Jump to content

Владика Порфирије изабран за новог патријарха

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Hadzi Vladimir Petrovic ти си веома романтичан човек и све ти je ружичасто. Како оно мудра змија, безазлен голуб. Просто пољубац у руку католичког свештеника је некад спашавао неком живот... Такве ситнице. Али нећемо више о томе. Нисам знала да је Порфирије дао изјаву поводом тога. Нећемо га даље разапињати. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 минута, sanja84 рече

@Hadzi Vladimir Petrovic како си Владо? Љут нешто? Тужан? 

Ниси одговорила зашро је рукољуб грјех, то одговори, ту смо стали.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, sanja84 рече

@Hadzi Vladimir Petrovic ти си веома романтичан човек и све ти je ружичасто. Како оно мудра змија, безазлен голуб. Просто пољубац у руку католичког свештеника је некад спашавао неком живот... Такве ситнице. Али нећемо више о томе. Нисам знала да је Порфирије дао изјаву поводом тога. Нећемо га даље разапињати. 

Онда је Патријарх пигрјешио схвативши сбоју службу као Крст.

Привилегију подучавања му очигледно не признајеш, него ти учиш њега шта ваља, а шта не.

Није Порфирије пиљубио руку да би спасио живот, и којитус је некад блуд некад израз љубави, светиња, литургија.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Прицилегију подучавања му очигледно не признајеш, него ти учиш њега шта ваља, а шта не.

Не учим ја никог ништа. Има он свог духовника. Ја просто користим своје право да коментаришем поступак једног јавног лица... И након што сам сазнала да се изјаснио по том питању.. Причу завршавам. Али ти као егзорциста и проповедник тражиш терен за просипање својих мудрости.. Које ми се не свиђају. Искрено. Али ок, нисам сад у некој свађи са тобом, просто не бих у овом тону и у овом смеру развијала овај разговор.. 

Подели на овим сајтовима

Само да додам, не знам у коју цркву ти желиш или не желиш да припадаш... Али знам да је ова наша црква проглашавала за свеце оне који нису пољубили руку католичком свештенику и умрли због тога, оне који су убијали чак друге зато што нису православни.. Тако имамо пуно чудних ситуација. Свети Никола је ошамарио Арија или кога већ зато што је говорио јереси.. Некада је просто то било јако битно. Тако да није на мени да бирам, него на теби. Која црква ти се допада? 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, sanja84 рече

Не учим ја никог ништа. Има он свог духовника. Ја просто користим своје право да коментаришем поступак једног јавног лица... И након што сам сазнала да се изјаснио по том питању.. Причу завршавам. Али ти као егзорциста и проповедник тражиш терен за просипање својих мудрости.. Које ми се не свиђају. Искрено. Али ок, нисам сад у некој свађи са тобом, просто не бих у овом тону и у овом смеру развијала овај разговор.. 

Нравно, ти имаш право да мислиш или да летиш, али то још не значи да имаш крила и вјетар, ти напросто ниси ничим питкрјепила своје мишљење нити си у стању да урадиш то ваљано.

Можда неко други јесте, један мој друг диван дечко, није хтјео да узме благослов од Патријарха ради тога, он мисли да се Патријарх контаминирао и не би да се и он контаминира.

И ти сматраш да је тај чин мрзост већа од блуда, али не би о томе, ок.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Можда неко други јесте, један мој друг диван дечко, није хтјео да узме благослов од Патријарха ради тога, он мисли да се Патријарх контаминирао и не би да се и он контаминира.

pa ja nisam taj tvoj drug...eto projekcija, o tome si pričao

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, sanja84 рече

pa ja nisam taj tvoj drug...eto projekcija, o tome si pričao

Није, него нисте објаснили шта је грјех у томе, осим Лазића: да се не саблажњавају трикратно саблажњени. 1324_womens, или један други који замјера Патријарху, али код Амфија није сметало. Ту се нешто крије, најблаже интетес.

Замјерате а што?, е... и мук.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Није, него нисте објаснили шта је грјех у томе, осим Лазића: да се не саблажњавају трикратно саблажњени. 1324_womens, или један други који замјера Патријарху, али Амфија није сметало.

Замјерате а што?, е... и мук.

ti govoriš o grehu, a ja o postupku. ako bih rekla da je nešto greh...šta bih bila. Bog?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, sanja84 рече

ti govoriš o grehu, a ja o postupku. ako bih rekla da je nešto greh...šta bih bila. Bog?

Ако није починио грјех, није крив Цркви, а ником другом није ни дужан.

Ако би ти умрла прије него починила неки поступак који није грјех? Да се овде растанемо:skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Ако није починио грјех, није крив Цркви, а ником другом није ни дужан.

pazi da ne dođeš u situaciju da staviš njegov portret u sobu i činiš metanije pred njim svako jutro...a recimo skloniš ikonu Isusa Hrista koja je stajala na tom mestu...

Ili ćeš samo tražiti naplatu od njega za svoje samovoljno iznuđene advokatske usluge...

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, sanja84 рече

pazi da ne dođeš u situaciju da staviš njegov portret u sobu i činiš metanije pred njim svako jutro...a recimo skloniš ikonu Isusa Hrista koja je stajala na tom mestu...

Ili ćeš samo tražiti naplatu od njega za svoje samovoljno iznuđene advokatske usluge...

Пази ти да неумислиш да можеш до Христа мимо нас који смо ти дати и предпостављени, који те окружујемо у фактичким ситуацијама и кроз чије сабрање се Христос јавља, иначе ти се може десити да имаш само слику Христа у својој глави, селфобјект, преставу Христа, Идола "Христа", прелест и умиљај. (Умјесто икону, а свака је икона икона Христа и све заједнице)

Погрешну перспективу у којој је све теологија, а Бог одсутан.

Прво и једино, живи Бог и живи човјек. 

Подели на овим сајтовима

NIsam znala da si popa. Realno jeste da skačeš na ljude bez razloga i pripisuješ im svašta. Iskuliraj uz neki džez...Ja i dalje ne bih poljubila papu iz svojih ličnih razloga, ali to sam samo ja...Porfirije je imao svoje lične razloge i razumem. On je bio tamo u ZAgrebu, pretili mu smrću i verovatno je papa uradio nešto da poboljša njegovu situaciju tamo. .. ALi to su samo pretpostavke...Nije ni bitno

• Не свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, sanja84 рече

NIsam znala da si popa. Realno jeste da skačeš na ljude bez razloga i pripisuješ im svašta. Iskuliraj uz neki džez...Ja i dalje ne bih poljubila papu iz svojih ličnih razloga, ali to sam samo ja...Porfirije je imao svoje lične razloge i razumem. On je bio tamo u ZAgrebu, pretili mu smrću i verovatno je papa uradio nešto da poboljša njegovu situaciju tamo. .. ALi to su samo pretpostavke...Nije ni bitno

Нисам попа, откуд ти то, то предпостављени и дати у смислу да смо ти ми у фактичким реалним икономијским ситуациама прије и испред Христа, а Христос крајњи и посљедњи иза свију. Ту се ми налазимо а не у Светој Тројици па да одозго јављамо теолошки шта треба, "ми нисмо ангели".

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...