Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 33 минута, RYLAH рече

...

Никоме и никад овде није било ускраћено право на мишљење, није ни данас. Али оно што се овде радило нема везе са слободом мишљења.

...

Naprotiv, dva posta pre tvog citiranog posta bio je objavljen moj post u kome sam izrazio svoj negativan stav prema dvojici jerarha SPC, cak izbegavajuci da ih imenujem, na potpuno primeren i sofisticiran nacin, onako kako se na rocistu suprotna strana maze smradom ali tako da sud ne moze da kazni onog ko to radi, i taj isti post je ekspresno uklonjen, kao i desetak mojih postova i dve teme koje sam od sinoc objavio.

Moderatori mogu da pogrese, ali ovolika kolicina i kvalitet gresaka ne ostavljaju sumnju da je cilj da se prema pravoslavnim jerarsima odnosimo kao prema Sai Babama. Guru Sai Baba je bio jedan guru sa sledbenicima, a od nas se trazi da imamo po nekoliko tuceta gurua.

Ako mora da se gine, hbg, da ginemo, ali ja necu da ginem sa poklicem na usnama da je gg. Radovic "svetac koji hoda" zbog toga sto je propustio da radi ono sto mu je bila duznost. A nije mi ni deda, nijedna od moje dve pokojne babe nisu imale nista s njim.

P.S. Moj nalog na ovom forumu je banovan.

P.P.S. Ne druzim se sa fanariotima.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, RYLAH рече

И да, овај цео пост није свесност себе, ово је прелест.

:skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Pontifex Emeritus рече

Вас неколицина је од овог форума била направила секташку зборницу, у којој сте свог гуруа прогласили пророком, у којој сте вређали, исмевали и прогањали свакога ко, макар и најбирнијим речима, изнесе другачије мишљење. Секташку зборницу у којој сте најогавнијим клеветама засипали владике Српске Цркве. И сад кад вам неко каже да то више тако не може, ви, гле дрскости, оптужујете администрацију како вам гуши слободу говора? А где је одговорност за изговорено?! Где је одговорност за клевете и отров који сте месецима сејали?! Е ту одговорност ви нећете. Али ће вас она стићи, хтели или не хтели. 

Naprotiv, pop Djurovic (nikad ga nisam nazvao Avom) izneo je imenom i prezimenom obrazlozene kritike pojedinih jerarha SPC i Istambulske patrijarsije (sa kojima se ja licno slazem i vecinu stvari sam o njima isto mislio davno pre nego sto je pop Djurovic istupio u javnosti), koje ni "oklevetani" jerarsi ni bilo ko drugi ni na koji nacin nisu osporili, niti su protiv njega pokrenuli postupak zbog klevete.

Ako mora da se gine, hbg, da ginemo, ali ja necu da ginem sa poklicem na usnama da je gg. Radovic "svetac koji hoda" zbog toga sto je propustio da radi ono sto mu je bila duznost. A nije mi ni deda, nijedna od moje dve pokojne babe nisu imale nista s njim.

P.S. Moj nalog na ovom forumu je banovan.

P.P.S. Ne druzim se sa fanariotima.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, farisejski.bukvojed рече

Naprotiv, dva posta pre tvog citiranog posta bio je objavljen moj post u kome sam izrazio svoj negativan stav prema dvojici jerarha SPC, cak izbegavajuci da ih imenujem, na potpuno primeren i sofisticiran nacin, onako kako se na rocistu suprotna strana maze smradom ali tako da sud ne moze da kazni onog ko to radi, i taj isti post je ekspresno uklonjen, kao i desetak mojih postova i dve teme koje sam od sinoc objavio.

Moderatori mogu da pogrese, ali ovolika kolicina i kvalitet gresaka ne ostavljaju sumnju da je cilj da se prema pravoslavnim jerarsima odnosimo kao prema Sai Babama. Guru Sai Baba je bio jedan guru sa sledbenicima, a od nas se trazi da imamo po nekoliko tuceta gurua.

Ти беше онај неми налог чије се једино учешће на Поукама до сад сводило на то да лупа палчеве на доле неистомишљеницима? И сад неко треба да те узима за озбиљно у били чему? 

Што се гуруизма тиче, ти и теби слични сте скочили као опарени тек кад се вашем гуруу ускратила могућност да и даље трује овај форум, тако да си опет некомпетентан. Лупи палац на доле и продужи даље, ко и до сад. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Pontifex Emeritus рече

Вас неколицина је од овог форума била направила секташку зборницу, у којој сте свог гуруа прогласили пророком, у којој сте вређали, исмевали и прогањали свакога ко, макар и најбирнијим речима, изнесе другачије мишљење.

То је жива истина. Похвале администрацији што успева да поврати контролу над сајтом који је био окупиран. Предлажем, у том смислу, у да @Иван Ц.  привремено укине могућност коришћења дислајкова јер је очито да се они дуже времена злоупотребљавају као средство психолошког притиска према неистомишљеницима. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Родољуб Лазић рече

То је жива истина. Похвале администрацији што успева да поврати контролу над сајтом који је био окупиран. Предлажем, у том смислу, у да @Иван Ц.  привремено укине могућност коришћења дислајкова јер је очито да се они дуже времена злоупотребљавају као средство психолошког притиска према неистомишљеницима. 

Е мој брате са ким си се ти сложио, жалосно је то...

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Дејан рече

Али, имамо информације

Što to nije javno sa imenom i prezimenom?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Да нема Вашингтона, Берлина и Загреба, Срби би нас "појели с опанцима": Потпредседник савета тзв. ЦПЦ извређао Србију и СПЦ

Параноја у Црној Гори добија нове обрисе кроз интервју Стева Вучинића

vucinic_620x0.jpg

Потпредседник савета НВО „ЦПЦ“ Стево Вучинић, казао је у разговору за Актуелно, да Црна Гора треба да буде захвална званичном Вашингтону и Берлину на заштити од великосрпског и руског хегемонизма и Загребу који лобира за нас у ЕУ, јер би нас у противном, како је казао, ”појели с опанцима”.

Параноја у Црној Гори добија нове обрисе кроз интервју Стева Вучинића.

„Београдска штампа, за коју је својевремено војвода Гавро Вуковић тврдио да је највећа фабрика лажи на Балкану, трансформисала се у праву индустрију за ширење лажних вести. Укључени су сви почев од највиших државних адреса Србије, преко Академије наука, Цркве, научних и културних институција, скоро свих медија, па до последњег грађанина из србијанских забити. Хорски понављају неистину да су Срби у Црној Гори угрожени и да недавно усвојени Закон о слободи вере темељи правни основ да им се отиму светиње. Из повеснога искуства знамо да ће такву и сличне лажи ширити светом све док не ликвидирају црногорску државу и Србији обезбиједе излаз на Јадранско море”, казао је Вучинић за Актуелно.

Ових дана управо гледамо екстазу тога напада Србије са свиме што она јесте на нашу земљу, и то директно и фронтално. Повод томе нападу крије се у одговору на питање: Ђе је јужна граница Србије? За званични Београд, то је очито, али не и јавно декларисано, цела црногорска обала. Наравно, унутар ње, подразумева се и цела Црна Гора”, рекао је Вучинић.

Вучинић наглашава да Црна Гора као поморска држава, има геостратешки значај за континенталну Србију.

“Анексијом Црне Горе стекла би геополитички значај, који она сада нема. Дозволила би да се на црногорској обали укотве војни бродови и успоставе војне базе земаља којима су Европска Уније и НАТО непријатељски циљеви, и подупрта њиховом претећом силом Европи, стационираном, дословно у средишту континента, колосално оснажила сопствени утицај на политичке центре који о одлучују о статусу Косова и Републике Српске, на које територијално претендује. Зато директно и индиректно насрће на све црногорско, с тенденцијом да земљу уведе у хаос, чак и грађански рат, и у нередовним оконостима на власт доведе пету колону, оличену у скоро целој опозицији. Инструмент за ту операцију јој је Српска црква која вешто користи економско-социјалне проблеме земље, и подмукло, користећи се религиозном харизмом, на ноге је дигла осиромашени и прости свет против уставнога поретка. Зато за земљу и њене водеће људе и користи термине који имају изругујуће значење, повезује их с криминалом и са злочиначким организацијама, да би тај свет наоружала мржњом према сопственој земљи и властима”, казао је Вучинић.

Он констатује да нажалост, државна администрација обилује кадровима, спремним да продају услуге свакоме ко је спреман да их плати.

“Многи су најобичнији страни агенти и издајници који су се заверили против сопствене земље. Али овога пута, званични Београд и београдски попови намерили су се на црногорску власт спремну да брани суверенитет државе чланице НАТО-а која је још и под високом заштитом Сједињених Америчких Држава. У здравље званичног Вашингтона, не треба заборавити и Берлин под чијом смо монетарном заштитом и Загреба који свесрдно лобира наше интересе у ЕУ, за сада можемо да одахнемо, иначе, вели се, ‘појели би не с опанцима’. Незадовољнима преостаје да служе молебане и шетају док им не досади”, поручио је Вучинић.

(in4s.net)

https://www.novosti.rs/вести/планета.480.html:844940-Да-нема-Вашингтона-Берлина-и-Загреба-Срби-би-нас-појели-с-опанцима-Потпредседник-савета-тзв-ЦПЦ-извређао-Србију-и-СПЦ

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ćiriličar рече

Риле,

Генерализујеш једнострано и помало изокрећеш ствари. Мада се слажем да треба ред да буде, као и то да је био хаос. Али уопште се не спажем са тобом зашто је био хаос.

Но да не тупимо, додаћу још, а ти опрости, последњи кавгаџије у овим контестима сте ти и поп Ђуровић.

Додаћу, а ти опрости, вређања, омаловажавања и групне нападе затуцаних ликова који су у Ђуровића гледали као у божанство ниси трпео ти него ја и још пар ликова који смо први устали против те лудачке приче која се запатила на форуму. То је долазило до тога да је ту било псовки, прикривених претњи физичким насиљем (типа да видим дал би тако разговарао да смо уживо), свакојаким пријављивањима, јурењем по темама, лажима најгоре врсте, а не сумњам да је било покушаја активности и ван форума, с тим што ту тек могу да ми дислајкују, да будем максимално политички коректан. Нисам приметио да сам према теи или другима са којима се не слажем у нечему (а има где се ти и ја не слажемо или се нисмо слагали, што је нормално) био такав.

Тако да, без имало лоше намере, говориш о нечему што ниси искусио и што си само гледао са стране уз повремена убацивања у покушају смиривања тензије, што је увек ишло у ЕУ фазону "позиввамо обе стране да се смире". С обзиром да сам прошао нешто што сам прошао, имам пуно право да причам о томе. Не да било коме набијам на нос, али ни да дозволим тој силеџијској екипи да глуме жртве сад кад је неко коначно одлучио да закочи пљувачину и саботажу борбе за опстанак СПЦ у Црној Гори на, ни мање ни више, православном форуму.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...