Jump to content

Да пробамо да ли овако иде... шанса за ЖРУ

Оцени ову тему

Иван Ц.

Препоручена порука

Драги и поштовани пријатељи, чланови сајта Поуке.орг и форума Живе Речи Утехе!

Много сам размишљао о томе да ли треба и даље да постоји форум ЖРУ. Да ли је превазиђен овакав начин рада, да ли можда треба једноставно са овим престати и ићи даље.

Многи од вас су ми се јавили: неки са свим разумевањем кроз шта морамо да пролазимо с обзиром на искушења са којима се среће неко ко се бави оваквим начином мисије Цркве, неки са неразумевањем, а било је и оних који су отворено претили (имам и документовано).

Свакако, ничим натеран нити уцењен (јер овај пројекат заиста није играчка, нити моја нити било чија), решио сам да за сада покушамо овако: да форум буде доступан искључиво члановима сајта. Дакле, да би неко могао да чита сајт, да га претражује у потпуности МОРА да буде члан сајта и буде пријављен.

Такође, овом приликом поздрављам и оне који ће брже-боље да скриншатују детаље са форума и да без икакве сарадње са мном, шаљу скринове којекуде, да слободно наставе свој прљави посао.

Ово би био мој последњи покушај да видимо да ли смо у стању да се носимо са искушењима које нам ово доба нуди или да будемо осуђени да нам "мисију" на интернету воде разни расколници, бивши и лажни свештеници, јеретици итд... док ћемо ми да ћутимо и између себе се сатиремо.

Молим вас да се СТРОГО држите ПРАВИЛНИКА сајта и да сваки непримерени садржај пријавите администрацији.

Ваш у Господу,

Иван

Подели на овим сајтовима

On 29. 12. 2020. at 17:36, Иван Ц. рече

Дакле, да би неко могао да чита сајт, да га претражује у потпуности МОРА да буде члан сајта и буде пријављен.

Expand  

Како да се пријавимо? Мислим, овако како и јесмо?

Подели на овим сајтовима

On 29. 12. 2020. at 17:36, Иван Ц. рече

Дакле, да би неко могао да чита сајт, да га претражује у потпуности МОРА да буде члан сајта и буде пријављен.

Expand  

Ali ovde na naslovnoj foruma kaze da su tu i gosti. Molim, prover`te koja vrata su ostala otvorena.

...

Clip_10.thumb.jpg.7a447d25bdb0765b60d28b8415ddde46.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Надам се да ће заборавити скриншотовање са злом намером.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

@obi-wan Гости могу само да читају насловну страницу. Не могу да буду на форуму. Немају приступ.

Подели на овим сајтовима

On 30. 12. 2020. at 19:29, Поуке.орг инфо рече

@obi-wan Гости могу само да читају насловну страницу. Не могу да буду на форуму. Немају приступ.

Expand  

Aha, sad kapiram. :skidamkapu:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 31. 12. 2020. at 15:21, Родољуб Лазић рече

Ово је, како капирам, корона-журка. 

Expand  

Gde će jadnije nego da za novaka budeš na forumu? :)))

Подели на овим сајтовима

Ja moram nesto da pitam.
Znam da me bije glas da sam svadjalaica, tvrdoglav i provokator ali molim da se ovo moje pitanje ne protumaci ni najmanje zlonamerno.

Zbog cega SPC ne finansira rad foruma pa mora stalno da se traze dodatna sredstva?

Razlog sto postavljam ovo pitanje, je sto je prema mom licnom utisku, ZRU vise izmisionario pravoslavlje nego bilo koja druga aktivnost SPC. Da je pameti, vase crkvene staresine bi trebalo da dosta energije preusmere na ovaj forum a sto se finansija tice, scestan sam da ovaj forum saljak na skupom motoru, ali da se ne lazemo to je nesto sto bi SPC mogla da podrzi finansijski a da i ne primeti trosak. Da ne pricam sad o tome da i crkva treba da prati covekov razvoj i da paralelno nudi svoje sadrzaje prateci razvoj tehnologije. 

Ako uvredih, izvinte. Ako sam  u zabludi, objasnite. Ako sam u pravu odgovorite. 

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

On 31. 12. 2020. at 15:31, cloudking рече

Znam da me bije glas da sam svadjalaica, tvrdoglav i provokator ali molim da se ovo moje pitanje ne protumaci ni najmanje zlonamerno.

Expand  

Ako uvredih, izvinte. Ako sam  u zabludi, objasnite. Ako sam u pravu odgovorite. 

Expand  

Да ти ниси прележао корону, а? :drugarstvo:

Нешто си ми другачији, нешто се десило с тобом...

Подели на овим сајтовима

Ja moram nesto da pitam.

Zbog cega SPC ne finansira rad foruma pa mora stalno da se traze dodatna sredstva?

Razlog sto postavljam ovo pitanje, je sto je prema mom licnom utisku, ZRU vise izmisionario pravoslavlje nego bilo koja druga aktivnost SPC. Da je pameti, vase crkvene staresine bi trebalo da dosta energije preusmere na ovaj forum a sto se finansija tice, scestan sam da ovaj forum saljak na skupom motoru, ali da se ne lazemo to je nesto sto bi SPC mogla da podrzi finansijski a da i ne primeti trosak. Da ne pricam sad o tome da i crkva treba da prati covekov razvoj i da paralelno nudi svoje sadrzaje prateci razvoj tehnologije. 

Expand  

Nisi jedini koji se pita u vezi ovoga. 

Međutim snaga pouka je bila u mogućnosti da se vodi diskusija slobodno, i to do te mjere da je rad samih episkopa bio žestoko kritikovan, a to mnogim arhijerejima ne paše. Ne paše im ni to koje se ideje, i stavovi tolerišu, na forumu. Samo neke od nijh da pitaš forum treba baciti na smetljištš jer afirmiše teoriju evolucije i slično. 

Kada bi forum bio finansiran od strane SPC onda bi bio strogo kontrolisan šta se na njemu piše, ato bi onda ubilo forum kakav svi znamo i cijenimo. 

Šta je tu je sredstva kako se nađu od ovih ili onih ali finansijsku podršku od SPC je za sad nemoguće dobiti. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...