Jump to content

Презвитер

Члан
  • Број садржаја

    35
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О Презвитер

  • Рођендан 03/23/1978

Profile Information

  • Пол :
    Мушко

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Презвитер's Achievements

Напише по коју

Напише по коју (3/9)

26

Форумска репутација

  1. Извор: https://eparhija-zahumskohercegovacka.com/?p=57667 ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ (ЈЕВТИЋ) СРПСКА АРХИЕПИСКОПИЈА ЖИЧКА – ПЕЋСКА ПАТРИЈАРШИЈА И ЦАРИГРАДСКА ПАТРИЈАРШИЈА, ОДНОСИ КРОЗ ИСТОРИЈУ 1) Покрштавање Српског народа из Цариградске Патријаршије (7-9. век) Покрштавање Српског народа, тј. примање вере у Христа и ступање у Цркву Његову, било је постепено и трајало је неколико векова. То је бивало и због насељавања Срба на широком простору Балканског Полуострва, јужно од река Дунава и Саве, уз реке Тимок, Нишаву, Вардар, Марицу, све три Мораве, Ибар, Дрину, Зету, Неретву и Требишњицу, па северније уз Врбас и низ Далматинске реке до Јадранског мора. tekst2.pdf View full Странице
  2. Одакле је овај монах и одакле је пренијет овај видео? Волио бих да га могу пратити на неком каналу, ако га има. Sent from my iPad using Pouke.org
  3. Хвала свима на учествовању у овој теми. Видим много различитих мишљења, а то и јесте био мој разлог да тему поставим. Многа од до сада наведених размишљања су се и мени лично сама по себи наметнула, па сам због тога ријешио да тему подијелим са заједницом. Помало истражујем шта је то ’’сурогат мајчинство’’ и могу вам рећи да ни сам појам, а ни само ’’сурогат материнство’’ није толико једноставно пратити ни са једне позиције (медицинске, теолошке, социолошке итд…) Потрудићу се да створим мало комплетнију слику у глави око свега везаног за ову тему и потрудићу се да понешто и напишем, мада ми парохијске обавезе не остављају много времена. До тада, радоваћу се свакој вашој мисли коју подијелите са учесницима овог форума.
  4. Волио бих да чујем Ваше мишљење о садржају овог текста: PROTIV ŽIVIH INKUBATORA PRVO POKAJANJE PA KRŠTENJE: Ruska crkva neće da krsti surogat bebePLANETA, 19:49, 26.12.2013. Autor: Tanjug Vladimir Legoida, koji se nalazi na čelu Informativne službe Sinoda u Moskovskoj patrijaršiji, rekao je novinarima da je sadašnja praksa surogat materinstva ponižavajuća po ljudsko dostojanstvo žene MOSKVA - Ruska pravoslavna crkva krstiće decu koju su rodile surogat majke tek nakon što se roditelji pokaju u crkvi ili kada dete postane punoletno ili dostigne starosno doba u kome može da samostalno odluči da primi hrišćansku veru. To saopštenje sadržano je u dokumentu Sinoda Ruske pravoslavne crkve koji je danas potvrđen u rezidenciji Sinoda u Moskvi, kao odgovor na diskusiju koja se rasplamsava, a tiče se prakse surogat materinstva, koje je legalno samo u nekim zemljama. Beba koju je rodila surogat majka može da se krsti u skladu sa željom ljudi koji su je doneli u crkvu ukoliko su oni ili njeni biološki roditelji ili ako je to surogat majka i to tek kada priznaju da je taj tip reproduktivne tehnologije za osudu u moralnom smislu i ako se kasnije pokaju u crkvi, navodi se u dokumentu Sinoda. Ukoliko roditelji to ne razumeju, krštenje se odlaže dok dete ne bude moglo da samostalno donese tu odgovornu ličnu odluku, naglašava se u dokumentu. Crkva, međutim, daje blagoslov da se dete kome je život u opasnosti krsti bez obzira na okolnosti. Vladimir Legoida, koji se nalazi na čelu Informativne službe Sinoda u Moskovskoj patrijaršiji, rekao je novinarima da je sadašnja praksa surogat materinstva ponižavajuća po ljudsko dostojanstvo žene, čije se telo posmatra kao neka vrsta inkubatora, navodi ruska agencija.
  5. Радостан сам због овог Николиног албума. Умјетник који дефинитивно разбија устаљена лицемјерја. Заиста је радост познавати овог човјека.
  6. Какав опис!!! Одрастао сам уз њега и најбоље и најљепше године свога ђачког, али и свештеничког живота проводио сам уз њега. Све ово написано одлично знам и познајем, али ипак овако нешто никада не бих био у стању и да изњедрим и напишем. Желио бих да упутим искрену благодарност и аутору и преводиоцу. Одушевљен сам. Велико ХВАЛА!!!
  7. Поставићу на фејсбук, а потрудићу се да нешто урадим и у директном разговору са парохијанима.
  8. Како да едитујемо? Ја сам на примјер промашио једно слову у куцању наслова, па умјесто Храм стоји рам :-(
  9. Молим Вас да ми одговорите, да ли је ово исправан начин за слање из Аустралије, јер бих желио да објавим на фејсбуку моје парохије? SWIFT: DBDBRSBG BANKA INTESA AD BEOGRAD MILENTIJA POPOVICA 7B 11070 BEOGRAD REPUBLIC OF SERBIJA, IBAN : RS35160583020001372866 SRETEN LAZAREVIC GLAVNA 138, RUMA SERBIA
  10. Опрости, прескочио сам 14. стих који је и кључ одговора, а он гласи: ’’Него свакога искушава сопствена жеља, која га мами и вара.’’ Дакле комплетан цитат који сам ти хтио послати гласи: ’’Ниједан кад је кушан да не говори: Бог ме куша; јер Бог је непријемчив за кушање злом, и Он не искушава никога. Него свакога искушава сопствена жеља, која га мами и вара. Тада жеља затрудњевши рађа гријех, а гријех учињен рађа смрт. (Јаков 1. 13, 14, 15)
  11. ’’Ниједан кад је кушан да не говори: Бог ме куша; јер Бог је непријемчив за кушање злом, и Он не искушава никога. Тада жеља затрудњевши рађа гријех, а гријех учињен рађа смрт. (Јаков 1. 13, 14, 15) Брате, доста је изнесено паметних ствари на форуму као одговори на твоје питање и недоумицу. Немој мислити да те осуђујем па како год одлучиш, али мислим да ове горе наведене ријечи Светог Апостола Јакова Брата Господњег, говоре све о твојој недоумици. Дакле, преостаје ти да се бориш, али ако и поклекнеш, само је важно да устанеш и наставиш даље. Упамти: Није гријех пасти у блато и укаљати се, него је гријех остати, тонути и ваљати се у прљавштини. Схвати ово као добронамјеран и братски савјет.
  12. Како Господ уређује ствари, ма феноменално предавање о Литургији. Свако зло за неко добро. Него може ли се ово некако даунлоадовати?
×
×
  • Креирај ново...