Jump to content

Poštuj vlast

Оцени ову тему

Препоручена порука

3 hours ago, Ćiriličar said:

Trebamo se, ko može, moliti i za neprijatelje, kamoli ne i za našu vlast. Ali je treba rušiti uvek onda kada ne služi narodu. Ne rušiti je nasilnim putem kako se ne bi se izazvala šteta i stradanje, nego mirnim putem.

Али на који начин и са којим правом 3% народа себе назива народом у целини и сматра да је њихов политички избор битнији од политичког избора осталих 97%?

Мислим, да ли смо свесни да је чак и онај бунтовни део народа, који је способан да на улици изазове неке промене, заинтересованији да демолира стадион и уђе у сукоб са полицијом на утакмици Црвене Звезде и Партизана, него да протестује са Обрадовићем, Ногом или Заветницима око одбране Косова?

Мислим... не кажем да поменута екипа јесте или није у праву, али ако говоримо о народу и позивамо се на народ, да ли стварно мислимо на народ, или мислимо на мене и мојих пет страначких другова?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Тражитељ рече

Али на који начин и са којим правом 3% народа себе назива народом у целини

Kad si sproveo istraživanje? Kojim metodama i na koliko uzoraka? Ajde nabaci nam podatke sve sa dijagramom...ili da tražimo na Informeru?

Подели на овим сајтовима

Дружење искључиво са истомишљеницима на интернету може човека да доведе у гадан поремећај перцепције. Ми овде говоримо о вишемилионском бирачком телу, а човек индивидуално не може да буде свестан више од стотинак људи. Ако се при том ограничи само на оне који мисле исто или слично као и он, осуђен је на много гору патњу него онај ко у старту посматра ситуацију каква јесте, јер ће га у тај моменат довести болно отрежњење са мамурлуком.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Тражитељ рече

Дружење искључиво са истомишљеницима на интернету може човека да доведе у гадан поремећај перцепције. Ми овде говоримо о вишемилионском бирачком телу, а човек индивидуално не може да буде свестан више од стотинак људи. Ако се при том ограничи само на оне који мисле исто или слично као и он, осуђен је на много гору патњу него онај ко у старту посматра ситуацију каква јесте, јер ће га у тај моменат довести болно отрежњење са мамурлуком.

Ja te pitam odakle ti znaš koliko ljudi nije za SNS, a ti mlatiš neke pomisaone budalaštine koga nikog ne zanimaju. Ako se uključiš u diskusiju/polemiku onda iznosi argumente, ne zanima nikoga tvoj pomisaoni sklop. Kad bi svi ljudi iznosili šta im u glavu dolazi gde bi nam kraj bio.

Kakvo, jadan, stradanje, kakva bolna otrežnjenje. Što bi neko strada ako ne misli k'o ti ili Vučić? Ili će svima biti zapaljene kuće k'o onom predsedniku sindikata ili novinaru u Grockoj? O čemu pričaš?

Подели на овим сајтовима

11 hours ago, Тражитељ said:

Али на који начин и са којим правом 3% народа себе назива народом у целини и сматра да је њихов политички избор битнији од политичког избора осталих 97%?

На задњим републичким изборима 2016. изашло је око 57% уписаних бирача. Од тих изашлих, њих 48% је гласало за СНС.

Или у преводу, око 27% грађана Србије са правом гласа је гласало за СНС.

А то није баш 97%.

Подели на овим сајтовима

17 hours ago, Ćiriličar said:

Ja te pitam odakle ti znaš koliko ljudi nije za SNS, a ti mlatiš neke pomisaone budalaštine koga nikog ne zanimaju. Ako se uključiš u diskusiju/polemiku onda iznosi argumente, ne zanima nikoga tvoj pomisaoni sklop. Kad bi svi ljudi iznosili šta im u glavu dolazi gde bi nam kraj bio.

Kakvo, jadan, stradanje, kakva bolna otrežnjenje. Što bi neko strada ako ne misli k'o ti ili Vučić? Ili će svima biti zapaljene kuće k'o onom predsedniku sindikata ili novinaru u Grockoj? O čemu pričaš?

Не говорим о томе ко није за СНС, него о једном прилично несмотреном излетању где си ти, на пример, на корак од тога да мене прогласиш за СНС (ако већ ниси), а ја спадам у оних 50% који нису изашли на изборе и који нису гласали за СНС чак ни онда кад се рушио ДС, а многи овде који су данас против СНС јесу.

Под "болно отрежњење" мислим на то да стичем утисак да имаш илузије о народу и да не узимаш у обзир да су српски народ и "они други" и колико их има и да је у Србији већи део народа заинтересован за утакмицу Црвене Звезде и Партизана, него да подржи било коју од не-СНС политичких опција. Народ није заинтересован, опет 50% неће изаћи да гласа (али не због тога што их Ђилас или Обрадовић на то позивају), а од оних других 50% који имају активан политички став, око половине ће гласати за СНС. То је отрежњење на које сам мислио, какво црно паљење кућа...

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, GeniusAtWork said:

На задњим републичким изборима 2016. изашло је око 57% уписаних бирача. Од тих изашлих, њих 48% је гласало за СНС.

Или у преводу, око 27% грађана Србије са правом гласа је гласало за СНС.

А то није баш 97%.

Претпостављам да немамо спор око тога да оних 50% који не изађу на изборе, исто тако нису ни за опозицију као што нису за СНС?

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Ćiriličar рече

sapienti sat ili ti watch

ili ti ....

toliko o tome!

ovo je stav koji ce nadam se odvuci mnoge glasace SNS/a od glasanja za iste

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

ovako nesto je i Djuka (kafa) zborio u nekom svom besedovanju (van parla menta) a sam je ultranacionalno naprzen i ....da ne sirim, video sam ga uzivo i video sam neke njegove reakcije...

a povodom ovoga....mazanje i muljanje

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Драшко рече

sapienti sat ili ti watch

ili ti ....

toliko o tome!

ovo je stav koji ce nadam se odvuci mnoge glasace SNS/a od glasanja za iste

Замисли да Бењамин Натанјаху каже: "Јерусали ће бити главни град независне палестинске државе. Не зато што ја то желим, али зато јер смо ми, Јевреји, томе криви, будући неодговни (јер нисмо слушали мене)".

Каква дрскост...да не користимо ружније речи.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Ćiriličar рече

Замисли да Бењамин Натанјаху каже: "Јерусали ће бити главни град независне палестинске државе.

Golda Meir bi se digla iz groba i zadavila ga na sred Tel Aviv/a

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Молим да се наслов теме промени на...Уважавај власт. Уважавати се морамо, поштовање се заслужује . :D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Рапсоди рече

Молим да се наслов теме промени на...Уважавај власт. Уважавати се морамо, поштовање се заслужује . :D

Шта`ш кад неки порасли на Црквеном календару, тамо нашли Божије и Црквене заповести.:0205_whistling:

Него,

3. каже - свештена лица треба поштовати.

5. каже - молити се Богу за оне који су на власти.

Дедер да почнемо...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...