Jump to content

Дидим

Члан
 • Број садржаја

  1571
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

3 Пратилаца

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

3856 посетилаца

Дидим's Achievements

 1. Поруке су већ пријављене. Ако се слажемо око дефиниције малтретирања, написаћу вам у приватној поруци јер нема смисла да вам шаљем ако је у питању нешто што ћете дефинисати као "разговор на форуму": У питању је особа коју сам већ на овој теми раније пријавио за шиканирање на форуму, крајем прошле године. Мислим да ћете одмах знати о коме се ради, јер сам се тад јавио на овој теми и рекао да сам спреман да напустим форум ако то не престане, а та особа је тад била модератор. Не верујем да сте имали пуно таквих пријава за модераторе, да су они ти који се баве реметилачким и деструктивним понашањем. Од тог момента ме та особа, а која од тад није модератор, малтретира по насумичним темама где ме види да пишем, помиње те моје пријаве и назива "плакањем код администрације"... и подругљиво говори о самој идеји пријављивања, као нечем недоличном. Континуирано ме назива лицемером, вређа ме и понавља да сам неко за кога су хрватски ратни генерали хероји, иако зна да то није тачно и иако зна да је моја породица избегла у Олуји. О мом нередовном посећивању форума говори као о "бежању". То већ постаје досадно јер траје месецима. Да је било само једном или два пута, не бих вам ни писао, зле људе није тешко игнорисати ако нису упорни. Ако је ово довољно да се квалификује као малтретирање, послаћу вам на ПП појединости. То што овде нема неког крупног диверзитета јер смо углавном сви (сем токен-појединаца) Срби, православни верници, још приде и умерено до екстремно конзервативних и националних схватања, не значи да треба да од толике сличности полудимо и једни друге да проглашавамо за непријатеље, а поготово не да они који овде проводе много више времена треба да се понашају клановски и да се уортачују како би друге терали са форума.
 2. Допадало се то нама или не, имају два засебна система (речник, граматика, правопис), географски, национално и историјски одвојена и, што је најбитније, различито име. У лингвистичком смислу, то је довољно... ма како бизарно деловало. Јер нпр. није довољно да си се родио у Србији и да знаш српски, да би имао оцену 5 из српског у школи. А бизарно делује свакако, јер не знам колико има примера у свету да се на основу истог природног језика, штавише на основу чак истог дијалекта тог језика (!) пишу два различита стандарда, чак и плански различита, по цену мењања природног језика код његових говорника. Обично се у свету различити дијалекти уједињују и укрупњују под једну стандардну капу, јер је природа и сврха језика споразумевање међу људима и нормални људи се труде да тај простор прошире, а не да га сужавају.
 3. Не долазим толико често на форум ЖРУ, али када дођем, спорадично трпим виртуелно малтретирање од стране једног члана форума, а бившег модератора, који ме, чим ме спази, прогони по темама, провоцира свађу и при том вређа. Модерација зна о коме се ради, јер на те поруке нисам одговарао, већ сам их пријављивао, тако да их имате заведене. Такође из модерације знате да не долазим на форум да бих учествовао у таквим сукобима, да се трудим да форуму допринесем и да сам увек био отворен за сугестије. Кажите ми, да ли за овакве случајеве предузимате неке мере, пошто је прилично непријатно и да ли такве поруке убудуће треба да пријављујемо путем "Пријави поруку" или да реагујемо на њих? Хвала.
 4. Дидим

  Umro Oliver Dragojević

  Јеси, јеси, носиш на аватару јунака који се за њу борио.
 5. Дидим

  Umro Oliver Dragojević

  https://www.vecernji.hr/showbiz/oliver-dragojevic-toga-nema-ni-u-stripovima-istina-je-morala-doci-475998 И ја сам југоносталгичар, али нисам кроатофил. Поготово ове и овакве Хрватске која је настала на идентичним идеолошким основама као и НДХ, чему су људи попут Драгојевића не само дали легитимитет, него својим примером оставили у наслеђе будућим генерацијама да раде исто.
 6. Неко ко у потрази за истином критички све посматра и преиспитује, нарочито ствари у које верује и у које је убеђен. Зато сам и узео псеудоним Дидим, по апостолу Томи "дидиму" (близанцу) који је сумњао чак и у Христово васкрсење док га очима није видео и опипао ране од распећа. Негде је неко рекао да мушкарци искушавају идеје - нападају их и боцкају са свих страна док не установе да ли су исправне или нису, док жене то раде са мушкарцима.
 7. Ја волим да путујем и од велике ми је користи када су у страним земљама доступни натписи и преводи на енглески и мислим да је то ствар гостопримства. Против латинице као допунског писма немам ништа, али за српски језик у јавној употреби треба да се користи искључиво ћирилица.
 8. Грешиш, крезуби плебс користи латиницу као примарно писмо. Ћирилица је већ одавно изгубила статус народног писма, у народу се користи само код мањине. Ћирилица је постала писмо културне елите... и понеког националистичко-патриотског удружења.
 9. Дидим

  Umro Oliver Dragojević

  Нису снобови, него једноставно људи промашени памећу. Сачувај Боже да се било чијој смрти треба радовати, према Драгојевићевој сам индиферентан јер сам већ рекао да сматрам да је умро још 1991. и да су тад требали да га "RIP"-ују са "Магдаленом" и "Галебом" и поручују му "Збогом, драги Оливере, увек ћемо те памтити"... Мене би, лично, да му такве самопонижавајуће хвалоспеве пишем данас и јуче, већи блам појео него да прогоним некога коме по годинама могу матер да будем... или баба, далеко било.
 10. Дидим

  Umro Oliver Dragojević

  Увек постоје два екстрема, да не кажем две екстремне групе идиота. Једни, тупи за било шта племенито, који дан његове смрти користе за изливе сопствених фрустрација и офирање сопствене глупости и други, тупи за било какву свест о одговорности појединца, који у том РИП-овању са пољупцима и личним порукама подсећају на оне идиоте који су се гурали на кога ће да падне Биберова пљувачка, кад је са терасе пљувао на фанове. Ваљда постоји нека мера. Помињање Лени Рифенштал је замало пун погодак, јер је она бар кориговала свој став. Овај човек није један од оних поштених хрватских уметника-националиста, попут нпр. Предрага Раоса који такође сматра да је Хрватска била "окупирана" у Југославији и који подржава отцепљење ратом 1990-их, али осуђује сваки злочин, јавно говори да је Олуја била злочиначка акција и јавно говори да су хрватски Срби протерани етничким чишћењем, а Туђмана назива криминалцем, а Готовину злочинцем. И као хрватски националиста не види ништа спорно да гостује нити у Бањој Луци, нити у Београду. А ово, да не кажем г**но од човека, ћути као мулац над злочинима над Србима у Сплиту, слави Олују, Маркача и Готовину назива "ослободиоцима", а као реакцију на прогон 250.000 Срба из те његове Далмације има да им каже "Далеко им лепа кућа". Када умре такав човек, то баш и није да се отвори тема на ЖРУ, постављају његове љубавне песме, а његова личност још и брани, као, живео је у "блаженом незнању", био је "слуђен" и слично. Јесте да овде има ликова који на форум долазе само због мушко-женског ћаскања и постављања клипова за лаку ноћ, али ово ваљда ипак није Фејсбук него форум православних хришћана који би требало да има мало интелектуалнији приступ овој теми.
 11. Дидим

  Umro Oliver Dragojević

  Слушај, не пада ми на памет да по рандом темама дискутујем о Праљку због тога што ме Снежана прогони по темама и баца Праљка на моје цитате, јер је љута што је на једној теми од пре 6 месеци, док је била модератор, испала осиона и неурачунљива и за то добила казну. Неколико људи ми се од тад обратило и рекли да су погрешили што су тад учествовали у тој хајци, а ти пошто нећеш, ја ћу овај твој пост где пишеш да си "видео" како ја пишем "хвалоспеве" о Праљку пријавити као клевету, а њену упадицу као провокацију са намером да се саботира тема. Па нека модератори о томе воде рачуна. Ја до сада никад нисам реметио рад форума, нити сам се икоме непристојно обраћао, увек сам се трудио да смирим страсти, чак и помирим људе који упадну у свађу, своје мишљење гледам да аргументујем и изложим на писмен начин и на време се повлачим из дискусије ако видим да је узалудна.
 12. Дидим

  Umro Oliver Dragojević

  У очима кукавице, не може. Са осталим што си написао се слажем. Само није у реду да доприносиш тим лажима да ја Праљка сматрам "херојем" и да му се дивим. Драгојевићу никакво ни зло ни добро не можемо направити причом о њему и не тестирамо на томе своју оданост Христу, него на томе колико ја водим рачуна о теби, а ти о мени, јер (увек то говорим) иза никова стоје људи, а о свакоме од нас бар нешто говори то што је изабрао да време проводи овде.
 13. Дидим

  Umro Oliver Dragojević

  Балашевић је људина и у пљувању по њему (бар оном за које ја знам) нема основаних разлога. Наше време ће се памтити као време у ком је он постојао.
 14. Дидим

  Umro Oliver Dragojević

  Хтео сам да поставим уводну шпицу "Приче из радионице", али нисам хтео да га постхумно увредим, јер је у њој свира и пева по београдским улицама.
 15. Дидим

  Umro Oliver Dragojević

  Не оштра, него екстремно оштра критика је рећи тај човек није имао једно зрнце љубави према својој публици у Србији. Али то је истина. Још је оштрија критика рећи да је задатак уметника да мири, а не да одржава раздор, а он је не само то урадио, него такво понашање оставио у аманет онима који га следе. Да ли је то злочин? Није. Да ли је по томе гори од других људи, конкретно од оног Праљка? Није. Али људи, хајде да бар на овом месту не ратујемо "по српски" једни против других због тога што не дозвољавамо да се покаже друга страна медаље. Кога у овом случају вређа друга страна Драгојевићеве медаље, или ја можда о томе превише нападно причам? За Праљка нису били хвалоспеви, Праљак је био усташки генерал, ратни злочинац, непријатељски лидер и ратни војни непријатељ. Његов чин сам назвао храбрим и и даље тако мислим и у томе нисам једини јер су такво мишљење јавно изнели и Веселин Шљиванчанин и Војислав Шешељ, а тај мој став су неки злонамерни људи претворили у то да ја Праљка сматрам "херојем" и на основу тога почели да ме прогањају и злостављају по форуму. Ако си се ти са њима сврстао по принципу "с ким си, такав си", сам бирај своје друштво, али да знаш да си ме овим коментаром увредио... а зашто? Што наивно Драгојевића сматраш "једним музичарем" који није знао како су прошли сплитски Срби и шта се догодило у далматинском залеђу августа 1995, чију би "обљетницу" поново прославио да је још мало поживео? Да ли капираш да ово није мржња према човеку, радост због његове смрти или било шта, већ жаљење што ни у старости није нашао смиреност да то превазиђе и што је у том убеђењу ушао у вечност?
×
×
 • Креирај ново...