Jump to content

Aquilius Cratus

Члан
  • Број садржаја

    13407
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    2

Everything posted by Aquilius Cratus

  1. Pa to mozes resiti prostim ne dolaskom na forum. Lako i jednostavno.
  2. Pismo papucara------musko zneski poslovi------feminizam-------------licnosti u paklu= ZRU.
  3. Da li se igranje na konzoli racuna u pripremanje rostilja?!
  4. Mozda i jeste, ako nam je jasno sta je socijalni konstrukt.
  5. I jasnoca je cesto van ljudskog kategorisanja u zavisnosti da li zelimo da budemo shvaceni ili da shvatimo.
  6. Any man who has to be told "You are a real man!" in order to feel like a real man, is no real man.
  7. "Uncontrolled mass migration from eastern and southern Europe hase driven down the price of labour and it lead to increasing unemployment in Britain" - Nigel Farage Eto sta je problem iz ugla Brexitovaca. Nekontrolisana migracija iz juzne i istocne Evrope koja "otima" poslove Britancima. Dakle ne zele oni da izdju iz EU ni zbog muslimana, ni zbog straha od terorizma ni zbog toga sto ne zele da placaju socijalu izbegleicama nego zato sto vredni radnici iz istocne Evrope nude svoje usluge po nizoj ceni i tako odredjeni procenat Britanaca ostaje bez posla. A njegov zakon ce spreciti/kontrolisati tu nekontrolsianu migraciju. To je to. Tipican nacionalisticki etatista i protekcionista koji demagogijom kupuje glasove onih koji misle da drzava treba da izm obezbedi posao jer su oni starosedeoci. Libertarijanci i svi zagovornici slobodnog trzista bi trebali biti glat protiv Brexit i cele te ekipe nacionalista.
  8. A dok se mi "svadjamo" oko toga ko je slobodniji Eu ili UK u Srbiji su carinski zakoni za IT oblast skoro kao iz Titovog vremena. Kad je "dosao" PayPal o tome su trubili kao da smo izmislili teleport a ovamo maltetene "hladnoratovski" zakoni za uvoz softvera.
  9. To bi mozda moglo da se tumaci tako kako kazes da se na pocetku snimka nije zalio da su ti svi poslodavci odreda "pogresno" izabrali te pozaposljavali dosljake te tako mnoge britance ostavili bez posla. Znaci taj njegov zakon treba nekako da ih pritisne da "izaberu ispravno" zaposle britance i "smanje nezaposlenost". Stvar je u tome sto smo takve gluposti culi milion puta od nasih lokalnih debila od politicara i ti si aktivno pisao protiv takvog protekcionizma, kao sto si i dosledno pisao protiv ostalih vidova "drzavnog cuvanja privrede" ne znam kako ovde iz prve ne uvidjas da se radi o "Srpska salata na srpskom stolu." prici?! Poslodavci razmisljaju slobodno i racionalno i unajme jeftinije radnike, sto je dobro jer obara cenu proizvoda ali je i prilika za nacionaliste da krenu sa demagogijom o tome kako nam stranci kradu poslove.
  10. To po tvom svetonazoru. Ja govorim Grizliju i Daretu koju se inace zalazu za slobodno trziste i slobodu pojedinca koje bi trebalo biti iznad fiktivnih naroda ako stvarno verujemo u klasicni liberalizam/libertarijanizam/stagododtoga. Ti ne verujes i koliko god se ja ne slagoa to je tvoj stav. Ti ne smatras da pojedinac treba da bude iznad naroda i u tom svetonazoru je sasvim ok ovo sto je rekao Najdzel. Ali nije u mom i u onom za koji se Grizli i Dare zalazu mimo ovih tema.
  11. "I want to change the law, so there is a presumption in favor of British workers." Ne znam da li moze jasnije. Dakle sada ne postoji zakon koji daje prednsot britancima prei zaposljavanju i on ce promentii zakon tako da ga bude. Dakle visestruko veca nesloboda nego ova sadasnja takodje neslobodna EU.
  12. Po jutru se dan poznaje. Da je on gradio kampanju za izlazak iz EU na prici da njemu smeta bas ovo sto si naveo kako EU tretira ne EU gradjane i da on zeli Britaniju daleko slobodnijom gde ce trziste diktirati cenu rada ja bih mozd i poverovao da je on starno zagovornik slobode i da su regulacije zaista ono sto mu smeta u EU. Medjutim on to nije radio. On je zeleo jos vise takvih regulacija jer je i ovu EU kilavu slobodu smatrao suvisnom. Toliko suvisnom da je tu slobodu smatrao pretnjom za Britance. Znaci ne nikako ne stoji prica da su u EU njima smetla ogranicenja. Naprotiv! Smetale su im i ove slobode koje su postojale kakve takve i hteli su da ih se rese. To je u gornjem klipu jasno kao dan.
  13. To moze tako da izgleda samo nekome ko ili nema jasnu sliku o toem sta je totalitarizam ili ko zeli da prikaze da u EU ima necega cega nema.
  14. Verovatono si gledao neke cherry picking dokumentarce. Ali evo, samo jedan od bezbroj primera. Lik otvoreno kaze da je to sto je otvoreno trziste oborilo cene losa stvar jer izaziva nezaposlenost. Zvuci poznato? Klasicna etatisticka, intervencionisticka i protekcionisticka prica. Kao iz udzbenika. On zeli britanske poslove Britancima, to jest da kako je rekao promeni zakon tako da u startu britanski radnici imaju prednost. Ako to nije daleko veca regulacija i nesloboda nego EU ne znam sta je, a ocito je da jeste.
  15. Rekao sam tacno to sto sam mislio. "Ima raznih ali dominiraju etnonacionalisti" znaci bas to. Etnonacionalisti nisu nuzno fasisti ali su fasisti najcesce etnonacionalisti. Te price o narodu kome je dosta svega su price za laku noc. Ima i toga ali gro Brexit/Trump ekipe cine etnonacionalisti/izolacionisti/protekcionisti/antiglobalisti. A ima i vas zbunjenih libertarijanaca koji mislite da tamo ima necega cega nema.
  16. Oooo common nije valjda si kao SJW likovi koji se trigeriju na svaku kritiku. Ja mislio da ste vi neki napredni, sa zdravim humorom koji ne prezu da koriste ostre reci ali ni ne skacu do plafona ako ima neko uputi malo zustriju kritiku. Kad ono crvc.
  17. Nije. Glavni moto je bio "Britanski poslovi Britancima!" i "Dolaze nam stranci, iz Poljske, Rumununije, i otimaju nam poslove.". To je bila ideja kojom su pozivali ljude da glasaju za Brexit, nije samo to ali je to bilo i vise nego dominantno. Da koliko god EU regulacije bile stetne, a jesu i to veoma, Brexitovci zele da uspostave jos gore i jos stetnije. Od njihovih regulacije i celokupna UK privreda i mnogi pojedinci koji sad tamo lepo zaradjuju ce pretrpeti katastrofalne posledice. I to je jasno kao dan svakome kome je istinski stalo do slobode pojedinca i trzista. A to najbolje znaju oni kojima je Brexit samo izgovor za sprovodjenje rasistickih zakona a za slobodno trziste ih bas zabole i jos se raduju kad ga nema. To sto je Britanija parlamentarna demokratije je potpuno bezvredno ako postoji kricna masa ljudi koja ne zeli slobodu kako drustvenu tako i ekonomsku. Ako se stvori kriticna masa etnonacionalisti i rasista onda ne pomaze niakakva tradicija parlamentarizma jerbo "narod je progovorio" i izbacivanje mrskih Poljaka, Ceha, Slovaka, Rumuna i Srba koji kradu posao Britancima postaje bitnije od neke tamo slobode. Internet bitange! Ima raznih ali kriticnu masu cine etnonacionalisti maskirani kao klasicni liberali i koznervativci americkog tipa.
  18. Pozdravio te Kant i rekao ti da manje citas alt-righ sajtove i vise citas ozbiljne stvari.
  19. I sta tako zbunjeni mogu da rade nego da podrze Trampa? Koji ne samo da je dalabu, u domenima bitnim za predsednika, nego se zalaze za nesto sto je miljama daleko do ekonomskih sloboda.
  20. Ako odnosi u birackom telu budu bili kao na Brexit referendumu nece biti kaznjeni nego nagradjeni. Jer je kampanja za Brexit upravo jahala na nacionalistickoj, izolacionistickoj i jednim delom rasistickoj metli. Brexit nije dobar zato sto se njegovi zagovornici zalazu za jos vece neslobode tacnije ogranicenja nego sto bi EU u iole relevantnom vremenskom roku uspela da uspostavi. Brexitovce zabole za slbodu pojedinca i trzista nego njima treba Britanija za Britance. To je daleko neslobodnija filozofija nego EU.
  21. To sve stoji medjutim ovo je jedan sasvim drugi kontekst i znacenje reci instrukcija nego sto je to shvaceno kako u klasicnom racunarstvu tako i u obrazovnom sistemu. Instrukcija je problem kada joj se u obrazovanju pristupa onako kako se sada radi, pokazes im kvadratnu jednacinu i onda im pokazes instrukcije u vidu formule, faktorisanja, grafika i onda se deca cesu. Prvo jer im nije jasno sta je to uopste, kakve to veze ima sa bilo kakvim fenomenima u svetu a drugo jer ne znaju kako uopste da postave problem, posto se to u tjuringovskom shvatanju prenosenaj znanja ni ne radi a kamoli ocenjuje. Zato treba prvo, u ovom slucaju, krenuti od problema kompletiranja kvadrata. Razumevanja sta je tu dilema a sta nije, takodje uvesti nacin merenja/ocenjivanja koje bolje razume problem i uvesti tehnike za korekciju pri razumevanju problema. Tek posle se prelazi na objasnjenje koja su resenja i u oba slucaja mi imamo neke vidove instrukcija, bez toga se ne moze, ali to su sasvim drugi vidovi instrukcija jer onda kod ovog primera oni intuitivno razumeju sta su a,b i c u formuli za kvadratnu jednacinu dok u suprotnom mogu samo da pamte formulu vezbajuci do besveti kao blesavi ne znajuci uopste sta jeto sto rade. Znaci tek kad se uvidi da takodje mora biti posveceno vreme ucenju razumevanju i pravilnom postavljanju problema kao i korekciji tih metodologija onda cemo imati neke znacajne pomake u obrazovanju. A svi ovi tutoriski sistemi o kojima govorimo su odlicna polazna tacka za tako nesto.
×
×
  • Креирај ново...