Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Родољуб Лазић Не знам шта си мислио тиме што си ме прозвао именом и презименом.Ја овде сам неке текстове потписао именом и презименом а ти си као много паметан што си моје име као открио.Да ли је моје име погрда па се ругаш. не би требало да се тако понашаш.Ја не знам да овде неко гаји култ Ђуровића.И хтео си да кажеш секта светих самохвалисаваца а не хвалисаваца.Ти не знаш наш језик а камо ли даље од тога.А ти да си артемијевац јеси сећам се како си га са Грешним Милојем бранио на форуму Верујем.Тако да је боље да не помињеш никакве секте.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Родољуб Лазић  

Jesi ti u SPC ili nisi zbog svejeresi ekumenizma? Nailazim na svakojake sektase koji propagiraju ideju da su sve Pravoslavne Crkve ekumenisticke i da se zato vise niko ko je u njima ne spasava. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Вукашин рече

Gotivi Artemija, koliko se secam.

Јесте. Он је изистински преправославан.

Ипак се надам се да ће га Господ посветити. Не би било први пут да се тако што деси. 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Леон Професионалац рече

Јесте. Он је изистински преправославан.

Ипак се надам се да ће га Господ посветити. Не би било први пут да се тако што деси. 

Teska bolest. Bacao trostruku anatemu na Kirila.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Човек је из сасвим друге приче. Јеванђеље је запалио.

Зато и кажем да не разуме. Шмеман би ва рестартовао. Уколико не мисли да је и он у прелести. :)))

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Родољуб Лазић рече

Ма ово је потпуно сјајно.  Очаран сам вашом приврженошћу и бригом за дело и лик јереја Ђуровића. Могу ли да присуствујем овој вашем јединственом и непоновљивом чину? Која је следећа порука коју ћете својом правничком умешношћу обрадити? Ево, скроз сам нестрпљив, признајем...

Да ли сте или нисте очарани мојом бригом и није тема... Још нисмо решили Ваше експресије са 4. странице... 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Небојша рече

Мени кад неко каже да му је помогла молитва, обично му кажем да није до мене, мора да си би још код неког свештеника.

Ја кад ово. Мене кад оно. Ја сам ово. Ја, ја, ја... Превише. 

Него, нигде Ђуровић не тврди да је он исцелио некога већ да је то учинио Господ. Он тврди да му је Господ услишио молитву. Ту показује веру у Господа и велича Га. Зашто учитавате друго значење? 

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Августин рече

@Родољуб Лазић Не знам шта си мислио тиме што си ме прозвао именом и презименом.Ја овде сам неке текстове потписао именом и презименом а ти си као много паметан што си моје име као открио.Да ли је моје име погрда па се ругаш. не би требало да се тако понашаш.Ја не знам да овде неко гаји култ Ђуровића.И хтео си да кажеш секта светих самохвалисаваца а не хвалисаваца.Ти не знаш наш језик а камо ли даље од тога.А ти да си артемијевац јеси сећам се како си га са Грешним Милојем бранио на форуму Верујем.Тако да је боље да не помињеш никакве секте.

А зато он учитава нама некакво секташење... Па то ли је?!

Што не рекосте раније да не правим психолошки профил? Сад је све јасно. :dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, grigorije22 рече

@Родољуб Лазић  

Jesi ti u SPC ili nisi zbog svejeresi ekumenizma? Nailazim na svakojake sektase koji propagiraju ideju da su sve Pravoslavne Crkve ekumenisticke i da se zato vise niko ko je u njima ne spasava. 

Замислите које је то лудило да неко тврди ко ће да да буде спасен а ко не.... 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Родољуб Лазић рече

Колега, имамо оно што ви доживљавате као Порфиријево хвалисање.

Не баш тако. Доживљавам то као да се, иако будући свет, није склањао и скривао, како сте Ви навели да свети раде по дифолту, већ да је јавно говорио о својим даровима.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Августин рече

У чему је проблем, брате Жељко? Зар ниси сам овде поставио видео кад си био у емисији код Теше Тешановића? А и у неким другим порукама давао си податке на основу којих сам закључио ко је "Августин". Тако да сматрам потпуно непотребним да користим псеудоним уместо имена. Што се језика тиче, погледај мало боље у речник па ћеш видети да ниси у праву.  А пише се " а камоли", између осталог, ако ћемо баш да терамо мак на конац. Што се култа Ђуровића тиче, то је овде на граници. Прочитај шта сам рекао у мом тексту. А начин како се он лично поставља има много одлика вође неког тоталитарног култа. И постоји, реална опасност, ако овако настави, да се то деси. 

Што се тиче Артемија, да, бранио сам га на форуму Верујем, говорећи да прве одлуке Синода против њега, када му је одузета епархија, нису биле исправне, одн. у складу са канонима и Уставом СПЦ. И то мислим и даље. Нисам га бранио "са грешним Милојем", чак се не сећам да је он био на форуму Верујем. Ствари су се даље развијале тако да више нисам имао разлога да без остатка браним, нити сам га бранио у каснијој фази процеса који се водио против њега. У сваком случају, мислим да је грешака било на обе стране, а са његовом формацијом немам никакав контакт.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...