Jump to content

Goran Likić

Члан
  • Број садржаја

    132
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Goran Likić

  1. Dragomir Anđelković je režimski analitičar koji radi za Vučića. Ovo je jeftin pokušaj da se Vučić opere od napada na Amfilohija koji dolazi sa Vidovdana i drugih režimskih medija.
  2. Goran Likić

    Napredna zona sumraka

    Biće u Srbiji za 1000 godina
  3. Treba im takav "argument" da bi opravdali svoje pozicije. Sledeće će biti da je Zoran Đurović satanista. To je ta logika
  4. Ne ide mi u glavu da sveštenika prijavljuju FBI, zar se to nije moglo rešiti u crkvi? https://verujem.home.blog/2019/08/04/парохијани-сан-дијега-питају-владику/
  5. To je do sada najsmešniji spin južne struje SPC. Predstavljati Maksima kao borca za Kosovo i borca protiv Vučićevog režima je komedija. To može da prođe kod neupućenih ljudi, ali u crkvi teško da postoje takve budale koje bi u to poverovale.
  6. Uopšte nije problem u tome da li Vučić zna ko je Maksim ili ne. Problem je sama Selakovićeva izjava za medije u kojoj on govori da predsednik države Srbije nema blage veze o situaciji u crkvi. A Selak bi valjda trebao da ga o tome obaveštava. Selak je znači sam priznao da ne radi svoj posao i da je predsednik neupućen. To su dva minusa za ovu vlast. Kad se uporedi to sa Milom Đukanovićem, koji se frlja crkvenom terminologijom, ali se barem trudi da bude upućen u temu, jasno je da je Selak na žalost rekao istinu. Vučića ne zanima crkva, niti se bavi realnim problemima Srba, pa ni problemima koje ima crkva.
  7. Шта је све спорно у ауторском тексту Јелене Тасић објављеном у дневном листу Данас? Наручена али и наивна новинарка „Данаса“ Јелена Тасић је по унутарцрквеним информацијама од скора у веома добрим односима са НАТО владикама Максимом и Григоријем. Иначе, ова двојица владика важе за прозападно крило у СПЦ. Њима питање Космета служи само као маска за своје или властољубиве или пак фанариотске неопапистичке акције у земљи и иностранству. Јелена Тасић је просто неспремно упала у целу причу, и јефтино и наивно искориштена за прљаву НАТО кампању против Св. Синода и Патријарха Иринеја, као и против вл. Бачког Иринеја који важи за црквеног дипломату блиском Руској Цркви и реалном сагледавању проблема у Православљу. Познато је у унутарцрквеним круговима још од раније да је новинарка Јелена Тасић, која је по својој лаковерности и наивности, почела да пише наручене текстове за НАТО владике, у изузетно пријатељским односима и са вл. Теодосијем и о. Савом Јањићем на Космету. Као и да је велики и искрени бранилац Космета у саставу Србије. Међутим, по својој унутарцрквеној неупућености и женској брзоплетости, упала је по питању Синодске смене вл. Максима са Богословског Факултета, у дрим тим за брзе интервенције НАТО пропаганде који предводе вл. Григорије и Максим. Да ли Синод може да смењује професоре Православног богословског факултета? То је ствар тумачења Устава СПЦ и Статута БГ Универзитета. Ипак, у црквеним питањима Црквени Устав је изнад Статута унивезитета, за унутарцрквена питања. По Уставу СПЦ Синод брине о очувању чистоте православне вере (тачка 2). Еп. Максим је неколико пута до сада износио разне неправославне ставове. Синод брине о ширењу Православне вере (тачка 3), а како шири православну веру епископ Максим који је више у Београду него у својој епархији. Синод такође бди над животом богословских школа (члан 6), а ПБФ је висока богословска школа. Синод такође суди у првој инстанци (члан 35) канонске кривице архијереја (често одсуствовање са епархије и небрига о пастви своје епархије је канонска кривица еп. Максима). Све то даје пуно право Светом Синоду и Патријарху Иринеју да еп. Максима врате његовој основној служби коју је занемарио – епископској. Одлука Синода је стога потпуно оправдана и Уставом СПЦ поткована. Верујем.блог
  8. http://www.novosti.rs/вести/насловна/друштво.395.html:561731-Моћници-дробе-и-српску-цркву http://www.nspm.rs/crkva-i-politika/planovi-ruske-pravoslavne-crkve-i-interesi-nasih-arhijereja-u-crnoj-gori.html http://www.nspm.rs/polemike/zavodjenje-za-goles-planinu.html http://www.nspm.rs/polemike/nerazumevanje-crkve-i-crkvene-misije.html http://www.nspm.rs/polemike/zavodjenje-za-avalu-planinu.html Ovo poslednje od Mišine se odnosi na Džomićevu vikendicu na Avali
  9. Nije to metod mitropolita, zna se ko je don dole kod vas. Poslali su poruku patrijarhu. Jasnu poruku. Naravno da su uzeli budalu, da bi ti i tebi slični mogli posle da pričate kako je to sve slučajno i da je lik budala, ali i pored toga poruka je vrlo jasna.
  10. Ne može biti banovan za ove insinuacije, jer ni ovo drugo što se ovde piše nije potkrepljeno dokazima. Sve su samo spekulacije.
  11. To samo govori da oni jasno postavljaju stvari. Tačno znaju ko im je problem, pretnja i protivnik. Za razliku od većine koja i dalje umišlja o nekoj Lohijevoj veličini koju su isto ovi spineri podgrevali decenijama unazad.
×
×
  • Креирај ново...