Jump to content

Отац Зоран Ђуровић постављен за духовника цркве Ружице у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 19 минута, Вилер Текс рече

Ти човече на Литургији седиш и на ушима и уму и срцу. 

Cini ti se Teks, stvarno, pogledo sam malo i vec smo o tome nesto pisali i na ovoj temi,.... jednostavno, pise ovako u molitvi posle pricesca .... Daj nam da se još prisnije pričešćujemo Tobom u nezalazni dan Carstva tvoga.... zasto je tako i kako, to je vec pitanje svih pitanja... 0703_read..... ja mislim da ko to samo malo razume vec je na dobrom putu....

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 21 минута, mirko1929 рече

http://ru.wikipedia.org/wiki/Мнимости_в_геометрии

Јеси ти чуо некад за билокацију?

Nisam, bezo sam sa casova.... :smeh1: .... a bre Mirko, ima tamo pisu svetitelji da cak i andjeli ne mogu da budu u isto vreme i na nebu i na zemlji,.... a oces da mi to uspevamo, :D.... e pa tesko bre Mirko....

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Nisam, bezo sam sa casova.... :smeh1: .... a bre Mirko, ima tamo pisu svetitelji da cak i andjeli ne mogu da budu u isto vreme i na nebu i na zemlji,.... a oces da mi to uspevamo, :D.... e pa tesko bre Mirko....

Јел ти знаш ко ће да суди анђелима?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Poenta je da mi imamo smrtna i tvarna tela, andjeli nemaju takva tela bestelesni su, nema veze ova prica sa sudjenjem u smislu na koji ukazujes.

Нећу да идем сад у схоластику (каква су анђеоска тела, и да ли имају пол), поента је да су људи претежнији, људи могу шта анђели не могу (између осталог и да суде анђелима, док се Михајло није усуђивао да било шта ружно каже ђаволу).

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, mirko1929 рече

Нећу да идем сад у схоластику (каква су анђеоска тела, и да ли имају пол), поента је да су људи претежнији, људи могу шта анђели не могу (између осталог и да суде анђелима, док се Михајло није усуђивао да било шта ружно каже ђаволу).

Ako i pricamo o njihovim telima, ali nisu tvarna i fizicka kao nasa, i ako oni ne mogu da budu na dva mesta i slicno, onda jos manje mozemo mi, tako da je neka bilokacija kao pojam bespredmetna, osim za Boga koji je sveprisutan i neogranicen bilo cime.

Подели на овим сајтовима

нисам читао одавно и само се убацујем да сам некако схватио зашто је Патријарх понудио попу место у Ружици и поред свих очигледних недостатака јер се показао као Србин у време када је то било потребно у ЦГ а требало је да се покаже храброст.  И то мора да се цени!

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bokisd рече

Pa, logicki, kako moze nasladjivanje necim buducim da bude ovde i sada, kada je to buduce u buducnosti, nije jos uvek ovde i sada, ili kojim nacinom onda to nasladjivanje moze da bude.

Веруј ми да може бити, свакако не у пуноћи како ће тек бити. Ради се о нествореној слави. И веруј ми да мало ко може то добро да објасни.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, mirko1929 рече

Па време је само још једна физичка димензија. Ако је Бог свеприсутан, онда нема разлога да верујеш да не може да дела на хронолошки-неконзистентан начин. То што је нама то неинтуитивно је друга ствар.

Само треба мало пазити да не апсолутизујемо научне могућности. Бог не поступа онако како би наука то могла да појми, а управо то чинимо ако се уљуљкамо у дефиницију коју си навео.

Слушај, Бог поступа онако како одлучи, а цео свет и сва историја је Његова одлука. Његово деловање чини време.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Зашто мора да буде све остварено да би Бог превазилазио време? Разумете ли ту погрешну логику? Ми тиме намећемо Богу да он зависи од безвремености, уместо да само време зависи од Бога. За Бога никакво време није прошло од нашег рођења до нашег упокојења, али је време нашег живота дејство безвременог Бога.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Bokisd рече

Ako i pricamo o njihovim telima, ali nisu tvarna i fizicka kao nasa, i ako oni ne mogu da budu na dva mesta i slicno, onda jos manje mozemo mi, tako da je neka bilokacija kao pojam bespredmetna, osim za Boga koji je sveprisutan i neogranicen bilo cime.

Не знам, ти онда кукај светом Јовану Кронштатском и осталима који су се појављивали на више места у исто време.

Подели на овим сајтовима

Замислите кад бисте мерили колико времена проводи Богородица са свима у Литургији, личним молитвама и разним животним догађајима. Ако је за нас протекао период од 2000 година, за Богородицу је то могло бити искуство од ко зна колико времена.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, mirko1929 рече

Не знам, ти онда кукај светом Јовану Кронштатском и осталима који су се појављивали на више места у исто време.

Ko to, gde, kako, jel moze izvor gde si to procito.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, mirko1929 рече

da cak i andjeli ne mogu da budu u isto vreme i na nebu i na zemlji,.... a oces da mi to uspevamo, :D.... e pa tesko bre Mirko....

Што се тиче овога...дам, слажем се Боки, анћели не могу бити на 2 места јер анђели у принципу нису духови, у буквалном смислу. Само је Дух Свети, ствари, Дух - свеприсутан. Дух се распростире, буде, јесте (Онај Који Јесте) Дух се не креће у смислу присутности, Он има "унутрашње "кретање" - Живот, Динамику! У смислу простора не креће се него се свуда "простире", присуствује - јесте, О-Онује!  Ми анђеле зовемо духовима јер немају физичка тела, али пошто не могу бити на два места истовремено они, дакако, имају неку врсту тела и нису духови у буквалном смислу. Духови су за нас, условно, јер их не моћемо додиритвати, гледати, сем ако се јаве "у утвари". Дакле тела као ограничење.

Са друге стране наша и ангеоска природ аније иста, а Господ је узео нашу природу Оваплоћењем.

Е сад, Боки (не бих улазио у твоје и Миркове кавге) - зар нису, рецимо старац Порфирије, мислим да је и старац Јефрем по новим сведочанствима (а многи светитељи сигурно уз њих), зар нису били истовремено на два места? Јесу! Како? У Духу Светоме!

Ја и ти Боки не можемо, али неки могу, то значи да наша природа НЕ спречава нас да будемо на два места у Духу Светоме!

Јер, да Бог може да "крши" законе физике које је сам успоставио (мада их он не крши, него је то виши стадиј тешко достижан за нас) говори ти, рецимо, Св. Илија који није још умро, а везнео се и борави не у овом свету. Значи да иако је наше природе, та природа је, у Духу Светом, са лакоћом надишла саму себе да тако, условно, кажемо.

Да не улазимо сад у главно - Тело, Оваплоћено, Госода Богоовека, који је узео нашу, моју и твоју, природу, Боку на се'...довољно ти је ових горе пар примера.

Толико о томе...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ćiriličar рече

Што се тиче овога...дам, слажем се Боки, анћели не могу бити на 2 места јер анђели у принципу нису духови, у буквалном смислу. Само је Дух Свети, ствари, Дух - свеприсутан. Дух се распростире, буде, јесте (Онај Који Јесте) Дух се не креће у смислу присутности, Он има "унутрашње "кретање" - Живот, Динамику! У смислу простора не креће се него се свуда "простире", присуствује - јесте, О-Онује!  Ми анђеле зовемо духовима јер немају физичка тела, али пошто не могу бити на два места истовремено они, дакако, имају неку врсту тела и нису духови у буквалном смислу. Духови су за нас, условно, јер их не моћемо додиритвати, гледати, сем ако се јаве "у утвари". Дакле тела као ограничење.

Са друге стране наша и ангеоска природ аније иста, а Господ је узео нашу природу Оваплоћењем.

Е сад, Боки (не бих улазио у твоје и Миркове кавге) - зар нису, рецимо старац Порфирије, мислим да је и старац Јефрем по новим сведочанствима (а многи светитељи сигурно уз њих), зар нису били истовремено на два места? Јесу! Како? У Духу Светоме!

Ја и ти Боки не можемо, али неки могу, то значи да наша природа НЕ спречава нас да будемо на два места у Духу Светоме!

Јер, да Бог може да "крши" законе физике које је сам успоставио (мада их он не крши, него је то виши стадиј тешко достижан за нас) говори ти, рецимо, Св. Илија који није још умро, а везнео се и борави не у овом свету. Значи да иако је наше природе, та природа је, у Духу Светом, са лакоћом надишла саму себе да тако, условно, кажемо.

Да не улазимо сад у главно - Тело, Оваплоћено, Госода Богоовека, који је узео нашу, моју и твоју, природу, Боку на се'...довољно ти је ових горе пар примера.

Толико о томе...

Da, sve to stoji, Bog koji je i stvorio te prirodne zakone moze i da prevazidje te iste zakone, pa prvo to sto su recimo Ilija i Enoh telima uzneti na nebo van svakog prirodnog zakona, tako isto i za bilokaciju, ali mi pricamo kako je po defaultu, ne pricamo da izuzetak moze da ponisti i uspostavi novo pravilo, i to extremno mali izuzetat, da li moze Bog da sipa 1,5 vode u flasu od 1l, pa moze, ali je pitanje smisla i korisnosti jednog takvog postupka.

Ili to je ovo sto kaze Tertulijan.....Bogu nije ništa nemoguće, sem onoga ĉega On neće. - Šta hoće Bog to i moze; ali On neće sve ono što moze..... jel Bog moze da ucini da se svi mi uznesemo ovim telima na nebo slicno Iliji i Enohu, pa moze,..... ali da li je tako Bog promislio o svima nama da nam jeto  korisno i dobro da se sad odmah uznesemo telima na nebo,.... ili je ipak Bog promislio da je korisnije i bolje da tek na kraju vremena u vaskrsenju dobijemo preobrazena tela i tako se uznesemo na nebo....itd...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...