Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Панарет рече

Мислим да и Л. Нешић припрема неко писаније о овоме

Него шта, биће нешто у овом стилу :D

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 сат, Панарет рече

Извињавам се ако се овим коментарима удаљавамо од теме, иако мислим да је тема коју смо додирнули - православље и хомосексуалност - баш у складу са расправом о истинитом разумевању светости.

Писало је неколицина људи о томе и у позитивном тону - као што видимо Д. Мачковић, поменуо си оца Зорана, затим Никола Ђоловић, а такође и неки форумаши овде...Мислим да и Л. Нешић припрема неко писаније о овоме...Таквих примера има и у другим помесним црквама.

Наравно да је све то недовољно, али ја не бих ово потценио јер су то озбиљна имена, наши свештеници, теолози...и уз то стрејт.

Jesu i Lazar i Nikola, njih sam zaboravio. Mada generalno ja slazem sa avom Zoranom( na njegovoj temi imas odgovor)osim nekih buducih potencijalnih dogadjaja( tacnije, mislim da ava slicno razmislja) koji ce vjerovatno dobiti drugaciju dimenziju kroz vrijeme u " ocima" Crkve. Mislim da bi ava Zoran i Lazar dosta toga mogli napisati i teoloski propitivati.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Лазар Нешић рече

Него шта, биће нешто у овом стилу :D

Jedva cekam:)

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Bokisd рече

:0201wink:.... ( :D

Potrebno je vrijeme da ti odnosi u "ocima" Crkve mogu posluziti kao primer u kome se dvije osobe ostvaruju kao licnosti, znaci odnos razumijevanja, pozrtvovanja i ljubavi. Taj tip zajednice je bio sankcionisan( do prije par decenija) od strane drustva ciji je dio i Crkva, otud nemogucnost da se vide kao primer. Jos je rano, ali takvih primera ima i vjerovatno ce ih biti i vise, kao ovaj( Lazare pogledaj ovaj clanak, mislim da njegov kontekst ima jaku teolosku dimenziju):

https://theintercept.com/2017/02/06/a-same-sex-couple-set-out-to-adopt-a-child-they-ended-up-with-three/

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, dragisa рече

doktore, ... pacijent Dragiša,.... u vezi drkanja....

a ako ima proroštvo sledeći put donosim viski

12:smeha:12:smeha:12:smeha:

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ronald рече

Potrebno je vrijeme da ti odnosi u "ocima" Crkve mogu posluziti kao primer u kome se dvije osobe ostvaruju kao licnosti, znaci odnos razumijevanja, pozrtvovanja i ljubavi. Taj tip zajednice je bio sankcionisan( do prije par decenija) od strane drustva ciji je dio i Crkva, otud nemogucnost da se vide kao primer. Jos je rano, ali takvih primera ima i vjerovatno ce ih biti i vise, kao ovaj( Lazare pogledaj ovaj clanak, mislim da njegov kontekst ima jaku teolosku dimenziju):

https://theintercept.com/2017/02/06/a-same-sex-couple-set-out-to-adopt-a-child-they-ended-up-with-three/

(pa, licnost je licnost,.... etika crkve je etika, nema promene,... a pastoralno delovanje nesto trece i po meni, nisam svestenik, .....  to oni bolje znaju kako moze da se izgradi neki sistem koji moze da pomiri i licnost, .... ali, i nepromenjivost etike crkve)

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, ana čarnojević рече

@Леон Професионалац

ja sam htela da prijavim poist ali umirem od smeha :smeh1:

Немојте, немојте молим Вас. Стварно га је човек питао неколико пута. И сад, као да је ушао у ординацију, тако је лепо написао, изврнуо сам се са столице! :))

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Ипак сам ја папски доктор...:)) Кад видиш да човек а са а не може да сабере, онда се иде у овај метод. А времена пак немамо за губљење. Верујем да после овога му више неће пасти на памет да "расуђује" ко је свет а ко није. 

Вероватно не разуме, јер, и мене си убио у појам. ?

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ronald рече

Погледаћу. Треба отворити тему да не спамујемо овде - а и да бих се ја појаснио и образложио моје виђење свих ових ствари с гејевима.

Нешто сам овде годинама и писао  - имам једну теорију која се не свиђа ни црквењацима ни гејевима.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Лазар Нешић рече

Погледаћу. Треба отворити тему да не спамујемо овде - а и да бих се ја појаснио и образложио моје виђење свих ових ствари с гејевима.

Нешто сам овде годинама и писао  - имам једну теорију која се не свиђа ни црквењацима ни гејевима.

Брко, отварај! Шта чекаш? Одавно нисмо имали неку педерску тему. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Панарет рече

Извињавам се ако се овим коментарима удаљавамо од теме, иако мислим да је тема коју смо додирнули - православље и хомосексуалност - баш у складу са расправом о истинитом разумевању светости.

Писало је неколицина људи о томе и у позитивном тону - као што видимо Д. Мачковић, поменуо си оца Зорана, затим Никола Ђоловић, а такође и неки форумаши овде...Мислим да и Л. Нешић припрема неко писаније о овоме...Таквих примера има и у другим помесним црквама.

Наравно да је све то недовољно, али ја не бих ово потценио јер су то озбиљна имена, наши свештеници, теолози...и уз то стрејт.

:))

Подели на овим сајтовима

12:smeha: колико су поједини упорни, да цркне чоек од смеха.

Није лепо стварно.:))

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Лазар Нешић рече

Nije bitno kome se svidja, bitno je da se razmislja i pise. Znam za tvoj stav( ako grijesim ispravi me) da je u okolnostima kakve su sad za gejeve bolje da se izvan Crkve( ne u metafizckom smislu) ostvaruju ka licnosti kad vec ne dobijaju blagoslov( a tesko da ce ga i dobiti osim onog koji spominje ava Zoran u smislu saglasnosti bez zvanicnog blagoslova, ali samo u okolnostima koje je naveo na svojoj temi kao odgovor jednom decku koji je homosexualac i pitao je za savjet) za njihov odnos ali i zbog netrpeljivosti na koju nailaze. Mislim da se avin stav moze nadograditi i u teoloskom smislu interpretirati i razmatrati bez obzira sto zvanicnog blagoslova nece biti i sto ne znamo koliko je to realisticno. Ava je vise napisao kao najkraci moguci odgovor, ali bi mogao posluziti kao dobra polazna tacka. To je to da ne spanujemo vise, pogledaj tekst kad budes mogao, pozz.:)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ronald рече

Nije bitno kome se svidja, bitno je da se razmislja i pise. Znam za tvoj stav( ako grijesim ispravi me) da je u okolnostima kakve su sad za gejeve bolje da se izvan Crkve( ne u metafizckom smislu) ostvaruju ka licnosti kad vec ne dobijaju blagoslov( a tesko da ce ga i dobiti osim onog koji spominje ava Zoran u smislu saglasnosti bez zvanicnog blagoslova, ali samo u okolnostima koje je naveo na svojoj temi kao odgovor jednom decku koji je homosexualac i pitao je za savjet) za njihov odnos ali i zbog netrpeljivosti na koju nailaze. Mislim da se avin stav moze nadograditi i u teoloskom smislu interpretirati i razmatrati bez obzira sto zvanicnog blagoslova nece biti i sto ne znamo koliko je to realisticno. Ava je vise napisao kao najkraci moguci odgovor, ali bi mogao posluziti kao dobra polazna tacka. To je to da ne spanujemo vise, pogledaj tekst kad budes mogao, pozz.:)

Jao, Rođo ni masturaciju ne prežive, a kamo li sada homoseksualizam!:)) Паде на тикету, мастурбацвија га уби у овоме животу, педери у будућем!:)) Замислите да је суд како га Роћко замишља, па пошто је грешан човек, Бог га да у руке хомића да га истјазавају!? 12:smeha: А уз то, да то буде у ствари казна за хомиће!:))12:smeha::)) 

Шалу на страну, ово је озбиљно питање, али кажем да нисам сада у тој теми. Кад сам узео да проповедам да не треба мотком јурити педере, прогласише ме да сам такав, иако са троје деце. Боксит узе да млати сада о непроменљивој црквеној етици, а не зна да је до 5. века црква благосиљала робовласништво. Било би интересантно да смо у 4. веку па да ми је он роб... Па онда да га питам о непроменљивој етици. 

Тема је компликована и није да се расправља у друштву коцкастог Рође. Да га поштедимо сада. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...