Jump to content

Poštuj vlast

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, Mardarije рече

moliti se za njihovo pokajanje i preumljenje jel?  velika je vera tvoja brate Janko :D 

Знаш како, рачунам да помогнем љубитељима лика и дела АВ овде на форуму - Дејану, Милану Николићу и осталима.

Нећу улазити у њихове мотиве, али ја имам своје. Рече Бог нешто монаху на питање - што нам даде оваквог цара. Треба заслужити бољег, а то САМО кукањем и виком неће ићи, већ ако "гласом својим ка Господу завапих". Заиста мислим да горег није било, али да смо и ми превазишли себе. Владика Николај кад би сад устао, видео би да је све што је писао у Небеској Литургији трипут надмашено. Истинито је заиста да сваки народ има управо онакву власт какву заслужује. У тај концепт се уклапају и поштоваоци и противници садашње власти. Први су убеђени да овај најбоље чини - па је заиста по њиховој мери. Други се не могу помирити с тим да нема довољно људи који би желели да мењају власт - што опет значи да и из њиховог негативистичког угла теза стоји.

Остаје само једно што (ни)је СВОЈЕВРСНА револуција (а коју су Срби најчешће прескакали радије се хватајући пушке, мача ил` корбача): 

"Господи возвах к Тебје, услиши мја,

услиши мја Господи.

Вонми гласу мољенија мојего,

вњегда возвати ми к Тебје.

Услиши мја Господи.

Да исправитсја молитва моја

јако кадило пред Тобоју,

воздјејаније руку мојеју

жертва вечерња.

Услиши мја, Господи..."

Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј слугу твога Александра и све који су са њиме. 

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Цитат

- Svako vreme i svako drustvo se odslikava na zivot Crkve. I u vremenima koja nisu ateisticka i materijalisticka, neminovno ima teskoca. Isus Hristos kaze: "Podajte caru carevo, a Bozje Bogu". Bog nikada nije trazio ono sto pripada caru, tj. ovom svetu i ovozemaljskim vlastima, ali vlasti ovoga sveta uvek su zelele ono sto pripada Bogu da damo njima, barem delimicno. Tako je bilo i u vreme Vizantije i u doba nemanjicko, i u svako doba. Nasa je duznost da znamo gde je ta granica izmedju "caru carevo" i "Bozje Bogu". I da to odrzimo. Znate, i u vreme vlasti koja nije neprijateljski raspolozena prema Crkvi moramo ocekivati da ce biti toga trazenja vise nego sto pripada "caru carevo", a da ne govorimo o doba materijalisticki orijentisane i ateisticke vlasti koja je motrila na svako krstenje i vencanje u crkvi, na svaku slavsku svecu u domu, na svaki krst nad grobom. Ali, i za to nas je Hristos unapred opomenuo: "Mene su gonili i vas ce goniti. Ko hoce da ide za mnom neka uzme krst svoj". Nema druge. Mnogo napora treba da se Crkva duhovno i materijalno oporavi.

WWW.MANASTIR-LEPAVINA.ORG

Portal duhovnih pouka i besjeda, MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Креирај ново...