Jump to content

Косово и Метохија данас

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Milan Nikolic  10:0 води председник? СНС ни да зуцне о КиМ! Нешто им се не прича о томе - заузети људи пријемом "прјетеља" Шолца и Макрона.

"Остају још три саопштења да се објаве, да се затварају српске институције здравства и школства на КиМ и последње, које би требало да дају међународни званичници - а то је да нас, Срба, на Косову и Метохији више нема. Приштина је само последњим чином оставила око 5.000 људи без посла, кажу нам и грађани и српски политичари са КиМ".

SPUTNIKPORTAL.RS

Остају још три саопштења да се објаве, да се затварају српске институције здравства и школства на КиМ и последње, које би требало да дају међународни...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 500
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ne dadoše nam ni lovačko društvo zvano ZSO već dadoše predsedniku 10 komada kroz noge. Njegov čuveni rezultat od 10:0. Sve je to jedna velika tragedija a još veća da srpsko društvo i dalje spava i dalje ne vidi istinu i dalje je zaludjeno i hipnotisano i dalje nema nikoga da kazni izdajnički režim AV SNS.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Ćiriličar рече

@Milan Nikolic  10:0 води председник? СНС ни да зуцне о КиМ! Нешто им се не прича о томе - заузети људи пријемом "прјетеља" Шолца и Макрона.

"Остају још три саопштења да се објаве, да се затварају српске институције здравства и школства на КиМ и последње, које би требало да дају међународни званичници - а то је да нас, Срба, на Косову и Метохији више нема. Приштина је само последњим чином оставила око 5.000 људи без посла, кажу нам и грађани и српски политичари са КиМ".

SPUTNIKPORTAL.RS

Остају још три саопштења да се објаве, да се затварају српске институције здравства и школства на КиМ и последње, које би требало да дају међународни...

Ostavljeni sami sebi. Mucenicki narod. Zavredice raj kao mucenici. A ovaj Milanov sto ih je ostavio zavredice ono sto i juda iskariotski. 

Подели на овим сајтовима

Dok sam studirala medicinu u Beogradu imala sam dvoje kolega sa Kosmeta. On je bio baš poreklom iz Kosovske Mitrovice (ali južnog dela) a ona je poreklom iz Metohije i njena porodica se doselila u Leposavić za vreme onih nemilih dogadjaja. Pozvali se me u goste tamo i moram priznati da sam se nelagodno osećala kada sam dolazila prvi put (bila sam ukupno tri puta) nisam znala šta da očekujem i bio me je strah. Medjutim, sve se promenilo kada sam došla u severnu Mitrovicu. Svuda se pričao isključivo srpski sa tamošnjim simpatičnim naglaskom, plaćalo se u dinarima i sve institucije su bile istovetne onima u ostatku Srbije. Osećala sam se kao u svojoj rodnoj Subotici. Sećam se tih radosnih ljudi punih života. mnoštva dece kako se igra, djaka koji idu u školu, prodavaca koji su oduševljeni kada ih mi posećujemo i sve mi je to ostavilo izuzetno dubok utisak. Sada kada gledam sve ove scene, prepoznajem te delove grada prolazila sam tamo, družila se i sve to deluje strašno, poražavajuće kako je taj narod ostavljen na milost i nemilost. Izdajnički SNS i njihov harambaša moraju da odgovaraju za ovo.

Подели на овим сајтовима

On 5. 3. 2024. at 19:00, Milan Nikolic рече

Crnogorski komunista Milovan Đilas o Kosovu

Srpski komunista. A to je bio uvek komunistički program, mislim na srpske komuniste. Srpski komunisti polagali su nacionalno pravo na Bosnu i Hercegovinu i na Vojvodinu. Nauzvrat su smatrali da isto pravo na nacionalno samoopredeljenje moraju priznati Mađarima u Vojvodini, tamo gde su Mađari većina (severna Bačka), a na jugu Srbije i Jugoslavije da priznaju Albancima i Bugarima, tamo gde su Albanci i Bugari većina (danas na teritoriji KosMeta i Maćedonije). Bugari su 1945-e zamenjeni Maćedoncima, koji su iste godine proglašeni samosvojnom nacijom. 

Znači, srpski komunisti jesu one krajeve Kosova, gde su Albanci bili većina, priznavali Albancima. Ali obrnuto polagali su pravo na Bosnu i Hercegovinu i Vojvodinu. A ovo i jeste bio "partizanski" plan za buduću komunističku Srbiju, naime jedna Socijalistička Republika Srbija sa dve autonomne pokrajine Vojvodina i Bosna-Hercegovina. 

Ovo će da promeni AVNOJ u novembru 1943. Sada se stvara samosvojna republika Bosna-Hercegovina, koja treba da miri Srbe i Hrvate zarad jedne jedinstvene Jugoslavije. Nauzvrat Srbija dobija Kosovo i Metohiju.

Međutim!! Bosna-Hercegovina je tada imala srpsku većinu. Pravoslavni Srbi su činili 45 % stanovništva Bosne i Hercegovine, dok su Muslimani sa njihovih 32 % stanovništva Bosne i Hercegovine bili Srbi po nacionalnosti, ali su mogli da se deklarišu i kao nacionalni Jugosloveni. Svoju samosvojnu naciju, Muslimani dobijaju tek 1961. godine. 

Sve do novog ustava SFRJ 1963. godine, komunistička Jugoslavija je imala šest republika, od koje su tri bile srpske !

U 1960-ima sledi antisrpska revolucija, kada su progonjeni srpski partizani i prvoborci, te se govorilo da Jugoslavijom vlada velikosrpski hegemonizam i etatizam, i da Jugoslavija može jedino da opstane ako se ukloni ta velikosrpska hegemonija. Od (velikosrpske) NFRJ nastaje (antisrpska) SFRJ 1963. godine, i najzad se dobija onaj ustav iz 1974. godine, kada de fakto i Vojvodina i Kosovo postaju republike, faktino, ne zvanično. Dolaze Milošević i njegovi komunisti, koji smatraju da Jugoslaviju treba vratiti u pravac ranije NFRJ, ili pustiti Sloveniju i Hrvatsku da se odvoje, dakle onaj stari program kralja Aleksandra iz 1928, koji je zastupao i američki predsednik Roosevelt 1940. godine. No, ovoga puta Amerika nije bila za taj program, i znamo kako se završilo.  

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, sampaganini92 рече

Ostavljeni sami sebi. Mucenicki narod. Zavredice raj kao mucenici. A ovaj Milanov sto ih je ostavio zavredice ono sto i juda iskariotski. 

То је супер, ако размишљаш као да у Христу има демона. Потпуно јадно и бедно. Ти људи, који сада ,,страдају", а ,,страдају" ипак ће остати живи, јер је израчунато да ће скоро сви бити убијени у окршају са целим НАТО. Очекивана је нељудска хајка против Србије, конкретно на Космету, као што је виђена против Русије, када је остварено ,,потпаљивање рата".

Сву криминалну снагу коју могу да пројектују у нашем поднебљу, конкретно на Космету, потребно је да усмере тамо где им је интерес, а то је ка Истоку. Ако дођу дани, а верујемо да долазе, да буде добро свима колико ко заслужује, онда ћемо најлаганије и најобазривије да се раскусурамо са некима, а трајаће то стољећима. До тада, само НАПРЕДУЈМО. :D

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Морам да вам испричам нешто лично. Снове не зарезујем, али сањао сам усхићене шиптаре са артиљеријским оружјем — конкретно хаубицама. Чак и да нисам сањао, јасно ми је — уз ту језу — да данас шиптари имају некаква одељења која би ратовала против наших снага. Знам да им доста помажу зликовци са запада. На пример, онај малоумни инцидент са Србима из криминалног миљеа, показао је како се лове људи као зечеви. Рат у светој Русији такође показује, да зликовци и човекомрсци измишљају начине за убијање људи, тако да дојучерашњи војници постају и зечеви и мрави за модерно наоружање. Ја бих се зато увек враћао на Његошево, да мушкарци морају баратати оружјем, а ђевојке да не поружњају. Зато ми је мука да читам вас клинчарију која би прхнула као мишеви, а само умете ,,пу зека издалека". Интернет малоумници. Нешто ће вас ударити сигурно.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли се наше службе озбиљно баве шиптарским кријумчарењем наркотика, можда су и део ланца, ко то зна...али шиптаре би највише заболело кад би им пресекли промет наркотика. Ово остало је слаба прича.

Да сам власт, најозбиљније бих се позабавио тиме, не би грам могао лако да се пребаци. То је најбоља противмера.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Вукашин рече

Не знам да ли се наше службе озбиљно баве шиптарским кријумчарењем наркотика, можда су и део ланца, ко то зна...али шиптаре би највише заболело кад би им пресекли промет наркотика. Ово остало је слаба прича.

Да сам власт, најозбиљније бих се позабавио тиме, не би грам могао лако да се пребаци. То је најбоља противмера.

Ma kakva protivmera Vukašine ovo sve što se dešava na Kosovu je učinjeno u dogovoru sa našim vlastima, Kurtijem, Makronom i Šolcom. Neće biti nikakvih uzvratnih mera.

Подели на овим сајтовима

On 2. 9. 2024. at 0:31, Milan Nikolic рече

Зато ми је мука да читам вас клинчарију која би прхнула као мишеви, а само умете ,,пу зека издалека". Интернет малоумници. Нешто ће вас ударити сигурно.

Ti stvarno nisi zdrav momak. Ni malo! Ono, baba Persa je iz Zitorodja, ali je njen unuk kazandzija, te pekao rakiju Dujko iz Dragocaje, na kazanu Persinog sina. Rakiju probao neki Milos na Floridi, a Tramp TAMAN tamo ima svoje dvore, i tako - stici ce nam sloboda, sve zbog-radi babe Perse i njenog sina kazandzije. To sto Tramp ni rakiju pio, ni rakijom mirio - koga briga.I sto se bori da sacuva svoju glavu, kako li ce srspkim pomoci - i to koga briga. Vazno je da je on sa Floride, a i rakija se neka tamo pila. Tako tvoji "konteksti" izgledaju. Zucne li ko na predsednika - kukala mu majka!

A ti iz bliza? Gde ti je busija? Ti kucas ovde budakom-telepatski? Ono, udaris budakom po livadi, a otkucavaju se slova na ekranu? Ne bi ti ni to, nego samo ono oce - ne moze se "svetlost" sakriti, je l da?To je malo zesce idolopoklonstvo kod tebe.

Подели на овим сајтовима

Добар коментар:

Шиптари нас угњетавају и држе наше мученике у конц-логору на Космету, Швабе оштре крампове да копају литијум и у том процесу да нас добро затрују, ЕУ нас је истресла за три милијарде евра за "рафале", и шта ради домаћин куће у таквој ситуацији? Пљуне Путину на испружену руку за БРИКС и пече палачинке за телевизију.

Овако нешто нема ни у најгорим клетвама.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...