Jump to content

Владика Максим за НИН: Надам се да у будућности нећемо црвенети због садашњег односа према власти

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 минута, Просечан србенда рече

Па није Црква политичка странка како неки то воле да приказују. Да је тако Таса и Амфилохије би због критиковања власти одавно летели са својих позиција, чак су и опело живим људима служили.

Pojma nemam kako se ovo uopste odnosi na ono sto sam napisao. 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Драшко рече

Ne znam sta da kazem o tom slucaju. Bog zna sta je istina.

Samo mogu da kazem da je otac Goran Arsic posteno stvorenje, licno sam ga upoznao, isao kod njega kuci sa prijateljima. Verujem da je on postupio po savesti.

Ne mogu djeca koja su zlostavljana da izglume traume, tako da je svestenik Arsic u pravu.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Avocado рече

Pojma nemam kako se ovo uopste odnosi na ono sto sam napisao. 

Хтео сам да кажем да не стоји твоје поређење у којем помињеш Малог и Вучића и онога што и како се дешава у Цркви.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Просечан србенда рече

Не разумем контекст? Кога је то наш сабор предао на распеће?

Poenta je da Sabor itekako može da pogazi istinu i pravdu. Ne piše nam to džabe u Jevanđelju. 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Poenta je da Sabor itekako može da pogazi istinu i pravdu. Ne piše nam to džabe u Jevanđelju. 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Просечан србенда рече

Хтео сам да кажем да не стоји твоје поређење у којем помињеш Малог и Вучића и онога што и како се дешава у Цркви.

Pa gore je od onog poredjenja. Jos ludje je da crkveni velikodostojnici rade nesto sto bi bilo sramota i za politicare.

Poenta poredjenja nije u tome da je Crkva isto sto i stranka nego da je besmisleno da zbog nepodobnosti nekom skidas manje bitnu funkciju a ostavis bitniju.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, feeble рече

On gledao ili cuo od Arsica? Cim se B92 nakacio na to, meni je postalo sumnjivo a i nikad nije dokazana krivica. Ko hoce da sudi, neka sudi.

Kakve veze ima ko se nakačio? To ti je kao kad na drugoj temi kažu kako jedna grupacija u 2. svetskom ratu (neću reći koja jer je Željko zapretio banovanjem :)))) nije bila zločinačka, jer to tvrde partizani. confused1 Pa može crni đavo da tvrdi, ali istina je istina.

Čuo si čoveka koji je lično razgovarao sa tom decom. Ljudi, da li ste vi svesni da ti - sada već odrasli - ljudi nikada neće moći da budu hrišćani? Oni su zauvek odurnuti od Crkve. (MIslim, ja verujem da će Bog prema njima, taman da odu i u sataniste, imati posebnog razumevanja, ali je napravljena ogromna šteta.) Kao što je odgurnuta i masa normalnog i pravdoljubivog sveta. A, situacija bi bila mnogo bolja - premda, naravno, ni tada idealna - da je Crkva lepo izašla i rekla: "Jeste, desilo se to. Zlikovac je odstranjen iz naših redova, a apelujemo na pravosudne organe da što hitnije odrade svoj deo posla". Al', nešto ne čuh ni Bulovića ni Maksima da su tada talasali. Izem ti ja takvo Hrišćanstvo. Nije nam džabe u Jevanđelju rečeno da će doći vreme da će i onaj koji nas ubije misliti da Bogu službu čini. E, tako isto i ovi naši misle da ako zataškavaju gadosti klirika štite Crkvu i Bogu službu čine. A čine upravo suprotno.

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Desiderius Erasmus рече
пре 4 часа, feeble рече

Kakve veze ima ko se nakačio? To ti je kao kad na drugoj temi kažu kako jedna grupacija u 2. svetskom ratu (neću reći koja jer je Željko zapretio banovanjem :)))) nije bila zločinačka, jer to tvrde partizani. confused1 Pa može crni đavo da tvrdi, ali istina je istina.

Zato sto je B92 jedva cekala da zapljuje po crkvi, pa sto da ne iskoriste priliku kad se pojavila i guraju kroz svoje emisije. Ja sam polazio i polazim od pretpostavke da Pahomije nije uradio to za sta ga optuzuju. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, The Godfather рече

@florenntina nije to tamo neko poslusanje, vec kadriranje, znaci - osnov za ne sprvodjenje kadrovskih odluka tj u ovom skucaju promena ne moze i ne sme biti " licno misljenje "

Nikako ti da razumes, ali da pokusam jos jednom. Crkva nije partija, nema bezpogovornog poslusanja. Bi li ti kao nadlezni episkop bezpogovorno rascinio o. Zorana ako bi dobio poslusanje iako verujes u potpunu pogresnost te odluke. Ili bi izneo svoje misljenje i trazio neko dodatno objasnjenje za takvu odluku?

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Desiderius Erasmus рече

I vladika Grigorije je pričao istu stvar: da Pahomije jeste napastvovao tu decu.

Jesi siguran u ovo? Zar nije vl. Grigorije bio u crkvenoj komisiji koja je ispitivala taj slucaj?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...