i samo intelektualcima je pitak :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Управо тако.

Све ми је дозвољено, али све не користисве ми је дозвољено, али не дам да ишта овлада мноме.”

Нигде не пише ”и зато цар нека забрани све оно што вам не користи” или ”нека вас цар заштити како ништа не би овладало вама”.

Али цар има одговорност пред народом и Богом да поступа онако како мисли да је најбоље за његов народ. И да забрани и заштити ако сматра да је то потребно. Немају сви исту меру власти (у којој поступају по својој слободи и савести). Неко донекле има власт над својим поступцима и животом, неко руководи породицом или групом, а неки владају народом. Свако дела у својој сфери живота користећи моћ коју има. Овај свет постоји на тај начин и то је просто тако. Није реално да свако за себе апсолутно у свему одређује шта је корисно, а шта некорисно за њега и само према томе конструише свој живот, већ један део нашег живота граде и туђе одлуке, макар оне биле и погрешне. Горњи цитат се итекако односи на цара, његов разум и савест, самоконтролу. Преко тога, посредно, односи се и на његов однос са народом и одлуке које доноси. Свом народу пружиће све, али ће оно што сматра некорисно и штетно за народ забранити. Јер, "народу је све дозвољено, али му све не користи, и не дам да ишта угрожава мој народ".

Ако народ хоће "хлеба и игара", да ли је то све што му треба пружити?

Подели на овим сајтовима

Ali nismo mi tu da nekome određujemo šta je za koga štetno, a šta nije. Svako ima svoju glavu pa neka razmišlja, ako mu se sviđa da gleda neka ga njegova sloboda neka radi sa njom šta želi. 

Деца воле слаткише, да ли то значи да им треба давати слаткише пре ручка?

Подели на овим сајтовима

Деца воле слаткише, да ли то значи да им треба давати слаткише пре ручка?

Bezvezno poredjenje kao i argument. Gradjani nisu nikakva "deca" u odnosu na vlast. Na ovakvim besmislenim pricama stoji vecina zlocinakckih rezima proslosti. Gradjani su odrasli ljudi sa sopstvenom pamecu, kakvom takvom i po njoj treba da imaju odgovornost i platu. Nikakav "car" niti slican kabadahija nema sta da se pita kako ce oni da zive ako nikog ne ugrozavaju. A za regulaciju ne ugrozavanja nije potreban nikakav "car".

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...