Леон Професионалац Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 пре 6 минута, о.Небојша рече Не може свештеник да ради још један посао, јер мора овај да трпи. Или други послодавац или парохијани неће бити задовољни. Имао је један прота малине, држао свиње и овце. Кад је дошао нови црквени одбор, донијели одлуку да засад малине и зграде кваре изглед порте, дали му рок два дана и дошао багер и камион и све порушили. А како онда Ваш школски друг Еп. Максим може да предаје на ПБФ у Београду и да води цркву у Америци? На страну питање ко све то плаћа. Како да срачунамо клико пута је од тога лакше држати пчеле? Протомајстор, ronin, The Godfather and 4 осталих је реаговао/ла на ово 3 4 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 пре 20 минута, о.Небојша рече Стварно није за шалу, али ви изгледа имате однос са свештеником као са службеником у некој установи , па не разумијете. Људи су научили да смо стално овде, можда је некоме невјероватно, али за 28 година никада нисам одсуствовао са парохије, Богу хвала нисам ишао на боловање, нити на одмор. Ко ради у фирми има право на викенд и одмор што је преко 100 дана годишње слободно, док овде људи сматрају да свештеник им мора бити доступан у свако доба дана и ноћи. Долазе за разне ствари, пошли су на гробље , па да купе свијеће, један човјек из друге парохије дошао да моли за помоћ, јер га оставила жена и одвела дијете, јуче смо се молили за једну докторку , док је на ВМА оперисала бубрег, сад треба да дођу да читам знамење за једну дјевојчицу... Све је ствар навике, као што после сваке службе идемо у салу на кафу и пиће, жена направи колаче и да их не зовемо било би им необично, док то у околини нема. Не може свештеник да ради још један посао, јер мора овај да трпи. Или други послодавац или парохијани неће бити задовољни. Имао је један прота малине, држао свиње и овце. Кад је дошао нови црквени одбор, донијели одлуку да засад малине и зграде кваре изглед порте, дали му рок два дана и дошао багер и камион и све порушили. Nisu isto pcele i svinje, ovce i maline u crkvenoj porti Zoran Đurović and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 пре 53 минута, ana čarnojević рече @Леон Професионалац da Vas lajkam da mi se ne istraumirate sto nema zena... i meni je potpuni nonsens to setkanje od Beograda do LA, bez ikakvog licnog animoziteta prema ep Maksimu. koliko je to avionskih karata, propustenih predavanja, konsultacija, cega god... na sta to lici? kao da u ovoj Srbiji / ili Italiji.. /nema coveka koji ne bi mogao drzati tu katedru jednako kvalitetno ili kvalitetnije. ovo kazem bez obzira na episkopsku dimenziju i sve oko toga. bas mrzim da moralisem na tu temu ali smo jednom stali automobilom da pitamo coveka gde se skrece za neki manastir. on nam pokazao, blizu je bilo. nikada u svom zivotu nisam videla cipele na tom nivou raspadanja kao kod tog coveka. nikada. Хвала Уз то, поп у Србији не сме да ради приде, иако је то писамски, а ови смеју. Можда имају више благодати не знам. Биће да о. Небојша није принуђен да ради додатни посао. То разумем. Да мора, онда би као свештеник у Софији, Бугарска, ноћу таксирао а дању служио. Zoran Đurović, ronin and ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stavros K Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 пре 2 часа, Леон Професионалац рече А како онда Ваш школски друг Еп. Максим може да предаје на ПБФ у Београду и да води цркву у Америци? На страну питање ко све то плаћа. Како да срачунамо клико пута је од тога лакше држати пчеле? Ђе си Леоне (Лаве). Да ли си ово питање некад поставио епископу Бачком, који је деведесетих година на ПБФ одражао максимално десетак предавања из Новог Завета и Грчког језика, све је држао отац Милован Миодраговић, кога је по Стаљиновој пракси бацио у канту за отпатке, наравно, то је одрадио његов секретар Владан Симић. Нови Сад је само 1 сат вожње аутом од Београда. Епископ Бачки је мирне савести подизао плату редовног професора ПБФ за сво време деведесетих а није било боље ни после 2000. године. Али епископ Бачки је имао благослов и послушање светог старца Порфирија да на ПБФ остане докле год буде могао (због тога се тако грчевито борио пре неколико година када је донео папир да може да остане на ПБФ). Млађи епископи који су професори на ПБФ су се надоградили на стабло које је на ПБФ посадио свети старац Порфирије. Мислим да би ПБФ постао руина од факлутета када на њему не би предавали епсикопи СПЦ. Ми не можемо слепо следовати пример грчке Цркве која је много озбиљнија црква од СПЦ. Доста професора млаже генерације попут Ђуровића је заблудело у својој теологији (протестантској и католичкој). толико о плаћању карата Л.А. - Београд и платама. Zoran Đurović and александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 пре 14 минута, Stavros K рече Ђе си Леоне (Лаве). Да ли си ово питање некад поставио епископу Бачком, који је деведесетих година на ПБФ одражао максимално десетак предавања из Новог Завета и Грчког језика, све је држао отац Милован Миодраговић, кога је по Стаљиновој пракси бацио у канту за отпатке, наравно, то је одрадио његов секретар Владан Симић. Нови Сад је само 1 сат вожње аутом од Београда. Епископ Бачки је мирне савести подизао плату редовног професора ПБФ за сво време деведесетих а није било боље ни после 2000. године. Али епископ Бачки је имао благослов и послушање светог старца Порфирија да на ПБФ остане докле год буде могао (због тога се тако грчевито борио пре неколико година када је донео папир да може да остане на ПБФ). Млађи епископи који су професори на ПБФ су се надоградили на стабло које је на ПБФ посадио свети старац Порфирије. Мислим да би ПБФ постао руина од факлутета када на њему не би предавали епсикопи СПЦ. Ми не можемо слепо следовати пример грчке Цркве која је много озбиљнија црква од СПЦ. Доста професора млаже генерације попут Ђуровића је заблудело у својој теологији (протестантској и католичкој). толико о плаћању карата Л.А. - Београд и платама. У то време сам студирао, добро се сећам прилика у СПЦ. Превоз НС-БГ и натраг кошта 2500 динара. Колико кошта карта од САД до Србије и натраг? Само до Сурчински аеродрома и назад је приближно исти трошак као до НС-БГ-НС. Друго, во времја оно није било толико теолога колико их сада има па је било прихватљиво да неко, ко живи на 80 километара од ПБФ обавља такву службу. Данас немамо тај случај. Људи немају шта да једу а његових десет долазака у Србију, а десет је мало, коштају око 10.000 долара. Он не свудаприсутан, њену се може. Ово у вези са Ђуровићем нека Вам он одговори. Мени је уопште небулозно да одговарам на тако нешто. Ако је протестант или римокатолик, зашто га не осуде? Еп. Максим је био потписник онога о еволуцији па је будући епископ ипак позван на одговорност, шта спречава више црквене власти да позову једног обичног попа Ђуровића? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 @Stavros K Неозбиљно је поредити Нови Сад и било који град у САД. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 пре 30 минута, Stavros K рече све је држао отац Милован Миодраговић, кога је по Стаљиновој пракси бацио у канту за отпатке, наравно, то је одрадио његов секретар Владан Симић. Јел` може подробније мало? Иначе, колко се сећам, отац Милован јесте предавао, но је на испити био владика александар живаљев, Леон Професионалац and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 пре 11 минута, Милан Ракић рече Јел` може подробније мало? Иначе, колко се сећам, отац Милован јесте предавао, но је на испити био владика И нејасан је део у вези са кантом за отпатке. Чини ми се да је о. Миодраг свештеник у Н. Саду. ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 С А Д ... Vs ...Нови С А Д Леон Професионалац, Zoran Đurović and александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 1 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 Леоне, не треба правити непримјерена поређења. Друго је свештеник на парохији , друго владике. Владика Максим је и у богословији био свестран, па и сад како управља епархијом, катедром, слика, пише, зна Господ који му снагу даје, као и Патријарх и Сабор који су га знајући његове квалитете поставили на та послушања. Најискреније речено ја се дивим Патријарху који стиже на све стране, прима толике људе и још има највећу епархију у СПЦ, и мислим да је најстарији у Сабору по годинама. Господу слава, нека га још поживи на много година. А да га упоредим са неким његовим вршњацима, мојим парохијанима, који су у кући само на броју, не иду у шталу, а ни у њиву - нема смисла, као што малоприје рекох. Моја парохија је сеоска, имао сам 5 крштења и 3 вјенчања и толико ће још бити до краја године. Било је 8 опела, има суботом неки парастос и нема ништа до новембра кад почињу славе. Али није сиромашан онај који нема, него онај коме никада није доста. Видим да си учен човјек, али ти је промакао онај дио код св.вл.Николаја кад свештенику који му се хвалио како га у парохији сви воле, поставља питање : Какав си ти то свештеник кад те воле безбожници ? И тог атеисту што даје паре, јер вјерује у човјека, а не у Бога опомени са цитатом : Проклет сваки који се узда у човјека. А ово таксирање што си предложио, као да је неко дијете написало. Видиш који је рат на улици између легалних и нелегалних таксиста, па овај Ибер, Убер како се чита и још фали поп у том галиматијасу. Овом селу фали само таксипоп па да буду комплетни. Возим ја људе кад год им треба у свако доба дана и ноћи. Скоро одвезем једну жену са дјететом на Иститут за мајку и дијете на НБГ и док сам их чекао, поведем разговор с једним протом из Срема који је довезао унуче на преглед, Причамо о свему и свачему, па ми он вели како је код њих добро,а било би још боље да није владика довео толико попова из Босне Просечан србенда, Леон Професионалац, александар живаљев and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 пре 5 часа, о.Небојша рече Стварно није за шалу, али ви изгледа имате однос са свештеником као са службеником у некој установи , па не разумијете. Људи су научили да смо стално овде, можда је некоме невјероватно, али за 28 година никада нисам одсуствовао са парохије, Богу хвала нисам ишао на боловање, нити на одмор. Ко ради у фирми има право на викенд и одмор што је преко 100 дана годишње слободно, док овде људи сматрају да свештеник им мора бити доступан у свако доба дана и ноћи. Долазе за разне ствари, пошли су на гробље , па да купе свијеће, један човјек из друге парохије дошао да моли за помоћ, јер га оставила жена и одвела дијете, јуче смо се молили за једну докторку , док је на ВМА оперисала бубрег, сад треба да дођу да читам знамење за једну дјевојчицу... Све је ствар навике, као што после сваке службе идемо у салу на кафу и пиће, жена направи колаче и да их не зовемо било би им необично, док то у околини нема. Не може свештеник да ради још један посао, јер мора овај да трпи. Или други послодавац или парохијани неће бити задовољни. Имао је један прота малине, држао свиње и овце. Кад је дошао нови црквени одбор, донијели одлуку да засад малине и зграде кваре изглед порте, дали му рок два дана и дошао багер и камион и све порушили. Ja углавном немам тај одност мој банкар, мој, зубар, мој поп и хитно је у 5 до 12. Некад и ја тако поступим али се трудим да тако не буде. Посао који ја обављам је такав да и ту људи долазе у 5 до 12 и ако не мора и праве фрку. Наравно има доста случајева када је оправдано. Мислим на овнову личног искуства и онога што чујем од ближњих да је слободан викенд постао лукзуз за људе запослене у фирмама. Углавном ово је проблем друштва да би сви све хтели одмах и сад. Свакако није добра ситуација и не треба људе навикавати да им други људи буду ту на притисак дугмета, значи борити се за своју слободу. То је већ друга тема. Свако добро од Бога. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 Јел неко прочитао овај рад вл.Атанасија, и има ли неке речи о догађајима у Украјини и уопште о фанарском додељивању и одузимању аутокефалија кроз историју? александар живаљев, Просечан србенда and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 пре 5 часа, Леон Професионалац рече Чини ми се да је о. Миодраг свештеник у Н. Саду. Јесте;у Успенској цркви. Zoran Đurović and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 пре 5 часа, о.Небојша рече Леоне, не треба правити непримјерена поређења. Друго је свештеник на парохији , друго владике. Владика Максим је и у богословији био свестран, па и сад како управља епархијом, катедром, слика, пише, зна Господ који му снагу даје, као и Патријарх и Сабор који су га знајући његове квалитете поставили на та послушања. Најискреније речено ја се дивим Патријарху који стиже на све стране, прима толике људе и још има највећу епархију у СПЦ, и мислим да је најстарији у Сабору по годинама. Господу слава, нека га још поживи на много година. А да га упоредим са неким његовим вршњацима, мојим парохијанима, који су у кући само на броју, не иду у шталу, а ни у њиву - нема смисла, као што малоприје рекох. Моја парохија је сеоска, имао сам 5 крштења и 3 вјенчања и толико ће још бити до краја године. Било је 8 опела, има суботом неки парастос и нема ништа до новембра кад почињу славе. Али није сиромашан онај који нема, него онај коме никада није доста. Видим да си учен човјек, али ти је промакао онај дио код св.вл.Николаја кад свештенику који му се хвалио како га у парохији сви воле, поставља питање : Какав си ти то свештеник кад те воле безбожници ? И тог атеисту што даје паре, јер вјерује у човјека, а не у Бога опомени са цитатом : Проклет сваки који се узда у човјека. А ово таксирање што си предложио, као да је неко дијете написало. Видиш који је рат на улици између легалних и нелегалних таксиста, па овај Ибер, Убер како се чита и још фали поп у том галиматијасу. Овом селу фали само таксипоп па да буду комплетни. Возим ја људе кад год им треба у свако доба дана и ноћи. Скоро одвезем једну жену са дјететом на Иститут за мајку и дијете на НБГ и док сам их чекао, поведем разговор с једним протом из Срема који је довезао унуче на преглед, Причамо о свему и свачему, па ми он вели како је код њих добро,а било би још боље да није владика довео толико попова из Босне Брате, Златоусти не би постигао што Еп. Максим постиже. Хвала на лепим речима. У вези са атеистом, држим се Павлових речи: свима сам био све да их придобијем за Христа. Написао сам да ће тај човек, ако Бог да, бити хришћанин. Сад смо у прелазној фази. Он верује али га брине шта ће други да кажу. Где је Ваша парохија? Можете и приватно да ми одговорите ако желите. Ја мој идентитет не смем да откривам још. Zoran Đurović and The Godfather је реаговао/ла на ово 1 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 пре 46 минута, Тихон рече Јесте;у Успенској цркви. Значи да га није бацио у канту већ га је наградио. Тихон and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука