Jump to content

Poštuj vlast

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 27 минута, Дејан рече

Подсећаш ме на комшилук од пре двадесет година, деценијске пензионере, који данас нису међу нама, радничка каса, која се скупи испред зграде па прича шта је КПЈ требала а није требала да уради.

Та празна прича која код човека буди емоцију битности је врло јака.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Иван ♪♫ рече

Onda i vlast da postuje 10 zapovesti i 2 vrhovne.

До нас је да ми држимо заповести, а не да то тражимо од других, нарочито не од секуларне (безбожне) власти. 

Свети списи тачно упућују на то како делујемо када је власт по вољи Бога, а како кад је по Божјем допуштењу.

Подели на овим сајтовима

Dejane,

Ponašaš se kao intelektani som u bermudama. Kad pričaš sa ljudima iznesi argument na temu ili ćuti. Uzgred, imaš "Marić-sindrom", podmuklo, provokativno "udaraš sa strane", bez ikavih argumentata.

Ti si stručnjak za politikologiju i ekonomiju, onoliko koliko ti komentari govore. Pa kad nemaš ništa da kažeš, kao intelektalna somina, sve u bermudama, onda kreneš na to, na koga te sagovornik podseća....tobož, bermude su u trendu, a ko ih ne nosi on je zastareo. Aj, aj, aj...administratore pravoslavnog foruma. Još samo da me počneš učiti i pravoslavlju, odmah bermude natičem.

Vučić je profi manipulator, a ti si profi provokator. Niti je on za vlast u Srbiji niti si ti za admina na pravoslavnom forumu.

Ne odričeš valda i meni pravo da i ti mene na nekog "podsećaš"? Ili je to razervisano za tebe?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ćiriličar рече

Dejane,Ponašaš se kao intelektani som u bermudama.

Хахаха,падох са столице...:smeh1:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Ćiriličar рече

Dejane,

Ponašaš se kao intelektani som u bermudama. Kad pričaš sa ljudima iznesi argument na temu ili ćuti. Uzgred, imaš "Marić-sindrom", podmuklo, provokativno "udaraš sa strane", bez ikavih argumentata.

Ti si stručnjak za politikologiju i ekonomiju, onoliko koliko ti komentari govore. Pa kad nemaš ništa da kažeš, kao intelektalna somina, sve u bermudama, onda kreneš na to, na koga te sagovornik podseća....tobož, bermude su u trendu, a ko ih ne nosi on je zastareo. Aj, aj, aj...administratore pravoslavnog foruma. Još samo da me počneš učiti i pravoslavlju, odmah bermude natičem.

Vučić je profi manipulator, a ti si profi provokator. Niti je on za vlast u Srbiji niti si ti za admina na pravoslavnom forumu.

Ne odričeš valda i meni pravo da i ti mene na nekog "podsećaš"? Ili je to razervisano za tebe?

Ме одричем ти ја ништа.

Само ти пиши. 

Подели на овим сајтовима

Ко је читао Патријарха за Ускрс рекао је да је однос са властима добар, док  ... не ударе на основе Цркве. И онда је навео из дела Апостолских како су апостоли реаговали када је дара прешла меру, да су тражили заштиту својих права и устали отврено против власти.

Ево видимо да ће за 1 мај да отпусте кајасе јер народу је преко главе третирања као стоке, лажне струке, а то није било за Васкрс могуће. 

Такође видим да Владика Иринеј бачки окупио екипу  теолога као Д. Мачковић и његови попови, која  је кренула да указује на ненормалне појаве у овој пандемији, на ширење унијаћења причешћем кропљењем,  и на то да се претрало са мржњом према Цркви. Значи, на неки начин пукла је тиква у односу са влашћу, тј Др Кон и та мрачна екипа су прешли црвену линију.

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Ćiriličar said:

Dejane,

Шта се свађаш са модератором, ти би био 100 пута гори то сам сигуран, екстра је пушта да пишемо и не брише, иако мисли да смо поремећени јер убијамо људе причешћујући се из једне кашике  и антиекуменци смо и антиунијати не волимо РК. То је ипак смирење које треба поштовати.

Једини је провбелм што нема опција да се не појављују његове поруке јер је модератор, али мени је он ОК.

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

On 4/28/2020 at 10:10 PM, Натан said:

До нас је да ми држимо заповести, а не да то тражимо од других, нарочито не од секуларне (безбожне) власти. 

Po toj logici, sto su apostoli uopste propovedali? Nije nase da teramo druge, ali jeste nase da pozivamo. Ne nirvana ravnodusnosti, vec oganj revnosti. Ne bi bilo ni dobro drugacije, ako pogledas sta pise u zapovestima. I zasto bi ocekivanje bilo drugacije u vecinski pravoslavnoj zemlji

On 4/28/2020 at 10:10 PM, Натан said:

Свети списи тачно упућују на то како делујемо када је власт по вољи Бога, а како кад је по Божјем допуштењу.

Kako?

Подели на овим сајтовима

On 29.4.2020. at 10:38, gavrosaurus рече

image.png.57d555486fc77d6be234df38c21a746f.png

Лупање у 20:05 је акција која је организована од стране опозиције. Не може Црква да учествује у томе. Овај човек не зна шта говори.

Не кажем да људи који лупају у шерпе по аутоматизму подржавају опозицију него су просто незадовољни овом катастрофалном влашћу па им је то начин да незадовољство искажу.

Поента је да је то политичка акција и црквена звона за то не звоне.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Иван ♪♫ рече

Po toj logici, sto su apostoli uopste propovedali? Nije nase da teramo druge, ali jeste nase da pozivamo. Ne nirvana ravnodusnosti, vec oganj revnosti. Ne bi bilo ni dobro drugacije, ako pogledas sta pise u zapovestima. I zasto bi ocekivanje bilo drugacije u vecinski pravoslavnoj zemlji

Берђајев каже да је Толстојево учење - пасивност и непротивљење злу ближе будизму, него што има везе са Хришћанством. 

Подели на овим сајтовима

Ако их никад нисте видели како се гурају, гледајте их сад, гле, сад ће бити избори код нас у Србији. Гледајте их, кад се направе народни људи и разиђу по народу, с наученим својим улогама, као глумци кад иду на бину. Гледајте их, како, као мађионичари, праве од целе ове озбиљне земље једну позоришну бину, на којој глумирају једну невероватну комедију, у коју и све нас увлаче. Посматрајте, како цео наш живот народни постаје све комичнији, – ах не, но трагичнији, – што се више избори приближују, како губи све више своју реалност и све више се претвара у глуму. Посматрајте ове глумце, како иду из престонице у народ, и ону „господу – сељаке“, које је сирота култура једва успела да учини људима без светиње и морала, без срца и карактера, и који долазе из народа у престоницу, – посматрајте их сад приликом избора, кад излазе на зборовима пред народ и громогласно вичу: „ми смо најбољи људи у овој земљи, бирајте нас!“

Ко би од вас присутних овде, браћо, имао дрскости да каже за себе овде пред нама осталима: „ја сам најбољи човек на овоме скупу?“ Нико извесно. Међутим, наћи ће се од данас до 1. априла стотине људи у нашој отаџбини, који су далеко од тога да буду добри, а који ће за себе пред хиљаде других, без устручавања и без стида, казати: ми смо најбољи, бирајте нас! И кад ти људи, који су далеко од тога да буду добри, обману народ и дођу у парламент као „најбољи“ људи из народа, онда би било чудо, кад се храм законодавства не би обратио у трговину светињом и у мењачницу, било би чудо, кад се из тога храма не би чула блека и звекет новца. Или шта мислите? Мислите ли ви, да ови „најбољи“ људи збиља долазе с намером, да скроје најбоље законе за народ? Варате се. Они долазе не да кроје најбоље законе за народ, но да воде за себе најудеснију трговину. Или шта мислите? Мислите ли ви, да они долазе да раде за народ и говоре истину у име народа. На жалост не. Они се толико уморе и настрахују приликом избора, да им је одмор у Парламенту најмилија ствар. И они се толико наговоре лажи приликом избора, да их је стид отворити уста у Парламенту и рећи истину, јер тиме би демантовали своју изборну лаж, која им је пропутила пут до овог храма народног.

(Св. Владика Николај)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...