Jump to content

R.Žiskar

Члан
  • Број садржаја

    2448
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    3

Everything posted by R.Žiskar

  1. Ја сам разумео да би гађале ако се са територије Србије или Црне горе лансирају ракете на Русију. И стварно не бих имао проблем да се помолим и сакријем, без кривљења иког другог до онога ко је дозволио да се са територије Србије или Црне горе лансира напад. Ангели Меркел се то одавно саопштило, још док је била мала девојчица. Тамо, шездесетих. Чему понављање?
  2. Посланик руске Думе Михаил Владимирович Дегтјаревказао је, у интервјуу порталу ИН4С, да ће Црна Гора, уколико евентуално уђе у НАТО, бити легитимна мета руских ракета. линк Не видиш разлику? Све земље чланице НАТО пакта су легитимна мета Русије ако нападну Русију. Кад неко крене да те удари, ти спустиш руке поред тела?
  3. Због чега је убиство битно ако није грех, то јест, ако није погрешно?
  4. То је кад схватиш да се према другима односиш на лош начин. Па онда промениш начин иако и даље стојиш иза својих веровања и идеја. Зато што истини не треба ни галама ни простаклук. Јесам ли ти бар мало помогао?
  5. Да ли је грех убиства ирелевантан?
  6. Јеси ли размишљао о смирењу? Али да те нико не тера на то?
  7. Од чега би требао да спасава људе који су добри?
  8. Можда је то тада био једини начин да се људима покажу неке ствари и да се нечему науче. То се одржало до данашњих дана па је јасно да је свима који су упознати са тим показан пут. Ко је после тога изабрао другачије, његов је лични, слободни избор?
  9. Тако некако и ја мислим, али нам то отвара питање чему је онда требало да послужи уопште знање о добру и злу, кад зло, следећи ову мисао, уопште не постоји?
  10. Зашто би то неко радио чак и да може? Мислиш да после спознаје Бога можеш да пожелиш нешто друго? Да то може да ти досади?
  11. Где би ти повукао црту кад је слобода изражавања у питању? Да ли би, рецимо, моја изјава да "педере треба спречити у изношењу ставова" дело слободе изражавања или просто изјава супротна закону ове земље? У изјави нема позива на насиље, зар не? Дакле, ако једна организација, ма које основе, организује скуп којим жели да скрене пажњу на себе тиме што ће представљати себе као некакве жртве и тражити "позитивну дискриминацију" (што је само законски штит за најобичнију дискриминацију свих осталих) и тај захтев базира на лажима и на информацијама типа "заштићени сведок 357", да ли је то слобода изражавања или је то тиранија мањине над већином у покушају?
  12. Значи, можемо да узмемо Христово проповедање умрлима као доказ да покајања има и после смрти? Ако покајања има после смрти, онда је скоро небитно колико дуго је казна у паклу, каква год она била, јер је ништа према вечности која следи у рају, после покајања. Ако је Христос проповедао и избавио само поједине, онда свако може да се нада да ће бити тај који ће једном бити избављен јер не постоји листа грехова већ је важнија унутрашња дубина покајања?
  13. Зар то не потврђује Жељкове речи о претпоставци да можеш како хоћеш (грех) а да ће спас доћи, једном (коначност)? Не Жељкове као извор него његово помињање опције.
  14. Данас је у околини Дјука виђено само 20 – евромајдановаца. Иако је уобичајено да их буде по 100 -200. А у посебне патриотски важне дане их бива и до 400-500. Многи припадници “десног сектора” напуштају Одесу. Они који не могу да одукрију се у кућама, не излазе. Осећају мржњу Одесе. Они знају да их већ траже. И уистину их траже, оне који су спаљивали и оне који су пуцали, и оне бандеровке које су правиле Молотовљеве коктеле (сипале бензин)… и оне који су скакали од радости по угљенисаним телима. Са мреже “ВКонтакте” уклоњено је више од 500 профила припадника “десног сектора” из Одесе. Малолетни делинквенти се крију, уклањају трагове. Али то им је бескорисно, базе података су већ прикупљне, знају се адресе, телефонски бројеви и фотографије. Одеса опасно ћути у редовима, на улицама, у кућама. Одеса је љута. Одеса зна где је лаж. Одеса ће у понедељак да сахрани своје момке. После тога Одеса ће пожелелти крв жуто-плавих нациста. Одеса је издана. Преварени су и издани озбиљни људи. Ови људи то неће опростити, неће опростити превару и угрожавање њиховог посла. Кијев их је издао. Синоћ је први припадник “десног сектора” већ отишао код бандере*. Озбиљни људи су дошли код њега кући и пререзали му гркљан, (заклали га) наочиглед породице. Полиција је издала потерницу. Нико неће истраживати. Полицајци су такође деца Одесе. Они осећају бол Мајки и неће опростити спаљену децу. Власт неонациста у Одеси држи се још само на страним плаћеницима. Немировски је најмио њих 1.500. А 300 је Усових бандита. Али они су странци, они се боје Одесе. А када се у Одеси појави оружје, а то ће се ускоро десити, најамници ће бежати као бубашвабе, или ће бити смрвљени. ОДЕСА НИЈЕ ВИШЕ УКРАЈИНА. ЛИНК
  15. Хвала за одговор, управо је дотакао неке аспекте које нисам записао а мислио сам о њима. Дакле, поставља се онда и питање страшног суда јер је унапред дефинисано да су они који заврше у паклу осуђени да ту буду вечно? П.С. А да можда ипак одвојиш теме? Имам утисак да спамујемо?
  16. Ловачка пушка може да се прода за пар стотина евра, што је, претпостављам, у том крају бар два месеца живота. Трагедија да, али зато што је оставио незбринуте иза себе. Човек мора да се бори док је жив и да, уз Божију помоћ, прође све оно што мора да прође.
  17. Ово ме мало усмери на следећи правац: Да ли је пакао вечан? То јест, да ли они који оду у пакао остају заувек тамо или могу да "одслуже" неко време па да пређу у другачије стање? Ух, можда је то за неку другу тему...
  18. Хвала ти ако мислиш да ја имам икаквог талента, ја то нигде не рекох. :bendoff: Веровао или не, ниси у праву. Добар сарказам је мелем за мождане вијуге и битна је суштина а не форма. Питање да ли је на рачун овога или онога је, код сарказма, форма.
  19. http://www.cpusa.org/the-party/ Како би ти уживао овде да нико не уме да провери лажи.
  20. Сарказам је уметност за који прво мораш да имаш таленат, па да је научиш кроз образовање и читање одговарајућих књига, па да научиш да је примењујеш у пракси. Овако - звечи али се не чује. @тема Ако си рођен у Русији, пожељно је да си русофил у оквиру родољубља. Иначе исто питање би могло да се постави и као: "Да ли је обавезно да будеш чикагофил да би био родољуб?", рецимо, у Чикагу је јака српска заједница која се сматра за родољубну, па је питање адекватно. Ако Цигана Сафета сматрам за род (де си кумеее), да ли сам онда ја циганофил?
  21. Што би? Кад ни администрацији не смета подржавање нациста? Поређење са КиМ је невероватно злонамерно јер, рецимо, на Криму нису убијани Украјинци, нису им вађени органи за препродају, нису полицајце и поштаре сачекивали у заседама. Али, све то је небитно, важно да се стане на страну неонациста. И црног нечастивог, само ако је против Русије.
  22. "Slipp Jimmy fri" Јесте цртани али за одрасле. Ради се о норвешком филму са јаким акцентом на критику друштва кроз његове представнике.
  23. Ма опуштено, знаш како се каже: Неки људи су као облаци. Тек кад оду, сине сунце...
×
×
  • Креирај ново...