Jump to content

Православна порука, мисао дана....

Препоручена порука

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

72524126_645551062515396_353998102253797
M.FACEBOOK.COM

ВЕРА ЖЕНЕ ХАНАНЕЈКЕ 'Ова Еванђелска приповест одиграла се када је Христос...

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

Kad priroda čuje svoje ime na usnama mojim, ona misli, da o njoj pjevam, a ja pjevam o Tebi. Kad goluba hranim, ja Tebi nudim. Kad janje milujem, ja Tebe milujem. Kad se na sunce osmehnem, moj osmejak prodire kroz sva sunca dok se ne sretne s Tvojim osmejkom. Kad spustim svoj poljubac na bijeli krin, ja ga kroz sedam svjetova spuštam na podnožje nogu tvojih.

N.V.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Биљана, два рече

Kad priroda čuje svoje ime na usnama mojim, ona misli, da o njoj pjevam, a ja pjevam o Tebi. Kad goluba hranim, ja Tebi nudim. Kad janje milujem, ja Tebe milujem. Kad se na sunce osmehnem, moj osmejak prodire kroz sva sunca dok se ne sretne s Tvojim osmejkom. Kad spustim svoj poljubac na bijeli krin, ja ga kroz sedam svjetova spuštam na podnožje nogu tvojih.

N.V.

Како је лепо....:1405_love:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Биљана, два рече

много волим ту песму,одавно, али  баш одавно

Имаш право, ниси погрешила. Давно нисам нешто лепше прочитала...а није ми позната.

Подели на овим сајтовима

Када се дуго задржава у срцу и тамо храни, гнев прераста у злобу и злопамћење. Зато нам је дата заповест да одмах одсецамо гнев, како не би прерастао у мржњу и злобу, те да се тиме зло не умножава. Сунце да не зађе у гневу вашему: нити дајите мјеста ђаволу, каже Апостол (Еф. 4, 26,27).

Св. Тихон Задонски

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Жичанин рече

само што је Гагарин рекао да није нашао Бога.

Kad je to rekao? Ne mogu da pronadjem.

WWW.COSMOWORLD.RU

Новости, история Российской космонавтики, справочная информация о космосе.

Подели на овим сајтовима

Posetih danas o. Nikolaja i izdvoih par mudrosti iz njegove besede :

Ako zelite da vam neko bude prijatelj budite vi prvo njemu prijatelj, kako mislislite da vama neko bude prijatelj ako vi niste njemu. Budite ljudima prijatelji da bi vam Bog bio prijatelj. Molite se da zato sto je vama neko neprijatelj ne izgubi dusu svoju. Budite milosrdni prema neprijateljima kao prema prijatljima. Sto vise prijatelja imate bicete blizi Bogu. Obicnom ljudima prijatelj je onaj koji im daje dobro vi njima vracate dobro. Onda kada budete prijatelji i onima koji su vas uvredili i bili losi prema vama onda ste i Bogu prijatelj. Oprost je pola puta do spasenja a milosrdje drugi. 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

" Vi tako idete od jednog do drugog duhovnika i kazete, ovaj je rekao ovako, onaj je rekao onako, i onda pravite nama problem da se sporimo a isto to radite i u svetu a tamo su ljudi mnogo slabiji" 

" U kuci su uvek problem  zet ili snajka. 

Gde je moje djavoli se roje, gde je nase djavoli se razbezase" 

" Ne treba biti velika razlika u godinama, cim trazi neko nekog 20 godina starijeg zeli oca"

" Uvek osodimo one mane koje mi nosimo. "

" Strast koju dete od malena stvori ona ga prati tokom celog zivota" 

" Sad ste bili na liturgiji i napunili se blagodati, a onda izadjete na ulicu i prospete je. Zar ne treba biti isti i u crkvi i na ulici?"

" Vuci ne biraju plen po preporuci. Ako me pitas i ja ti recem a ti poslusas neces da skitas, ako ti se ne se kasnije ne svidi onda nemoj da ripas. Ili slusas ili sam biras. "

" Budi prijatelj ljudima pa ce oni tebi biti prijatelji. Ako zelis prijatelje budi milosrdan prema neprijateljima, sta ti je oprost bez milosrdja?" 

" Pa covelu su date ruke da radi, pa ako ostanemo bez posla menjajmo ga, danas je vreme konstantnih promena, menjaj se. "

" Kud svi tu i mi, danasnji ljudi kazu, a mi trebamo da budemo drugaciji, trebamo ici za istinom reci istinu i onaj ce te osuditi ali ce istinu kad tad shvatiti. A sta je istina do sam Bog. " 

" Mi ovde zivimo na kredit, na revers. Ko nam je dao odecu, ko nam je dao obucu, kola, kuce, posao kad odemo da li to nosimo ili ostavljamo? Kada odemo nosimo samo jedno i to mora da bude cisto. " 

" Ko ceka u redu on ce stici na red. Ne mozete cekati u cosku, u stranu ili se kriti. Hrabro stupite u red. "

" Molitva, pa mi smo uvek u molitvi, dzabe se neko moli ako se ti ne molis." 

" Jezik seje otrov ali i med, posalji otrov i sticice te otrov, i o onaj tamo ce ti poslati otrov, ako mu ti saljes. Budi prijatelj da bi imao prijatelje. " 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...