Jump to content

Обраћање председника Александра Вучића

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Ти си мени рекао да нема шансе да сам литургијски верник због политичких ставова. Због тога сам ти рекао да ниси нормалан.

Sta sam rekao - rekao sam na normalan nacin. I pre svega sam pitao pitanje, s nevericom da takvo nesto moze da bude - jer sustinski ne moze. I kako god se ne slagao - nisam te nazivao pogrdnim imenima. To znaci da si i ti mogao uljudno da odgovoris, i to bi bilo to. A nisi uljudno odgovorio.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Али повређује када некоме кажеш да нема шансе да је литургијски верник. Замисли да теби неко тако каже, и онда да те цинично пита да ли јеси литургијски верник.

Наравно да јесам литургијски верник, на свакој литургији се причешћујем. Моја деца се сваки пут причешћују. И шта сад? Дођи лепо па види да ли се причешћујем, да се заједно причестимо. А не да негирамо једно другом причешће. Осим ако немаш такву идеју.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Није он ништа доказао, него лобира за Западне интересе. Наравно да је могуће све извртати наопачке.

Кључно је да питање Косова није решено. Тек ће бити решавано.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ђорђе Р рече

Причам о времену пре комунизма. Да, постоји антагонизам према србима из Босне и из времена пре комунизма.

Чланови Црне руке нису могли бити официри пореклом из Босне, јер су сматрани непоузданим.

Срби из Босне су касније били ударна песница комунизма.

С обзиром да је један рођак био члан Црне руке, и да је његова фамилија морала мењати презиме, да је тај крај преживео покољ од стране "браће" преко Дрине 1914, као и знајући какве ставове је имао Живојин Мишић, који је рођен у суседном крају, донекле ми је јасно њихово тадашње опредељење, и одлука. Побуну нису могли нит желели да организују, и једини начин да изразе протест је био дезетерство. А оружје су задржали, и да су власти кренули да се "суде" и позивају на одговорност, букнула би побуна у Западној Србији.

Ниси у праву. Ако је постојао неки антагонизам према Србима из Босне међу Црнорукцима (који нису нека екипа за углед у глобалу) то се не може ширити на све Србе. Прекодрински Срби нису били ти који су чинили злочине над Србима. То је просто лаж. Ово "браћа" се може односити само на Хрвате и муслимане.

Било је разних Срба из Босне као и разних Срба из Србије. Сад кад би ја причао да су Срби из Србије ударна песница комунизма због Минића и Крцуна. 

Препоручио бих ти да прочиташ књигу Пожар у Крајини Николе Нитоње Плећаша како би се подробније упознао са методима КПЈ, начином манипулације и сатанским методама кажњавања српског становништва у Лици. Верујем да је начин био исти и у Босни и у Србији. 

Подели на овим сајтовима

Goebbels for Dummies, 101

1. Сви на свету мисле само на нас по цео дан

2. Спољашњи и унутрашњи непријатељи хоће да нас униште по сваку цену, зато

3. Сада живимо у ванредном и јединственом историјском тренутку када се боримо за голи опстанак, и

4. Нас може да спаси само екипа на власти и нико други. И зато да би обавили овај историјски задатак, они

5. Морају привремено да се по*аке на Устав, законе и права грађана ради вишег циља, спасења државе

6. Свако ко не разуме виши циљ је издајник и са таквима нема разговора

7. Када виши циљ буде остварен, наступиће доба мира, изобиља и раја на земљи. Зато се треба само мало стрпити и веровати Вођи... и не гледати много у свој новчаник, јер - виши циљ

:) 

Подели на овим сајтовима

@Милан Ракић

Може ли да се направи нова тема, типа ПРОТЕСТИ2018/2019 против АВ/СНС или слично, и да се пребацимо тамо, ка и овај садржај, пошто причамо 30 страна о томе, а не о обраћању АВ и слично?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Milan Nikolic рече

Али повређује када некоме кажеш да нема шансе да је литургијски верник. Замисли да теби неко тако каже, и онда да те цинично пита да ли јеси литургијски верник.

Наравно да јесам литургијски верник, на свакој литургији се причешћујем. Моја деца се сваки пут причешћују. И шта сад? Дођи лепо па види да ли се причешћујем, да се заједно причестимо. А не да негирамо једно другом причешће. Осим ако немаш такву идеју.

Ne izmisljaj. Nisam te pitao nista cinicno, pitao sam te kao rodjenog brata, znas ti to odlicno.

Da malo skratimo pricu - jos od Verujem foruma moja zena cuva pesmu koju si napisao nasem nastradalom sinu. Od tad te drzim kao da si rodjeni brat, ako to do sad nisi ukapirao. I kad vidim da rodjeni brat srlja u besmisao, ja onda uzmem i otvoreno ga pitam u casu neverice sta sve prica.

Eto, to ti je sve. A taman i da je bilo uvredljivo - a nije, podvlacim to - ti si odgovorio krajanje neljudski. I vidi - evo me, opet pricam sa tobom krajnje ljudski.

Dalje mozes i sam da izvlacis zakljucke.

...

I evo sad tek vidim da je Blagovesnik banovan posle rasprave sa mnom.

пре 4 часа, Милан Ракић рече

Одмори ти пар дана. Пријаће ти

Ma kako da se s nekim ne slazem, pitam se sad - sta ce mi to uopste? I to u toku posta. Celo popodne sam besan k`o ris, mira nema ni u tragovima, mog`o bi nekom da odgrizem vene od besa; i opet sam naseo na trik necastivog - uvuce te u bespredmetnu i besmislen raspravu s ljudima koji ne zele da te saslusaju, i koji skoro pa redovno izvrcu ono sto kazes.

Ubuduce cu da zaobilazim ovakve teme u sirokom luku, od njih imam sam bes i nemir, a nikakvu korist.

Sto je receno - sasvim je dovoljno receno. Ko ima oci da gleda i usi da slusa - neka gleda i neka slusa. A Bog ce da sudi svima u svoje vreme.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Milan Nikolic рече

Не ложим децу своју на Запад. Говорим им да је кинески језик најважнији и најзанимљивији, да су нам највећи пријатељи Русија и Кина, а највећи непријатељи Енглеска и Америка који подстичу наше суседне народе да нас мрзе и ратују против нас.

Чекај, а ко сваки дан дрви о Европској Унији као нашем једином циљу, о нашој европској будућности, хвали се како је спавао у Бриселу на поду за време преговора са Приштином - а ти преговори су битни за нашу 'европску будућност' -  дрви о "протестантској радној етици", поклања Немцима земљиште и субвенције шаком и капом, без тендера, да ови отварају гомилу sweatshop-ова где ће људи рмбачити по цео дан за 200 евра и то назива "историјским успехом и реформама". Ђилас? :)  

Теби се опасно покварио алгоритам изгледа...  

Подели на овим сајтовима

@obi-wan  Стварно је беспотребно нервирање због политичких ставова.

Мислим да је и Ракић осетљив.

Не бих да коментаришем форумску политику, ал мислим да бановање треба изузетно ретко користити, јер представља одраз немоћи у комуникацији.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ђорђе Р рече

@obi-wan  Стварно је беспотребно нервирање због политичких ставова.

Мислим да је и Ракић осетљив.

Не бих да коментаришем форумску политику, ал мислим да бановање треба изузетно ретко користити, јер представља одраз немоћи у комуникацији.

Isto to i ja podrzavam, kad je Vladan bezvezno banovan proletos, bilo je bas price o tome.

Medjutim, ja nisam u urednistvu i time nemam nameru da se bavim. Ja narocito kazem kako me licno cela ova danasnja najbezveznija moguca prica kosta 100% mira i zivaca. Ej bre, besan sam ceo dan do ludila. Kome i zasto? Zato li postim? I sve zato sto sam umislio da nekom ko uopste nije spreman da saslusa mogu nesto pametno da kazem. To je najuzaludnije potroseno vreme uopste. I to, ponavljam, u sred posta i u nailasku Praznika. Cisto glupiranje.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Ђорђе Р рече

У начелу се слажем, само што Благовесник већ неколико страна пришива свима који нису за АВ да призивају украјински сценарио и да су украјински ботови. Као и да шире "незапамћену мржњу". Тако се не комуницира са људима.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, GeniusAtWork рече

Goebbels for Dummies, 101

1. Сви на свету мисле само на нас по цео дан

2. Спољашњи и унутрашњи непријатељи хоће да нас униште по сваку цену, зато

3. Сада живимо у ванредном и јединственом историјском тренутку када се боримо за голи опстанак, и

4. Нас може да спаси само екипа на власти и нико други. И зато да би обавили овај историјски задатак, они

5. Морају привремено да се по*аке на Устав, законе и права грађана ради вишег циља, спасења државе

6. Свако ко не разуме виши циљ је издајник и са таквима нема разговора

7. Када виши циљ буде остварен, наступиће доба мира, изобиља и раја на земљи. Зато се треба само мало стрпити и веровати Вођи... и не гледати много у свој новчаник, јер - виши циљ

:) 

Pod 6. si propustio da pomeneš ukrajinski scenario...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, GeniusAtWork рече

У начелу се слажем, само што Благовесник већ неколико страна пришива свима који нису за АВ да призивају украјински сценарио и да су украјински ботови. Као и да шире "незапамћену мржњу". Тако се не комуницира са људима.

Ваљда је рекао само за оне који призивају насилну смену власти. Нисам читао све његове поруке али ово је задње рекао.

Какву алтернативу можемо понудити осим изборне воље грађана? Дакле, не би требало никакву. У супротном ћемо стварно имати недемократску активност.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...