Jump to content

Отац Зоран Ђуровић постављен за духовника цркве Ружице у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

Није свако распет нити се свакоме прилази као распетоме. То су неке твоје спекулације. Али не бих даље о томе јер је овде офтопик. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 52 минута, mirko1929 рече

Има и у Библији. У Петокњижју сам за себе Мојсије каже: Мојсије je био врло скроман човек, најскромнији човек на земљи. (Бројеви 12:3) 12:smeha:

Нетачно. Мојсеј није сам написао цело петокњижје. На пример није могао описати своју смрт. Тако да је непознати аутор написао за Мојсеја да је био најскромнији човек на земљи. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Hristoslav рече

Нетачно. Мојсеј није сам написао цело петокњижје. На пример није могао описати своју смрт. Тако да је непознати аутор написао за Мојсеја да је био најскромнији човек на земљи. 

То је једно од предања. Друго је да му је Бог рекао све што је написао, укључујући и то да му је описао његову смрт, тако да је Мојсије записао и своју смрт пре него што је умро.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Hristoslav рече

Додуше, неки мисле да је то погрешан превод, да није скроман, него бедан.

http://www.etsjets.org/files/JETS-PDFs/29/29-3/29-3-pp257-263_JETS.pdf

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, mirko1929 рече

То је једно од предања. Друго је да му је Бог рекао све што је написао, укључујући и то да му је описао његову смрт, тако да је Мојсије записао и своју смрт пре него што је умро.

Општи консензус данашњих библичара је то што сам рекао.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, mirko1929 рече

Додуше, неки мисле да је то погрешан превод, да није скроман, него бедан.

http://www.etsjets.org/files/JETS-PDFs/29/29-3/29-3-pp257-263_JETS.pdf

Znaci tu se ti bre Mirko informises....:0120_angryy:.... malko se salim,:algabacaju:......  ali stvarno nema nikakvog konteksta u odnosu na celu glavu, osim da je zaista bio skroman i jos se vidi da Mojseja neko drugo hvali.... itd...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Znaci tu se ti bre Mirko informises....:0120_angryy:.... malko se salim,:algabacaju:......  ali stvarno nema nikakvog konteksta u odnosu na celu glavu, osim da je zaista bio skroman i jos se vidi da Mojseja neko drugo hvali.... itd...

Не, него сам то нашао да је покушај апологије. Парадоксално, ако је за себе написао да је бедан, то би ушло у прилог његовој скромности.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, mirko1929 рече

Не, него сам то нашао да је покушај апологије. Парадоксално, ако је за себе написао да је бедан, то би ушло у прилог његовој скромности.

Ne znam da li moze pojam bedan da bude duhovno odgovarajuci, pogotovo sto se dalje u stihu kaze da je Mojsej bio toliko krotak, da nijedan covek na zemlji nije bio slican njemu u toj krotosti, sto stvarno moze da bude ziva istina jer samo najveci duhonosac pred Bogom je mogao da primi vidjenja nastanka svega iz nicega kroz opis u Postanju.

Uostalom o krotosti se pise kao jednoj od najvecih vrlina i u drugim delovima Pisma.

Подели на овим сајтовима

Uostalom o krotosti se pise kao jednoj od najvecih vrlina i u drugim delovima Pisma.

А за хвалисање не пише да је врлина? Шта ли ти читаш, Боки, да ми је знати...

Подели на овим сајтовима

Nekako kao da postoje neki opšteprihvaćeni obrasci ponašanja i u Crkvi,,pa čim neko odudara od očekivanog,onda dolazi pod lupu,i nekome se zamera ono što se drugima i ne primecuje.

Cela tema o o.Zoranu. Treba to izdržati.:mahmah:

31899738-man-looking-through-a-magnifying-glass-on-the-object-.thumb.jpg.eb522caf990a82b382e1ac87e144e9a8.jpgsvestenik-djurovic-600x385.jpg.a8226e17ff427c4e6217d727b49cf677.jpg

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Ne znam da li moze pojam bedan da bude duhovno odgovarajuci, pogotovo sto se dalje u stihu kaze da je Mojsej bio toliko krotak, da nijedan covek na zemlji nije bio slican njemu u toj krotosti, sto stvarno moze da bude ziva istina jer samo najveci duhonosac pred Bogom je mogao da primi vidjenja nastanka svega iz nicega kroz opis u Postanju.

Uostalom o krotosti se pise kao jednoj od najvecih vrlina i u drugim delovima Pisma.

Бедан овде није нека лоша особина. Него, значи сирот, али не у новчаном смислу. Искрен да будем, мени он не делује нимало скромно (сем у контексту да напушта фараонску породицу, а фараони су у то време били сматрани боговима, тако да абдицира од највишег могућег друштвеног статуса, што је, признаћеш, крајње скромно). Један пророк-војсковођа то реално ни не може бити.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Нифада рече

Nekako kao da postoje neki opšteprihvaćeni obrasci ponašanja i u Crkvi,,pa čim neko odudara od očekivanog,onda dolazi pod lupu,i nekome se zamera ono što se drugima i ne primecuje.

Cela tema o o.Zoranu. Treba to izdržati.:mahmah:

31899738-man-looking-through-a-magnifying-glass-on-the-object-.thumb.jpg.eb522caf990a82b382e1ac87e144e9a8.jpgsvestenik-djurovic-600x385.jpg.a8226e17ff427c4e6217d727b49cf677.jpg

Тачно је да је цела тема о оцу Зорану. Међутим, отац Зоран је тему и покренуо...

Подели на овим сајтовима

On 16.8.2021. at 18:05, Поуке.орг инфо рече

АВА РИМСКИ ПОСТАО ДУХОВНИК БОГОРОДИЧИНЕ ЦРКВЕ РУЖИЦА НА КАЛЕМЕГДАНУ! Драги пријатељи, од јуче, 15. августа, године Господње 2021, постављен сам актом Патријарховим сабратом и духовником у цркви Ружици и капели свете Петке на Калемегдану. Такође сам постављен и у Информативну службу СПЦ. Перипетије које су биле ових месеци су разлог мог ретког појављивања на ФБ и ЈТ. Наставићемо и овде дружење, а моћи ћете од 1. да ме четвртком видите у Ружици уживо. Неки су помислили да их игноришем јер ме није било, а и кад сам се на кратко појављивао то је било у стилу Сфингиних енигми:))) – Но, свако ко зна крокодиле међ' којима морам да пливам, разуме ове разлоге. Многи ће се овоме обрадовати и учествовати у Авиној радости, а многи ће – као нпр. Родољуб Лазић – бити огорчени. Овај гест не значи само неки Авин успех, него је и велики знак да се прозори у СПЦ отварају да уђе мало промаје. Напомињем да мој пријем за Архиепископију не значи да сам in toto прихваћен, односно да се мој прошли рад може у целости потписати – јер ни сам не бих све могао потписати – него да је део уметничког и научног рада, као и ревновања за црквено јединство препознат као такав. Закључен је још један мој животни циклус и сада иде закључни у коме се своде рачуни и у коме намеравам да завршим разне научне и уметничке пројекте који су започети. Захваљујем се пред Господом свим драгим пријатељима који су ме подржавали и у овоме што је било, а што је дубоко обележило наш црквено-духовни живот, где су посебну улогу имале Поуке. О томе ће се писати у будућности, јер су темељи наше обнове, иако постављени пре више деценија, били стално ојачавани у мору искушења. И често решења нису била добра. Зато од истраживача очекујемо објективни суд, колико је то могуће. Морам да се нарочито захвалим мојој жени, Сузи, јер се сви њој диве, док мене доживљавају као неког пешадинца. Хвале њену побожност и дуготрпељивост, јер то у мени не могу да нађу:))) Велики поздрав свима!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4538250459552719&id=100001034309037

Ovako je počelo.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Родољуб Лазић рече

Uostalom o krotosti se pise kao jednoj od najvecih vrlina i u drugim delovima Pisma.

А за хвалисање не пише да је врлина? Шта ли ти читаш, Боки, да ми је знати...

.... nije fora samo citati,.... nego citatiti sa kontekstom....:idea: .... (:D)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...