Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, dragisa рече

nije da se ponosim nego se sa tim najviše borim, pa sam hteo oče da vas pitam da podelite sa nama vašu expertizu od pre neke stranice kako drkati ispravno

ovo najozbiljnije pitam

:))12:smeha::)) Не дркати као Рођо! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ђурине кућне чаролије...

- Ако желите да вам кока буде макана, лепршава и растресита... Престрашите коку :)) https://youtu.be/sEB3ENhT-GU

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, dragisa рече

ja ozbiljno pitam ne bi li se i proroštvo ostvarilo

Писаћу, али можда тек сутра. Уморан сам од сахране, била тешка, жена 71', остала јој ћеркица од 12 година. Исцрпео сам јер су мешовите нације биле, овде дођох само да видим шта нам Рођени писа, а затрпали ме и неки мејлови, па и ово око КиМ. 

Подели на овим сајтовима

kilav si ti meni nešto za svetitelja ja od 04:40 na nogama i dva posla radim a još i tvoja pisanija čitam od sinoć

e sad ako ti se ukaže neki bik dok budeš odmarao da znaš da je to moj red bull

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Родољуб Лазић рече

Што се тиче Артемија, да, бранио сам га на форуму Верујем, говорећи да прве одлуке Синода против њега, када му је одузета епархија, нису биле исправне, одн. у складу са канонима и Уставом СПЦ. И то мислим и даље. Ствари су се даље развијале тако да више нисам имао разлога да без остатка браним, нити сам га бранио у каснијој фази процеса који се водио против њега. У сваком случају, мислим да је грешака било на обе стране, а са његовом формацијом немам никакав контакт.

Још једном постављам, због поновљених очајничких покушаја дисквалификације.

И, у случају да си озбиљно мислио кад си ову фотографију постављао, не шири дезинформације. То нисам ја.

Подели на овим сајтовима

Nesto citam i naletim (ja uvek nesto naletim..:smeh1:....stvarno...) na nesto sto mi deluje adekvatno za temu svetiteljstva, od sv.Grigorja Bogoslova, Pohvalna beseda Atanasiju Velikom :

"Овакву трезвеност мало њих је достигло, свеједно да ли говорим о древним људима или нашим савременицима (мало је стварно Божјих, иако смо сви Божја саздања): остварили су га законодавци, војни начелници, свештеници, пророци, јеванђелисти, апостоли, пастири, учитељи, целокупна духовна пунота, цео духовни сабор, а међу њима је и овај муж кога радо хвалимо. На кога мислим када набрајам оне који су ово постигли? На Еноха, Ноја, Авраама, Исаака, Јакова, дванаесторицу Патријараха, Мојсеја, Аарона, Исуса Навина, Судије, Самуила, Давида, Соломона, до познатог времена, Илију, Јелисеја, пророке који су живели пре и после робства, као и оне који су по овом поретку последњи, али су у суштини први, који су блиски времену Христовог оваплоћења тј. примања нашег тела – најпре светионик који је претходио Светлости, глас који је претекао Реч, заступник који је ишао пред Заступником, посредник између Старог и Новог завета, оног славног Јована, као и ученике Христове, и све који су после Христа живели, свеједно да ли су били старешине народне, или се прославише својим учењем, или постадоше познати по својим чудесима, или се запечатише крвљу својом. И међу свима њима хвалим Атанасија који ни по чему није мањи међу њима, или је пред некима тек нешто униженији, али је неке далеко (да не буде дрско од мене ако кажем) премашио, опонашајући их речима, неке делима својим, неке кротошћу, друге, пак, ревношћу, ове у подношењу опасности, а оне у многом, а оне у свему. Позајмљујући код једног ову, а код другог ону врлину, као што то чине живописци настојећи да оно што живопишу доведу до савршенства, и сјединивши све то у једну своју душу Атанасије је од свега тога начинио јединствено обличје врлине, премашујући силне у речи делима, а делатнике – речју, или, ако вам одговара: премашивши својим речциа прослављене беседнике, а делима најделатније, а оне који се прославише и речима и делима превасходношћу и у једном и у другом; оне који се узвисише у једном од двога, оставио је далеко иза себе, и речју, и делом. Чињеница да су његови претходници послужили као образац његовој срчаности не умањује нашу хвалу и тврдњу да је он постао образац својим наследницима."

Malo je duze ali je zanimljivo, licno, posle ovog opisa Grigorija o svetiteljima,  vidim koliko je veliki svetitelj i covek bio Atanasije. ( i drugi)

Подели на овим сајтовима

Писах Максиму, кога Рођа сада подржава, да ме Дух није напустио па чуда иду сваки дан. Сад ме зва Боки из Америке да каже како је положио испит који је спремао годину дана (2 пута пао), а упутио ми молбу за молитвом и да ће да наручи икону од мене ако га положи. Одговорих му: 

61182702_2291177084470872_52854117812320

Некад је био адвентиста, дружио се са мном, постао православан, што је лажно чудо.:)) Преко 20 година смо пријатељи. Сада је наручио нешто из пророка Данила. Он ме зове лудаком! Пресрећан човек! Удариле му сузе на очи! 

Пре је говорио: Да се човек очеше о тебе, биће блажен! 

Иначе ме је већ 2-3 недеље нешто провоцирао око црквених ствари, али је човек коме желим само добро. То је живот.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Родољуб Лазић рече

@Леон Професионалац

На причу о Марку Радосављевићу немам потребе да се враћам, све што сам имао, рекао сам. Разумем вашу очајничку потребу да ме дискредитујете на било који начин. 

Нацртао сам Вам да нисте у праву када сте тврдили да су се свети склањали и крили своје дарове. Камен би схватио до сада.

Увек је Црква прихватала покајања својих чада. То и јесте поента, да се сви обрате (занимљиво, и апостол многобожаца проповеда обраћење тих многобожаца). Само, иста та Црква им је увек одређивала место у складу с преступом и понуђеним кајањем. Јесте ли се покајали?

Ако и јесте, тешко да после тога можете да будете учитељ другима. Објасних Вам за Вашег патуљастог гуруа. 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Родољуб Лазић рече

Што се тиче Артемија, да, бранио сам га на форуму Верујем, говорећи да прве одлуке Синода против њега, када му је одузета епархија, нису биле исправне, одн. у складу са канонима и Уставом СПЦ. И то мислим и даље. 

Све је било у складу, чак је требало да га суде за јерес. Писао је поп Ђуровић о томе. 

Дакле, нисте се покајали. Откуд Вам онда право да учите друге?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Жичанин рече

IMG-0166.jpg

Ово показује љубав брате! Није овде било само у праву је и није у праву, ови су се право волели. 0503_music

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, dragisa рече

ja bi molio prepodobnog oca Zorana obitavajućeg u svetlosti da u pauzi sakupljanja dlaka objasni meni grešnom od kada je to da li je neko ego manijak: kriterijum  dal odvaja ili ne odvaja od crkve?

zahvaljujem u napred i ako može neko proroštvo 

Može proroštvo:Uskoro će deratizacija..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...