Jump to content

Зоран Ђуровић: Контроверзна писма митрополиту Амфилохију

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 13. 7. 2019. at 19:13, Zoran Đurović рече

Мићо, све ти је јасно. Ја јесам одвратан, што и сам знаш из полемика које смо имали, али нисам нечастан. И никада не бих рекао оно што је Милојко излануо, јер код мене је приватност светиња. Могу и да лупам, али злонамерности немам. 

Expand  

.

kakav licemer. ... privatnost ti je svetinja, ha ha ha... iznosio si i ti  delove iz privatnih poruka mojih tebi, na koje si se, btw, primio kao mladi saran, a primio si se jer ti bilo zgodno da se na to pozves kod pokusaja blacenja jos jedne licnosti iz naslova tvojih umobolnih tema. Samo sto si ih iznosio po secanju, jer si same poruke nazalost pobrisao, ali mogu ih ja pustiti. 

I pre samo par strana na ovoj temi dajes skrinsotove viber privatne komunikacije, sramota ... Privatnost ti svetinja. Nemas ti svetinje.

Dicis se diplomama, a trebalo je osnovnu da dokazes. Sreca tvoja sto se zdravstveni podaci ne objavljuju. Eto oni jos i pre vremena nego su te iz vojske otpustili. Ali uskoro ce biti potrebni, radi nekih funkcijskih poslova pa ce i to morati.

.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 706
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Доказ да страсти буктају јесте то да непоштујемо епископа. Ово дословно рече митрополит Зизјулас, а и свети Оци са њим. Намерно сам њега навео. 

Сви који пљујете на било ког епископа, запитајте се...

Подели на овим сајтовима

Које су опције да Србска црква данас активно заигра и преузме иницијативу у корист православља?

Оно од чега се диже коса на глави патријарху Вартоломеју у овом тренутку је одржавање Васељенског Сабора по питању аутокефалије.

СПЦ би можда могла да навуче Вартоломеја на тај опасан и клизав терен када би изашла са једном храбријом реториком да у принципу не би имала ништа против аутокефалије у Украјини, Северној Македонији и Црној Гори, коју би усагласио и прогласио један такав Сабор.

Таквим би великодушним потезом СПЦ анафорично жртвовала своје интересе и јурисдикције ради саборног јединства Цркве, и практично ставила Цариградског пред свршеним чином да не може избећи сазивање таквог Сабора на којем би могао бити стављен у канонским оквирима једне прецизније дефиниције примата у Православној Цркви.

Подели на овим сајтовима

@Tristatri sta se desava? Jel' pun mesec veceras? Promena vremena utice na psihu? Proradio bipolarni poremecaj? Da nisi pomesao terapiju? Cemu euforicni ispadi zluradosti?

Подели на овим сајтовима

On 13. 7. 2019. at 20:27, Tristatri рече

.

kakav licemer. ... privatnost ti je svetinja, ha ha ha... iznosio si i ti  delove iz privatnih poruka mojih tebi, na koje si se, btw, primio kao mladi saran, a primio si se jer ti bilo zgodno da se na to pozves kod pokusaja blacenja jos jedne licnosti iz naslova tvojih umobolnih tema. Samo sto si ih iznosio po secanju, jer si same poruke nazalost pobrisao, ali mogu ih ja pustiti. 

I pre samo par strana na ovoj temi dajes skrinsotove viber privatne komunikacije, sramota ... Privatnost ti svetinja. Nemas ti svetinje.

Dicis se diplomama, a trebalo je osnovnu da dokazes. Sreca tvoja sto se zdravstveni podaci ne objavljuju. Eto oni jos i pre vremena nego su te iz vojske otpustili. Ali uskoro ce biti potrebni, radi nekih funkcijskih poslova pa ce i to morati.

.

Expand  

Ништа те не разумем објасни мало шта причаш.

Подели на овим сајтовима

On 13. 7. 2019. at 20:37, The Godfather рече

@Tristatri sta se desava? Jel' pun mesec veceras? Promena vremena utice na psihu? Proradio bipolarni poremecaj? Da nisi pomesao terapiju? Cemu euforicni ispadi zluradosti?

Expand  

.

Cudi me da se bas ti javljas, a ne npr. Goran Likić, Прокопије ili neko od ovih tvojih novijih i.e. Матушал (מתושלח). ... kristalna kugla ti treba.

.

Подели на овим сајтовима

On 13. 7. 2019. at 20:51, Tristatri рече

.

Cudi me da se bas ti javljas, a ne npr. Goran Likić, Прокопије ili neko od ovih tvojih novijih i.e. Матушал (מתושלח). ... kristalna kugla ti treba.

.

Expand  

Зашто се постављаш као паметнија него што јеси, као нико те не разуме мачко.

Подели на овим сајтовима

On 13. 7. 2019. at 20:14, The Godfather рече

Mirna mu savest! Dal' je od suviska ostavio? Zasto je taj podatak relevantan za ovu temu?

Expand  

Koliko mi se cini odgovorio sam Leonu, tako da tebi nemam sta objasnjavati, on zna sto sam napisao. 

Подели на овим сајтовима

On 13. 7. 2019. at 19:33, The Godfather рече

Ne gledamo mi u Rusiju sto volimo, vec zato sto je to pitanje golog opstanka. Snaga pravoslavlja je u Bogu i u velicini Rusije. Izbacite Rusiju iz igre i svi smo pali, od naseg pravoslavlja ce za 20god ( a i to je optimisticna prognoza ) ostati samo mrtvo slovo na papiru, pseudo - crkve, toboze anacionalne koje ce se utopiti u nesto sto ce se samo nominalno zvati crkva.

Expand  

Obavezno pogledati.

Подели на овим сајтовима

On 13. 7. 2019. at 21:03, Tristatri рече

.

I tebi je prosli avatar bio bolji, ali ni ovaj nista nije popravio. Treba ti translator za srpski, a? ... ili druga dioptrija, za daljinu!?

.

Expand  

Мислим да си ти женско и да ти српски језик није баш близак.Када кажеш да је прошли аватар био бољи а да овај ништа није поправио.Па ако је прошли био бољи наравно да овај није поправио.То ти кажеш али изгледа ниси свесна шта причаш.

Подели на овим сајтовима

On 13. 7. 2019. at 19:11, Леон Професионалац рече

Нема сукоба без две стране. А мало ми је чудно да у подгоричком храму на зиду насликаше Мила ка' ктитора а нама представљају да су као на ратној нози. :coolio:

Шта велите о томе? ?

Expand  

Видиш по снимку који је поставио нови члан форума, да митрополит критикује Мила Ђ. јер је одустао од идеје велике Црне Горе која је имала метохију и замало Дубровник у свом саставу. ШТо је Мила сигурно мнооого изнервирало, јер му је Дубровник слаба тачка...

ПО мени, не може бити да Црква изгради саборни Храм у ПГ, онај у Бару... А да има проблеме са повратком друге своје имовине или обновом Митрополије у Тивту. Макар да поврате земљиште које је влада национализовала, или барем да нису Мишковићу продали део задужбина. Што је било довело до протеста Срба у Боку, тада. Ту ја доживљавам конфузију у односима ЦГ владе и Митрополије јер је Мило ово најавио пре 5-6 година, што има у видео снимцима на тему  линковано са јутуба...

Читао сам у чланак новински раније да је Мандиж из опозиције ваљда преправком заменио Мила Ђ. на фрескама у Храму.

On 13. 7. 2019. at 19:11, Леон Професионалац рече

То је и проблем националних цркава не може да се добије аутокефална национанална црква већ може по територији. Нема Ромске државе - нема ни цркве! 

Па нису сви Власи Срби. Оквирно, 1/3 су Румуни, 1/3 Срби а 1/3 заиста номадски народ. Погледајте шта наука каже о Власима. Нису проблем Власи, проблем су Румуни. Не може национална црква Влаха а не може ни постојање румунске јурисдикције на нашој територији.

Expand  

Да власи су већином наши по етничком пореклу, остатци културолошког утицаја Римског царства...

Али мислиш стварно да Роми не могу основати Цркву нпр. у Индију или на неко острво у Индијски океан (лупам локације, али од Пунџаба у Пакистану до Индијских региона имају где), преко СПЦ која би им помогла да створе целу генерацију Свештеника, вероучитеља, превода литературе... Па онда из Индије направе Цркву у СРБ. са чиме добијају своју Националну Цркву.

Јер видиш ако има у Србију Руских Правосалвних Цркви, зашто не би била Румунска? Само из разлога који су медији наводили, а то је био случај да њихови свештеници преузимају празне Цркве од СПЦ као одметници. Самоиницијативно мисионаре... маштају о великој Ромелији за шта је по мени крива Јерменска династија или Македонска династија, из Солуна са тадашњимг Царем константином 7 и осталим владарима из династије који су покушавали да латинизују све.

То је била политика њихова са циљем територијалног обнављања Православног Рим, уз обавезну културолошку латинизацију јер је недостатак исте сматран разлогом предходних распада јединственог Рима.

Измењено од Аристарх
Подели на овим сајтовима

On 13. 7. 2019. at 16:22, Kajzer Soze рече

Оче Зоране,

Ако и сам признајеш да те Митрополит цени зашто онда не престанеш да пишеш, зашто не позовеш оца Обрена са којим си се чуо пре пар дана и лепо се испричаш са Митрополитом? Питај га у очи јели се састао са Дон Милом на броду код Будве, имају ли тајни договор да створе нову црногорску цркву, ко му је нудио да буде патријарх итд. Ја верујем да би ти Владика све поштено рекао а ти би онда нама овде пренео цео ток разговора и шта ти је све рекао. Онда би нам свима лакнуло и бавили би смо се неким душекориснијим црквеним темама.

Имаш број и позови.:coolio:

Expand  

Prvo se predstaviš kao neko ko prati temu a onda govoriš kao insajder. 

Kad si već insajder, hajde javi dole tvojima da ne šalju više sumašedšeg crkvenjaka sa pištoljem na patrijarha. Znam da je to vama gorštacima tradicija ali zaista je jadna takva mafijaška poruka. 

Подели на овим сајтовима

On 13. 7. 2019. at 21:11, Аристарх рече

Видиш по снимку који је поставио нови члан форума, да митрополит критикује Мила Ђ. јер је одустао од идеје велике Црне Горе која је имала метохију и замало Дубровник у свом саставу. Србија је признала независност ЦГ, СПЦ ту нема никакву надлежност, али да зезају народ, зезају. Јер очигледно су неки споразуми по страни између владе у ЦГ и СПЦ Митрополије од самог почетка.

Јер не може бити да Црква изгради саборни Храм у ПГ, онај у Бару... А да има проблеме са повратком друге своје имовине или обновом Митрополије у Тивту. Макар да повврате земљиште које је влада национализовала, или барем да нису Мишковићу продали део задужбина. Што је било довело до протеста Срба у Боку, тада.

Да власи су већином наши по етничком пореклу, остатци културолошког утицаја Римског царства...

Али мислиш стварно да Роми не могу основати Цркву нпр. у Индију или на неко острво у Индијски океан (лупам локације, али од Пунџаба у Пакистану до Индијских региона имају где), преко СПЦ која би им помогла да створе целу генерацију Свештеника, вероучитеља, превода литературе... Па онда из Индије направе Цркву у СРБ. са чиме добијају своју Националну Цркву.

Јер видиш ако има у Србију Руских Правосалвних Цркви, зашто не би била Румунска? Само из разлога који су медији наводили, а то је био случај да њихови свештеници преузимају празне Цркве од СПЦ као одметници. Самоиницијативно мисионаре... маштају о великој Ромелији за шта је по мени крива Јерменска династија или Македонска династија, из Солуна са тадашњимг Царем константином 7 и осталим владарима из династије који су покушавали да латинизују све.

То је била политика њихова са циљем територијалног обнављања Православног Рим, уз обавезну културолошку латинизацију јер је недостатак исте сматран разлогом предходних распада јединственог Рима.

Expand  

Нешто се ваља у ЦГ, а шта - видећемо. 

Власи су своји а отприлике су сад чак и већина Румуни. Преко 2/3 Румуније је била Влахија, Румуни су их превеслали и сада их нема у Румунији, све су Румуни. Власи су старији од Румуна. Ето, и та нација је настала а није је било. Једноставно, нације настају у нестају. А шта ће са нама бити... 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...