Jump to content

(VIDEO)ĆIRILICA - Vlast Crne Gore otima imovinu SPC sramnim aktom

Оцени ову тему

Препоручена порука

Primetio sam da Džomić pominje Sem Brunbeka skoro kao nekog mirotvorca, bez objašnjenja oko njegove uloge u ukrajinskom raskolu. Da ne paranoišem, aki ne sviđa mi se ta ideja da sarađujemo sa bilo kim, samo ako je to naizgled u neku našu trenutnu korist. 

Možda nema zle namere, ali Džomić je morao da objasni ko je taj gospodin, kad ga je već pomenuo.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Види можда је тако, али не због цензуре админа, него због недостатка аргумената.Ја се са људима који другачије мисле срећем сваког дана, они су постали аутистични немају шта да кажу или лажу.

Нажалост је тако, ја сам увек спреман на разговор, покушао сам као и многи и са Рилетом али у недостатку аргумената и у надоласку времена то је све немогућије и своди се на врјеђање и етикетирање.

Он је само пример, то се запатило, али ја верујем да ће се сви морати вратити у једну свету и саборну комуникацију.

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Није у питању недостатак аргумената него недостатак времена и воље за надгорњавањем са човеком који има опсесивну потребу да поклопи и понизи свакога ко не дели исто мишљење са њим. Ево, данас слави крсну славу, и опет мора да се убаци на форум. Као да је овде на радном задатаку. А, вероватно и јесте кад је спреман да толико времена утроши на писање оноликих текстова. 

Да се разумемо, немам ништа против да људи износе различита мишљења али то буде дијалог који доликује људима цркве. Пошто дијалог на овом форуму већ дуже времена није такав многи су се повукли са њега. За ово добар део одговорности сноси и администрација форума. Некако сте постали сами себи довољни. Ово је на жалост тренд који је прилично модеран у последње време у нашој црквеној реалности. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, лала из банат рече

Ево, данас слави крсну славу, и опет мора да се убаци на форум.

Ми смо синоћ прославили, да те обавестим. Овде имамо јако мали број гостију, а у Смедереву смо славили по 3 дана јер је било преко 100 гхостију и имали смо шведски сто. Од јутрос радим, а форум имам стално укључен. Мој посао је везан за компјутер (пишем, преводим) а седим и кад сликам (сада баш радим један портрет; пре сат сазнах да је Ашковић на ПБФ предложио већу да ја урадим поклон портрет за једног човека коме би да се захвале. Пријатно ме је изненадио, а Ашка знам из студентских дана, уметник, појац.). Е сада, ако имаш нешто против што радим на дан славе, то ти види са неком задушном бабом, па да ти каже шта се ваља...

пре 8 минута, лала из банат рече

За ово добар део одговорности сноси и администрација форума. Некако сте постали сами себи довољни.

Идентично спиновање имам и на ФБ, где "доброжелатељи" узму да вређају моје фанове са: "заслепљени секташи" и сл. Да те обавестим да вам то овде није прошло. Ја се поџапам и са администраторима, али идемо даље јер је један циљ, а то је спашавање јединства СПЦ. Ни оно што Ћирилко рече није сасвим тачно, јер ви имате пророка каквог сте заслужили. Да вас кара грубим речима, јер на фино нисте научили. Довољно је видети Крститеља и Исуса који су се у комуницирању разликовали. Неће Патријарх причати као ја, нити ја као он. Амфилохије је покушао да угаси или потчини Поуке и није успео. Редно би било - како је овде 80% црногорских тема - да завуче руку у џеп и плати за овај сајт, иако он није васељенски као Светигора!     

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Вукашин рече

Najverovatnije je ovaj zakon donet, ako ne po naredbi, onda po blagoslovu tog Braunbeka i krugova kojima pripada.

Наравно.

Подели на овим сајтовима

@лала из банат Дијалог на овом форуму је и сада и раније био као и на другим форумима - с времена на време веома непријатан. И раније је било жестоких свађа, оптужби, прозивања и позивања да се неко банује. Кад схватим да сам почео да цитирам делове туђих постова и да одговарам на њих, или кад почнем да се пецам на туђе прозивке, ја се повучем. Али, форум је форум. Свашта можеш чути и увек је ту био неко ко доминира на одређеним темама, барем на оним које посећујем.

Ту сам да поделим и проверим своје страхове или наде. Један дан једно, дуги дан друго. Ако приметите да се бесциљно расправљам, молим вас да ме опоменете, можда је време да се повучем.

Измењено од logdanov
Подели на овим сајтовима

Управо сада, logdanov рече

Ту сам да поделим и проверим своје страхове или наде. Један дан једно, дуги дан друго.

Амин!

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, RYLAH рече

@Поуке Орг Ајд ми реци сад да ни ово ниси видео. Од речи до речи клевете, увреде и отворене лажи. 

Овако се стално обраћа, па кад добије по носу пријављује и кука, да бисте бановали некога код кога не пролазе ни лажи ни псовање.

Или средите ову канализацију од човека коме ни лажи ни псовке ни увреде нису стране, или немојте ни мене опомињете кад крене овако да терорише и лаже, само зато што је довољно покварен да ме пријави код вас кад добије адекватан одговор. 

Не читају администратори све шта неко напише овде... слободно пријави све шта сматраш да није у реду.

Уз то, што се нас тиче, најбоље је и да не разговарате. Тада би завладао мир на форуму

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Поуке.орг инфо рече

Уз то, што се нас тиче, најбоље је и да не разговарате. Тада би завладао мир на форуму

Боље да им доделиш једног специјалног модератора који би дежурао само на темама где се закаче.

Предлажем @Миле Бајшев дању а @Ronald ноћу јер мислим да само један не био могао да постигне... :) 

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Ćiriličar рече

Да не цитирам целу поруку...

Што се мене лично тиче, нема ничег личног. Колико год можда изгледало да је тако.

Кад је кренула прича око овог монструма од закона у ЦГ, тад смо дошли у сукоб. До тад сам неке његове текстове читао, неке сам прескакао, и то је то. После је почео да пише искључиво о овим клановским борбама у СПЦ, и то ме није интересовало, једноставно нисам ни учествовао на тим темама нит сам и читао те текстове. Међутим, кад је почео да помиње да неко доле, у ЦГ, на КиМ и у РС спрема раскол, ту смо се прво покачили. Истеривао сам га на чистину око те приче данима, избегавао је одговор, све док ми није признао да нема ни сазнања ни доказе да неко ради на расколу, посебно не да на расколу ради годинама, него да то пише "превентиве ради". И тад сам мислио да се у тим клановским борбама унутар Цркве у којима несумњиво учествује превише занео па почео да у тим глупостима помиње тако озбиљне, смртно озбиљне ствари, као што је то да неко припрема раскол, и то ни мање ни више него годинама. Нешто сам одбијао на лични сукоб који он има са Митрополитом и не интересује ме да узме да вређа било кога, али не таквим причама.

Али онда кренула прича око овог закона у ЦГ. Почео је да прича како је то глупост, како то никад неће да се усвоји, како су то само спинови Митрополита и Ђукановића, итд. Кад сам написао да би усвајање закона са собом донело и велики потенцијал за сукобе, почео да вређа да "ми" имамо жељу да се народ доле закрви, али да "они" то неће да нам дозволе. Написао сам и краћу анализу првог предлога закона, укратко сам написао шта је све ту штетно, нема шта ми није рекао. Онда је почео да ме трпа у неакве групације, да стандардно вређа, дели дијагнозе, неретко и псује, и да ради све што може да обезвреди причу око оваквог једног монструма од закона. Кад сам мало боље пропратио све што је причао, кад и како је причао, све се у длаку поклапало са причама које су о томе закону ишле из Црне Горе. Али апсолутно ниједан зарез им није другачији. Могао си и сам да приметиш, пошто контам да трезвено пратиш форум, колико му се прича мењала у међувремену (дао сам јучеи краћу генезу како се та прича одвијала), али је увек била режимска, и пацификаторска. И сад је пацификаторска. Прича оне спинове режима одоздо којима се редовно слуђује народ са једне стране, и са друге стране увек и на сваком месту ниподаштава страхове да ће усвајање овог закона да буде увод у отимачину црквене имовине. Много је подударања и случајности у свему томе да би постојала случајност.

Што се самог начина опхођења тиче, видиш и сам како се опходим према осталима, свеједно је да ли мисле исто као ја или не. Имао сам и раније расправе са неистомишљеницима, и никад нису овако изгледале (не знам колико дуго пратиш форум, али ако си дуже ту, знаћеш). Овакав начин опхођења није дошао са моје стране, али не може ни да остане без одговора кад ти неко лепи дијагнозе, лаже отворено, вређа те, пришива ти свашта, и сваки пут све веће болештине (ево сад последње што је било је да сам писао да Патријарх има ванбрачну децу). Неке од његових ботова који су ме исто опседали по темама сам једноставно искључио из комуникације. Да је до нечега другог, и њега бих одавно, само да приче које пласира (ове везане за раскол и за закон у ЦГ, заболе ме за деценијска ћерања владика у СПЦ) нису толико штетне.

Што се "пророштва" тиче... Чим је кренуо са првим текстовима око стања у Цркви сам написао да се појавио црквени Шешељ, пошто смо до тад имали све остало. Има инофмрације које се јавно пласирају преко њега. А има и другу фору - мења причу у складу са сиутацијом па онда све који не памте или не прате тако темељно убеђује да му је то била прича од почетка и љути се и вређа те кад му кажеш да лаже. Није никакав пророк, није чак ни "пророк", само зна пар фора које прода тамо где му прођу.

Где му не прођу има друге методе - вређање, лагање, јури те по темама и малтретира, помиње те стално и вређа и лаже о теби без цитирања (покушао сам да га кулирам пар дана, али ми то манијачко прогањање није дозволило), а кад ништа од тога не упали, онда те пријављује администрацији кад добије одговор какав заслужује. Та поквареност му је већ прошла са неким људима, који су због тога што су му одговарали како је заслужио или попили бан или су стављени на одобравање након његове пријаве.

Извини ако је предуг одговор, али и твоје је питање било предуго :) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Није у питању недостатак аргумената него недостатак времена и воље за надгорњавањем са човеком који има опсесивну потребу да поклопи и понизи свакога ко не дели исто мишљење са њим. Ево, данас слави крсну славу, и опет мора да се убаци на форум. Као да је овде на радном задатаку. А, вероватно и јесте кад је спреман да толико времена утроши на писање оноликих текстова. 
Да се разумемо, немам ништа против да људи износе различита мишљења али то буде дијалог који доликује људима цркве. Пошто дијалог на овом форуму већ дуже времена није такав многи су се повукли са њега. За ово добар део одговорности сноси и администрација форума. Некако сте постали сами себи довољни. Ово је на жалост тренд који је прилично модеран у последње време у нашој црквеној реалности. 
Добро све је то начелно ок, има ли неки против аргумент за тезе о припреми раскола које се овде износе, а и ја их заступам пошто то логика налаже.
Можете ли начелно да изнесете било какву другу причу која пије воду и има макар минимално логичко поклапање па да се и ми - Ваша браћа просвјетлимо.

Услов је да та прича садржи актере и догађаје о којима говоримо.
Геополитику, Вартоломеја, Украјину, Русе, Грке, подјеле међу Србија, устав, "устав" у Америци, ПБФ, ЦГ.

Ево и да Вас замолим.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Zoran Đurović рече

Ми смо синоћ прославили, да те обавестим. Овде имамо јако мали број гостију, а у Смедереву смо славили по 3 дана јер је било преко 100 гхостију и имали смо шведски сто. Од јутрос радим, а форум имам стално укључен. Мој посао је везан за компјутер (пишем, преводим) а седим и кад сликам (сада баш радим један портрет; пре сат сазнах да је Ашковић на ПБФ предложио већу да ја урадим поклон портрет за једног човека коме би да се захвале. Пријатно ме је изненадио, а Ашка знам из студентских дана, уметник, појац.). Е сада, ако имаш нешто против што радим на дан славе, то ти види са неком задушном бабом, па да ти каже шта се ваља...

Идентично спиновање имам и на ФБ, где "доброжелатељи" узму да вређају моје фанове са: "заслепљени секташи" и сл. Да те обавестим да вам то овде није прошло. Ја се поџапам и са администраторима, али идемо даље јер је један циљ, а то је спашавање јединства СПЦ. Ни оно што Ћирилко рече није сасвим тачно, јер ви имате пророка каквог сте заслужили. Да вас кара грубим речима, јер на фино нисте научили. Довољно је видети Крститеља и Исуса који су се у комуницирању разликовали. Неће Патријарх причати као ја, нити ја као он. Амфилохије је покушао да угаси или потчини Поуке и није успео. Редно би било - како је овде 80% црногорских тема - да завуче руку у џеп и плати за овај сајт, иако он није васељенски као Светигора!     

Немам ништа против што радите на дан славе, не функционишем ја на том нивоу. Никада Вас нисам вређао нити ћу, то не подносим и на то покушавам све време да Вам скренем пажњу, Вама, Вашем фан клубу и администрацији овог форума. 

Што се пророштва тиче, далеко сте Ви од тога, превише сте острашћени, а Дух који кроз пророке говори није такав. 

Подели на овим сајтовима

Невесиње 02/01/2020 at 15:29
up.png 5
down.png 0

Ој Цетиње Цетиње
Поздравља те Невесиње

Скидај губу дукљашку
Поган турску и усташку

Но се врћи браћи својој
Вавијек српској и православној

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Добро све је то начелно ок, има ли неки против аргумент за тезе о припреми раскола које се овде износе, а и ја их заступам пошто то логика налаже.
Можете ли начелно да изнесете било какву другу причу која пије воду и има макар минимално логичко поклапање па да се и ми - Ваша браћа просвјетлимо.

Услов је да та прича садржи актере и догађаје о којима говоримо.
Геополитику, Вартоломеја, Украјину, Русе, Грке, подјеле међу Србија, устав, "устав" у Америци, ПБФ, ЦГ.

Ево и да Вас замолим.

Ствар је јасна. Амфилохије не сме да иде ни на аутокефалију ни на аутономију, јер за то нема подршку Јоаникија и српског народа. Да он сам као неки дон Кихот иде у ту причу око аутокефалије било би равно његовом личном самоубиству и он не сме да иде тако далеко. Није он луд чак и кад је прорачунат. Дакле Амфилохије не сме и неће тражити аутокефалију од Цариграда. То је јасно као дан. Без обзира шта он сам жели. Нека жели шта хоће. Такође тешко да сме да тражи ни аутономију од Београда, јер у овом тренутку то би се схватило у народу као издаја. Нису Срби у Црној Гори неки људи који би то њему сад прогутали. Мислим да то не би прихватио ни Јоаникије, без обзира на све притиске на њега, нити би српски народ то толерисао. Ни свештенство није за то јер зна да би их народ живе запалио. Браунбек је био у Подгорици а Амфилохије је причао и са америчком амбасадорком. Сви су после састанка били задовољни. Зар је то чудно? Али на састанцима нису били владика Јоаникије и Дака Давидовић тако да то нема никакву тежину. Нећу да се излећем са сигурним закључцима али све мирише на ултиматум Амфилохију од стране Америке али и Енглеза. Или ћете да идете бар на аутономију или пуштамо са ланца пса званог Мило на СПЦ. Пас је преко закона одвезан са ланца али се држи и даље на ланцу од стране запада. Сад се чека одговор Амфилохија. Да ли ће пристати на аутономију те тзв. Самосталне Црногорске Митрополије или не. Ако пристане, Мило неће покушати преузимати храмове. Бар за сада. Зато Амфилохије и кука пре неки дан кад је рекао - "Из Владе Црне Горе нас убеђују да неће да нам одузимају храмове, али, шта ће бити ако дође нека друга власт у Црној Гори. Они ће нам можда одузети". Ако Амфилохије не пристане ни на аутономију, а не семе пристати иако је лично јасно за то, креће сукоб. Сад нека цетињски попови аутономаши из врха Митрополије, ти црногорствујући дугогодишљи пријатељи Мила Ђукановића, нека држе гаће. Нема више црвених телефона са дон Милом, нема више тајних мејлова са врхом ДПС-а, нема више незваничних састанака са врхом режима и двоструке игре. Сад ће морати да се определе. Или Мило или планина и герила. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Неко тамо рече

Без обзира шта он сам жели. Нека жели шта хоће.

Али одакле то да он тражи аутономију, побогу? Ако оставимо по страни приче једног тровача (који је и сам признао да нема апсоутно никаквих конкретних сазнања нити доказа да неко спрема  расцеп), какви су докази за то? 

Све што постоји су лабаве индиције, које могу свуда и свакоме да се нађу, и које смо све већ претресли овде на форуму. 

Одакле више иде та прича да неко има жељу да прави раскол? Којим је конкретним потезима та жеља манифестована, ако ставимо по страни оно опсесивно хватање за реч, за које смо показали колико се лако окрене и ка другој страни, само кад је неко довољно бзобразан.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...