Jump to content

Владика Максим за НИН: Надам се да у будућности нећемо црвенети због садашњег односа према власти

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 27 минута, Vladan :::. рече

Ако је то тако онда на тим нивоима раскол не би решио ништа

По својој дефиницији, раскол не решава. Он убија. Само то може и ништа више - да убије.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Yorgos рече

Одличан интервју Владике Максима! Свака част!

Свака част Вучићу!

Знам и ја да ботујем

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, feeble рече

Evo ovo za ove Maksimovce, i sam veruje da ga Vucic nije smakeo sa faksa. Tako da moze taj spin da se stavi ad acta?

И шта сад ја да радим? Максим је покварен и оће да ме остави без леба! Како сад даље да наставим да браним Вучића ако га он не напада, како?!

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Desiderius Erasmus рече

Dobro, ali postoje i neka pravila institucije (BU) u kojoj radiš...

Drugo, poslušnost u Crkvi ipak nije bespogovrona. Hristos da je slušao crkvene glavare prestao bi da propoveda i leči kad su to tražili od Njega.

Ако сматраш да је то упоредиво онда већ стојиш на позицијама да је Синод сачињен од покварених људи, који иако знају да Максим чини добро, желе у томе да га спрече, јер им "одводи народ" и изазива нереде доводећи до могућности да Рим(ондашњи НАТО) поново интервенише и разори и њихову власт и државу. Колико знам Максим баш жели супротно, да удовољи садашњем Риму, иде му низ длаку. То је била суштина критике коју је Синедрион упућивао Христу. Ипак, Христос није дошао да прави или подржава расколе или да удовољава НАТО-у већ да испуни завет.

Подели на овим сајтовима

Тема је поново отворена очишћена од троловања.

Ако само неко поново нешто зуцне на овој теми о оном "Љ", обећавам да ћу га бановати.

Подели на овим сајтовима

Идем ја улицом и видим вл. Максим ме са излога трафике гледа питомог и наивног погледа:).

Боже како ће се све ово завршити?Није ми лако у души.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Жељко рече

Тема је поново отворена очишћена од троловања.

Ако само неко поново нешто зуцне на овој теми о оном "Љ", обећавам да ћу га бановати.

бановић страхиња sFun_bat

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Просечан србенда рече

Идем ја улицом и видим вл. Максим ме са излога трафике гледа питомог и наивног погледа:).

...

И мене је исто гледао са трафике, само притворним, извештаченим и позерским погледом.

Ako mora da se gine, hbg, da ginemo, ali ja necu da ginem sa poklicem na usnama da je gg. Radovic "svetac koji hoda" zbog toga sto je propustio da radi ono sto mu je bila duznost. A nije mi ni deda, nijedna od moje dve pokojne babe nisu imale nista s njim.

P.S. Moj nalog na ovom forumu je banovan.

P.P.S. Ne druzim se sa fanariotima.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, farisejski.bukvojed рече

И мене је исто гледао са трафике, само притворним, извештаченим и позерским погледом.

Ово би могао да буде матерјал за добар хорор филм са измишљеним ликовима :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Жељко рече

Ако сматраш да је то упоредиво онда већ стојиш на позицијама да је Синод сачињен од покварених људи, који иако знају да Максим чини добро, желе у томе да га спрече, јер им "одводи народ" и изазива нереде доводећи до могућности да Рим(ондашњи НАТО) поново интервенише и разори и њихову власт и државу. Колико знам Максим баш жели супротно, да удовољи садашњем Риму, иде му низ длаку. То је била суштина критике коју је Синедрион упућивао Христу. Ипак, Христос није дошао да прави или подржава расколе или да удовољава НАТО-у већ да испуни завет.

Au, brate, gde ti ode... NATO, Rim... 

Kažem samo da poslušnost u Crkvi nije bespogovorna, a u ovoj konkretnoj stvari ne stajem ni na čiju stranu. I kažem da, ako je već Ignjatije smatrao da nije ispravno otpuštati Maksima, nije trebalo ni da ga otpušta. A otkaz je popio i ovako i onako. Jer mu nisu oprostili oklevanje. 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Desiderius Erasmus рече

I kažem da, ako je već Ignjatije smatrao da nije ispravno otpuštati Maksima, nije trebalo ni da ga otpušta.

I opet - Ignjatijevo " licno " misljenje je irelevantno...

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, The Godfather рече

I opet - Ignjatijevo " licno " misljenje je irelevantno...

Nije, brate, irelevantno. Crkva nije CK KPJ. Uostalom, on je uradio ono što se od njega tražilo. A jako je glupo naterati nekoga da - protiv svoje savesti - uradi nešto, pa ga onda kazniti zato što nije to uradio momentalno. Pa, ko velim, Ignjatije je onda bar mogao uspravno da napusti to radno mesto.

Uostalom, ako je Ignjatijevo mišljenje irelevantno, ne znam zašto bi Bulovićevo bilo relevantnije? A mnogo bolji poznavaoci crkvenih prilika od mene mi kažu da on lično stoji i iza Maksimovog uklanjanja i iza davanja ordena Vučiću (ne znam da li su u pravu, ali mi to kažu ljudi kojima prilično verujem). A, posebno je glupo da Bulović optužuje Maksima za neodgovoran rad sa studentima, a onda ovde čitam od svršenih teologa da je sam Bulović ispitivao po par studenata po roku, i da im nije dozvoljavao čak ni da mu se lično obrate, nego samo preko posrednika.

I pritom - izgleda to čovek ovde mora stalno da ponavlja - nisam ni neki Maksimov fan. Očigledno i on, kao i Bulović, ima ogromnih mana. Zato treba izbeći svrstavanje u tabore. 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...