Jump to content

Обраћање председника Александра Вучића

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

@Avocado A uz to posao ne dobijaju najbolji, konkursom, znanjem, prosekom ocena itd. Vec oni koji imaju partijsku knjizicu i podobni su, tj pokorni. :D:D

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

ВУЧИЋ АПЕЛОВАО НА СВЕТ: Разумите да таксе на КиМ погађају српски народ

Председник Србије рекао је да је ситуација на КиМ све тежа и апеловао на свет, пре свега западне силе, да разумеју да таксе које је увела Приштина погађају не само интересе Србије, већ српски народ.

„Проћи ће и празници и очигледно је да не намеравају да таксе укину, а свет планира да даље ћути и чека да се не знам шта догоди“, казао је Вучић новинарима додајући да ситуација постаје све тежа за српски народ на КиМ.

Он је истакао да ће држава Србија бити уз свој народ. „Молим свет, пре свега западне силе да добро разумеју да те таксе суштински погађају не само инересе Србије, већ српски народ на КиМ“, подвукао је Вучић.

Председник је српском народу поручио да има много важнијих проблема од пустих снова представника ранијег режима, лопова и сецикеса који желе само да се дочепају државне касе.

ВУЧИЋ: СПРЕМАН САМ ДА РАЗГОВАРАМ СА ГРАЂАНИМА, АЛИ НЕ И СА ЛОПОВИМА

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да је спреман да разговара са обичним грађанима који су незадовољни, али не и са онима који су опљачакли ову земљу и сада организују протесте. "Слушам шта људе мисле и желе и спреман сам на то да одговорим, али нећу да разговарам са лопужама који су крали, опљачкали земљу када су били на власти и украли 500 миона евра", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да ли је спреман да разговара са ученицима протеста.

Истакао да је да је наша економија 10 пута боља сада него у њихово време и да зато могу једино да стварају атмосферу линча са циљем да дођу опет на власт да би опет могли да краду. Вучић је поручио да ће народ увек да слуша, али не оне који су крађама оштетили државу.

Председник је истакао да управо због те пљачке немамо рампе на свим пружним прелазима, пошто су, уместо рампи, постављали оптичке каблове да би помагали Ђиласу и Шолаку. "Народ ћу увек да саслушам, али то не значи да ћу са свим да се сагласим", поручио је Вучић.

Навео је да су људи тако разумели да су тешке мере урађене не због бахатости и ароганције већ да би народ живео боље. "То показује и воља народа на изборима и ту сам више него задовољан, тако високим нивом подршке. Хвала грађанима", рекао је Вучић.

ВУЧИЋ: НЕ МЕШАМО СЕ У УНУТРАШЊЕ СТВАРИ БиХ и РС

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је ноторна лаж да је Србија упутила полицију у Бањалуку поводом хапшења Давора Драгичевића, те истакао да Србија прати догађаје у Бањалуци, али да нема намеру да се меша у унутрашње ствари БиХ и РС.

„Нико то од нас није тражио, нити се ми мешамо у унутрашње послове других земаља или ентитета. Не мешамо се у послове БиХ, још мање у унутрашње ставри РС унутар БиХ“, поручио је Вучић у изјави новинарима, на питање о медијским наводима да су српски специјалци били у Бањалуци током протеста.

Пренео је да Србија прати догађаје у Бањалуци и да жели да се све заврши мирно, као и да верује да такву свест имају и надлежне институције у РС. „Све друго би било наше брутално мешање у ствари у које не смемо да се мешамо. Видели сте како се неки политицари овдавде брутално мешају. Упитао бих их: ''је л'' бисте волели да тако неко чини у нашој земљи? Хоћете да поставимо сутра гвоздену завесу на Дрини, као што је Милошевић Караџићу?'', рекао је он.

Ми да уводимо санкције и постављамо нове границе на Дрини тај филм нећете гледати, закључио је Вучић. Рекао је да безобразлук и безобзирност појединих политичара у нашој земљи, којима је, каже, једини смисао да краду паре, који измишљају и обмањују јавност где год стигну, не може да заустави.

„Лаж за лажи, седам пута да се обраћам, ни тада не бих стигао да одговорим на половину неистина. Ваљда је такво време“, приметио је Вучић.

Он је пренео да га је бивши председник Француске Никола Саркози недавно у Абу Дабију упитао како мисле да постоји било где у Европи и западном свету лидер, јер тај човек има само један профил, своје тело, глас и мозак, а многи, па и у Србији, каже Вучић, мисле да су паметнији и да све боље знају, па још уз то имају 20 до 30 профила лажних и стварних.

„Како мислите да добијете ту битку? Моје је да кажем грађанима да све што чују три или четири пута провере“, нагласио је Вучић додајући да се чуди како је некоме овако нешто могло да падне на памет.

На питање да се исто у Србији дешава као у Бањалуци што је јуче био случај да ли би полиција исто поступила, Вучић је рекао да би било нефер да одговра на тај начин.

"Гледао сам слике из Француске у време ових протеста и могу да мислим како би изгледало и сам не бих могао да поднесем да неко не почини насиље, а један је однос према онима који су чинили насиље а други према онима који нису", рекао је Вучић.

Како каже, тешко му је када види оне који нису починили насиље са толико крвавих глава и другим повредама.

"То је за меме незамисливо. Ми у Србији немамо рекације полиције ни на протесте, ни на било шта друго. Ужасно је тешко говорити о родитељима који су изгубили дете. Био бих веома пажљив и разговарао са њима, и трудим се да тако радим и овде око свега", навео је Вучић.

Тако ће држава, додао је, учинити све да се пронађу и налагодавци напада на новинаре у Србији и реше ти случајеви.

Вучић је говорећи о паљењу куће новинара у Врчину казао да је још раније рекао да је држава близу да похапси починиоце и да је то и урађено.

Он је поручио да је Србија правна држава и да тако и фуникционише свидело се то неком или не.

Нагласио је да је веома важно да се правни систем у Србији поштује, али да му смета лицемерје дела међународне заједнице, на пример, када то неко може да ради тамо где му се то свиђа, од Црне Горе до Македоније.

"Усталите своје принципе, код мене су сви принципи исти", поручио је Вучић.

Он је приметио да су поједини новинари себи дали за право да квалификују кривично дело и буду у улози и судије и тужиоца, што му као правнику веома смета.

Вучић је нагласио да је то посао надлежних државних органа и да он верује у самостално и независно судство и правосуђе, и поред тога што су Ђилас, Тадић и други поставили све актуелне судије, када су спровели неуспешну реформу правосуђа.

"Починици кривичног дела биће ухваћени, а надлежни органи треба да раде даље свој посао. Неки изгледа тугују што су починоци увхаћени и хтели би да нападају владу и мене", навео је Вучић.

ВУЧИЋ: КОМЕ СУ ОПАСНОСТ СА 13 ОДСТО ГЛАСОВА

Каква показна вежба, чиме "прете" они који су добили 13 одсто гласова или четири и по пута мање од мене, запитао је данас председник Србије Александар Вучић, коментаришући, на питање новинара, твит једног од лидера из Савеза за Србију да је оно што се дешава у Бањалуци "показна вежба Вучићу за Београд".

"Ти људи који о томе говоре, њих 20 лидера колико их има, имају 13 посто гласова и то сам их почастио мало, испод 13 одсто гласова имају", рекао је Вучић и одбацио било какве паралеле и "страховања" опозиционих политичара да ће бити ухапшени јер представљају некакву опасност по власт.

"Да буду хапшени зато што су они некоме опасност? Хајде, људи, немојте да маштате... Ви ћете да срушите неког ко има 4,5 пута висе него ви? Немојте да сањате, пробудите се мало из тих децјих снова", поручио је Вучић.

Он је додао да се у Србији хапси за извршење кривичних дела, те ако политичари из опозиције мисле да некога убијају, рањавају, краду, да врше разбојништва - тада ће бити ухапшени.

Политичари из Савеза за Србију окружили су се, каже, "својим друштвом у којем сви мисле исто и због тога постају све агресивнији", те навео да је у демократији познато да један човек има један глас и да исход избора не зависи од тога колико неко виче.

"Замислите, то је нека показна вежба за мене? Нису ме ни питали шта мислим, ни како мислим, али они то знају...Мученици не знају ни шта да казу. Видели сте им захтеве - дајте нам 5 минута у дневнику. Ко да ти да? Како да ти дам? Ко си ти? Кога ти предстваљаш? Где си ишао на изборе? Када добију прилику да се искажу, они побегну из емисије", рекао је Вучић алудирајући на Зорана Лутовца председника ДС који је синоћ напуштио студио РТС-а.

Он је рекао да држава веома уздржано реагује на њихове директне позиве на провођење државног удара, пуча..

"Када је Бошко Обрадовић позивао на хапсење председника, то је школски пример који учите у уводу у право на Правном факултету, када позивају на рушење на улицама...Како то мислиш да рушис на улицама, по ком то закону, по ком Уставу? А, као што видите, ми на то ћутимо", рекао је Вучић.

Он је поручио да ако неко нема подршку народа, не може да се дочепа власти само зато што је много гласан, и јер, како каже, има нечију спољну подршку, како се сами хвале.

"То се неће догодити овде. Њихови пусти снови да некога пореде са Милошевићем, недостају им приче из 95, 96, јер су тада били млади, па им недостаје то време. Ајде, живите у времену у којем жвите, зивите у реалности. Вратите се у живот и гледајте у будућност, или направите нешто што се зове политика, па онда са тим изађите на изборе и победите", поручио је Вучић.

ВУЧИЋ: СРБИЈА МОРА ДА ВРАЋА ДУГОВЕ ШТО ПРЕ

Председник Александар Вучић изјавио је данас, поводом написа у домаћим и страним медијима о могућој новој светској економској кризи, да је Србија мала да би могла да утиче на светске економске токове и да мора да се понаша одговорно и враћа своје дугове што пре.

"Ако се уђе у глобалну рецесију ми смо толико мали да можемо да утичемо. Једини мој савет премијерки Ани Брнабић и министру финансија Синиши Малом је био - враћајте дугове брзо, да бисмо имали што мање да враћамо у будућности и да бисмо одржали буџет здравим", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Како је рекао, држава прати реакције америчког ФЕД-а, као и ћутање Европске централне банке, збивања на светским берзама, а посебно у Јапану и Кини, због чињенице да њихове банке све теже одобравају зајмове, што би, упозорио је, могли да буду сигнали великог опреза због могућих недостајућих финансијских средстава.

Председник је приметио да је суштински разлог за могућу економску кризу, поред затегнутих политичких односа, у томе што свет никад није био задуженији - 227 трилиона долара.

"То никада није било, то су немогуће цифре. То свет не може да поднесе. Посебно што централне банке немају више резерве којима то могу да подмире", рекао је Вучић.

Због тога је за Србију важно да има стабилне финансије, подвукао је председник.

"Зато ћемо бити много боље припремљени него за 2008. годину. Ја не могу да лупам глупости, као што су они говорили, да је глобална рецесија велика санша за нашу земљу, Не могу да лажем народ, то може само неко ко је крајње неозбиљан и неодговоран, ко се бори за политичке поене", рекао је Вучић.

Указао је да је однос српске према америчкој привреди - 1:520, и да не можемо ми да се снађемо боље.

"Али, можемо те прве ударе да примимо много боље и да будемо неупоредиво отпорнији. Зато је важно да враћамо дугове, јер ће новац постати много скупљи", истакао је он.

Упитао је шта ће у том случају да раде земље чији су дугови 90, 100 или 130 одсто БДП-а и приметио да те земље неће моћи да позајмљују новац на светском тржишту као данас.

"То те државе води у канал... као у време Ђиласа, Јеремића, камате 7,35 одсто... Нема државе која то може да преживи", указао је.

Зато Србија враћа дугове, да бисмо имали свој новац, добру ликвидност, уз солвентност коју већ имамо, да можемо, и уколико бисмо улазили у било какве инвестиције, да имамо јефтин новац, а не најскупљи, закључио је Вучић.

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:768228-VUCIC-APELOVAO-NA-SVET-Razumite-da-takse-na-KiM-pogadjaju-srpski-narod

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Milan Nikolic рече

ВУЧИЋ: СПРЕМАН САМ ДА РАЗГОВАРАМ СА ГРАЂАНИМА, АЛИ НЕ И СА ЛОПОВИМА

Odlično!

Što ne pohapsi te lopove, kojekave Šolake i Đilase koji postavljahu optičke mimo kolodvornih kablova. Ajde bre više, dokle ovakvog utucavanja?

Jel Đilas BANDA? Jeste! Hapsi govna i gotova stvar...

Dokle bre više da se jebe ovaj narod?!

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Nikola Stojanovic рече

@Avocado A uz to posao ne dobijaju najbolji, konkursom, znanjem, prosekom ocena itd. Vec oni koji imaju partijsku knjizicu i podobni su, tj pokorni. :D:D

Уговоре о раду су добили најуспешнији, најбољи дипломци медицинских факултета са просеком изнад 9,5.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Milan Nikolic рече

"Али, можемо те прве ударе да примимо много боље и да будемо неупоредиво отпорнији. Зато је важно да враћамо дугове, јер ће новац постати много скупљи", истакао је он.

Ali, Milane koje dugove, one koje je su napravili oni pre ili koje su Vucic i kompanija napravili,....odprilike i jedni i drugi su nas zaduzili za po 10.mililjardi dolara,...i opet nemamo skoro nikakve koristi od toga, pare prokockane , pare i kamate ce da vracaju buduca pokolenja...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Milan Nikolic рече

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да је спреман да разговара са обичним грађанима који су незадовољни, али не и са онима који су опљачакли ову земљу и сада организују протесте. "Слушам шта људе мисле и желе и спреман сам на то да одговорим, али нећу да разговарам са лопужама који су крали, опљачкали земљу када су били на власти и украли 500 миона евра", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да ли је спреман да разговара са ученицима протеста.

А по ком основу он као председник уопште може да разговара и преговара са њима? Је л' имамо ми владу у овој држави или не?

Подели на овим сајтовима

Hvala Bogu te nam kroz istoriju salje rdjave ljude , vladare u pokusaju, te nam omogucava da jacamo veru svoju. Ko vise pretrpi, taj ce se spasti. Ima neceg dobrog i plemenitog u tome, misli Gospod na narod svoj. :D:D

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Milan Nikolic рече

ВУЧИЋ: СРБИЈА МОРА ДА ВРАЋА ДУГОВЕ ШТО ПРЕ

Председник Александар Вучић изјавио је данас, поводом написа у домаћим и страним медијима о могућој новој светској економској кризи, да је Србија мала да би могла да утиче на светске економске токове и да мора да се понаша одговорно и враћа своје дугове што пре.

"Ако се уђе у глобалну рецесију ми смо толико мали да можемо да утичемо. Једини мој савет премијерки Ани Брнабић и министру финансија Синиши Малом је био - враћајте дугове брзо, да бисмо имали што мање да враћамо у будућности и да бисмо одржали буџет здравим", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Како је рекао, држава прати реакције америчког ФЕД-а, као и ћутање Европске централне банке, збивања на светским берзама, а посебно у Јапану и Кини, због чињенице да њихове банке све теже одобравају зајмове, што би, упозорио је, могли да буду сигнали великог опреза због могућих недостајућих финансијских средстава.

Председник је приметио да је суштински разлог за могућу економску кризу, поред затегнутих политичких односа, у томе што свет никад није био задуженији - 227 трилиона долара.

"То никада није било, то су немогуће цифре. То свет не може да поднесе. Посебно што централне банке немају више резерве којима то могу да подмире", рекао је Вучић.

Због тога је за Србију важно да има стабилне финансије, подвукао је председник.

"Зато ћемо бити много боље припремљени него за 2008. годину. Ја не могу да лупам глупости, као што су они говорили, да је глобална рецесија велика санша за нашу земљу, Не могу да лажем народ, то може само неко ко је крајње неозбиљан и неодговоран, ко се бори за политичке поене", рекао је Вучић.

Указао је да је однос српске према америчкој привреди - 1:520, и да не можемо ми да се снађемо боље.

Упитао је шта ће у том случају да раде земље чији су дугови 90, 100 или 130 одсто БДП-а и приметио да те земље неће моћи да позајмљују новац на светском тржишту као данас.

"То те државе води у канал... као у време Ђиласа, Јеремића, камате 7,35 одсто... Нема државе која то може да преживи", указао је.

Зато Србија враћа дугове, да бисмо имали свој новац, добру ликвидност, уз солвентност коју већ имамо, да можемо, и уколико бисмо улазили у било какве инвестиције, да имамо јефтин новац, а не најскупљи, закључио је Вучић.

Ovo nema ama baš nikakvog smisla... sama fraza da će "novac postati skuplji" je debilna... ono na šta je on mislio je verovatno da pozajmljivanje postaje "skuplje" jer porastu kamate... i pominje kamate "u vreme Đilasa i Jeremića", verovatno misleći na kamate u vreme "svetske ekonomske krize"... ali onda tek nema smisla ono što priča... zašto bismo sad kad su kamate niske i kad se očekuje kriza i rast kamata, ubrzano vraćali pare??? To da li ćemo sutra pozajmljivati po malim ili velikim kamatama ne zavisi uopšte od toga koliko smo duga vratili... zavisi samo od kamata na svetskom tržištu u tom trenutku... ako skoče kamate, a naš budžet bude u deficitu kojeg pokrivamo zajmovima ili "ulazimo u neke investicije" (što je sumanuto u vreme krize), pozajmljivaćemo po tim velikim kamatama... nema tu nikakve veze koliko smo starih dugova vratili... mogu poverioci da se kao nešto cenkaju jer smo rizični zbog velike zaduženosti, ali realno mi do krize možemo da vratimo samo delić od ukupnog duga (24 milijarde evra) ako uopšte možemo išta da vratimo, tako da to naš kreditni rejting ne može drastično da promeni... a ako sutra uopšte budemo morali da pozajmljujemo, što više sad vratimo, to ćemo više morati sutra da pozajmimo...

Nego cenim da je povod za ovu pričicu, tj. epilog iste će biti to da će po hitnom postupku i prevremeno da se vrate neki dugovi, ali ne ravnomerno svima, nego samo nekima koji su ga "zamolili"... npr. nekim Arapima... koji će lepo da izvuku nazad svoju lovu, pre nego što kamate porastu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Милан Ракић рече

Odlično!

Što ne pohapsi te lopove, kojekave Šolake i Đilase koji postavljahu optičke mimo kolodvornih kablova. Ajde bre više, dokle ovakvog utucavanja?

Jel Đilas BANDA? Jeste! Hapsi govna i gotova stvar...

Dokle bre više da se jebe ovaj narod?!

Управо то. Сви се они оптужују у круг и прете затвором. Међутим нико никад од политичке назвои елите није робијао. Деси се да неко оде на кратку робију као жртвено јагње али онда некако после следећих избора заврши на функцији. 

Треба се молити Господу да нас ослободи ових људи који 30 година муче српски народ.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, grigorije22 рече

Dakle ovi ima definitivno da naprave sranje za Novu godinu. Da budemo osudjeni da za 1 januar slusamo Vucica i dobro poznate analiticare.:bu:

Наше тајне службе = неки ретард из Информера отворио календар апликацију и одабрао нови супертајни датум методом "еци, пеци, пец...".

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, GeniusAtWork рече

Наше тајне службе = неки ретард из Информера отворио календар апликацију и одабрао нови супертајни датум методом "еци, пеци, пец...".

U principu to moze da bude i sada u subotu ili pred Bozic. Cinjanica je da je koriscen specijalni avion za osmatranje severa kao i Raske i Kopaonika. A sve se to desava kada komadant KFOR-a daje izjavu da ROSU imaju pravo da udju sa dugim cevima. Logika nalaze da se sprema napad na sever. Slicna izvidjanja polozaja vojske su bila 1998-99.

Подели на овим сајтовима

Inace ovo su nove vizije sa televizije.:ani_biggrin:

27 DECEMBAR  2018. VIDIM U APRILU VANREDNE IZBORE JER OVI PROTESTI I KOSOVO ĆE MORATI DA NATETERA VUČIĆA NA KOLENA ALI PONOVOLJAVM PO KO ZNA KOJI PUT DA OVAJ REŽIM NEĆE MIRNO DA PREDA VLAST A NAROD ĆE MORATI NA ULICAMA DA TRAŽI PRAVDU I TAKO ĆE BITI OKONČANA POBDEDA NAD OVOVIM REŽIMIOM OVA DEŠAVANJIMA U REPUBLICI SRPSKOJ IMA DA KOŠTA DODIKA ČAK ČE DA PADNE SA VLASTI I ONDA ĆE RODITELJI NASTRADALOG DAVIDA SAZANATI KOJE UBIO NJIHOVOG SINA I KOJE IZ SRBIJE POSLAO POLICIJU NA NAROD DA BIJE I DA ĆE BITI ŠOK I DALJE ČE BUDE MAFIJAŠKIH UBISTVA JER OVAJ TAKO MOŽE DA BUDE NA VLASTI  ALI ĆE TO VUČIĆA DA SKUPO KOŠTA NEGGVA IGRA  I TIH LJUDI IZ NJEGOVAOG OKRUŽENJA NABOLJE BI BILO DA ČASNO ALEKSANDAR VUČIĆ DA OSTAVKU NEGO DA SAČEKA NJEGOV TUŽNAN KRAJ NJEGOVE VLADAVINE.

Подели на овим сајтовима

Вучић: Нећемо дозволити да наши људи на КиМ остану без подршке државе Србије

Председник Србије Александар Вучић рекао је за РТС поводом приштинских такса на српску робу, да Београд нема много избора када се неко понаша противправно и ирационално. Како каже, мора да се издржи и да се сачека трен када ће их они који су их подржавали привести познанију права и објаснити да је неопходно да мере повуку.

Александар Вучић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да се нада да ће мере бити повучене што пре, али истиче да Београд реагује у немогућим условима, да се губи новац, али да је важније да се помогне српском народу. Како каже, помоћ ће се наставити.

"Нећемо дозволити да наши људи остану без подршке државе Србије у сваком смислу", рекао је председник и додао да је реч о материјалној и свакој другој подршци.

Подсећа да је, када су таксе уведене, рекао да ће три дана бити велика медијска бука, а да ће се након тога само неколико десетина људи тиме бавити.

"То показује тежину положаја у којем се налазимо, али из те коже не можемо да изађемо, и победићемо", рекао је Вучић.

Истакао је да ће српски народ на Космету опстати и да људи неће бити гладни, да ће плате бити исплаћиване и да ће имати робу.

Каже да неретко падамо у замку лажних свађа лидера Албанаца на Космету. Указује на данашњу вест да се саветник Хашима Тачија, Беким Чолаку, заложио за укидање такси и додаје да се тиме Тачију отвара простор у свету.

Међутим, наводи председник, тих такси не би ни било да Тачијева партија за то није гласала. И Кадри Весељи је у Тачијевој партији, каже Вучић и наводи да је управо он тражио да се таксе повећају на сто одсто.

Сматра да Албанци све време раде исто и да је то њихова ствар.

"Играју се доброг и лошег полицајца", рекао је председник уз констатацију да у Бриселу воле Тачија, а у Лондону Харадинаја, да у Вашингтону воле Тачија, а у неким исламским земљама Харадинаја.

"Не знам шта би могло да буде потписано" 

Ипак, како каже председник, они раде заједно да Србима буде све лошије и теже.

Вучић наводи да они морају да кажу да спремни на разговор само зато што Квинта и други то од њих очекују.

"Мислим да је за нас важно да држимо своју позицију чврсто, да тражимо компромис, да добро разумемо шта је реалност на КиМ, да се не бусамо у јуначка прса, али да имамо чврст, јасан и недвосмислен став да ћемо штитити свој народ, да не могу да га протерају, и мислим да је то нешто што је гаранција српском народу да ће опстати на својим огњиштима", рекао је председник. 

Коментаришући сталне спекулације да је решење за Космет на видику, Вучић је рекао да не зна како је неко смислио да то буде постписано у Вашингтону.

"Не знам ни ко му је то рекао, ни кад му је то рекао, а не знам ни шта да буде потписано", рекао је председник.

Истиче да ту прича слуша већ две године и да је и пре две године рекао да не постоји ништа на чему би се тај оптимизам заснивао.

"Ја немам о чему ни да разговарам са људима који свакога дана доносе нове мере против Србије и којима је Србија једини непријатељ, једина мета и ништа више од тога", рекао је Вучић.

Поручује да, ако буде неког решења, он ће изаћи, обавестити јавност и, како каже, биће најсрећнији да о томе говори и да каже да се појавио трачак наде. 

"Дајте имена Ивановићевих убица и биће ухапшени" 

Коментаришући изјаву Хашима Тачија да су убице Олиера Ивановића у Београду, Вучић је рекао да су потребна само имена и презимена и да ће ти бити ухапшени.

Наводи да га не интересују они у Београду и Србији који би зарад својих циљева лажно оптужили некога у власти.

"Али ти као неко ко глуми државу мораш да кажеш имена убица и саучесника, а не да измишљаш нешто", рекао је Вучић и поновио да ће убице бити ухапшене ако су у Београду.

Наводи да Београд чак не тражи ни чврсте доказе, већ мале доказе.

"Ми ћемо да их похапсимо, ви само реците имена и презимена, а не да читате новине и питате Раду Трајковић са Савског венца коју представљате лажно као Раду са Космета", рекао је Вучић.

"Они који хоће да кажу да је држава Србија на било који начин умешана, срам их било", рекао је Вучић уз поруку да је то одвратно и да "ваљда полазе од себе, можда би они то урадили са политичким противницима, ако би их силовали и вешали".

Наводи да је ишао на полиграф као председник Владе и да је потпуно спреман у сваком тренутку да одговара.

"За разлику од њих, не само да нисам убица и да не кријем убство Ранка Панића, па ни на вашој телевизији, на државној телевизији 15 дана нисте смели да објавите да је човек убијен зато што су вам то забранили. Ни после тога истрагу нико није водио", рекао је Вучић.

Додаје да није ни лопов него да поштено води земљу и бори се свакога дана.

"И нећу стати да се борим и такве ћу и овде и у Приштини умети да победим. Све лажове заједно", навео је уз опасну да истина увек исплива.

Полицајци из Србије нису били у Бањалуци 

Поводом протеста у Бањалуци због хапшења Давора Драгичевића, председник Србије наводи да је ноторна лаж да су припадници МУП-а Србије били у том граду.

Навео је да је Србија од 2014. године уложила никада више новца и подршке у Републику Српску.

"Није то давано властима, нити опозицији. То је давано нашем народу", рекао је Вучић додајући да је реч о вртићима, школама...

Каже и да су најзначајнији инвеститори у РС такође људи из Србије.

"Ја овде нећу да причам као да говорим о неком страном телу, хоћу да замолим народ у РС да не слуша лажове, оне који би да посвађају два ока у глави. РС је опстала зато што је имала чврсту и снажну подршку Републике Србије", рекао је Вучић.

Поручио је народу у РС да ниједан полицајац из Србије није био у Бањалуци нити у било ком другом месту и да се Србија не меша у унутрашње ствари Републике Српске.

"Да ли тражите од мене да псујем Милорада Додика да би неко био задовољан? Ја то нећу да урадим. Ми смо постигли један договор, који да су неки други имали, и у Србији самој и у односу према РС, питање је да ли бисмо изгубили онолико наших људи, онолико наших територија. Када је Милошвић постављао границу према Караџићу јер му се Караџићева политика није свидела. Шта је требало? Када се нисам слагао са Додиком око референдума, јел' требало тад да му подигнем границу на Дрини?", рекао је председник.

Истиче да то не значи да ће показати било какву врсту непажње према породици Драгичевић.

"И то је нешто што показује каква је брига Србије. Србија и Српска, уколико хоће да опстану, морају, поштујући интегритет БиХ, на чему сам увек инсистирао, да се држе заједно. Ми смо Косово 2008. изгубили, они су прогласили независност, зато што смо имали двојицу који су се тукли овде у Београду око тога ко ће више да се допадне странцима", навео је Вучић.

О протестима у Београду

Коментаришући протесте у Београду, Вучић је рекао да на њима није могла да се види полиција, за разлику од неких других земаља где су се виделе крваве главе, водени топови, сузавци.

"Ми њих пустимо да шетају, кажу шта хоће, дођу локални избори, они добију својих девет-десет одсто. Сви задовољни, они задовољни са два-три одборника, ми са 27 и то је то", рекао је Вучић.

Каже да је на тим протестима видео и Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића. Наводи да грађане увек поштује и да је спреман да саслуша народ.

"А ове пљачкаше што су оробили државу Србију, отели све што су могли, уништили јој све, и све фабрике широм Србије разорили, постали богатији док је народ сиромашио, њих нећу да слушам никада", рекао је Вучић.

"Као што нисам хтео исте те пљачкаше да слушам ни када су протестовали пре годину дана. Када сте ви овде у Дневнику свако вече причали против диктатуре, па вам честитам на тој диктатури", рекао је председник и навео да могу да причају шта хоће док год никога не дирају.

Истиче да неће бити полиције док нема насиља и да је веома поносан на државу која показује колико је Србија демократска земља и колико је испред многих западних демократија које се диче великим слободама и заштитом људских права. 

Важна посета Путина

Када је реч о предстојећој посети Владимира Путина Србији, Вучић је рекао да је она веома важна и да верује да ће и велики број грађана доћи да га поздрави.

Наводи да ће бити потписано 20 споразума, можда и више, из различитих области живота, што је важно због унапређења сарадње.

"За нас је то важно због будућности, привреде, повећања руских инвестиција и свих других области", рекао је председник.

Подсетио је и да Русија подржава Србију у међународним институцијама и органима широм света. Пожелео је грађанима срећну Нову годину и додао да ће следеће године бити веће плате и пензије.

Сматра да је важно да сачувамо стабилност јавних финансија. Додаје да има још много ствари које морамо да променимо и поправимо код себе.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3370340/vucic-necemo-dozvoliti-da-nasi-ljudi-na-kim-ostanu-bez-podrske-drzave-srbije.html

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Milan Nikolic рече

"А ове пљачкаше што су оробили државу Србију, отели све што су могли, уништили јој све, и све фабрике широм Србије разорили, постали богатији док је народ сиромашио, њих нећу да слушам никада", рекао је Вучић.

Као што рекох, прете затворима ал на крају ником ништа јербо врана врани очи не вади. А при том заборавља да каже да је његова екипа само наставила са пљачкањем Србије што нам представља као неки успех. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...