Jump to content

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?  

81 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

• Да, Фајзерову (САД)
    • Да, Спутњик В (Руска)
    • Да, Синофарм (Кина)
    • Да, било коју
    • Не бих ни једну

Препоручена порука

Posnetek-zaslona-2021-05-14-083920.jpg

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Модерна и Фајзер вакцине чине чуда, веле да су ретка чуда, али има жена које су у поодмаклим годинама поново добиле мензис...  још се не зна да ли могу рађати?  :) 

,,Can the COVID vaccine impact your period?
Aside from these perhaps more obvious symptoms, people are also reporting a change in their periods after the vaccine. Dr Kate Clancy, a medical anthropologist from the States, posted on Twitter about having an unusually heavy period after she got the Moderna vaccine, and several others responded to share their own similar experiences. Included in this mix were a number of trans men and post-menopausal women who don't normally have periods, who said they had experienced bleeding after their COVID vaccine. Now, along with her former colleague Dr Katharine Lee, Dr Clancy has created a survey to gather more formal data on the side effect.  While there's no official research or conclusions on how the COVID vaccine might impact the menstrual cycle, reproductive immunologist at Imperial College London, Dr Victoria Male, spoke to the BBC to hazard an educated guess. Because the uterus lining is part of the immune system, and immune cells play a role in the creating, maintaining and shedding of the womb lining, it may be that the vaccination creates 'chemical signals' that could affect immune cells in various different parts of the body, triggering an unusually heavy or unexpectedly bleed''.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Само да пријавим резултате вакцине (AZ) након прве дозе и 40 дана. 

image.thumb.png.f4424035acb01728198b1a409dd0e38a.png

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

Само да пријавим резултате вакцине (AZ) након прве дозе и 40 дана. 

image.thumb.png.f4424035acb01728198b1a409dd0e38a.png

Mašala...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Avocado рече

Mašala...

Очекивао сам потивиан резултат, али ова количина ме је пријатно изненадила. Нарочито јер ми је колега показао резултат његове супгуре након друге дозе синфорам, гдје је референтна вриједност била 50, а она је имала 250 АУ/мл. Сад нисам паметан да ли је овај тест који сам урадио исти јер је иста референтна вриједност. Суви бројеви ми кажу да јесте, али опет несам сигуран. У сваком случају, ако је нешто 100 пута веће од референтне вриједности ондаа ми то као лаику говори да АЗ извршава свој задатак на високом нивоу, нарочито ако се ова цифра удупла након друге дозе онда су прешли игрицу. То нећу моћи провјерити, јер је ревакцинација у јуну, тек од октобра до тад ће већ мало можда почети падати 

Мало сам пробао тражити шта ове цифре значе у односу на неке друге и рецимо овдје су радили истраживања на пацијентима који су преболовали ковид и разматрали средње вриједности антитијела, која се крећу у распону од 150-300. За претпоставити је да је овдје референтна вриједност 50 АУ/мл иначе би ове цифре биле много мање, тамо гдје је референтна вриједност 1 рецимо. Сад лаички гледано, средња вриједност антитијела значи средња вриједност клиничке слике, а то су они пацијенти којих је највише - асимптотски или са блажим симптомима. И сад ако имам нешто од 5000 наспрам цифара око 200 300 за средње вриједности, онда ми се намеће да је цифра преко 5000 нешто што би добио ако си имао јако тешку клиничку слику и једва прживио, што значи да је вакцина одрадила оно за шта је намјењена, да индукује одговор имуног система као да си добио тешку клиничку слику, а да ти није било ништа или са уобичајеним нус појавама. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...