Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Па саад, да ли узимаш за зло када вадиш и пласираш прастаре приче, не знам. Али вероваћу ти на реч. 

Хвала на савету. 

Procitah u komentaru na Zizija, da su cuda po molitvama svetih obavezan dokaz svetosti.

Sta kazes na ona koja Ava pobroja sinoc? Na silna isceljenja bolesnih. Svet li je Ava, ili ne? :D

(da skrenemo temu na drugu stranu, ako moze)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 10 минута, Родољуб Лазић рече

Па саад, да ли узимаш за зло када вадиш и пласираш прастаре приче, не знам. Али вероваћу ти на реч. 

Хвала на савету. 

E da, veruj da mi je drago sto nemas nikakve veze sa Artemijem, kao sto kazes.

Ovo ostalo ne uzimaj za zlo. 

Odoh i ja : )

Подели на овим сајтовима

Нисам сигуран да сам рекао баш тако како си навео.

Постоје и лажна чуда и лажни чудотворци, о томе сам писао на странама 6 - 9 овде, и нисам навео све. Има тога још.

Али све и да сам рекао тако како наводиш, из реченог не следи да су сва чуда нужно светачка. Не знам да ли хваташ разлику? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Нисам сигуран да сам рекао баш тако како си навео.

Постоје и лажна чуда и лажни чудотворци, о томе сам писао на странама 6 - 9 овде, и нисам навео све. Има тога још.

Али све и да сам рекао тако како наводиш, из реченог не следи да су сва чуда нужно светачка. Не знам да ли хваташ разлику? 

Nemam sad vremena. Pricacemo veceras, ako te interesuje.

Meni zanimljiva tema - kako vidimo svetost.

Ovo ostalo da batalimo, odlutasmo daleko od srzi teksta o. Zorana. 

Подели на овим сајтовима

Ма види, мени је то сморно - како видимо светост. Шта сам имао, рекао сам тамо, и не бих да понављам и да губим време и дане око тога. 

Подели на овим сајтовима

Пошто је затишје, само да поновим питање, чисто ради сопствене оријентације: јереј Ђуровић се овде поставио на место администратора, захтевајући од мене некакве одговоре и претећи ми бановањем ако му не одговорим.

Дакле - да ли је он надлежан да  захтева нешто од другог члана форума и да прети бановањем?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Родољуб Лазић рече

Дакле - да ли је он надлежан да  захтева нешто од другог члана форума и да прети бановањем?

О. Зоран нема утицај на админ-тим, и ако веома поштујемо и ценимо његов рад. Такође, у много чему се са њим не слажемо, али је истина и то да је веома способан да од неинтересантне или делимично занимљиве теме направи најчитанију причу. Много тога може да се научи - што добро, што мање добро... с тим у вези о. Зоран је одличан за форум, свиђало се то некоме или не. Ваше, пак, учешће на форуму зависи само од Вас. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Вукашин рече

Meni zanimljiva tema - kako vidimo svetost.

Pa, da, ... to bi trebalo da je sustina price,...po mene' :buba: , mislim da trebamo polako i argumentovano i smireno da pricamo izmedju sebe , ako imamo medjusobne trzavice i netrpeljivost i budemo nepomirljivi izmedju nas samih , djaba nam i prica o svetosti.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Поуке.орг инфо рече

О. Зоран нема утицај на админ-тим, и ако веома поштујемо и ценимо његов рад. Такође, у много чему се са њим не слажемо, али је истина и то да је веома способан да од неинтересантне или делимично занимљиве теме направи најчитанију причу. Много тога може да се научи - што добро, што мање добро... с тим у вези о. Зоран је одличан за форум, свиђало се то некоме или не. Ваше, пак, учешће на форуму зависи само од Вас. 

87845.JPG

:coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Поуке.орг инфо рече

Занимљив одговор,  садржи пуно тога што уопште нисам питао. :coolio:

Хвала у сваком случају. Из одговора сам схватио да он нема надлежност нити да прети бановањем, нити да банује. 

Надам се да ће и он то схватити.  

Подели на овим сајтовима

Погледах мало поуке светог Порфирија, за кога се овде тврди да се хвали својим даровима/врлинама. И наиђох на ове његове речи:

"Никад немој да се појавиш пред Богом са речима: имам врлине. Бог неће наше врлине. Свагда треба да се појављујеш пред Богом као грешник, али не као грешник без наде или очајник него као онај који се узда у милост милосрђа Твога."

А каже и ово: 

"Онај ко има свето смирење, уопште не одговара, односно не реагује на увреде. Он пристаје да му се упућују примедбе и да га други критикују, а сам се притом не гневи и не правда. Не губи равнотежу духа. Сасвим супротно дешава се са егоистом, човеком који има осећај ниже вредности. Он у почетку личи на смиреног. Ако га, међутим, неко такне, одмах губи мир и спокојство и почиње да се нервира."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...