Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

пре 3 минута, Александар Милојков рече

Па кад чита Владику Николаја, који је два доктората стекао код безбожних Латина. ;)

Еееееее ал светом Николају након два доктората нису признали два разреда основне ил средње у Србији и послали су га на оправослављивање у Русију.

Оне епизоде са Агликанцима ћемо да туримо под тепих да не саблазнимо неутврђене 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Дејан рече

Еееееее ал светом Николају након два доктората нису признали два разреда основне ил средње у Србији и послали су га на оправослављивање у Русију.

Оне епизоде са Агликанцима ћемо да туримо под тепих да не саблазнимо неутврђене 

Јес, у праву си, поп Ђуровић није завршио основну школу. Нема доказа. :))

Подели на овим сајтовима

Ма ствар је здравог разума да је боља мања несрећа од велике. Што не значи да призавмо, оправдавамо и проглашавамо за добро мања зла тј. несреће.

Не знам шта је ту саблажњиво. 

Људи бре, шта вам је!?

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, nedeljko рече

И ја сам за то да се скрати пост. И то од када сам прочитао и образложење - блаженопочившег патријарха Павла. 

Е замисли сад да ти се закачим на врат и говорим ти да си новотарац и постоборац?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Људи бре, шта вам је!?

Ништа, све по старом !

FB_IMG_1610548770230.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Дејан рече

Ништа, све по старом !

FB_IMG_1610548770230.jpg

Хвала за ово. Ово ћу да шаљем свима који говоре ријалити је крив, били смо фини раније.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Хвала за ово. Ово ћу да шаљем свима који говоре ријалити је крив, били смо фини раније.

Људи су увек били људи, само су неки живели без струје а ми је сад имамо.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, grigorije22 рече

Znači po tebi i rukobludničenje može ali umereno. Šta će da rade deca, da se u 21veku žene i udaju sa 12 i 13 godina. 

To što neki svetitelji pišu nije dovljno. Mora da se obrazloži zašto je štetno i šta ćemo sa ženama koje ne rasipaju ništa?

Pricamo o odraslim i sazrelim licnostima koji su prosli tu decju fazu uzrastanja. 

Mislim, daj malo realnosti.

Zasto je stetno ? Recimo, moze da predje u strast. Nisam toliko lud i blesav da ne znam da je i druga realnost da smo svi mi muskarci bili u situaciji kada se nagomilana seksulna zelja i energija mora osloboditi kroz masturbaciju, ali jednostavno, trazi stalnu devojku, zenu, ne znam koliko takve gornje situacije mogu da budu okey, postoje sigurno razne duhovne i telesne opasnosti.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Плаво Небо рече

Оне које занима став Светог Григорија поводом тога може прочитати овде.

Врло опрезно тумаче да ли је Светитељ исповедао такво учење, у ствари какво је његово право мишљење било. У суштини, свако ће закључити на свој начин. Мој осећај је да је он то учење у једном тренутку одбацио, ако га је уопште и имао. Бог Свети зна.

И то је текст који сам прочитао. Баш сам питао о. Ђуровића шта мисли о „новооткривеном другом тому дела преподобног Исаака Сирина“, да ли је фалсификат . Одговорио ми је, отприлике, нисам дуго био у Србија па не знам.........шта зна а шта не зна.....Бог свети зна.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Дејан рече

Не треба ђавола за све кривити, постоји физиолошко објашњење за истечење у сну, као и физиолошко објапњење зашто код испосника оно изостане или код исписница стаје менструални циклус.

Нисам говорио о томе. 

Кажем да је тешко, готово немогуће човеку који свесно приступа том чину да то ради бестрасно.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Плаво Небо рече

Где се у Светом Писму каже да се грехом грех побеђује, где?

Па не читаш Писма. Мени је јасно да си дилетант, али ти немаш те свести. 

Да те питам нпр. како то да Дух Свети није напустио Самсона пошто је креснуо курву, него је био и даље на њему па је овај ишчупао бронзана врата Гада и однео их на планину? Узми и испитај ову ствар, а кад је испиташ, онда ми се јави да те додатно исаблажњавам сексом. Не мислим у смислу који би разумевао Рођени, јер се тиме не бавим, него у алегоријском. :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Александар Милојков рече

Чувати се од саблазни је двојако: не слушати лоше ствари и не слушати добре ствари више него што можеш да примиш. Од првог можеш да се отрујеш, а од другг можеш да се удавиш.

Алелуја! То је то. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Па не читаш Писма. Мени је јасно да си дилетант, али ти немаш те свести. 

, него будите углед стаду. ( 1 Пет. 5,2 ). Биће да и Ви слабо читате Писма.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Дејан рече

е ли можда знаш који свети отац је рекао "Напокон је умро тај одвратни човек"  када се упокојио свети Кирило Александријски

Теодорит Кирски.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...